Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2305

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
PlMateusz90
Skład C
Skład C
Reputacja: 9
Kibicuję: Inter Arsenal

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlMateusz90 » 19 paź 2022, 23:28

Ten user to ja i nadal nie wierzę, że MU skończy w top 4, dziś faktycznie super mecz, nawet kibicowałem MU bo uważam, za większe zagrożenie dla top4 Arsenalu to Tottenham niż Manchester.

Przesadziłem z tym poza pierwszą 10, myślę, że top 6 będzie, top 4 nie, mogę o Jacka się założyć? Forum swiadkiem

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 paź 2022, 23:35

Btw Ronaldo na fochu poszedł sobie do szatni przed końcem meczu. Już raz sobie opuścił stadion bez zgody trenera, takie rzeczy są nie do zaakceptowania i mam nadzieję, że w styczniu przejdzie do historii. Nieźle mu idzie burzenie własnego pomnika.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 20 paź 2022, 0:20

PlMateusz90 pisze:
19 paź 2022, 23:28
nawet kibicowałem MU bo uważam, za większe zagrożenie dla top4 Arsenalu to Tottenham niż Manchester.
Ale dzisiaj to Tottenham nie wyszedł na boisko. To z Manchesterem, a nie Tottenhamem Arsenal stracił punkty w tym sezonie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 20 paź 2022, 0:23

piotrcies pisze:
19 paź 2022, 23:35
Btw Ronaldo na fochu poszedł sobie do szatni przed końcem meczu. Już raz sobie opuścił stadion bez zgody trenera, takie rzeczy są nie do zaakceptowania i mam nadzieję, że w styczniu przejdzie do historii. Nieźle mu idzie burzenie własnego pomnika.
ogladalem wiekszosc drugiej polowy, akurat wylaczylem koncowke i nie widzialem tego momentu. teraz czytam, ze ten hag mial jeszcze mozliwe zmiany do wykorzystania, a ten se poszedl w pizdu :lol2:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 paź 2022, 0:26

Nie no, jego magnificencja nie wejdzie przecież na minutę, to by był policzek dla tak wielmożnego mistrza.

Typ jest żałosny, jak ktoś go zamierza bronić, to jest niespełna rozumu, a i tacy się znajdują.

Aha, oczywiście Bruno dziś mistrz. Gość nawet w gorszej formie jest naszym najlepszym piłkarzem, najlepszy transfer od dobrej dekady imo.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 paź 2022, 0:50

Najbardziej szkoda mi dzisiaj Rasha, 3 razy strzelił naprawdę bardzo ładnie, ale Lloris stanął na wysokości zadania - chyba jako jedyny w Tottenhamie zasłużył dzisiaj na pozytywną ocenę. Perisić i Son coś szarpali, a Kane był bliski bramki, ale zbyt rzadko pojawiali się w meczu, żeby ich chwalić.

Jeżeli chodzi o oceny indywidualne, to tak jak @piotrcies, poza Sancho nie widziałem wielu minusów. Sporadyczne kiepskie zagrania, ale nawet DDG nie raził dzisiaj w oczy wybiciami :D Martwię się jednak o siły na najbliższe mecze. Casemiro po 70min oddychał rękawami i wydawał się nawet nieco skołowany (przepuszczenie piłki w środku pola około 75min, czy zakiwanie się mimo, że miał do kogo podać około 82min). Na szczęście ETH zareagował. Chociaż jak dla mnie w dalszym ciągu reaguje zbyt późno. Zdjęcie Casemiro w prawdzie było by ryzykowne, ale Sancho powinien zrobić dużo wcześniej miejsce najlepszemu defensywnemu skrzydłowemu jakiego mamy. Btw. W Arsenalu nie potrzebujecie drugiego Welbecka? :D

Najważniejszy jest jednak wpływ na styl gry i tak jak wspomniałem parę meczów temu, nie są to jednorazowe zrywy a coś co zaczyna funkcjonować, i nie skokowo, a poprawia się z meczu na mecz. Oczywiście, będą mecze gdzie włączy się panika gejming, bo brązowa stróżka spłynie po nodze (czyt. obsrają się) jak vs City, ale oby ich jak najmniej. Z Liverpoolem, Arsenalem i Tottenhamem zespół pokazał, że jest w stanie wygrywać z czołówką. Tak jak pierwsze mecze wyglądały jak lekko ulepszony Ole, tak teraz już widać rozgrywanie piłką i akcje kombinacyjne otwierające drogę do bramki, w przeciwieństwie do Van Gaala, u którego drużyna przede wszystkim podawała do boku i do tyłu jakby grała w rugby. Dużo lepiej gramy z pierwszej piłki, potrafimy lepiej wyjść spod pressingu i ustawiamy się tworząc opcje do podania. Jest też zmiana w nastawieniu napastnika, gdzie Rashford niemal non stop krąży kołując obrońców lub po prostu wychodząc na pozycję, co za Ole było nie do pomyślenia, bo każdy pilnował jednego miejsca i liczył na zagranie.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 paź 2022, 0:58

No dziś było kilka takich sytuacji, jak w okolicach szesnastki rywala rozgrywamy sobie kilka podań z pierwszej piłki i fajnie, że w tych akcjach widać było i Freda, i Casemiro, zwłaszcza ten pierwszy zaskakująco dobrze radził sobie z taką grą. Podobała mi się ta swoboda i widać coraz lepsze zrozumienie, cieszy, że do takiej gry angażuje się cały środek pola, ta gra wyglądała dziś płynnie, bo zawsze były opcje do rozegrania.

Btw szczęście, że nic nie stało się Shawowi i Dalotowi, dwaj obrońcy dostali mocne piłki w głowę, zwłaszcza Dalot wyglądał na mocno oszołomionego.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 20 paź 2022, 8:47

piotrcies pisze:
20 paź 2022, 0:58
Btw szczęście, że nic nie stało się Shawowi i Dalotowi, dwaj obrońcy dostali mocne piłki w głowę, zwłaszcza Dalot wyglądał na mocno oszołomionego.
Nie przesadzajmy. Mocniej wyłapał chociażby Dier bo dostał nie dośrodkowaniem, a strzałem z szesnastki prosto w twarz. Poleżał chwile, zaraz wstał i grał dalej. To normalne w piłce. Chyba każdy z nas tutaj, kto uprawiał jakikolwiek sport z piłką dostał w twarz dużo mocniej od Shawa czy Dalota. To nie są jakieś cioty, a raczej nie powinni nimi być.

Co do samego meczu, to jak ktoś już wcześniej tutaj pisał - na taki Manchester czekałem od 10 lat! Nasz ulubieniec Fred pokazał nareszcie jakie ma możliwości. Najsłabszy zdecydowanie Sancho, a Rash na 9 nie ma prawa bytu niestety.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 paź 2022, 8:50

Powiedzmy sobie szczerze ze Rashford nie skończył tego spotkania z dwoma golami tylko i wyłącznie przez Llorisa który odwalił przy tych interwencjach jakieś pojebane akcje. Wtedy narracja byłaby pewnie zupełnie inna.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 20 paź 2022, 9:23

Narracja byłaby inna, ale nie jest i jest to kolejny mecz, gdzie nie wykorzystuje 100% sytuacji niezależnie od tego jak gra bramkarz rywali. Prawdziwą 9 przede wszystkim ocenia się na podstawie strzelonych goli, a Rash w kolejnym meczu marnuje takie patelnie, jak chociażby ta z pierwszej połowy gdzie był praktycznie sam na sam z Llorisem. Fakt, bramkarz się popisał, ale taki Haaland, Lewy, czy inny as pola karnego strzela takie bramki z zamkniętymi oczami. Może jestem wobec niego za surowy, ale w poprzednim meczu z Newcastle też miał taką patelnie, gdzie strzelał głową i zmarnował sytuacje, w której po prostu trzeba strzelić. Jak dla mnie niech chłop gra na skrzydle, ale na 9 trzeba albo grać Martialem albo kogoś po prostu kupić. Chciałbym takiego młodego Cavaniego jeszcze z czasów, gdy grał we Włoszech :(

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 paź 2022, 9:27

Przecież Martial z formą z tego sezonu pewnie wejdzie do podstawy na atak, jak tylko będzie zdrowy. A ze to są rzadkie chwile, to mamy wybór między Ronaldo a Rasiem i ten jest dość oczywisty.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 paź 2022, 9:38

Ciekawe, czy po Vlahovicia ruszycie po sezonie. Z klubów, które mogą potrzebować 9 widzę Was i Bayern (chyba, że tam zacznie żreć na dobre w ofensywie).

A przy braku wyjścia z grupy LM i ew. braku awansu do kolejnej edycji trzeba będzie szukać sprzedaży. I już widzę narrację - Milik się sprawdził, a jest kilkukrotnie tańszy itd.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 20 paź 2022, 9:52

maciek_88 pisze:
20 paź 2022, 9:38
Ciekawe, czy po Vlahovicia ruszycie po sezonie.
Nie oglądałem go w zbyt wielu meczach, ale czy Serb nie jest nieco ograniczony jeśli chodzi o piłkarskie umiejętności? Wydaje mi się, że ten Hag preferuje futbol z napastnikami pokroju Suareza czy Benzemy, którzy cofną się po piłkę, rozegrają, założą pressing, a oprócz dostawienia nogi mogą podryblować, zagrać komuś piłkę i tak dalej. Vlahović się do tego nada?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 paź 2022, 9:54

Vlahović strasznie przehajpowany imo, a kosztowałby tyle co jakiś Haaland.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 paź 2022, 9:58

Vlahovic dobry napastnik, jego minus ze wybral beznadziejna druzyne bo trener i jego taktyka sporo go ograniczaja, a i tak cos strzela. Mi sie bardziej w Fiorentinie podobal, ale jakby mial bardziej otwarta gre to tez by wiecej pokazywal.

To sci-fi, ale jakby Juve powinela sie noga to chcialbym go w Milanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”