O futbolu na luzie... - Strona 2359

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 cze 2014, 14:31

j1mmy pisze:http://www.torun.sport.pl/sport-torun/1 ... LokToruTxt

tu jest dementi , Torunia nie stac na finansowanie żużla , kosza oraz piłki nożnej szczegolnie że idą wybory do samorzadu a prezydent jest na cenzurowanym za dom harcerza
omg Toruń spadł do 4-tej ligi? To moj rodzinny Gąbin (niecałe 5k mieszkańców, z czego jest to liczba znacznie zawyżona bo większość młodzieży mimo zameldowania tam nie mieszka, także ciężko o grę w klubie jak młodziezy tam przynajmniej od pon-pt nie ma) już kolejny rok gra w 4-tej lidze. Trochę żal mi toruńskich kibiców Elany, bo szyderę z nich kibice Zawiszy mogą mieć niezłą, a i z żużlem ostatnio nieciekawie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2014, 15:04

Dla Torunia wystarczy, że Chojnice i Grudziądz są wyżej, to już jest powód dla wstydu.

Jak tu się dziwić, że człowiek kibicuje zagranicznym zespołom, jak ma takie lokalne do dyspozycji? :P

I jeszcze teraz dowiedziałem się, ze prezesem Elany jest Marcin Wróbel, no spadłem z krzesła normalnie :lol2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2014, 15:05

Michał M pisze:Jak tu się dziwić, że człowiek kibicuje zagranicznym zespołom, jak ma takie lokalne do dyspozycji?
Kibic sukcesu. Jak Bayern spadnie to przerzucisz się na BVB, bo lepiej gra.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2014, 15:07

cloner pisze:
Michał M pisze:Jak tu się dziwić, że człowiek kibicuje zagranicznym zespołom, jak ma takie lokalne do dyspozycji?
Kibicuję Bayernowi od 1992 r. Sprawdź gdzie byli wtedy, a gdzie było choćby rzeczone BVB. I wtedy komentuj.

A na Elanie byłem raz w życiu i mi wystarczyło. Wolałem chodzić na hokej :P Który nawiasem mówiąc, też niestety w Toruniu upadł...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2014, 15:08

Michał M pisze:I wtedy komentuj.
A jaka to różnica? Pisałeś o Toruniu, Grudziądzu o chwili obecnej. I dziwisz się że można kibicować takiej Elanie. Ano można.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2014, 15:10

cloner pisze:
Michał M pisze:I wtedy komentuj.
A jaka to różnica? Pisałeś o Toruniu, Grudziądzu o chwili obecnej. I dziwisz się że można kibicować takiej Elanie. Ano można.
Nie pisałem, że dziwię się, że można kibicować Elanie, tylko, że nie można się dziwić, że człowiek woli oglądać zagraniczne zespoły (w domyśle od kopaniny podwórkowej, jaką jest 4 liga). Jak nie zrozumiałeś, to trudno.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 cze 2014, 15:11

cloner pisze:
Juventus spadł i nadal wiernie się ich trzymam, a podzielam zdanie Michała. Ja nikomu nie zabraniam oglądać polskiej piłki, ale jeśli chce się oglądnąć prawdziwy futbol to trzeba się przerzucić. Tutaj w dużej mierze działają sentymenty. Ja Ekstraklasę omijam z daleka już nie wspominając o niższych ligach ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2014, 15:26

A Ty Tomus nie miales jakos do niedawna sygnatury z Lechia czy cos takiego? :>

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 cze 2014, 15:30

Dr.Football1 pisze:A Ty Tomus nie miales jakos do niedawna sygnatury z Lechia czy cos takiego? :>
Tylko napis niezmieniany od lat ;) kiedyś sam chodziłem na Lechię i oglądałem ich mecze z trybun, ale dorosłem i zrozumiałem, że to nie taka piłka jaką chcę oglądać :) teraz jak przenieśli się na PGE to już w ogóle omijam to z daleka

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2014, 15:32

Teraz pamietam. Miales cos takiego: "Królowie trzech wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk" ;)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 cze 2014, 15:38

Trzej królowie wielkich miast ;) jak miałem 18 lat to się jarałem Lechią, teraz posty piszę z perspektywy dojrzalszego życia i sygnatura tu nic nie zmienia :P może faktycznie źle napisałem, że omijam szerokim łukiem bo w tv Lechię czasami obejrzę, ale nie z trybun. Bardzo rzadko zdarza mi się oglądać inny mecz z Polski chyba, że już nic innego nie ma i leci w tle. Tabelę też ogarniam więc nie jest tak źle, ale nie ma co porównywać piłki polskiej do największych lig świata bo to nigdy sensu nie będzie miało :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2014, 15:44

Czasami właśnie to nawet nie chodzi o sam poziom, bo ten pewnie dałoby się jeszcze od biedy przeżyć (nawiązująca do rzeczonego hokeja - lokalny to w końcu też nie NHL, a jednak fajnie się go oglądało :) ), ale też atmosferę na trybunach (niektórych tzw. "kibiców" to przecież strach się bać). A jak jeszcze widzę czy słyszę, że w Toruniu potrafią naparzać się między sobą "kibice" Elany i Apatora, to już w ogóle nie wiem czy śmiać się czy płakać. Dlatego lokalnej piłce mówię "dziękuję".

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 cze 2014, 15:48

Ja kibicuje PB i generalnie z polskiej ligi interesuje mnie tylko ta, w której gramy (teraz III :P ) bo generalnie poziom mnie nie zadowala dlatego też jak inni userzy - mam swoje sympatię w Europie (Milan,Bayern,Benfica) ażeby też jakoś interesować się tą piłką na światowym poziomie.

Michał - prezesem Elany jest ten Wróbel, ten były sędzia piłkarski skazany za korupcje ?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2014, 15:59

Nie - ten Marcin Wróbel to (już chyba były) zawodnik Elany (grał jako boczny obrońca). Generalnie moja reakcja była wywołana tym, że chodziłem z kolesiem do podstawówki (on był rok niżej) i jakoś nie widzę go na takim stanowisku ;)

takie coś znalazłem na szybkiego

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3825

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 cze 2014, 16:06

Michał M pisze:Nie - ten Marcin Wróbel to (już chyba były) zawodnik Elany (grał jako boczny obrońca). Generalnie moja reakcja była wywołana tym, że chodziłem z kolesiem do podstawówki (on był rok niżej) i jakoś nie widzę go na takim stanowisku ;)

takie coś znalazłem na szybkiego

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3825
A czemuż to nie widzisz? Oceniasz 34letniego gościa przez pryzmat tego jak się zachowywał mając 11 lat? Serio?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”