Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2357

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 lut 2023, 19:17

Tak sobie sprawdzilem na szybko co Bassu w ostatnim czasie pisal o Rasfordzie ktory podobno pudruje wiele niedostatkow w MU .Posty sa z kwietnia 2022.
Bassu pisze:
23 kwie 2022, 9:25
Moim zdaniem Anglik to zawodnik max na ławkę United, a najlepiej oddać go do jakiegoś Paryża gdzie będzie nowym Jezusem, ratować biedne dzieci i kopać się w czoło z PSG
Bassu pisze:
W żadnym stopniu nie kwestionuje tego co musiał zrobić Rashford żeby być tu gdzie jest, ale dyskusja jest o radykalnej przebudowie zespołu. Anglik to skrzydłowy lub napastnik i ja go nie widzę jako gościa stanowiącego o sile zespołu chcącego wrócić do walki o mistrza, czy LM
Bassu pisze:
A Rash otwiera moją listę tych, którzy mieli w tym sezonie wywalone. Tego samego poziomu według mnie nigdy nie osiągną Fred, Shaw ze swoją kontuzja, AWB, Dalot, czy Telles. Ten Hag niczego tu nie zmieni.
:smile2:

I tutaj dla odmiany tego bełkotu, racjonalny jak zwykle glos Morrowa z kwietnia
Morrow pisze:
W kontekście personalnym IMO warto zauważyć, że jeśli plan Ten Haga zaskoczy i uda mu się wdrożyć swoje pomysły, to United zacznie grać inaczej, akcenty zostaną zdecydowanie przesunięte w stronę dominacji i ofensywy. Tego przecież nie było, United lubi kontrować, w ataku pozycyjnym drużyna nijaka, ani głęboko broniąca, ani dobrze pressująca, niezdolna efektywnie zdominować rywala. Nie ma przypadku, że od kilku lat regularnie najlepszym piłkarzem drużyny najczęściej jest świetny na linii bramkarz. Dla niektórych piłkarzy to może być szansa, bo inaczej atakuje się i broni Mahrezowi albo Jocie, a inaczej Rashfordowi czy Sancho. Mój kumpel, wierny sympatyk Liverpoolu, od lat mi powtarzał, że jeśli główka by dojeżdżała, to taki Klopp czy Pep z Rasha zrobiłby bestię. Przy bardziej agresywnym usposobieniu taktycznym i dobrym okresie przygotowawczym, tu akurat IMO Ten Hag może mieć z czego budować.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 lut 2023, 8:36

MGiggs pisze:
20 lut 2023, 17:33
Bassu przestan walić ogolniakami bo ja przynajmniej sie zwrociłem do Ciebie bezposrednio i milo by bylo byś to odwzajemnił. Mozesz odkopac moja slowa po zatrudnieniu Ole, gdzie w 1 poscie pisalem ze polegnie i bylem oredownikiem jego odejscia duzo wczesniej gdzie wytykalem brak warsztatu na tym poziomie.Mozesz mnie cytować, Ty pisales ze wielki Potter zjadl ETH
Przecież zacytowałem Twoją wypowiedź. Może podpowiem:
Cytat, cytata[1] (łac. citatio, niem. Zitat) – dosłowne przytoczenie[1] cudzych słów. Cytat w literaturze jest formą ekspresji artystycznej. Może mieć charakter jawny, w postaci wyraźnie wyróżnionego tekstu, lub niejawny, stanowiąc rodzaj aluzji.

cytat «słowa przytoczone dosłownie z jakiegoś tekstu pisanego lub z czyjejś wypowiedzi ustnej»
MGiggs pisze:
Jesli Ty nie ogarniasz co sie dzieje w pilce od strony taktycznej to spoko tylko blagam, nie zabieraj glosu.

-gra pressingiem to juz teraz sa 3 polki wyzej od tego co gral Ole

- wyjscie z pod pressingu to juz teraz sa rowniez 3 klasy wyzej niz za Ole

-gra bocznych obroncow to cos co rozwija obecnie Pep i widac ETH tez nie zostaje w tyle.Za Ole to daj spokoj

-szukani gry w 3 ,4, rozmieszczanie zawodnikow w poszczegolnych sektorach w fazie ataku, polecam 2 polowe z lisami, dla ludzi lubiacego taktyke perelka.Poczatek z Barca gdzie Xavi nie wiedzial z punktu taktycznego przez 15 minut co sie dzieje

- gra obronna gdzie DDG ma 10 czystych kąt w sezonie.

naprawde moglbym napisać tutaj prace magisterska tylko pytanie czy Ty ograniasz taktycznie co ogladasz by ta polemika miala sens bo nigdy specialnym orlem w tej dziedzinie nie byles?
To jest rozpykanie przez Ciebie całej myśli szkoleniowej United? :D Przecież 10-latek wyłapałby podobne wnioski. Robisz to, co większość potrafi bez mrugnięcia okiem. Wyciągasz z kontekstu jakieś cytaty i odpalasz się jak trabant na mrozie. Mam cierpliowść dla takich jak Ty, ale to i tak skończy się tutaj odpaleniem kolejnego wsadu bez pokrycia w stylu "3 klasy wyżej niż Ole". Ten Hag odwala świetą robotę w United,ale dopóki nie wsadzi do gabloty trofeum nie będę tutaj szalał z radosci, bo nauczył wychodzić piłkarzy spod pressingu. Tu znowu polecam słownik:
MGiggs pisze:
z pod pressingu
spod
1. «przyimek komunikujący o ruchu z miejsca położonego niżej lub głębiej niż obiekt nazywany przez rzeczownik, np. Wyciągnęła rękawiczki spod sterty ubrań.»
2. «przyimek komunikujący, że ktoś lub coś przybywa lub pochodzi z miejsca położonego w pobliżu miejscowości bądź obiektu, o których mowa, np. Ich rodzina pochodziła spod Lwowa.»
3. «przyimek komunikujący, że ktoś spogląda pod czymś, co ma nad oczami, np. Żołnierze spoglądali na nas spod ciężkich hełmów.»
4. «przyimek oznaczający wspólne podleganie jakiejś władzy lub wydobycie się z zakresu jakichś oddziaływań, np. Przestępca uwolnił się spod dozoru policji.»
5. «przyimek przyłączający określenie przysługującego danej osobie znaku zodiaku, np. Syn jest spod Raka, a córka spod Lwa.»

MGiggs pisze:
Wiesz, ja ogladam koszykowke od lat, ostatnio bardzo duzo ale za nic bym nie smial pisać o taktyce i prostować chlopakow ktorzy pisza rzeczy o ktorych nie mam pojecia, bo nigdy nie gralem i dla mnie NBA to w wiekszosci emocje i nie rozumie niansow taktycznych, potem wchodze na strone Gajewskiego i wiem ze nic o tej koszykowce nie wiem.I nie mam z tym problemu.
O piłce nożnej poza emcjami jak widać, też niewiele potrafisz ciekawego napisać.

Ogólnie jałowa (jak zawsze) dyskusja, bo wyciągasz jakieś moje wypowiedzi z momentu gdy Rashfrod był turbo pod formą i grał padakę. Nikt nie jest jasnowidzem, nie znam w tamtej chwili ludzi, którzy by go chwaliali i myśleli: ej poczekajmy, zaraz odpali turbo. Dlatego znowu wielki szacun dla Ten Haga, tak samo za to co zrobił z Sancho. Jeśli chcesz napisać o United pracę magisterską, to może najpierw nauczyć się czytać ze zrozumieniem, potem orgtografia i powodzenia :) EOT z mojej storny.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2076

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 21 lut 2023, 11:26

Bassu pisze:
21 lut 2023, 8:36
Nikt nie jest jasnowidzem, nie znam w tamtej chwili ludzi, którzy by go chwaliali i myśleli: ej poczekajmy, zaraz odpali turbo.
Chwalić za tamten okres było ciężko, ale przefiltrowałem forum pod kątem słowa "Rash*" i właściwie to byłeś jedynym w kwietniu co go skreślił. Dla porównania trzy opinie przeciwne.
Mr.Chris pisze:
23 kwie 2022, 1:31
piotrcies pisze:
22 kwie 2022, 23:38
Rashford cały poprzedni sezon grał z kontuzjami, ten sezon ma naznaczony niemiłym incydentem z Euro, do tego cały zespół leży i gość ewidentnie jest w kryzysie. Jeśli Ten Hag jest trenerskim koksem, to go odbuduje, skreślanie takiego zawodnika byłoby olbrzymim błędem.
This
Morrow pisze:
23 kwie 2022, 11:52
Anglik się zagubił, jest kompletnie pod formą, ewidentnie stracił pewność siebie i głowa nie wytrzymuje (ostatnia kłótnia na parkingu z kibicem). Zgodzę się też z tym, że jego kariera trochę za mocno zboczyła w kierunku działalności pozasportowej ale akurat w jego przypadku uważam, że pożegnanie na tym etapie mogłoby być lekkomyślne.
Można powiedzieć, że 3 to mało, ale to około połowy kibiców United na tym forum, którzy byli w tamtym okresie aktywni. Nawet Samael go nie skreślał. Stawiał pod znakiem zapytania, ale nie skreślał.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 lut 2023, 9:51

Maxi Oyedele (polskie korzenie) strzela drugi mecz z rzędu.
Boticelli pisze:
22 lut 2023, 9:40
Maxi Oyedele 54' (Barnet 2:4 Altrincham, angielska 5. liga).

https://gfycat.com/dependablezealousleonberger
Źródło gola / (70499177)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 lut 2023, 10:09

Mr.Chris pisze:
22 lut 2023, 9:51
Maxi Oyedele (polskie korzenie) strzela drugi mecz z rzędu.
polskie korzenie brzmi jak jakiś James Tarkowski:D chłopak reprezentuje Polskę, więc Polak.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 lut 2023, 10:38

Dopóki nie gra w seniorskiej to wstrzymuję się z takimi deklaracjami :P

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 19
Kibicuję: L+ZS+BM

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 23 lut 2023, 21:34

Jak oceniacie nowego trenera ? Eric Ten Hag był swego czasu poważnie brany jako kandydat na trenera Bayernu.
Oglądam może trzeci mecz United pod jego wodzą i muszę przyznać, że podoba mi się gra tego zespołu. Inna sprawa, że Rashford i Casemiro robią robotę.
W sumie gdyby jednak Naglesman u nas nie wypalił można by zrobić zamiankę. Pasowałby mentalnością do Bayernu Monachium.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 23 lut 2023, 22:46

Piekie(L)ny pisze:
23 lut 2023, 21:34
Jak oceniacie nowego trenera ? Eric Ten Hag był swego czasu poważnie brany jako kandydat na trenera Bayernu.
Oglądam może trzeci mecz United pod jego wodzą i muszę przyznać, że podoba mi się gra tego zespołu. Inna sprawa, że Rashford i Casemiro robią robotę.
W sumie gdyby jednak Naglesman u nas nie wypalił można by zrobić zamiankę. Pasowałby mentalnością do Bayernu Monachium.
Seba Mila zrobił kurs trenerski, idealny kandydat z świetnym mentalem. Nawet gola Niemcom strzelił swego czasu jako piłkarz. Polecanko :witam:

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 23 lut 2023, 22:50

Piekie(L)ny pisze:
Jak chcecie kogoś z United w CV, to zaraz wypierdolą Moyes'a z West Hamu.

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 19
Kibicuję: L+ZS+BM

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 23 lut 2023, 22:58

Quercus pisze:
23 lut 2023, 22:50
Piekie(L)ny pisze:
Jak chcecie kogoś z United w CV, to zaraz wypierdolą Moyes'a z West Hamu.
Pokolenie Z i ich czytanie ze zrozumieniem. Pytałem o Ten Haga. Reszta partaczy z MU mnie nie interesuje. Od czasów Fergusona nie mieliście dobrego trenera, a skład budowany na zasadzie "a huj wydamy se dużo kasy to wynik sam przyjdzie".
Jak wyglądacie na tle takiego Bayernu?
Z Ten Hagiem były już przymiarki do Nas, ale wtedy to nie był dobry moment. Jak projekt Naglesman nie wypali, a kurcze coś wolno się rozwija (jak nie wygra LM w tym roku to moim zdaniem do odstrzału) to własnie Ten Hag powiniem był w kręgu zainteresowania BM. Przeciez gdy dostanie propozycje trenowania BM to będzie oczywista oczywistość, że go ściągniemy. Lepiej trenować mistrza niż średniaka z problemami jakim jest obecny MU.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 lut 2023, 23:06

Jezu, jak ja tęskniłem za tym, by tęsknić za kolejnym meczem United, a teraz znów to mam. Nic jeszcze nie wygraliśmy, więc nie ma co popadać w euforię, ale wreszcie oglądanie United sprawia radość. Pressing, często bezpośrednia gra, ale szybka, jak sobie przypomnę to powolne klepu, klepu między obrońcami i czekanie na kontrę i porównam do tej intensywności, którą mamy teraz, to ryj się uśmiecha. Piękny obrazek, jak raz w pierwszej połowie wyprowadzaliśmy piłkę spod pressingu pod własnym polem karnym z pierwszej piłki, fajnie na pewniaka to sklepali, to są te detale, które się zmieniają na plus.

Panie Eryku, dzięki za to, że w marcu wciąż jara mnie ten sezon i będzie sporo okazji, by pooglądać naszych :witam:

Dziś wybitni obrońcy, Martinez zezłomował Lewandowskiego, Varane to profesor, jedna taka interwencja (nie mówię tu już o tej wybitej w końcówce), gdy piłka szła do chyba Lewego, a ten w ostatnim momencie idealnie przeciął podanie - no gość ma świetny sezon. Fred też, jak króliczek duracella nakręcony przez 90 minut, biegał po całym boisku, odbiory, dryblingi, gol. No kurde, to się ogląda z uśmiechem.

Brawa też dla Antonego. Już się przyzwyczaiłem, że wkurwia tym, że robi dużo szumu w miejscu i ma problem, żeby minąć rywala, ale bramka świetna, idealnie trafił, do tego naprawdę dobra gra w obronie. Bardzo fajna zmiana Garnacho, który też ciągnął swoją lewą stroną, brakuje mu tego ostatniego dotknięcia, ale lubię to, że chłopak nawet jak zanotuje dwie-trzy straty, to i tak bezczelnie idzie dalej i się nie łamie.

Gorzej dziś Rashford, który nie był sobą, słabe decyzje, straty przez za mocno wypuszczaną piłkę, czasem też za bardzo chciał kończyć, zamiast rozegrać. Sancho też nijaki, ale on powinien grać na boku.

No i fajnie dziś było, lubię ten mecz.

Piekie(L)ny pisze:
23 lut 2023, 22:58
Lepiej trenować mistrza niż średniaka z problemami jakim jest obecny MU.
lepiej trenować zespół z potencjałem, zwłaszcza finansowym, w poważnej lidze i rywalizować z najlepszymi, a nie jakimiś Augsburgami.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 lut 2023, 23:17

Dzisiejszym meczem może zachwycony nie jestem, ale to był nasz największy międzynarodowy sprawdzian za ETHa i myślę, że wyszliśmy z niego co najmniej z twarzą. Fred man of the match, to był jego dzień. Varane kilka fajnych interwencji, a na drugim końcu Casemiro, któremu dzisiaj za bardzo nie szło - sporo strat i niewiele odbiorów, ale żeby nie było, nie zagrał też fatalnie i miał ważny blok blisko końca meczu. David jedno [ch**] wybicie.. za często piłka do niego latała i widać, że czuje się z tym niekomfortowo, ale na linii jak zwykle top. Szkoda, że tylko na linii.

Duży natomiast minus za zachowanie Garnacho w 90+2 min. Piłka leciała na jego skrzydło w pobliże naszej linii końcowej, biegł do niej zawodnik Barcelony, a on będąc pewien, że piłka opuści boisko jedynie lekko do niej truchtał do momentu gdy przeciwnik prawie ją przejął. Efekt taki, że Barcelona miała groźne dośrodkowanie przy którym on zupełnie nie przeszkodził na 2min przed końcem doliczonego czasu gry i mając jedynie jedną bramkę straty. W takim momencie zapierdalasz do tego typu piłek nawet jak jesteś pewien, że nic z nich nie będzie, ale biegnie tam też zawodnik drużyny przeciwnej. Ma dopiero 18 lat, więc dyscyplina miejmy nadzieję przyjdzie z czasem, ale zdecydowanie mu jej teraz brakuje.
Piekie(L)ny pisze:
23 lut 2023, 22:58
Pokolenie Z i ich czytanie ze zrozumieniem.
Pokolenie jakieś tam (nie mam pojęcia ile masz lat) i ich umiejętność wyłapywania żarcików.

Nie masz jednak co myśleć o ETHu przez najbliższe 2-3 lata, bo United nie słynie z raptownego zwalniania swoich managerów. Wspomniany wcześniej Moyes był wyjątkiem. O samym ETHu była ostatnio całkiem niekrótka dyskusja i opinie są różne, ale polecam przejrzeć poprzednie 5 stron - materiału dosyć sporo, żeby wyrobić sobie opinię.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 lut 2023, 22:17

Bassu zacznij od tego zaznajomienia sie z tym slowem

Rozumieć
znaczenia:
czasownik przechodni niedokonany (dk. zrozumieć)

(1.1) pojmować coś, interpretować coś, mieć świadomość mechanizmów zdarzeń
(1.2) usłyszeć co zostało powiedziane

Ponawiam wiec pytanie.Czy Rozumiesz co ogladasz i czy widzisz roznice miedzy Ole a ETH?

2 glebokie wdechy wroć do początku postu i odpisz.Bo jeżeli nie widać rożnicy to naprawde ślepemu prędzej wyjasnie jak wyglada kolor niebieski niz Tobie podstawy taktyki.Chyba sam nie wierzysz ze Ole by wczoraj ten mecz ogarnął?Wiesz czemy w 2 polowie zaczelismy grać dobrze? Mam Ci wytlumaczyc jak ETH skorygowal fakt ze Balde w fazie ataku gra wysoko i Barca zostala przez to prawie skarcona zaraz po golu na 1-1 gdzie Antony mial doskonala okazje.Widziales jak Busquets byl atakowany bo ETH zauwazyl że przez jest plynnosc gry Barcy?

To jest forum pilkarskie wiec pytam czy rozumiersz(powrot do poczatku postu Bassu) taktyke?Zamias smieszkowac na poziomie 15 latka moglabyś odpisać.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 lut 2023, 18:54

:whistle:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 lut 2023, 18:56

To było wiadome, że za te pierwsze oferty klub nie pójdzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”