Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 maja 2012, 20:12
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2012, 2:28
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 maja 2012, 23:45
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 maja 2012, 7:31
Podobno Lech się do niego nie odzywa, ale nie wiem o co poszło.piwus pisze:Wziałby się nie kompromitował Hitlerek, tylko zadzwonił w końcu do swojego brata .
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 maja 2012, 1:24
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 maja 2012, 9:30
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 25 maja 2012, 18:47
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 maja 2012, 21:35

petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 25 maja 2012, 22:13
Redaktor Naczelny PAP, Jerzy Paciorkowski odmówił Ewie Stankiewicz odpowiedzi na słowa premiera Donalda Tuska na konwencji PO.
Dlatego też Ewa zmieniła treść swojego oświadczenia.
Specjalnie dla Polskiej Agencji Prasowej, która odmówiła mi opublikowania poprzedniego komentarza, twierdząc, że nie odnosi się on bezpośrednio do słów Premiera, przesyłam ponownie oświadczenie tym razem z dosłownym odniesieniem.
Premier Tusk: „...wtedy, kiedy zwracałem się do pana marszałka Niesiołowskiego z takim apelem, aby przeprosił napastującą go wówczas dziennikarkę za słowa, to mówiłem to – i dzisiaj to też powtórzę, bo takie postępowanie, to znaczy zdolność wybaczania”
W związku z określeniem pana Premiera wyrażającym przekonanie, że napastowałam posła Niesiołowskiego pragnę przeprosić, że pełniąc swoje obowiązki służbowe ośmieliłam się podejść do posła Niesiołowskiego i tak go zdenerwowałam swoim nazwiskiem, że już po kilkudziesięciu sekundach musiał się rzucić na mnie, tak aż jego partyjni koledzy musieli go ode mnie odciągnąć. Naraziłam posła na zdenerwowanie i musiał mi wyrywać kamerę z rąk oraz obrzucać wyzwiskami. Proszę o wybaczenie. Cieszę się że Pan Poseł nie uszkodził sobie ręki podczas rękoczynów, których dopuścił się na mnie. Rozumiem w pełni oburzenie pana Premiera na bezczelność dziennikarza, który ośmiela się filmować wydarzenia na terenie Sejmu RP i próbować zadawać pytanie posłowi. Na szczęście Pan Premier w swej szlachetności wezwał posła, żeby mi wybaczył. Doceniam ten gest Pana Premiera. Ewa Stankiewicz
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 26 maja 2012, 9:04
Minister spraw wewnętrznych Jacek Cichocki chce, by czeskie władze zaapelowały do swoich kibiców, by na Euro 2012 jechali do Wrocławia przez Niemcy. Cichocki wpadł na ten pomysł po podróży z Pragi do Wrocławia.
Jechał samochodem drogą numer 8. - W dni, kiedy będą grali Czesi, będzie to z pewnością najbardziej oblężona droga w kraju. Jest wyremontowana ale wąska, dlatego poprosiłem ministra spraw wewnętrznych Czech, by zaapelowal do kibiców, by do Wrocławia podróżowali autostradami czeskimi i niemieckimi - mówi Cichocki.
Minister jest za to pod wrażeniem otoczenia wrocławskiego stadionu. Głównie pod względem dobych połączeń komunikacyjnych. - Wrocławskim stadion - mówił dziennikarzom minister, który gościł w piątek we Wrocławiu - ma najlepsze komunikacyjne rozwiązania z wszystkich polskich aren Euro.
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2012, 11:09
Znowu sieje nienawiść, próbuje zepsuć dobre stosunki jakie wypracował poprzedni rząd z Europą i Azją w imię jakiejś ambicji narodowej, pewnego rodzaju zacofania, udziela mu się jakiś konserwatyzm, rasizm - jakiś dziwny, ślepy i zjawiskowy patriotyzm... Boję się Euro bo niby ma być spokój, a pewnie będzie tak:Najważniejsze to wygrać z Rosją?
To byłoby piękne. Pamiętam zwycięski mecz z ZSRR przed bardzo wielu laty, z eliminacji do mistrzostw świata w Sztokholmie w 1958. Pamiętam to oczywiście z dzieciństwa, ale nawiązać do tego byłoby pięknie. „Cieślik strzela gol" tak zaczynała się Polska Kronika Sportowa w radiu przez całe dziesięciolecia.
A potem jeszcze pokonać Niemców w dalszej części rozgrywek?
To byłoby nasze pierwsze zwycięstwo, do tej pory remisowaliśmy, więc w ogóle byłbym superszczęśliwy. Taką radością narodową, nie sportową.

Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 maja 2012, 15:36
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 maja 2012, 16:52
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 26 maja 2012, 17:13
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 maja 2012, 17:24
NoName1989
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl