Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 236

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 15 cze 2009, 13:34

Ja jestem w tym momencie zdecydowanym przeciwnikiem sprzedania Ribery'ego do Realu. A moje uzasadnienie jest proste i to bardzo. Nie moze byc tak, ze przychodzi Perez i w ciagu tygodnia czy 2 wykupuje najlepszych zawodnikow z najlepszych klubow europy za jakies kosmiczne pieniadze. co to ma k**** byc jakis FM 15-nastolatka??

Przeciez to jest zbrodnia na pilkarskim swiecie i mysle, mam taka nadzieje ze Uli i sp pojda w zaparte i nie sprzedadza Ribery'ego do Realu. niech Perez wie ze nie moze miec kazdego pilkarza na swiecie. Ot tak na zlosc mu (taka typowa polska cecha:P). Jesli bardzo bedzie chcial to ze rok niech probuje. Sorry za taki OT.

A i jeszcze jedno mam nadzieje ze Bayern trafi w LM w fazie grupowej na Real i zobaczymy super mecze, klasyk europejskiego futbolu i np Olic blysnie w nich tak jak Zickler juz 10 lat temu (eh piekne mecze 2-4 na SB, kometarz chyba Elbera, ze nie mozna juz zagrac lepiej i 4-1 u nas :P)

Kicker donosi ze Chelsea zgodzila sie wstepnie na transfer Bosingwy. Chca polowe z tego co dali ze portugalczyka w zeszlym okienku(20/2=10), jest jeden warunek tzn niebiescy musza kupic Jonhsona. Wiec jak narazie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze Uli sprowadzi nam naprawde zajebistego prawego obronce za nie duza kase.

I po tym transferze ma byc podobno koniec wzmocnien na nastepny sezon. Mysle ze mozna bylo by zyc z taka kadra :P Niemniej jednak licze na to ze Uli bacznie obserwuje sytuacje w Realu i wyciagnie z Madrytu ktoregos z holenderskich spielmacherow

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 cze 2009, 13:50

przembal pisze: co to ma k**** byc jakis FM 15-nastolatka??

Przeciez to jest zbrodnia na pilkarskim swiecie i mysle, mam taka nadzieje ze Uli i sp pojda w zaparte i nie sprzedadza Ribery'ego do Realu. niech Perez wie ze nie moze miec kazdego pilkarza na swiecie. Ot tak na zlosc mu (taka typowa polska cecha:P). Jesli bardzo bedzie chcial to ze rok niech probuje.
Generalnie b. słuszny argument. Tyle tylko, ze sam wspominasz - jak będzie chciał, to za rok. Ja zaczynam odnosić wrażenie, że ten cały cyrk nie skończy sie dopóki Ribery rzeczywiście nie wyląduje w Realu. Tak jak Kaka czy Cristiano Ronaldo. Dlatego sądzę, że z pożytkiem dla klubu byłby jednak ten transfer już teraz, oczywiście o ile udałoby się przepchać nasze warunki + mieć odpowiednich następców.
przembal pisze:A i jeszcze jedno mam nadzieje ze Bayern trafi w LM w fazie grupowej na Real i zobaczymy super mecze, klasyk europejskiego futbolu i np Olic blysnie w nich tak jak Zickler juz 10 lat temu (eh piekne mecze 2-4 na SB, kometarz chyba Elbera, ze nie mozna juz zagrac lepiej i 4-1 u nas :P)
No to były rzeczywiście piękne mecze, jedne z najlepszych w naszym wykonaniu jakie widziałem :) Szkoda, że późniejsze efekty już nie byly takie super...
przembal pisze:Kicker donosi ze Chelsea zgodzila sie wstepnie na transfer Bosingwy. Chca polowe z tego co dali ze portugalczyka w zeszlym okienku(20/2=10), jest jeden warunek tzn niebiescy musza kupic Jonhsona. Wiec jak narazie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze Uli sprowadzi nam naprawde zajebistego prawego obronce za nie duza kase.
Jak tak będzie, to będzie naprawdę nieźle. Też sądzę, że teraz wszystko rozstrzyga się wokół Johnsona - więc czekajmy na pozytywny dla nas wynik jego transferu do Chelsea :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 15 cze 2009, 14:02

MIchal jestem tego samego zdania, ze plotki o transferze Ribery'ego do innego klubu nie ustana do jego odejscia, a wszystkie jego wypowiedzi beda tak przekrecane ze bedzie z nich wynikalo ze chce odejsc. Dlatego rozwazam odejscie francuza za rok, zeby w tym utrzec nosa Perezowi i tyle...

Na szczescie sam zainteresowany narazie nie mowi otwarcie, ze chce odejsc tylko ze chce cos osiagnac z Bayernem. Miejmy nadzieje ze LvG nada tej druzynie wlasciwy styl gry, ktorego jej brakuje juz od jakiegos czasu

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 8:09

Asteniu pisze: Natomiast niezgodzę się co do tego że Bayern byłby głupi gdyby sprzedał Franka za 50 mln euro. Takie pieniądze to i tak wystarczająca suma,
Za takie pieniądze to Bayern na pewno go nie puści. Daję za to głowę :wink:

I co (kogo :P ) my byśmy zresztą mieli niby kupić za te 50 baniek?? Na pewno nikogo, kto by nam zastąpił Francka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 9:41

Michał M pisze:I co (kogo :P ) my byśmy zresztą mieli niby kupić za te 50 baniek?? Na pewno nikogo, kto by nam zastąpił Francka.
umówmy się, że dwaj piłkarze, którzy mogliby go zastąpić, właśnie poszli do Realu :lol: Ewentualnie jest jeszcze Arshavin, w Niemczech zdaje się nie zabierają połowy majątku najbogatszym, więc kto wie - 50 mln powinno starczyć :P

A swoją drogą, nie zgodzę się - 50 mln jak na Francka to dobra kwota. I pewnie byście brali [znaczy Bayern] gdyby Perez nie zaszalał z Kaką i Ronaldo.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 9:46

fieldy pisze:umówmy się, że dwaj piłkarze, którzy mogliby go zastąpić, właśnie poszli do Realu :lol:
A trzeci gra w Barcelonie i jest nie do wyciągnięcia :P
fieldy pisze:A swoją drogą, nie zgodzę się - 50 mln jak na Francka to dobra kwota. I pewnie byście brali [znaczy Bayern] gdyby Perez nie zaszalał z Kaką i Ronaldo.
Niekoniecznie :wink: Nie mamy problemów finansowych, więc nie musimy łatać żadnej dziury budżetowej ewentualnym transferem Francka. Umówmy się - Ribery czyni wielką różnicę w naszej grze, co było widać szczególnie na początku ubiegłego sezonu, kiedy go zabrakło. Więc dopóki nie uzyskamy mozliwości przynajmniej częściowego zastąpienia go (np. takim Sneijderem + jakimś dobrym bocznym pomocnikiem), to o jego transferze mowy być nie może. Nawet jeśli oznacza to sprzedanie go za rok za jakieś 30-40 mln. Nie sama kasa jest w tym momencie istotna, co wyraźnie podkreślił w ostatnim wywiadzie Rummenigge.

Faktem jest, że Real znów popsuł rynek transferowy. Ale co zrobić? :roll: W końcu to wolny rynek.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 9:59

Michał M pisze:Faktem jest, że Real znów popsuł rynek transferowy. Ale co zrobić? :roll: W końcu to wolny rynek.
a wszyscy wieszali psy na City, które najwięcej za piłkarza dało 32,5 mln :]

nie zwróciłem uwagi, że to temat Barcy - a więc myślę, że Franck pasowałby do Barcy :lol:

Jasne, że niekoniecznie, ale 50 mln to jednak spora suma. Przed kilkoma miesiącami nie podawano chyba większych kwot odnośnie transferu Francka [w spekulacjach prasowych, a te przecież zawsze są przesadzone]. Choć nie śledziłem każdej plotki, wy pewnie wiecie lepiej/dokładniej.
Pewne jest, że Franck nie przejdzie do Anglii. Mówiłem już o tym podatku dla najlepiej zarabiających. Więc jak będzie miał do wyboru Barce i United - kluby o zbliżonej klasie, czy może bardziej kluby, które mają zbliżone szanse na triumf w LM, to moim zdaniem wybierze Hiszpanie. [wybacz, ale nie chce mi się wierzyć, że zostanie w Bayernie - Akarin pewnie mnie zaraz porządnie .... :P]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 10:07

fieldy pisze:a wszyscy wieszali psy na City, które najwięcej za piłkarza dało 32,5 mln :]
No, tylko, że takie City dało 20 baniek za pewnego de Jonga z HSV, ktory jest wart max. połowe tej kwoty :P Ale to już zupełny :ot:
fieldy pisze:nie zwróciłem uwagi, że to temat Barcy - a więc myślę, że Franck pasowałby do Barcy :lol:
Piłkarsko z pewnością tak. Finansowo nie daję dużych szans Barcelone. Chyba, że Ribery zostanie jeszcze przynajmniej na jeden sezon w Monachium.
fieldy pisze:Jasne, że niekoniecznie, ale 50 mln to jednak spora suma. Przed kilkoma miesiącami nie podawano chyba większych kwot odnośnie transferu Francka [w spekulacjach prasowych, a te przecież zawsze są przesadzone]. Choć nie śledziłem każdej plotki, wy pewnie wiecie lepiej/dokładniej.
Pewne jest, że Franck nie przejdzie do Anglii.
Wiesz co, tyle jest tych plotek, że już się w nich gubię. Chyba faktycznie o wyższych kwotach nie spekulowano - aczkolwiek przypomnę tu wypowiedź Hoenessa (wątek transferowy "Kaka do City"): "jeśli Kaka jest wart 120 mln, to Ribery nie mniej niz 150".
Do Anglii nie pójdzie. Chociaż ponoć Manchester i Chelsea złożyły oferty. Nie są one jednak satysfakcjonujące dla Bayernu :)
fieldy pisze:[wybacz, ale nie chce mi się wierzyć, że zostanie w Bayernie - Akarin pewnie mnie zaraz porządnie .... :P]
Wybaczam :lol: Tak serio - to na dłuższą metę z pewnością nie. Poza 2011 rok (koniec kontraktu) można nawet powiedzieć, że na 100% nie. Ale dopóki obowiązuje go kontrakt...
A Akarina to jakoś dawno tu nie widziałem :|

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2009, 10:14

Michał M pisze:A Akarina to jakoś dawno tu nie widziałem :|
nabluzgaj na Bayern to się zjawi :P ;)

De Jonga mogli wyjąć teraz za 1,8 mln, a chcieli go od razu i dali 18 mln. Tu rzeczywiście można mówić o dziwnym prowadzeniu transferów, ale za De Jonga 20 mln raczej rynku nie zepsuje :P
Michał M pisze:"jeśli Kaka jest wart 120 mln, to Ribery nie mniej niz 150".
takie gadanie, wiadomo że nikt go za tyle nie kupi, nawet Real. Jeśli rzeczywiście nie chcą go sprzedać już teraz [a z tego co czytam, to nie chcą - chyba, ze ktoś zaszaleje - użył chyba słowa 'crazy' i sypnie kasę] i sam Franck nie bedzie chciał odejść, to pewnie postawią zaporową cenę i tyle. Ale jak Real da 50 mln [to już całkiem możliwe], to kto wie czy włodarze Bayernu się nie skuszą.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 10:18

fieldy pisze:takie gadanie, wiadomo że nikt go za tyle nie kupi, nawet Real. Jeśli rzeczywiście nie chcą go sprzedać już teraz [a z tego co czytam, to nie chcą - chyba, ze ktoś zaszaleje - użył chyba słowa 'crazy' i sypnie kasę] i sam Franck nie bedzie chciał odejść, to pewnie postawią zaporową cenę i tyle. Ale jak Real da 50 mln [to już całkiem możliwe], to kto wie czy włodarze Bayernu się nie skuszą.
Oczywiście, że to cena zaporowa, jak widać, nawet Ronaldo nie kosztował 100 baniek (a był najlepszym kandydatem do przełamania tej magicznej bariery) :wink: 50 milionów to już chyba tyle jest oferowane, zresztą najnowsza plota to: 25 + vdv (15?) + Sneijder (25?) = 65 mln. Myślę, że Bayern chce 80 mln :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 cze 2009, 10:19

Michał M pisze:I co (kogo :P ) my byśmy zresztą mieli niby kupić za te 50 baniek?? Na pewno nikogo, kto by nam zastąpił Francka.
To już zupełnie inna kwestia, jednak na rynku znalazł by się zawodnik który w dużej mierze zastąpił by Franka, a kosztował by on jakieś 30-40 % z tych 50 mln. Mi też się nie chce wierzyć że 50 mln euro nie przekonało by Bayern. Wiadomo że oni po takich transferach nie powiedzą że 50 mln i zadowala, tylko będą przy swoich 90 czy tam 100 mln, tyle że nikt im tego nie da, jednak dzięki takim wypowiedzią może uda się podbić cenę o 5 czy 10 mln. Wątpię też czy jakiś klub wyłoży grubo ponad 50 mln.
Michał M pisze: Oczywiście, że to cena zaporowa, jak widać, nawet Ronaldo nie kosztował 100 baniek (a był najlepszym kandydatem do przełamania tej magicznej bariery) :wink: 50 milionów to już chyba tyle jest oferowane, zresztą najnowsza plota to: 25 + vdv (15?) + Sneijder (25?) = 65 mln. Myślę, że Bayern chce 80 mln :wink:
Wątpię aby VDV i Sneijder byli warci tyle ile piszesz. Myślę że pierwszy to na dzień dzisiejszym 10 mln euro, a drugi 15.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 10:31

Asteniu pisze:To już zupełnie inna kwestia, jednak na rynku znalazł by się zawodnik który w dużej mierze zastąpił by Franka, a kosztował by on jakieś 30-40 % z tych 50 mln.
Ba, to jest właśnie pytanie, kto by miał nim niby być (poza Holendrami z Realu, którzy chyba będą ostatecznie stanowić jakąś tam kartę przetargową) :?: Poza tym, jesli już, to Bayern by musiał zdobyć takiego zawodnika przed ogłoszeniem sprzedaży Ribery'ego, inaczej ceny automatycznie poszłyby w gorę (dobry przykład - Milan - 15 mln za Cissokho, oczekiwane przez Wolfsburg 30 mln za Dzeko - wszyscy w końcu wiedzą, że Milan dostał 65 baniek za Kakę).
Asteniu pisze:Mi też się nie chce wierzyć że 50 mln euro nie przekonało by Bayern. Wiadomo że oni po takich transferach nie powiedzą że 50 mln i zadowala, tylko będą przy swoich 90 czy tam 100 mln, tyle że nikt im tego nie da, jednak dzięki takim wypowiedzią może uda się podbić cenę o 5 czy 10 mln.
Widzisz, tylko cały czas przejawiasz błędne założenie w rodzaju "Bayern chce sprzedać Ribery'ego". Ja natomiast podchodzę do tego w rodzaju "Bayern może, ale nie musi sprzedawać Ribery'ego", które to założenie prezentuje nasz zarząd. Stąd uważam, że 50 mln euro nie przekona Bayernu. Jakbym to ja decydował :P , to zażądałbym 55-60 mln + Sneijdera (od Realu, który w końcu sam popsuł rynek).
Asteniu pisze:Wątpię aby VDV i Sneijder byli warci tyle ile piszesz. Myślę że pierwszy to na dzień dzisiejszym 10 mln euro, a drugi 15.
Vdv może i tak, ale Sneijder? Chyba trochę zaniżasz jego potencjalną cenę.

pobawiłem się trochę w moda i uprzątnąłem temat Barcy :D // fieldy

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 cze 2009, 11:18

Michał M pisze:Widzisz, tylko cały czas przejawiasz błędne założenie w rodzaju "Bayern chce sprzedać Ribery'ego". Ja natomiast podchodzę do tego w rodzaju "Bayern może, ale nie musi sprzedawać Ribery'ego", które to założenie prezentuje nasz zarząd. Stąd uważam, że 50 mln euro nie przekona Bayernu. Jakbym to ja decydował , to zażądałbym 55-60 mln + Sneijdera (od Realu, który w końcu sam popsuł rynek).
Zawsze bylem pelen podziwu dla tego w jaki sposob prowadzicie polityke transferowa. Wcale nie widac tego zebyscie odstawali od czolowki europejskiej pod tym wzgledem. Sprowadzacie zawodnikow ktorzy, naprawde przy calym szacunku do Bundesligi , mogliby grac w zdecydowanie lepszej. Sprzedajecie najlepszych , badz wystawiacie takie ceny jakbyscie grali w Premiership...

Tak wracajac do Riberego - to chyba ostatni przystanek zeby sprzedac tego grajka za jakies naprawde porzadne pieniadze. Jesli poczekacie rok - to sprzedacie go duzo taniej , wszak 2011 koniec kontraktu.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 17 cze 2009, 11:27

Michał M pisze: Ba, to jest właśnie pytanie, kto by miał nim niby być (poza Holendrami z Realu, którzy chyba będą ostatecznie stanowić jakąś tam kartę przetargową) :?: Poza tym, jesli już, to Bayern by musiał zdobyć takiego zawodnika przed ogłoszeniem sprzedaży Ribery'ego, inaczej ceny automatycznie poszłyby w gorę (dobry przykład - Milan - 15 mln za Cissokho, oczekiwane przez Wolfsburg 30 mln za Dzeko - wszyscy w końcu wiedzą, że Milan dostał 65 baniek za Kakę).
To kiedy Bayern chciałby przeprowadzić transfer zawodnika który miałby grać w miejsce Francuza to już ich sprawa i ja w to kompletnie nie będę wchodził, chociaż masz pewnie rację. Pamiętajmy jednak aby pozyskać takie zawodnika muszą być spełnione dwa warunki : Bayern musi sprzedać Franka i ktoś go musi kupić, więc i tak i tak najpierw nastąpiła by sprzedaż Riberego (choć pewnie trzymano by to w tajemnicy aż do momentu kupna zastępcy).

Co do zawodników którzy mogli by go zastąpić to przychodzi mi przede wszystkim jedno nazwisko. Co prawda będzie to się łączyło z wydaniem pewnie z 30 mln euro, ale moim zdaniem warto. Chodzi o Davida Silvę, pytanie tylko czy on sam będzie chciał przejść do Bayernu - mi się wydaje że nie.
Michał M pisze:Widzisz, tylko cały czas przejawiasz błędne założenie w rodzaju "Bayern chce sprzedać Ribery'ego". Ja natomiast podchodzę do tego w rodzaju "Bayern może, ale nie musi sprzedawać Ribery'ego", które to założenie prezentuje nasz zarząd. Stąd uważam, że 50 mln euro nie przekona Bayernu. Jakbym to ja decydował :P , to zażądałbym 55-60 mln + Sneijdera (od Realu, który w końcu sam popsuł rynek).
Ja nie podchodzę do tego w ten sposób. Mogę nawet zaryzykować że Bayern nie chce sprzedać Riberyego, jednak uważam że oferta 50 mln euro będzie na tyle kusząca że go sprzedadzą.
Michał M pisze:
Asteniu pisze:Wątpię aby VDV i Sneijder byli warci tyle ile piszesz. Myślę że pierwszy to na dzień dzisiejszym 10 mln euro, a drugi 15.
Vdv może i tak, ale Sneijder? Chyba trochę zaniżasz jego potencjalną cenę.
Niby zawodnik warty tyle ile za niego ktoś zapłaci, mi się wydaje że nikt za nich nie da więcej. Zresztą coś były pogłoski że za VdV Real chce 8 mln euro, ale cholera wie czy to prawda.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 cze 2009, 11:47

boskigonzo pisze:Tak wracajac do Riberego - to chyba ostatni przystanek zeby sprzedac tego grajka za jakies naprawde porzadne pieniadze. Jesli poczekacie rok - to sprzedacie go duzo taniej , wszak 2011 koniec kontraktu.
Wiem, każdy którego choć trochę interesuje Bayern to wie. Ale widzisz, to taka własnie filozofia Bayernu, którą najlepiej w ostatni poniedziałek wyraził Rummenigge - "gdybyśmy byli kupcami, to sprzedalibyśmy Ribery''ego na 100%. Tyle, że my jesteśmy klubem sportowym" (coś w tym rodzaju). Innymi słowy - nie kasa ma tu największe znaczenie :wink:
Asteniu pisze:(choć pewnie trzymano by to w tajemnicy aż do momentu kupna zastępcy).
Tak myślę i tego się spodziewam. Czyli - jeśli w ogóle w najbliższych dniach (bo sądzę, że sprawa zakończy się do końca czerwca) będzie ogłoszony transfer Francka, to za chwilę lub tuż przed będzie info o jego następcach (l. mn., bo zakładam, że będzie co najmniej dwóch).
Asteniu pisze:Chodzi o Davida Silvę, pytanie tylko czy on sam będzie chciał przejść do Bayernu - mi się wydaje że nie.
Powiedzmy sobie szczerze - który Hiszpan chciałby grać w lidze niemieckiej? No ponoć Torres coś tam bąknął, że w życiu chciałby wszystkiego posmakować, w tym kiedyś i BL (czyt. Bayernu), ale generalnie raczej nikt z tej nacji nie będzie szukał swojego szczęścia akurat w Niemczech. Także Silva oczywiście super (i pozycja się zgadza :wink: ), ale zupełnie nierealny.
Asteniu pisze: Zresztą coś były pogłoski że za VdV Real chce 8 mln euro, ale cholera wie czy to prawda.
Im bardziej będzie im zależeć na jego sprzedaży, tym pewnie będzie tańszy :wink: Ciekawe zresztą, że sam van der Vaart uparcie twierdzi, że chce zostać w Realu. Aż tyle tam zarabia? :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”