Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 235

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 28 maja 2008, 10:58

W środę o godz. 11.00 selekcjoner Leo Beenhakker ogłosi nazwiska 23 piłkarzy, których zabierze na ME do Austrii i Szwajcarii. Godzinę później mija ostateczny termin zgłaszania zawodników wyznaczony przez UEFA.
Leci to w tv?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 maja 2008, 11:05

Chyba nie leci (na TVP 1 i 2 oraz Polsacie), ale to wiedzą tylko sowieci.

Ja czytam tu:

http://www.sport.pl/sport/1,74696,52520 ... czuba.html

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2008, 11:08

TVP Info

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 maja 2008, 11:13

Fuck!

Na to nie wpadłem sowiecie.

BRONOWICKI, MAJEWSKI i MATUSIAK

Szok!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2008, 11:15

Czyli Pazdan jedzie. i Sagan też. W ogóle źle typowałem :lol:

Matusiak - myślałem, ze gol z Macedonią go uratował. Bronowicki z powodu urazu, a Majewski jednak nie przekonał Leo. Szkoda, ze kazał mu grać na skrzydle.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 11:24 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 28 maja 2008, 11:20

kazał mu grać zeby zmobilizowac gargułę, wiedział że młody nie pojedzie, ze sobie nie poradzi

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2008, 11:22

Jarzinho pisze:Tego nie twierdzilem, bierzmy przyklady z najlepszych.
Nie przesadzajmy. Mamy bardzo doswiadczonego trenera, ktory pracowal z zespolami na najwyzszym poziomie. On nie musi brac przykladu z Aragonesa. Tym bardziej, ze Hiszpanie maja wiekszy potencjal w swojej druzynie i maja w kraju o wiele wiecej wartosciowych pilkarzy. Tam jest z czego wybierac, u nas juz niekoniecznie. Wlasnie dlatego jest taka sytuacja, jaka jest.
Jarzinho pisze: To po co jest Matusiak w kadrze. Zreszta podobnie jak kilku innych, ktorzy zawodza. Jedyni, ktorzy moga miec jakies usprawiedliwienia to Dudka i Bronowicki, bo oni mieli dosc dlugie i powazne kontuzje. Inni nie.
Ale co to za roznica? Mial kontuzje czy malo gral w klubie czy cos tam inego - sytuacja taka sama. I tak musi poprawic przygotowanie fizyczne i tak. Matusiak to pilkarz, ktoremu Leo ufa, bo ten pasuje do jego koncepcji gry bardziej niz np. Wichniarek, ktory nie pokazuje na boisku nic poza tym, ze czasem uda mu sie kopnac pilke do bramki. Za malo mysli na boisku, duzo pilek traci. Przynajmniej tyle co widzialem, bo Bundesliga mnie nie podnieca i tylko czasem widze jakis Puchar Niemiec :P Z reszta sztab szkoleniowy wypowiedzial sie na ten temat dlaczego nie ma Wichniarka czy Brozka. Zobaczymy czy Matusiak zostanie w kadrze bo to nie jest przeciez pewne. Postep mogl zrobic wiekszy, ale faktem jest tez to, ze Saganowski wcale nie jest w dobrej dyspozycji.

Edit:

Matusiak jednak nie jedzie :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 maja 2008, 11:30

fieldy pisze:Bronowicki z powodu urazu
Szkoda gościa. Podobno miał za mało siły na turniej, mógł wytrzymać tylko 45 minut w meczu. Teraz mamy na lewej stronie duzy problem. Bo Wawrzynak jak jest każdy widzi, a Michała szkoda stawiać na bok, bo ma grać na środku z Bąkiem. Ech, zawsze jakieś problemy...

Majewskiego szkoda, ale mamy tylko jedno miejsce ofensywnego pomocnika w składzie i tam są Garguła, Roger (nawet i Żurawski z jego stylem gry). Trzeba było pomocników bardziej defensywnych, tym bardziej, że Dudka (i Lewnadowski w sumie też) często łapią kartki a więc jadą Pazdan i Murawski a nie Majewski.

Matusiak i... wszystko jasne.

Będzie dobrze.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 28 maja 2008, 11:47

franz pisze:Ech, zawsze jakieś problemy...
Szkoda że Leo nie pomyślał o tym wcześniej. Przecież nie od dziś wiadomo że Bronowicki jest po ciężkiej kontuzji

A co do Majewskiego to mam nadzieje że zostanie z kadrą. Beenhakker daje taką szanse całej trójce która odpadła. Pewnie Radek i tak nie zagrałby na Euro a tak przynajmniej nabierze obycia z kadrą. Zgadzam się że Leo uznał że kolejny ofensywny pomocnik nie jest nam potrzebny, chociaż to trochę nie fair że ani razu nie dał zagrać Majewskiemu na swojej pozycji.

Bardzo dobrze że Matusiak odpadł. Myślałem że ta bramka go uratuj, ale jednak Leo wykazał się rozsądkiem a nie osobistymi preferencjami. Tylko szkoda że na Euro nie jadą ci najlepsi, a ci którzy nie byli najsłabsi.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 28 maja 2008, 11:50

YES YES YES! Matusiak wraca :mike:

Szkoda Majewskiego, mam nadzieje ze sie chlopak nie podlamie i nie obrazi, a bedzie dalej pracowac, wierze ze kiedys bedzie rzadzic w reprezentacji.

Do roboty panowie, to nie ma byc wycieczka!

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 maja 2008, 11:58

Szkoda tylko Bronowickiego ale Leo dobrze wybrał. Matusiak jest słaby to wiemy. Majewski może talent ale o co płakać? Jest młody, więc przyjdzie czas na niego. Reszta teraz psychicznie podbudowana, więc nic tylko zasuwać na treningach!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 maja 2008, 12:08

Nie będę za Majewskim rozpaczał, choć w mojej ocenie to lepszy piłkarz niż Pazdan. Ale zapewne żaden z nich na boisko by nie wszedł, więc nie mają sensu takie dywagacje.

Problem jest z kolei i to poważny z lewą stroną obrony. Ja bym się mocno zastanowił nad Golańskim, bo Wawrzyniak prezentuje się słabiutko.Ale Leo chyba w ogóle nie bierze takiego wariantu pod uwagę. No albo Żewłakow i wtedy Jop robi hop do środka. Każda z opcji wiąże się ze sporym ryzykiem komporomitacji. Ale tak można powiedzieć o całym naszym występie na EURO.

Co do Matuiaka to nie widzę sensu dyskutować. Skoro Leo uznał, że jego forma jest za niska po tym co zobaczył, to jakie można mieć argumenty contra?Zwłaszcza, że trudno podejrzewać, aby Holender nagle stracił sympatię do Radka. A co pokaże Saganowski - zobaczymy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2008, 12:16

Ja z wywalonych zawodników jestem zadowolony prawie w 100%
Prawie bo o ile z pozbycie się Matusiaka jestem wręcz zachwycony, a Majewski narazie jest reprezentacji zbędny (na jego pozycji jest Roger, Garguła a i może być Krzynowek) to szkoda mi zawsze przydatnego Bronowickiego. Owszem problemów z obstawieniem lewej strony nie będzie bo jest dobrze prezentujący się Wawrzyniak a i mogą tam grać Zewłakow Dudka lub nawet Golański to jednak Bronek zawsze mógł grać jeszcze na innych pozycjach i ma wielkie serce do walki:

ogólnie możemy się domyślać, że nasza drużyna będzie wyglądała tak:

-------------------Boruc--------------------------
----------------(Fabiański)-----------------------
----------------(Kuszczak)-----------------------
----------------------------------------------------
Wasilewski--Bąk---Zewłakow--Wawrzyniak---
(Golański)---(Jop)-(Kokoszka)-----------------
---------------------------------------------------
------------Lewandowski--Dudka---------------
-----------(Pazdan)-----(Murawski)------------
Błaszczykowski----Roger------Krzynówek---
(Łobodzński)-----(Garguła)---(Smolarek)----
-------------------Zurawski---------------------
------------------(Zahorski)--------------------
----------------(Saganowski)-------------------

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 28 maja 2008, 12:17

jakby jechal sobol to by sie dudke na lewa oddelegowalo, ale nei ma co gdybac.
wg mnie golinski powinien tam grac, a nie wawrzyniak co ma klopoty z miejscem w klubie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2008, 12:21

Gdyby Wawrzyniak wczoraj nie zagrał tak jak zagrał, czyli dobrze, pewnie Bronowicki by pojechal. Wczoraj Legionista mnie przekonal, zobaczymy jak bedzie na Euro, bo raczje bedzie gral w podstawowym skladzie.

Matusiak/ Sagan dla mnie jeden ch... obaj slabi obaj nie powinni jechac. Kiedy dzisiaj wyczytałem, ze przeciez mozliwe jest, ze pojedzie ktos z listy rezerwowej wierzylem, ze Leo sie opamieta i powola Wichniarka czy Piszczka. Pazdan i Sagan to pomylki w kadrze. Pewnei beda siedziec obok trzeciego bramkarza.

Zobaczymy co bedzie. Osobiscie słabo to widze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”