Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 232

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2007, 10:14

Dziś Arsenal zagra z Tottenhamem. Choć widzę, że mecz na forum dużych emocji nie wzbudza, to i tak podam najswiezsze informacje - może ktoś sobie poczyta.

Wenger zapowiedział, ze na pewno od początku zagra Theo.
W bramce zobaczymy zapewne Almunie, a w obronie Hoyte'a, Traore, czy Djourou. Jeśli chodzi o pomoc, Denilson i Song mają duże szanse na gre od początku [może Diaby] w ataku Aliadiere i Baptista - świeteni się uzupełiali w meczu z Liverpoolem, więc mozna oczekiwać, że Wenger postawi własnie na nich.

Robin podobno ma pauzowac co najmniej 6 tyg.
Zdrowy już jest William Gallas, który jednak dzis nie zagra, bo dopiero wrócił do pełnych treningów. Myśle, że przy okazji meczu FA Cup z Boltonem już będzie w stanie grać.

Alaidiere ponoć ma iść do Francji, myślę że dobry kierunek, może w kraju uda mu się zrobic kariere. U nas raczej jej nie zrobi. Są lepsi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 10:38

Chyba Arsene zbytnio powaznie nie traktuje CC. Taki sklad nawet Merida wychowanek Barcy na ławce... Myslałem bardziej, ze bedzie oszczedzał sily z Boltonem, bo to jednak mecz blizszy kolejnej kolejce Premiership i wtedy mozna by oszczedzac podstawowych zawodnikow. Jak wyjdzie tak jak z Liverpoolem to bedzie cud. Raczej Jol wystawi sklad bliski podstawowemu, tylko Tainio i King sa poza gra.
fieldy pisze:Robin podobno ma pauzowac co najmniej 6 tyg.
rkoeman wspominał ile z podobna kontujza zmaga sie Messi...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2007, 10:55

Jarzinho pisze:Chyba Arsene zbytnio powaznie nie traktuje CC
chyba rzeczywiscie, w końcu nie bez kozery podkresla na kazdym kroku, że puchar ligi angielskiej traktuje jako szanse dla młodych graczy. Gdzies ci piłkarze muszą się ogrywać - jakby ciągle grali w rezerwach, mogliby mieć za mało szans na kontakt z lepszymi piłkarzami.

W meczu z Boltonem nei zagramy rezerwami, bo to mecz o puchar anglii - najstrasze rozgrywki na świecie, więc swoją renomę mają, zawsze lepiej zdobyć puchar angli, niż puchar ligi. Wystarczy popatrzeć na ostatnie wydarzenia - 2 mecze z Liverpoolem. W CC zagraliśm rezerwami - w FA Cup pierwszym składem, jedynie Cesc nie grał, ale on był zawieszony - inaczej tez grałby w tym meczu.
Jarzinho pisze:Myslałem bardziej, ze bedzie oszczedzał sily z Boltonem, bo to jednak mecz blizszy kolejnej kolejce Premiership i wtedy mozna by oszczedzac podstawowych zawodnikow.
Jeszcze bliższy meczom ligiwym bedzie pojedynek z Tottenhamem. Rewanżowy pojedynek w Carclin Cup - gdzie Wenger znów wystawi skłąd mocno rezerwowy [pewnie dużo zależeć będzie od dzisiejszego wyniku. Jak wygramy to zagraja rezerwy, jak przegramy - pewnie Wenger wymiesza skład] i to własnie rewanż będzie rozgrywany bezposrednio przed liga i wtedy podstawowi gracze będą odpoczwać.
Jarzinho pisze: rkoeman wspominał ile z podobna kontujza zmaga sie Messi...
czytałem, kontuzja podobna, nie taka sama. Wiele czynników odgrywa rolę przy szybkosci rehabilitacji. Zresztą napisałem, że co najmniej 6 tyg.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 11:28

Sugerowałem sie nastepna kolejka, teraz dopiero zauwazyem, ze Arsenal ma przełozone spotkanie z City, a kolejne spotkanie zagra dopiero z Boro.

Troche namiszany ten terminarz Arsenalu.

Dzisiaj ma zagrac Diaby od poczatku spotkania, wiec bede musial troche poprzerywac Barce. Z drugiej strony Jol ma dac Davidsa :twisted: Ciekaiwe sie zapowiada :wink: Tylko jeszcze Denilsona w pierwszym skladze, bo Song... nei jestem przekonany co do niego, juz lepiej Kztalonczyk :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2007, 11:44

Jarzinho pisze:Troche namiszany ten terminarz Arsenalu.
Logiczne chyba jest, że jak drużyna awansuje do kolejnej rundy pucharu, to trzeba mecz ligowy przełożyć, aby nie grali dzięń po dniu.
Jarzinho pisze:Song... nei jestem przekonany co do niego
chyba tylko Wenger jest do neigo przekonany w 100%
Mecz z Liverpoolem mu wyszedł, strzelił gola, grał dobrze, ale 1 mecz to trochę mało. Niemniej jednak pewnie zagra, bo Wenger w niego wierzy póki co.

Traore się wypowiedział, że chciałby zagrać, ale żeby grali tez gracze z podstawowego składu. Z Liverpoolem zagrali Kolo i Djourou, który, jak przyznał Francuz, bardzo mu pomogli. Wspierali go, mówili co robi źle, etc.
Wiadomo, ze samymi rezerwami nic ugramy za wiele. Jakiś Kolo, lub Cesc by się przydał.

Arbitrem dzisiejszego meczu będzie Graham '3 kartki' Poll :lol:

kadra Arsenalu na mecz :
Abou Diaby, Francesc Fabregas, Kolo Toure, Philippe Senderos, Julio Baptista, Alexander Hleb, Denilson, Mathieu Flamini, Mart Poom, Manuel Almunia, Emmanuel Eboue, Jeremie Aliadiere, Justin Hoyte, Theo Walcott
Mark Randall, Armand Traore

teraz już wiecej można powiedzieć o ewentualnym składzie na mecz.

Nie ma Djourou i Gallasa więc parę stoperów będą tworzyli ci sami zawodnicy co grali z ManU. Na prawą obronę chyba wyjdzie Eboue, chyba że Wenger będzie chciał od poczatku Hoyte'a wpuścić. Myśle, jednak, ze Eboue ma wieksze szanse, bo musi grać teraz dużo po kontuzji, żeby wejsc w rytm. z lewej strony Traore, bo Clichy'ego nie ma w kadrze.
W pomocy bym widział Denilsona, Diaby'ego, Walcotta i Hleba. Cesc i Flamini na ławce, na wypadek, gdyby mecz się nie układał. A w ataku Alaidiere i Besita.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2007, 9:49

Az tak rezerwowo nie było. Traore, Denilson, Aliadiere, Diaby, wiec tak zle nie było. Sam wynik mowi, ze zle nie było. Bestia sie w pucharach rozstrzelał i idzie na krola strzelcow CC... Szkoda, ze ta najładniejsza to do własnej bramki :P Sporo Arsenal skorzystał na kontuzji Berbatova, bo on był najwiekszym zagrozeniem w pierwszych minutach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sty 2007, 14:50

mecz jak zwykle, gdy grają te dwie drużyny - bardzo emocjonujący, niestety okupiony kontuzją Hleba :? i nie wiem czy nie Eboue :?
Na początku Spurs mieli przewagę, strzelili pierwszą bramkę po błędzie Kolo Toure i chyba po części Almuni - bo mógł do tej piłki wyjść, a nawet powinien.
Drugi gol ... ehh zdarza się najlepszym. Pechowy wolny, zresztą Denilson chyba nie przekroczył przepisów przy tym wolnym, Poll róznie gwizdał.
Bestia się rozstrzelał, z Liverpoolem 4 gole, z Tottenhamem 2, do tego nietrafiony karny i bramka samobójcza :D

2:2 to świetny wynik przed rewanże na Emiratse, biorac pod uwagę, że już 0:2 dostawaliśmy. Diaby sobie nie radził specjalnie, poprawe w grze zauwazyłęm dopiero jak Hleb wszedł - od razu piłka lepiej krążyła.
Mówiłem, że nie przegram i mówiłem, że będzie over 2,5 8)

teraz mecz z Boltonem, trzeba wygrać, bo jest tylko jeden.

Drobnego urazu nabawił się Aliadiere, natomaist Hleba czeka dłuższa przerwa :? dopiero Robin złamał kości śródstopia, teraz Hleb tez przez kilka tygodni będzie musiał odpoczywać :(

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 sty 2007, 15:38

Diaby sobie nie radził specjalnie,
A ktos tu go chcial wystawic na mecz z MU zamiast Flaminiego. :? (czyt. Jarzinho )
Traore rozegrał nieźle spotkanie, beda z niego ludzie. Baptista to prawdziwy "czołg". najbardziej spodobało mi sie jego zachowanie przy jego drugiej bramce (pierwszej dla Arsenalu). Poszedł do konca, cos pięknego. :o
Natomiast drugi gol to przede wszystkim zajebiste podanie Fabregasa. :shock: Hoyte ladnie sie tam wystawil, a potem dośrodkował. Bestia prawie jak RvN, dobija z metra. :lol: Byl tam gdzie byc powinien.

Tak jak fieldy napisał, wynik 2:2 stawia nas w komfortowej sytuacji przed meczem na Emirates. 8)
teraz mecz z Boltonem, trzeba wygrać, bo jest tylko jeden.
No bedzie trudno. Chociaż gramy na Emirates a Kłusaki nie sa w najlepszej formie. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2007, 16:29

guru pisze:A ktos tu go chcial wystawic na mecz z MU zamiast Flaminiego. (czyt. Jarzinho )

Jest roznica nikt nie mowil, ze Diaby jest w słabej formie.

Skrzydełko jedno podciete, kogo teraz Arsenal bedzie wystawial na prawej. Ljungberg ma chyba kontuzje??

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 sty 2007, 16:48

Jarzinho pisze:Jest roznica nikt nie mowil, ze Diaby jest w słabej formie.
Ale sciama. :o To ligoczne, ze zawodnik po 8 miesiecznej kontuzji jest bez formy.
Jarzinho pisze: Skrzydełko jedno podciete, kogo teraz Arsenal bedzie wystawiał na prawej.
Zapewne Waclott... Oczywiscie to nie to samo co Hleba, ale zle nie jest. Robina jest kim zastapic, ze skrzydłami juz gorzej. :?
Jarzinho pisze:Ljungberg ma chyba kontuzje??
nom. :? nie wiem dokladnie kiedy wraca, ale chyba niedługo. :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2007, 17:30

guru pisze:Ale sciama. To ligoczne, ze zawodnik po 8 miesiecznej kontuzji jest bez formy.

Jestes, tego pewny nigdy nie spotkałes sie jeszcze sie z sytuacja kiedy zawodnik po kilkumiesiecznej przerwie nie ma problemow z forma. Jeszcze do tego Diaby juz w tym czasie kilka treningów miał za soba...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 25 sty 2007, 18:16

Jarzinho pisze:sytuacja kiedy zawodnik po kilkumiesiecznej przerwie nie ma problemow z forma
Owszem zdażają się takie sytuacje, ale po kontuzji zawodnik musi się "dotrzeć" jeśli jest to poważna kontuzja to czasami traci jego kondycja, a kodycja jest bardzo ważna na tym poziomie. By powrócić do dobrej formy kondycyjnej nie wystarcza 2 treningi, zawodnicy zapieprzaja na obozach w ogromnym obciążeniu przez kilka tygodni, a siedząc i nie grajac kondycja spada i to okrutnie. Co innego jesli zawodnik dochodzi do siebie przez kontakt z piłka tu juz idzie znacznie szybciej.

Mnie zadziwia pozytywnie Julio Baptista, ciesza mnie jego gole i ciekawe czy Julio pozostanie w Arsenalu na kolejny sezon.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2007, 12:53

Ci jak zwykle muszą się kłócić o pierdoły :lol:

van Persie [co pisałem już wcześniej] może pauzować dłużej niż 6 tygodni - mówi się nawet o 10 :? To by oznaczało, ze nie zagra głownei w meczach PSV, a jak wiadomo [były zawodnik Feyenoordu] byłby jak znalazł na tego przeciwnika.
Hleb podobno ma pauzować 4 tygodnie :? cholernie szkoda - ostatnio grał bardzo dobrze. Pech :? Mam nadzieję, że on wróci na LM, bo to już by było za wiele. Gallas już wyzdrowiał - mam nadzieję, że teraz na kilka godzin przed powrotem znów mu sie coś nie odnowi jak ostatnio :o
Eboue i Aliadiere nie zagrają z Boltonem - bo w meczu z Tottenhamem doznali urazów - jednak już na rewanż - w przyszłym tygodniu będa gotowi.
Eboue zapewne Hoyte zastąpi w FA Cup - zaliczył piękną asystę, więc jest dowartościowany :p nie powinien być słabym ogniewem drużyny.
Brak Robina nie powinien być jakoś bardzo odczuwalny [w lidze], gdyz w dobrej formie jest Adebayor. Powinien dać sobie radę.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 sty 2007, 13:41

Hleb, Eboue, Robin :roll: A już się zaczynałem cieszyć z powrotu Gallasa i Diaby'ego. Niestety trzeba będzie w najbliższych tygodniach radzić sobie bez nich, choć nie ukrywam, że będzie ciężko. Szczególnie zmartwiła mnie kontuzja Białorusina, gdyż w chwili obecnej nie mamy zbyt dużego pola manewru na prawej stronie. Jest Theo, ale on nie powinien być aż tak ważnym ogniwem pierwszego zespołu...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2007, 14:23

Eboue nie ma groźnego urazu, opusci tylko mecz z Boltonem, bedzie gotowy na mecz w ramach Carling Cup, ale pewnie i tak nie wystąpi, bo zagrają gracze rezerwowi [głównie] i pewnie Hoyte będzie grał na prawej obronie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”