Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 232

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 maja 2009, 19:23

Metal pisze:MWiele osób chwali niby 'mądrą' politykę transferową Bayernu
Dziwne to osoby...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2009, 19:58

No ciekawa opcja, ale uważam, że powinien jeden z nich przyjść, jak sobie przypominam to gracz CSKA grał w defensywie podczas ME, a Srna gra też na obronie, ale wiem, że moga grać w pomocy, ale jak wydawać pieniądze to na jednego bo po co Bawarczykom dwaj zawodnicy na taką samą pozycję ?
jeden gra na lewej obronie/pomocy a drugi na przeciwleglej stronie boiska.obaj sa bardzo dobrzi.sa nawet plotki laczace chorwata z Milanem.Zhirkow chyba jednak lepiej sie spisuje w pomocy

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 maja 2009, 20:05

mete pisze:sa nawet plotki laczace chorwata z Milanem
I nic dziwnego, bo przy waszym systemie taktycznym Srna nadawałby się na bok boiska idealnie.
mete pisze:dobrzi
Jacy?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 maja 2009, 21:14

Nie ogarniam co wymyśliłeś Metal?

Oddać Lahma?

Ej sorry, ale chciałoby sie powiedzieć: ja pier..ole poje..ło Cie?

To powinno podsumować moją opinię na temat tego co napisałeś.

Schweini? Zostanie. Uli go nie odda, a Schweini to jeden z najlepiej asysystujących w naszym zespole (w tym sezonie ponad 10 asytst). No i jedyny przez cały czas w miarę zdrowy.

Bardziej mnie interesuje sprawa Gomeza. A właściwie to jej konsekwencje. Mam wątpliwości co do tego czy VG będzie chciał grać 3 napastnikami.
On spowalnia każdą akcje, nie wnosi nic do ofensywy, nie potrafi sam zrobić czegoś z niczego.
znam tylko kilku takich piłkarzy którzy potrafią zrobić coś z niczego. Z czego tak z 3 czy 4 gra w samej Barcelonie.
Schweini ma swój styl. Sprowalnia często grę, to akurat fakt. Jednak ma jedne z najlepszych przerzutek na całym świecie. Do tego w miarę dobry strzał z dystansu + wolne. Dajcie mu dobrego partnera na prawą stronę, bądź też dajcie go na środek i będzie znacznie lepiej.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 25 maja 2009, 21:32

Akarin pisze:Nie ogarniam co wymyśliłeś Metal?

Oddać Lahma?

Ej sorry, ale chciałoby sie powiedzieć: ja pier..ole poje..ło Cie?
Zapomniałeś dodać, że tylko i wyłącznie wtedy jak przyjdzie Zhirkov i Srna. Chyba nie powiedz mi, że Rosjanin ma mniejsze umiejętności od Niemca? Oczywiście chcę żeby Lahm został, ale jak będzie bardzo chciał odejść, a Bayern kupi tych dwóch graczy to droga wolna. Nie ma ludzi niezastąpionych.
znam tylko kilku takich piłkarzy którzy potrafią zrobić coś z niczego. Z czego tak z 3 czy 4 gra w samej Barcelonie.
Schweini ma swój styl. Sprowalnia często grę, to akurat fakt. Jednak ma jedne z najlepszych przerzutek na całym świecie. Do tego w miarę dobry strzał z dystansu + wolne. Dajcie mu dobrego partnera na prawą stronę, bądź też dajcie go na środek i będzie znacznie lepiej.
Nie zauważyłem tych fantastycznych strzałów, wolnych czy przerzutek w tym sezonie. Owszem wiem, że potrafi strzelić ale już nie pamiętam kiedy ostatnio 'strzelił' taką bombę z dystansu, już nie wspominając o wolnym. Ja nadal będę stał na swoim, że Bastian nie nadaje się do Bayernu, który ma walczyć o LM - no chyba, że na ławkę rezerwowych. Naprawdę doceniam jego miłość do klubu, ale to nie wszystko.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2009, 9:50

Transfer wszechczasów w Bundeslidze a tu nic :?: Co jeszcze bardziej dziwi, to żadnego komunikatu na pilka.pl :think:

W kazdym razie - mamy Mario Gomeza :!: Za dość wysoką cenę wprawdzie, ale co zrobić. Biorąc pod uwagę talent i w sumie już dośc wysoką klasę młodego Niemca, myślę, że ta kasa prędzej czy później nam się zwróci :wink: Ciekaw jestem tylko teraz, co będzie z Luką Tonim. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby Gomez i Toni grali obok siebie, a sadzanie na ławie z jednej strony najdroższego zawodnika w historii klubu, z drugiej najlepiej w tej chwili zarabiającego, nie ma kompletnie sensu. Wniosek nasuwa mi się jeden - Luca Toni jest na sprzedaż :!: Co ciekawe, Adebayor zdecydował się zostać w Arsenalu i nie przechodzić do Milanu. Czyżby więc Toni miał powędrować do Mediolanu w ślad za swoim kolegą Oddo :?:

Co teraz może się jeszcze wydarzyć w naszej kadrze - przyjście Gomeza nie rozwiązuje podstawowych problemów czyli obsady bramki i bocznego obrońcy, a także prawego pomocnika względnie rozgrywającego. No i co teraz będzie z kasą na transfery - czy jest jej aż tak dużo, czy też juz zostało wkalkulowane odejście Ribery'ego :think: Może być gorące lato w tym roku w Bawarii...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2009, 9:59

Michał M pisze:Co ciekawe, Adebayor zdecydował się zostać w Arsenalu i nie przechodzić do Milanu. Czyżby więc Toni miał powędrować do Mediolanu w ślad za swoim kolegą Oddo :?:
Adebayor i Mexes to cele numer jeden Milanu. Nigdzie nie zostało jednoznacznie stwierdzone, że Togijczyk w Arsenalu zostaje, wręcz przeciwnie, Wenger coś mówił, że za odpowiednią kwotę go sprzeda. A Milan jest chętny. Wszystko zależy od nowego trenera.
Jednego jestem pewny - jeśli w Milanie rozpocznie pracę nowy trener, to Toni do nas nie przyjdzie. Za stary.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2009, 10:05

Wilmore pisze:Adebayor i Mexes to cele numer jeden Milanu. Nigdzie nie zostało jednoznacznie stwierdzone, że Togijczyk w Arsenalu zostaje, wręcz przeciwnie, Wenger coś mówił, że za odpowiednią kwotę go sprzeda.
Widziałem rano na niemieckiej telegazecie (SAT1) info, że Adebayor określił się w tej kwestii i że pozostaje w Arsenalu. Nie mam źródła internetowego, bo mnie aż tak bardzo ten temat nie interesuje. A dla mnie Toni może odejść gdziekolwiek, niekoniecznie do Milanu :wink: (może i za stary ale jakoś najstarszy, nawet w ataku to by tam nie był).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 maja 2009, 10:09

Co z tego, że nie byłby. Jest wielka szansa na to, że układ kolesiostwa w Milanie zostanie przełamany i zostaną faktycznie najlepsi, a nie najbardziej doświadczeni. (Choć im więcej o tym myślę, tym bardziej mi się zdaje, że mogę się tylko łudzić.) Wtedy w drużynie zostanie Pippo i ewentualnie Favalli z tych naprawdę doświadczonych. A przyjdzie zdecydowanie więcej młodszych piłkarzy - stąd moje podejrzenie, że przyjdzie Adebayor, a nie Toni, któremu już niewiele gry zostało.
Jeśli przyjdzie ktokolwiek do ataku. To nie jest nasz priorytet, a środków na transfery niewiele.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 maja 2009, 10:19

Michał M pisze:Wniosek nasuwa mi się jeden - Luca Toni jest na sprzedaż :!:
No niewątpliwie. W Bayernie jest już taka tradycja, można powiedzieć.
Elber->Makaay->Toni->Gomez

Tylko kto go wam kupi?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 maja 2009, 10:23

Temat Toniego w Milanie nie istnieje bez względu na to,kto będzie trenerem...Po prostu Berlusconi już raz postawił veto w sprawie tego transferu,więc jaki sens jest sprowadzać tego zawodnika 2 lata później kiedy już w sumie nie jest w stanie zaoferować drużynie więcej niż taki Boriello?Wbrew pozorom za transfery w ACM nie odpowiadają idioci...z drugiej strony jakbyście go oddali za darmo + sam zawodnik zgodziłby się na tygodniówkę w wysokości około 80 tys E (uposażenie zawodników typu Nesta,Pippo) to kto wie...
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 10:24 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2009, 10:23

Wilmore pisze:stąd moje podejrzenie, że przyjdzie Adebayor, a nie Toni, któremu już niewiele gry zostało.
Może i tak będzie a może faktycznie nie przejdzie do Was żaden z tych graczy. Pożyjemy, zobaczymy. Toni może nawet zostać w Bayernie, większej konkurencji w naszym ataku nie można byloby sobie wtedy wyobrazić (Gomez, Toni, Klose, Olic).
10 pisze:No niewątpliwie. W Bayernie jest już taka tradycja, można powiedzieć.
Elber->Makaay->Toni->Gomez
A wcześniej jeszcze (tj. przed Elberem) nasz ex-trener Klinsmann :wink: Choć on akurat zdecydowal o swoim odejściu wcześniej, a w przypadku tej listy rzeczywiście jeden był wypychany przez drugiego :wink:

Widziałem wyżej dyskusję o Schweinsteigerze. Myślę, ze nie ma nad czym dyskutować, bo nie po to Bayern przedłużał z nim kontrakt, żeby go spuszczać na drzewo. Natomiast inną kwestią jest klasa tego piłkarza (a może jej brak). Jedyne, co tak naprawdę umie (i to nie zawsze), to dośrodkować z rzutów wolnych i rożnych. Umie też przepchać się przy bramce i strzelić gola do pustej bramki z 1 metra (fakt, że nie każdy to umie :lol: ), stąd też jego bilans w tym sezonie - aż 5 goli :shock: (to chyba personal best o ile dobrze kojarzę). No i najważniejszy atut - jest znakomitą postacią medialną, Bawarczykiem z krwi i kości, który stanowi jeden z marketingowych wizerunków naszego klubu. Reasumując - niech sobie będzie, ale jako jedna z alternatyw do 1 składu, a nie czołowy gracz. Zresztą przeczytałem dzisiaj rano też zjebkę Hoenessa pod adresem Schweinsteigera - a tu już jest oznaka wysokiego zniecierpliwienia naszego managera i przyszłego prezydenta. Ciekawe czy poskutkuje.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 maja 2009, 10:39

Przyznam szczerze, że zaskoczyła mnie kwota transferu Gomeza do Bayernu. Nie jestem pewien czy wart jest rzeczywiście aż 30 mln euro. To w końcu więcej niż za Ribery'ego. Jestem ciekaw jak poradzi sobie w Monachium bo było już kilku piłkarzy, którzy błyszczeli w swoich klubach, a w Bayernie szło im różnie lub odwrotnie - po odejściu z Bayernu rozwijali skrzydła. Z ciekawością będę też obserwował poczynania Olicia w stolicy Bawarii. Przyznaję, że Chorwat imponuje mi swoim zaangażowaniem w grę, walką i tym ile zdrowia zostawia na boisku. Już kiedyś mówiłem, że mam takie skrzywienie i obserwuję zawodników ze wschodu Europy. Z niecierpliwością czekam więc na to jak w Bundeslidze pokaże się Tymoszczuk. Dobrze, że Bundesliga będzie w Eurosporcie. Lubię tą ligę, a jakoś straciłem z nią kontakt odkąd zeszła z anteny Polsatu Sport.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 maja 2009, 10:43

emdżej pisze:Przyznam szczerze, że zaskoczyła mnie kwota transferu Gomeza do Bayernu. Nie jestem pewien czy wart jest rzeczywiście aż 30 mln euro.
Nikt tego nie wie. Przyczyna jest prosta - długoletni kontrakt w Stuttgarcie (do 2012 r.), wiek piłkarza (+ narodowość - jakby nie patrzeć, wielkie kluby powinny mieć swoich najlepszych "krajowców" :wink: ) no i przede wszystkim klauzula odstępnego. Faktem jest, że ta kwota będzie teraz za nim chodzić, dwa mecze bez strzelonej bramki i cała prasa będzie po nim jechać.
emdżej pisze:Już kiedyś mówiłem, że mam takie skrzywienie i obserwuję zawodników ze wschodu Europy.
Nie jest wykluczone, że dojdzie do Bayernu jeszcze jeden - Srna lub Zhirkow. A może i jeden i drugi, kto wie jakie są zamysły van Gaala co do składu i ustawienia drużyny :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2009, 10:57

Wilmore pisze:Adebayor i Mexes to cele numer jeden Milanu. Nigdzie nie zostało jednoznacznie stwierdzone, że Togijczyk w Arsenalu zostaje, wręcz przeciwnie, Wenger coś mówił, że za odpowiednią kwotę go sprzeda. A Milan jest chętny. Wszystko zależy od nowego trenera.
Wenger mówił na konferencjach, że chciałby aby został. Choć nie brzmiało to przekonująco, uciekał od odpowiedzi. Mówił, że ma kontrakt i że zrobi wszystko by go zatrzymać. Nie powiedział, że na pewno zostanie.
Można się więc spodziewać transferu.
Może Toni do Londynu przyjdzie ? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”