Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2345

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sty 2023, 20:29

Sabitzer może nie grał rewelacyjnie w Bayernie, ale mam wrażenie, że tam straszna stagnacja od jakiegoś roku/półtora i chyba to też nie pomogło. Pokazał w Lipsku, że potrafi grać na bardzo wysokim poziomie i jako rozwiązanie na szybko to raczej trudno się przyczepić. Mam nadzieję, że nowe miejsce da mu kopa i odżyje pod EtH

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 31 sty 2023, 20:32

Sabitzer zagra na każdej pozycji w pomocy, all rounder pełna gęba. W Lipsku grał wszędzie, łatał co bylo do załatania. Gość ma kapitalne uderzenie z daleka. Fajny piłkarz, ale oczywiście nie do pierwszego składu przynajmniej na dłuższą metę.

Pobyt w Bayernie totalna klapa

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 lut 2023, 3:03

Oficjalnie

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2076
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 lut 2023, 20:08

ZAJEŻDŻANKO GAMING!!

Manchester United: Heaton – Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw – Casemiro, Fred – Antony, Fernandes, Garnacho – Weghorst

Rezerwa: De Gea, Lindelof, Maguire, Malacia, Mainoo, Pellistri, Martial, Rashford, Sancho

Wygraj w pierwszym meczu 3:0 z jedną z najgorszych drużyn w tabeli, miej jeden z najciaśniejszych terminarzy od wielu lat i wystaw w rewanżu zaledwie dwóch* zmienników. Nosz [k****] mać ja pierdolę.

*Przy kontuzji Eriksena zakładam, że Fred to teraz pierwszy skład.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 01 lut 2023, 20:22

To jakieś Curacao Cup?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 lut 2023, 20:30

Yep. I nawet miałby moje poparcie dla takiego składu, bo trzeba coś wsadzić do gabloty, gdyby pierwszy mecz wygrał 1-0 albo był remis, ale nie trzybramkowa przewaga z tak słabą ekipą. Dodam, że gramy u siebie.

W ten sposób skończy jak Ole, z zajechanym pierwszym składem oraz bezużytecznymi rezerwowymi bez formy i pewności siebie.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 01 lut 2023, 20:41

Pewnie zarząd mocno naciskał na jak najszybsze zdobycie jakiegoś trofeum.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 lut 2023, 20:43

Możliwe, ale kuźwa, to Nottingham Forest z trzybramkowym naszym prowadzeniem :D

Pamiętam jednak, że na jesieni też parę razy mógł mocniej zarotować, a wystawił pierwszy skład.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 lut 2023, 21:13

Nottingham drugi mecz z rzędu się nabiera na tą samą sztuczkę. Antony schodzi do środka w okolicy 20-25m i podaje prostopadle do zawodnika wchodzącego z środka boiska w prawą część ich pola karnego patrząc z naszej perspektywy. Poprzednio niemal stracili tak gola i mieli 2-3 groźne sytuacje, a dzisiaj już w 7min pierwsza udana próba przejścia w ten sposób bliżej ich bramki.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lut 2023, 13:13

Varane kończy karierę
Spoiler:

I nasz Orlando Bloom będzie grał z numerem 15.

Cieszy mnie powrót Sancho, bardzo fajnie przywitali go wczoraj fani. Dużo uśmiechu na jego twarzy, duże wsparcie od tego Haga przy wejściu na murawę, mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej. Nadal stawiam na to, ze chłopakowi coś musiało siedzieć w głowie, bo to ponoć skromny i cichy gość, a tu wielka presja, słaba forma i pewnie mu to zaczęło ciążyć. Po drodze kasował treści na socjalach, co zwykle właśnie oznacza, ze odcina się od wszystkiego i potrzebuje odbudować się mentalnie. Typ ma wielki potencjał, oby głowa za nim nadążyła, ale ufam łysemu, bo wyglada na gościa, który potrafi dotrzeć do piłkarzy.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lut 2023, 15:26

BREAKING!

Wszystkie zarzuty wobec Greenwooda zostały wycofane.

Ciekawe, czy jeszcze wróci do poważnej piłki.

Przepraszam mistrzu, że wątpiłem w ciebie:(

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4399
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 lut 2023, 16:18

Ale chore jest to że nie ma wyroku a gość praktycznie traci z dnia na dzień pracę, możliwość kariery itd. To samo w świecie filmu. Gdzie te czasy że najpierw trzeba było udowodnić winę? Jak OJ miał zarzuty to dalej żył normalnie :)

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 02 lut 2023, 16:31

piotrcies pisze:
02 lut 2023, 15:26
BREAKING!

Wszystkie zarzuty wobec Greenwooda zostały wycofane.

Ciekawe, czy jeszcze wróci do poważnej piłki.
Co wcale nie oznacza, że jest niewinny albo został uniewinniony. Nie znam się dokładnie, ale podejrzewam że albo będzie musiał ostro zabulić albo kolejne procesy będą ciągnęły się latami. Na ten moment jedyne co wiemy, to to że wycofano zarzuty, a czy jest winny lub niewinny na ten moment nie określono ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lut 2023, 16:35

Akurat do United to nie mam zastrzeżeń, bo chłopak został zawieszony - zupełnie normalna sprawa, ale dalej jest piłkarzem. Dziwne by było, gdyby go od składu nie odsunięto - nie wyobrażam sobie, by ktoś, na kim ciążą takie zarzuty, o czym wie cały świat, był w stanie normalnie funkcjonować w futbolu. Jeden czy drugi wyjazd na mecz i tak by mu dali popalić ludzie na trybunach, że można by się załamać. Zawieszenie chroniło klub przed zarzutami wspierania gwałciciela, ale i piłkarza przed agresją trybun, co młodego chłopaka dopiero zaczynającego karierę, pewnie by zniszczyło. Już nawet idąc po ulicy, mierzył się z agresją, bo widziałem filmik, jak go w jakimś sklepie (w każdym razie w jakimś miejscu publicznym) nagrano, jak go atakował jakiś typ.

Ale cały świat sportu faktycznie posunął się daleko w jego wygumkowaniu ze świata piłki. Usunięty z gier, zerwane kontrakty reklamowe itd. To jest pikuś, bo cała kariera przed nim i nie mam pretensji do wielkich marek, że chronią interesy. Niemniej klub zachował się tak, jak powinien. Dość powiedzieć, że on nadal jest zgłoszony do gry i formalnie mógłby dziś wznowić treningi, a zagrać już w weekend. Wiadomo, bez szans, ten sezon to już można spisać na straty, a przyszłość postawić pod znakiem zapytania, bo o ile fizycznie to nie będzie problem - piłkarze wracają po równie długich kontuzjach, które odbijają się na ich zdrowiu, a tu po prostu rok zawieszenia, o tyle nie wiem, co z jego psychiką, bo po roku bycia gwałcicielem na pewno nie będzie mu łatwo wrócić do blasku fleszy.

Formalnie prokuratura Wielkiego Manchesteru wycofała zarzuty, bo wycofał się kluczowy świadek oraz wyszły ponoć jakieś nowe dowody, które postawiły sprawę w innym świetle. Czy coś odjebał - nie wiem, w sumie te nagrania zostały upublicznione, więc były podstawy, by uważać, że odjebał, ale może okoliczności całej sprawy były inne. Sprawa formalnie zamknięta, ja do niej wracać nie będę, sam chłopaka uznałem za winnego, jeśli faktycznie wszystko zostało przedstawione w złym świetle, to duża nauczka na przyszłość, żeby nie ferować wyroków na gorąco.
losiu03 pisze:
02 lut 2023, 16:31
Co wcale nie oznacza, że jest niewinny albo został uniewinniony. Nie znam się dokładnie, ale podejrzewam że albo będzie musiał ostro zabulić albo kolejne procesy będą ciągnęły się latami. Na ten moment jedyne co wiemy, to to że wycofano zarzuty, a czy jest winny lub niewinny na ten moment nie określono
chyba już procesów nie będzie, bo sprawę, z tego co rozumiem, zamknięto. A czy faktycznie zabulił, czy okazało się, że sprawę rozdmuchano i mimo tych nagrań nie było tak, jak się wszystkim wydawało, to już inna kwestia i nie dowiemy się szczegółów. W każdym razie na tę chwilę Greenwood jest wolnym człowiekiem, bo ta sprawa została umorzona. Oczywiście nie jest tak, że został uniewinniony, bo nie było procesu nawet, bo sprawa została zamknięta, zanim trafiła do sądu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lut 2023, 16:57

Eyesmon pisze:
02 lut 2023, 16:18
Ale chore jest to że nie ma wyroku a gość praktycznie traci z dnia na dzień pracę, możliwość kariery itd. To samo w świecie filmu. Gdzie te czasy że najpierw trzeba było udowodnić winę
Cóż, jakby mnie jako nauczyciela oskarżono o coś to też by mnie od razu wyjebali. Takie życie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”