Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 232

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 mar 2009, 17:46

paku pisze:ale liczę na Boguskiego, i na Beto który ma jakieś tam atrybuty na trafianie do siatki przeciwnika
Boguski pewnie cos tam strzeli ale to raczej nie bedzie worek z golami... to nie jest egzekutor ale to chyba kazdy wie, w ogole troche fenomen bo zdarza sie ze nie strzeli setki a potem huknie w sytuacji niezbyt klarownej
Beto... podczas meczu przytaczano statystyki, ze w druzynach juniorskich zdobyl...bagatela 3bramki. Niby potencjal jest ale do tej pory ma opanowana prawie do perfekcji sztuke zastawiania sie, trudno odebrac mu pile, z tym ze teraz druzyny beda przygotowane na jego gre a Belchatow nie...
Diaz robi niezla robote, a co z tym niby talentem, ktory dosc sporo kosztowal Jirsakiem ?

Awatar użytkownika
lucas86
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 20 mar 2009, 15:28

czeher pisze: Beto... podczas meczu przytaczano statystyki, ze w druzynach juniorskich zdobyl...bagatela 3bramki.

Właśnie ponoć te 3 bramki zdobył w seniorskiej piłce. W drużynach młodzieżowych Palmeiras radził sobie ponoć całkiem nieźle i strzelał tam sporo bramek. Ale fakt faktem, że na razie nie pokazał zbyt wiele oprócz doskonałego zastawiania się z które tak na prawdę nie było do tej pory zbyt wiele pożytku. Wydaje mi się, że z takim stylem granie nie będzie zawodnikiem strzelającym po kilkanaście bramek w sezonie, ale może będzie z niego pożytek w innych elementach.
czeher pisze:a co z tym niby talentem, ktory dosc sporo kosztowal Jirsakiem ?
Jirsak zagrał bardzo słaby mecz w Bytomiu o id tego czasu nie ma miejsca w składzie. Zagrał w ostatni meczu Młodej Ekstraklasy w którym ponoć zaprezentował się słabo...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 mar 2009, 14:05

Ile jest prawdy w tym co Onet i Fakt donoszą ?

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1938 ... omosc.html
Wisła sfinalizowała transfer Brazylijczyka Marcelo Guedesa do Olympiakosu Pireus - taką informację podał sobotni "Fakt". Grecy zgodzili się zapłacić za tego młodego stopera prawie dziewięć milionów złotych
Pod względem biznesowym transfer Marcelo do greckiego klubu to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Piłkarz ten w sierpniu ubiegłego roku trafił do Wisły z brazylijskiego FC Santos na zasadach wolnego transferu. Krakowianie nie zapłacili za niego nawet złotówki, chociaż Marcelo ma na swoim koncie cztery występy w młodzieżowej reprezentacji Brazylii. Brazylijczyk podpisał z "Białą Gwiazdą" pięcioletni kontrakt.

Oferta Olympiakosu Pireus robi wrażenie. Nieoficjalnie mówi się, że Wisła na tym transferze może zarobić nawet dwa miliony euro, czyli około 9 milionów złotych. Według informacji dziennikarza "Faktu" przejście Marcelo do greckiego klubu zostało już sfinalizowane. Młody Brazylijczyk zmieni barwy w przerwie letniej. Powstałą lukę mają zapewnić jego rodacy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 mar 2009, 14:41

Sammyy pisze:Ile jest prawdy w tym co Onet i Fakt donoszą ?
to jest informacja jak sam zaznaczyles faktu... onet tylko go cytuje. Jakos nie bardzo moge sobie wyobrazic gdzie Olympiakos moglby Marcelo wypatrzyc, on dopiero teraz ma swoj czas w Wisle
Jezeli jednak ta sytuacja by sie sprawdzila to mozna zadac pytanie... dokad zmierzasz Wislo !?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 mar 2009, 22:59

Uf, kamień z serca. Było blisko blamażu, ale pokazali jaja. Zresztą tradycyjnie Cracovia zaprezentowała na Reymonta frajerską grę i chociaż Cabaj nie puścił cabaja, to nie trzeba było wiele żeby ją rozpykać. Niemniej szacunek za wysokość wyniku. Radek Sobolewski to jest serce drużyny i nie wyobrażam sobie Wisły bez niego. Zieńczuk pokazał, że warto przedłużyć z nim kontrakt, nawet słaby Małecki dołożył kolejną cegiełkę do kompleksów sąsiadki. W Piortka Ćwielonga wierzyłem od pozytywnej gry w sparingach i wygląda na to, że zagrzeje na dłużej miejsce w Wiśle, a to dość ciekawe, z uwagi na naprawdę słabą grę w Ruchu w poprzedniej rundzie. Słabo w drużynie walczącej o utrzymanie, dobrze w zespole walczącym o mistrzostwa - to chyba nie wyłącznie kwestia partnerów :lol:.
Nazwisko Pawełka powinni częściej skandować, czemu chłopak ma się przejmować puszczanymi szmatami? Trzeba dbać o dobre samopoczucie piłkarzy....... Nie rozumiem wsparcia za sam fakt, że jest słaby, nie przypominam sobie, by wspierano np. Kryszałowicza, a jemu już bardziej się należało. Ba, nie pamiętam nawet skandowania nazwiska Brożka kiedy mu gorzej szło. Nikt nie przejmował się apelami o danie Liczce trochę spokoju w pracy. A Pawełek dostaje dożywotnie wsparcie za to, że mu się robi smutno jak go krytykują :lol:. To jest bardziej absurdalna sytuacja niż ze wspieraniem Cantoro za Petrescu.
A Cracovia może już spokojnie spadać z ligi, bo wystarczająco ją Wisła wygrzmociła przez te 4 lata. Było fajnie, ale nie warto ryzykować. Nie daj Boże wpadnie kiedyś przypadkiem gorszy wynik. Z "antysemickim" pozdrowieniem, zawsze nad wami :).

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 23 mar 2009, 12:24

W Krakowie bez zmian ! WISŁA Pany !

Każdy kto był na meczu, po pierwszej połowie miał mętlik w głowie. Przegrywamy 0-1 z Konfidentami z Kałuży. Zaczyna się druga połowa, Sobol i gol ! :D
I jak się skończyło każdy wie.
Natomiast każdy kontakt Pawełka z piłką, prowadziło do rozległego zawału Serca. Wsparcie dla Pawełka z E śmieszne, zważywszy na to iż na jakimś meczu drwili z niego porządnie.

Pomachaj nam, pomachaj nam Cabaj Cabaj pomachaj nam ! :rotfl: :afro:

Awatar użytkownika
lucas86
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 23 mar 2009, 12:32

piwus pisze: Nazwisko Pawełka powinni częściej skandować, czemu chłopak ma się przejmować puszczanymi szmatami? Trzeba dbać o dobre samopoczucie piłkarzy....... Nie rozumiem wsparcia za sam fakt, że jest słaby, nie przypominam sobie, by wspierano np. Kryszałowicza, a jemu już bardziej się należało.
Ja akurat za wczorajszą bramkę nie mam pretensji do Pawełka bo strzał był poza jego zasięgiem, dużo gorzej wyglądały bramki które puszczał z Lechem czy z Górnikiem w zeszłej rundzie, chociaż z perspektywy trybun również miałem do niego pretensje. Powtórki w TV pokazały jednak coś innego. Jeśli chodzi o skandowanie jego nazwiska to też nie miało to wczoraj miejsca w czasie spotkania, przynjamniej ze strony D, innych sektorów nie za bardzo słyszałem, jedynie gdy wyszedł na rozgrzewkę. A jeśli chodzi o "gnojenie" go przez własnych kibiców to jest to mimo wszystko trochę nie fair, żeby wyzywać swojego piłkarza, co zwłaszcza lubią robić ludzie na sektorze E.

Co do samego spotkania to w pierwszej połowie Pasiaki dość mocno się postawiły, do tego doszła słaba gra Wisły i było jak było. W drugiej połowie jednak wszystko wróciło do normy i poszło zgodnie z planem :)
Zawiedziony jestem frekwencją, mam nadzieje, że to da trochę do myślenia włodarzom Wisły przy ustalaniu cen biletów, gdy stadion będzie już skonczony, bo widok 13-14 tys widzów na 33 tysięcznym stadionie nie będzie wyglądał zbyt ciekawie.

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 23 mar 2009, 15:41

Zadaniem kibiców jest wspieranie i dopingowanie piłkarzy, tak więc nie widzę nic złego w skandowaniu nazwiska Mariusza. Wiadomo, że jest on bramkarzem przeciętnym, ale tego się już nie zmieni i na pewno będzie lepiej bronić mając nasze wsparcie, niż bez niego. Alternatywą za Pawełka jest jedynie Cebanu o którym zbyt wiele nie wiadomo, ale skoro Skorża nie dał mu szans nawet w PE to raczej mołdawianin wymiataczem nie jest.
Zawiedziony jestem frekwencją, mam nadzieje, że to da trochę do myślenia włodarzom Wisły przy ustalaniu cen biletów, gdy stadion będzie już skonczony, bo widok 13-14 tys widzów na 33 tysięcznym stadionie nie będzie wyglądał zbyt ciekawie.
Wydaje mi się, że po rozbudowie stadionu ceny biletów, znacznie spadną i najtańsze będą kosztować nie więcej niż 15 zł. Ale oczywiście frekwencja jest uzależniona też od wyników sportowych, bo jeśli (odpukać!) staniemy się ligowym średniakiem to o kompletach zapewne będziemy mogli pomarzyć.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 mar 2009, 22:42

CHarlie pisze:Zadaniem kibiców jest wspieranie i dopingowanie piłkarzy, tak więc nie widzę nic złego w skandowaniu nazwiska Mariusza.
Zadaniem kibiców jest wspieranie klubu.
Ciężko mi zrozumieć dlaczego skandowane jest nazwisko piłkarza, który nie jest szczególnie związany z klubem i dostaje wsparcie za sam fakt, ze słabo gra. Nikt nie wspierał Marka Zieńczuka po meczu z Panathinaikosem, też musiał pewnie swoje wysłuchać biegając po boisku od strony A i B. To samo Łobo. Czy ktoś wspierał Piekutowskiego, kiedy precyzyjnie wykopywał piłkę do rywala, jak teraz Pawełek? Czy ktoś krzyczał Hughes, jak puszczał farcfocla w stylu Pawełka? Czy ktoś doceniał Majdana jak puścił bramkę Wisłą Płock, jak Pawełek z Koroną ( minuta 6:24)? W Wiśle na przestrzeni lat było mnóstwo piłkarzy bardziej zasługujących na pomoc kibiców. Różnica polegała na tym, że mówili o tym, ze kibic ma prawo wymagać, a oni zagrali słabiej, a nie wspominali o tym, że kilkanaście osób na 10-tysięcznej widowni coś krzyczało pod ich adresem. Dlaczego nie pójść dalej? Jak świetnie mógłby grać Stanko Svitlica czy Paweł Kaczorowski, gdyby otrzymali trochę wsparcia? Może też mieli słabą psychikę i powinniśmy się byli zatroszczyć o ich samopoczucie? Dlaczego byliśmy tacy podli dla Tomasza Dawidowskiego, który nie jest winny: zerwaniu więzadeł krzyżowych x3, kontuzji pachwiny, łękotki, kilkudziesięciu innych.
Oczywiście wygwizdywanie czy obrażanie zawodnika jest niedopuszczalne (zgodnie z pierwszym zdaniem), ale wśród pikników czy kibiców, którzy nie zdają sobie sprawy, że działają na szkodę klubu, było od zawsze. Czy Franciszek Smuda pokazywał trybunom środkowy palec kiedy go obrażano w zeszłym sezonie? Czy piłkarze Lecha obrazili się kiedy ich wygwizdano w zeszłym meczu? W Wiśle czegoś takiego nie ma, są odosobnione przypadki. Jeśli Pawełka to załamuje, to w Legii prawdopodobnie by nie wyszedł na boisko, nie mówiąc o Premiership, gdzie wulgaryzmy pod adresem własnych zawodników to świetny sposób na rozładowanie po ciężkim tygodniu.
Im gorzej gra Pawełek,tym większą staje się maskotką. Kibice się mają starać, by Pawełek nie martwił się puszczanymi szmatami? Czym na to zasłużył? Przecież to jego praca, damn it. Jestem pewien, że nikt nie skanduje Twojego nazwiska jak spieprzysz coś w szkole/uczelni/pracy.
lucas86 pisze:Ja akurat za wczorajszą bramkę nie mam pretensji do Pawełka bo strzał był poza jego zasięgiem, dużo gorzej wyglądały bramki które puszczał z Lechem czy z Górnikiem w zeszłej rundzie, chociaż z perspektywy trybun również miałem do niego pretensje.
Nie wiem czy jest drugi taki piłkarz w ekstraklasie,który może się pochwalić równie imponującymi bramkami za kołnierz.
Przeżyjmy to jeszcze raz:
- Świerczewski
- Pitry
- Murawski
Nie będę udawał,ze znam się na fachu bramkarskim, ale... może ten zawodnik powinien stać bliżej linii?

Awatar użytkownika
lucas86
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 24 mar 2009, 9:34

piwus pisze:Nie wiem czy jest drugi taki piłkarz w ekstraklasie,który może się pochwalić równie imponującymi bramkami za kołnierz.
Przeżyjmy to jeszcze raz:
- Świerczewski
- Pitry
- Murawski
Nie będę udawał,ze znam się na fachu bramkarskim, ale... może ten zawodnik powinien stać bliżej linii?
Co do bramek Pitrego i Murawskiego to napisałem, że były to jego błędy i to dość poważne. Tam piłka była na takim pułapie, że spokojnie można ją było wybić, a Pawełek praktycznie nie interweniował w ogóle. Oprócz tych dwóch bramek zdarzyło mu się jeszcze puścić kilka innych baboli w zeszłej rundzie, np w meczu ze Śląskiem. Niestety jesteśmy na niego zdani bo nasi działacze jak widzieliśmy w przerwie zimowej woleli testować jakichś ogórów z Indonezji niż szukać porządnego bramkarza.
Co do gola Sasina nie mogę się jednak zgodzić, że był to poważny błąd, gdyż ciężko oczekiwać od bramkarza, że będzie on stał na linii bramkowej. Gdyby Sasinowi jakimś przypadkiem udało się zagrać prostopadłą piłkę między obrońcami to wtedy wszyscy mieli by pretensje, że Mariusz stał na linii bramkowej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 mar 2009, 12:51

Pawełek absolutnie nie popełnił błędu przy bramce dla Cracovii, doprawdy trzeba się nie znać na fachu bramkarskim, by twierdzić co innego. :)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 25 mar 2009, 12:11

Ma ktoś ostatnie derby do oglądnięcia? Oglądnąłbym z perspektywy tv...

Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 07 kwie 2009, 16:14

Pawełek myli się często, jak zaczynal bronić za majdana był lepsyzm bramkarzem cofa sie od 18 miesięcy i to bardzo.

Oglądając niedzielny mecz z Lechem truchlalłem przy każdje piłce wrzucanej w nasza jedenastkę...

Sami prezesi nam to zasponsorowali...
http://gniazdowy.blox.pl/2009/02/Saga-b ... k8230.html

Pozdrawiam serdecznie
Gniazdowy

Danton
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danton » 10 kwie 2009, 21:12

ale w PP lepiej zagrali wg mnie, za to Lech bramki strzelał

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 kwie 2009, 22:46

Mam pytanie do kibiców Wisły. Czy Paweł Smółka i Radosław Jacek są wypożyczeni do LKS-u Nieciecza czy może Wisła ostatecznie się ich pozbyła?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”