Ogólna dyskusja o polityce - Strona 231

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 maja 2012, 20:12

Myślę, że ten pan nie popracuje długo w RMF.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2012, 2:28

Tv Trwam nie oglądam, Radia Maryja nie słucham. Może w życiu to słyszałem czy oglądałem z 2 razy. Ale nie przyznanie im koncesji na nadawanie, uważam za niesamowity skandal. Tutaj szczegóły porównujące finansowe podmioty które dostały koncesje na nadawanie, a których nie przyznano TV Trwam z powodu braku kasy :lol: (czarni nie mają kasy, Rydzyk nie ma na maybacha? )

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 maja 2012, 23:45

Palikot: Kaczyński ma ten sam lęk co Hitler, który był bity do nieprzytomności przez ojca czy też Stalin
Mlller: Jarosław Kaczyński używa takiej retoryki jak Adolf Hitler, a PiS ma program bardzo podobny do NSDAP
Halicki: Mam wrażenie, że główną lekturą prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego jest ostatnio "Mein Kampf"
Bratkowski: Jeśli wódz drugiej siły w kraju bez żenady odwołuje się do idei Carla Schmitta, nauczyciela hitlerowców, jeśli podnosi hasło „Polsko, obudź się”, dosłownie wzorując się na haśle Hitlera „Deutschland, erwache” (Niemcy), obudźcie się, jeśli wzorem hitlerowców organizuje fackelzugi, marsze z pochodniami, to czy te analogie mogą nie budzić niepokoju? Ten wódz przewodzi partii zorganizowanej na sposób stricte faszystowski, z pełnią władzy, skupioną tylko w jednym ręku
I dzisiejszy hit :). Jażdżewski: To jest jak w tym dowcipie o Leninie, dał cukierka,a mógł zabić. To właśnie Jarosław Kaczyński jest Leninem naszych czasów

Grupiński: Jeśli prezes Kaczyński mówi do części parlamentarzystów, że ich sposób myślenia o Polsce jest taki jak marzenia Hitlera, to trzeba to sobie od razu ukonkretnić. Marzeniem Hitlera było, aby wymordować polską inteligencję, a z reszty uczynić podludzi. Jeśli lider największej partii opozycyjnej mówi coś takiego, to powinien wycofać się z życia publicznego. Nie powinno być dla niego miejsca w polskiej polityce
Tusk: Debata publiczna, w której pada słowo "zdrada", "hańba", "zbrodnia", "hitlerowiec", "Mussolini" powoduje, że te epitety też się zużywają i właściwie powstaje takie pytanie. Jeśli można zwyzywać konkurenta politycznego od najgorszych i robi się to systematycznie od wielu miesięcy, to powszednieje. Co będzie następne, jakiego typu narzędzi ci najbardziej radykalni politycy będą chcieli użyć, by zrobić wrażenie?

:)
Wziałby się nie kompromitował Hitlerek, tylko zadzwonił w końcu do swojego brata :).

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 maja 2012, 7:31

piwus pisze:Wziałby się nie kompromitował Hitlerek, tylko zadzwonił w końcu do swojego brata .
Podobno Lech się do niego nie odzywa, ale nie wiem o co poszło.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 maja 2012, 1:24

Kwasu cwany lis zabrał się za odbicie kapitału politycznego od Palikota ... najwyższy czas, w końcu SLD to nasz(a,e) ... tzw. nigdy nie spadnie, jak Odra Wodzisław do niewadna ;D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 maja 2012, 9:30

Sbq? I o czym to , przekaz tego felietonu jest jasny nasza kultura zapada się bo nie jesteśmy uduchowieni ? Bo nie rozmawiamy o bogu ?

Wsród moich znajomych tematem na topie są : dzieci , żłobki , kredyty hipoteczne. Więc nie bardzo mam jak się do tego odnieść , odniosę się jedynie do wykształcenia.

Problemem jest to , że wszyscy pchają się na studia i nie ma komu robić i niedługo nie będzie tak jak opisał to zajdel w jednym z swoich opowiadań ostatni hycel zrobi doktorat i nie będzie nikogo by stwierdzić czy na działkach grasuje pies czy człowiek psa udający ...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 25 maja 2012, 18:47

http://fakty.interia.pl/polska/news/tus ... ,1801556,3

Najlepszy jest tekst listu:

"Dzień, w którym zażądałeś - to są słowa kierowane do mnie - od legendy polskiej opozycji prof. Stefana Niesiołowskiego przeproszenia znieważającej go i łamiącej prawo PiS-owskiej propagandystki, autorki socrealistycznych produkcyjniaków, może być dniem, w którym twoi wyborcy odwrócą się od ciebie, Donaldzie. Bo twoi wyborcy znoszą już zbyt długo zniewagi, lżenie, prowokacje, oszczerstwa, chamstwo, insynuacje i kłamstwa ludzi, wobec których ty wykazujesz zbyt wiele wyrozumiałości" - mówił premier, cytując list.

Igor Ostachowicz to już konkretnie odleciał pisząc takie głupoty Tuskowi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 maja 2012, 21:35

Bardzo polecam więcej: http://lubczasopismo.salon24.pl/tematyd ... -bohaterem

A o to kim jest ta blogerka:
Obrazek

Przerażający matrix.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 25 maja 2012, 22:13

Redaktor Naczelny PAP, Jerzy Paciorkowski odmówił Ewie Stankiewicz odpowiedzi na słowa premiera Donalda Tuska na konwencji PO.

Dlatego też Ewa zmieniła treść swojego oświadczenia.

Specjalnie dla Polskiej Agencji Prasowej, która odmówiła mi opublikowania poprzedniego komentarza, twierdząc, że nie odnosi się on bezpośrednio do słów Premiera, przesyłam ponownie oświadczenie tym razem z dosłownym odniesieniem.

Premier Tusk: „...wtedy, kiedy zwracałem się do pana marszałka Niesiołowskiego z takim apelem, aby przeprosił napastującą go wówczas dziennikarkę za słowa, to mówiłem to – i dzisiaj to też powtórzę, bo takie postępowanie, to znaczy zdolność wybaczania”

W związku z określeniem pana Premiera wyrażającym przekonanie, że napastowałam posła Niesiołowskiego pragnę przeprosić, że pełniąc swoje obowiązki służbowe ośmieliłam się podejść do posła Niesiołowskiego i tak go zdenerwowałam swoim nazwiskiem, że już po kilkudziesięciu sekundach musiał się rzucić na mnie, tak aż jego partyjni koledzy musieli go ode mnie odciągnąć. Naraziłam posła na zdenerwowanie i musiał mi wyrywać kamerę z rąk oraz obrzucać wyzwiskami. Proszę o wybaczenie. Cieszę się że Pan Poseł nie uszkodził sobie ręki podczas rękoczynów, których dopuścił się na mnie. Rozumiem w pełni oburzenie pana Premiera na bezczelność dziennikarza, który ośmiela się filmować wydarzenia na terenie Sejmu RP i próbować zadawać pytanie posłowi. Na szczęście Pan Premier w swej szlachetności wezwał posła, żeby mi wybaczył. Doceniam ten gest Pana Premiera. Ewa Stankiewicz

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 26 maja 2012, 9:04

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... l?cookie=1
Minister spraw wewnętrznych Jacek Cichocki chce, by czeskie władze zaapelowały do swoich kibiców, by na Euro 2012 jechali do Wrocławia przez Niemcy. Cichocki wpadł na ten pomysł po podróży z Pragi do Wrocławia.

Jechał samochodem drogą numer 8. - W dni, kiedy będą grali Czesi, będzie to z pewnością najbardziej oblężona droga w kraju. Jest wyremontowana ale wąska, dlatego poprosiłem ministra spraw wewnętrznych Czech, by zaapelowal do kibiców, by do Wrocławia podróżowali autostradami czeskimi i niemieckimi - mówi Cichocki.

Minister jest za to pod wrażeniem otoczenia wrocławskiego stadionu. Głównie pod względem dobych połączeń komunikacyjnych. - Wrocławskim stadion - mówił dziennikarzom minister, który gościł w piątek we Wrocławiu - ma najlepsze komunikacyjne rozwiązania z wszystkich polskich aren Euro.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2012, 11:09

Wywiad z Kaczyńskim
Najważniejsze to wygrać z Rosją?

To byłoby piękne. Pamiętam zwycięski mecz z ZSRR przed bardzo wielu laty, z eliminacji do mistrzostw świata w Sztokholmie w 1958. Pamiętam to oczywiście z dzieciństwa, ale nawiązać do tego byłoby pięknie. „Cieślik strzela gol" tak zaczynała się Polska Kronika Sportowa w radiu przez całe dziesięciolecia.

A potem jeszcze pokonać Niemców w dalszej części rozgrywek?

To byłoby nasze pierwsze zwycięstwo, do tej pory remisowaliśmy, więc w ogóle byłbym superszczęśliwy. Taką radością narodową, nie sportową.
Znowu sieje nienawiść, próbuje zepsuć dobre stosunki jakie wypracował poprzedni rząd z Europą i Azją w imię jakiejś ambicji narodowej, pewnego rodzaju zacofania, udziela mu się jakiś konserwatyzm, rasizm - jakiś dziwny, ślepy i zjawiskowy patriotyzm... Boję się Euro bo niby ma być spokój, a pewnie będzie tak:

Obrazek

Jak ja już nie chcę, żeby on rządził...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 maja 2012, 15:36

Mam nadzieję, że w końcu odsuniemy Kaczafiego od władzy i będziemy mieli Europę i może znowu prezydencję :pray: Ale ten mały człowiek zawsze będzie jątrzył i dzielił Polaków stosując mowę nienawiści.

E: NoName... :o
Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 17:03 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 maja 2012, 16:52

Mowę nienawiści :roftl3:
Bo tylko Kaczyński ją stosuje prawda? Bo palikmiot i Niesiołowski to aniołki prawda?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 26 maja 2012, 17:13

NoName1989

Cris to nasz ideologiczny brat, który pozwolił sobie na ironię :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki