Bassu pisze: ↑23 kwie 2022, 9:25W żadnym stopniu nie kwestionuje tego co musiał zrobić Rashford żeby być tu gdzie jest, ale dyskusja jest o radykalnej przebudowie zespołu. Anglik to skrzydłowy lub napastnik i ja go nie widzę jako gościa stanowiącego o sile zespołu chcącego wrócić do walki o mistrza, czy LM
I tutaj dla odmiany tego bełkotu, racjonalny jak zwykle glos Morrowa z kwietnia
Morrow pisze: ↑23 kwie 2022, 9:25W kontekście personalnym IMO warto zauważyć, że jeśli plan Ten Haga zaskoczy i uda mu się wdrożyć swoje pomysły, to United zacznie grać inaczej, akcenty zostaną zdecydowanie przesunięte w stronę dominacji i ofensywy. Tego przecież nie było, United lubi kontrować, w ataku pozycyjnym drużyna nijaka, ani głęboko broniąca, ani dobrze pressująca, niezdolna efektywnie zdominować rywala. Nie ma przypadku, że od kilku lat regularnie najlepszym piłkarzem drużyny najczęściej jest świetny na linii bramkarz. Dla niektórych piłkarzy to może być szansa, bo inaczej atakuje się i broni Mahrezowi albo Jocie, a inaczej Rashfordowi czy Sancho. Mój kumpel, wierny sympatyk Liverpoolu, od lat mi powtarzał, że jeśli główka by dojeżdżała, to taki Klopp czy Pep z Rasha zrobiłby bestię. Przy bardziej agresywnym usposobieniu taktycznym i dobrym okresie przygotowawczym, tu akurat IMO Ten Hag może mieć z czego budować.