Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 231

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 09 sie 2006, 1:13

Warto walczyć do końca o takiego piłkarza jak Ribery, ponieważ byłby on w stanie wypełnić lukę po Zizou na prawej pomocy lub też w środku. Szczerze powiedziawszy niechętnie widziałbym Reyesa w Realu. Myslę, że po transferze zatraciłby swoją formę, na co mają wpływ jakże różne atmosfery w Arsenalu i u Królewskich.
Ribery w Realu - to nastraja optymistycznie :)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 sie 2006, 10:36

Obrazek

Rysunek w sam raz obrazujący powyższą dyskusję :lol:

Choć muszę przyznać, że brak Reyesa we wczorajszym meczu jest, hmm... zastanawiający powiedzmy...
Tym dziwniejsze to, że przecież i Arsene i sam piłkarz na oficjalnej stronie klubu zaprzeczali plotkom o transferze do Madrytu. Co za czasy, nikomu już nie można ufać :P

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 sie 2006, 10:54

Sprawa z Reyesem przypomina mi transfer Owena do Realu.Wtedy Liverpool grał 3 rundzie Eliminacji LM i wtedy właśnie Owen nie zagrał a po dwóch dniach był piłkarzem Realu.Taka moja osobista uwaga.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 11:07

(L)egionista pisze:Sprawa z Reyesem przypomina mi transfer Owena do Realu.Wtedy Liverpool grał 3 rundzie Eliminacji LM i wtedy właśnie Owen nie zagrał a po dwóch dniach był piłkarzem Realu.Taka moja osobista uwaga.
tylko co to ma wspólnego z Reyesem ? chyba tylko, to, ze obaj byli łaczeni z Realem,
Kto wie co siedzi Wengerowi w głowie, sam fakt, że go nie wystawił, nic nie oznacza, może uznał, zę Rosicky jest na tyle przygotowany, aby jednak wystąpić - i chciał mu sie przjrzeć od początku meczu.

To może oznaczać, że daje mu szansę na transfer, ale nie musi.
Wszytsko zależy od tego, gdzie przejdzie Ribery i chyba do czasu jakichś konkretów, możemy sobie jedynie pogdybac.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 09 sie 2006, 16:47

mihalinho
Zgadzam się z Tobą w stu procentach, po tym co FRank pokazał w Niemczech, nie powinien zawieść swojego klubu, czy to będzie Real, Lyon, czy Marsylia, a z Reyesem nigdy nic nie wiadomo :)

fieldy pisze:Kto wie co siedzi Wengerowi w głowie, sam fakt, że go nie wystawił, nic nie oznacza, może uznał, zę Rosicky jest na tyle przygotowany

Myślę, że gdyby nic nie było na rzeczy z transferem do RM wpuścił by go na 10 sekund, żeby było koniec tematu. Wszystkie kluby kitują, że nikogo nie sprzedadzą, a potem Ronaldo ląduje w Realu, Beckham, nie mówiąc o Figo i Zizou ;).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 16:51

Vianuch pisze:Myślę, że gdyby nic nie było na rzeczy z transferem do RM wpuścił by go na 10 sekund, żeby było koniec tematu.
mógł to zrobić, ale nie zrobił i dalej nic nie wiemy, bo dziś na oficjalnej stronie Arsenalu, powiedział że nie wystawił go właśnie za wzgledu na te plotki, tylko nie dlatego, aby mógł grać w Realu - tylko dlatego, ze jego zdaniem Reyes nie był wystarczajaco skoncentrowany na meczu, nie byl gotowy mentalnie do walki na boisku, a Rosicky był - takie jest na dzięń dzisiejszy stanowisko Wengera, dodał, ze nie chce go sprzedawać.

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 09 sie 2006, 18:09

Skoncentrowany? Grając na wyjeżdzie i prowadząc już trzema bramkami Wenger mógł nawet wpuścić bramkarza na plac gry za Fabregasa. Co ty opowiadasz. Wenger chce Ribery'ego, a odejście Reyesa mu w tym pomoże. Mówił, że nie miałby gdzie wsadzić Francka wymieniając m.in. nazwisko Hiszpana. Wydaje mi się, że wypowiadając wtedy jego nazwisko i nie wpuszczając go we wczorajszym meczu dał wolną rękę Reyesowi. Jak zostanie to będzie dobrze (ale Franck nie ma po co przychodzić), jeśli odejdzie zaraz zapukają do Marsylii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 20:40

dawdi17 pisze:Wenger chce Ribery'ego
tak ? wiesz lepiej kogo on chce ? Wenger uparcie powtarza, że nie zmaierza kupować Ribery'ego. Chyba, ze Reyes odejdzie, na pewno sam go nie będzie oferował innym klubom, jak to tu wcześniej było pisane.
dawdi17 pisze:Skoncentrowany? Grając na wyjeżdzie i prowadząc już trzema bramkami Wenger mógł nawet wpuścić bramkarza na plac gry za Fabregasa. Co ty opowiadasz.
a teraz weź głedoki wdech, wydech, powtórz to kilka razy i przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź - albo nie bo i tak nie dasz razy skumac [skoro wcześniej nie dałes rady] więc postaram się ciebie poprowadizć jak dziecko we mgle przez zawiłe znacznie mojego posta :

fieldy pisze:jego zdaniem [Wengera] Reyes nie był wystarczajaco skoncentrowany na meczu,
dawdi17 pisze:Skoncentrowany?
dawdi17 pisze:Co ty opowiadasz.
przytaczam słowa trenera Arsenalu ? teraz zrozumiałeś ?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 sie 2006, 20:48

Serial pt. "Kaka w Realu" zakończył się :!: Brazylijczyk wyszedł właśnie w pierwszym składzie Milanu przeciwko Red Star Belgrad 8) Na placu boju pozostali Diarra, Reyes i Ribery (z tych o których było najgłośniej w mediach). Sam jestem ciekaw jak to się dalej potoczy...

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 sie 2006, 21:15

Janio-ciekaw jestem kto w ten transfer wierzył, ten transfer od początku wydawał się nie możliwy(w piłce wszystko jest możliwe nawet to że Wisła Kraków wygra LM) lecz napewno nie ten transfer.w piłce transfery dzielą się na możliwe i niemożliwe a właśnie taki był ewentualny transfer Kaki.Nie uszukujmy się te władze które aktualnie są nie zrobią wielkiego transferu.I teraz powinienem napisać tak: Perez czemu odeszłeś z Realu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 21:20

(L)egionista pisze:Perez czemu odeszłeś z Realu
dziwne zdanie, poważnie :!:

nie zrobią wielkiego transferu ?
to Emerson, Capello i przede wszytskim Cannavaro - jeden z najlepszych obecnie stoperów świata - to nie są dobre transfery ?

Real za czasów Pereza miał kłopoty z obrona - teraz kiedy odszedł, w końcu klasowy stoper się pojawia - a ty piszesz, zeby wrócił Perez ?

to chyba szok po meczu Legii jeszcze cię trzyma

Awatar użytkownika
M@tinho
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@tinho » 09 sie 2006, 21:25

W sumie fakt... Cannavaro, Emerson to piłkarze, którzy byli kluczowymi w Juve. Jeszcze doszedł RvN, ale nad jego transferem bym się zastanowił. Szkoda Legii

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 sie 2006, 21:31

fieldy zauważ prosze że za czasów Pereza Real żył w zgodzie z innymi klubami a teraz przez postawe władz Real traci szacunek wśród innych działaczy i kibiców.Czy ja mówie że sprowadzenie Emersona i Cannavaro to złe transfery bardzo dobre ale te transfery były pewne.Jakby Perez uparł by się na transfer jakiegoś piłkarza to by go kupił.I przytocze tu transfery:Figo,Zidane,Ronaldo,i przede wszytkim Robinho.A Calderon nie jest taki.Perez robił błędy ale dużo poprawił.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 21:33

(L)egionista pisze:fieldy zauważ prosze że za czasów Pereza Real żył w zgodzie z innymi klubami a teraz przez postawe władz Real traci szacunek wśród innych działaczy i kibiców.Czy ja mówie że sprowadzenie Emersona i Cannavaro to złe transfery bardzo dobre ale te transfery były pewne.Jakby Perez uparł by się na transfer jakiegoś piłkarza to by go kupił.I przytocze tu transfery:Figo,Zidane,Ronaldo,i przede wszytkim Robinho.A Calderon nie jest taki.Perez robił błędy ale dużo poprawił.
no dobrze, a czy sprowadzenie Reyesa, który w La Lidze wymiatał - będzie takim dobrym transferem ? czy też nie - bo szanse na taki transfer są

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 09 sie 2006, 21:39

(L)egionista pisze:ciekaw jestem kto w ten transfer wierzył
Kto!? Ja wierzyłem i... nadal wierzę!! Co mi w końcu zależy!!
(L)egionista pisze:Perez czemu odeszłeś z Realu
Hmm... żal!! Wielki żal!! Calderon jak narazie nie wydaje się być równie dobrym prezydentem jak jego poprzednik.
fieldy pisze:nie zrobią wielkiego transferu ?
to Emerson, Capello i przede wszytskim Cannavaro - jeden z najlepszych obecnie stoperów świata - to nie są dobre transfery ?
Co Ci mówią liczby: 33, 30 i 30!? Tak, tak!! To liczby symbolizujące wiek ostatnich nabytków Królewskich. Czy uważasz, że zakup zawodników taaak zaawansowanych wiekowo opłaci się!? Ja uważam, że niestety nie, bo nawet jeśli w tym sezonie drużyna odniesie sukcesy to i tak po sezonie nadal trzeba będzie myśleć o przebudowie drużyny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”