Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 237

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 lut 2007, 21:04

fieldy pisze:wcześniej pisałes, że przy tej sytuacji przychyliłbys się do decyzji sedziego, teraz juz taki pewny nie jesteś.
dalej jestem tego zdania :lol: wkoncu napisalem ewentualny - dla mnie byl to tzw "miekki" karny (w mysl Wita) ktorych nie powinno sie odgwizdywac
fieldy pisze:Teraz chesz na siłe pokazać, że to Arsenalowi sedzia sprzyjał, bo nie lubisz Arsenalu.
zgadza sie, ale jednak sprzyjal i przy tym pozostane
fieldy pisze:Nie wspomniałeś też o tym spalonym, kiedy sedzia nie uznał bramki Ade, nie uznał, a spalony był dośc kontrowersyjny, więc trochę nie do końca gwizdał dla nas. Mylił się w obie strony.
Spalony byl, co rozwialy powtorki tak wiec nie mozna tego weryfikowac jako pomylke sedziego :!: Jednak dziwi mnie ze liniowy zauwazyl to biorac pod uwage ze nie zauwazyl duzo wiekszego ofsajdu
fieldy pisze:Mylił się w obie strony.
ale raczej podziele ta opinie :arrow:
Jarzinho pisze:Jednak wiecej gwizdał na korzysc Arsenalu.

Ale nie chce mi sie juz wiecej tego rozstrzasac :twisted: Tak wiec ciesz sie z 3pkt bo w nastepnych 3 meczach moze zabraknac sukcesow
- Bolton :twisted:
- Chelsea :twisted:
- PSV :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lut 2007, 21:16

fieldy pisze:a ty myślisz, że on wyszedł z założeniem, aby po równo się mylić ?
słaby sędzia i tyle. Co z tego, że więcej razy pomylił się na korzyść Arsenalu ? Jakby się pomylił wiecej razy na korzyść Wigan, to nikt by słowem o stronniczym sedziowaniu nie napisał.
Sedzia nie wypatrzył wyniku jakby co...
fieldy pisze:to jest twoje zdanie, moim - Ade był w lini z obrońcą, Rekę miał bliżej bramkarza, ale nogi były w lini z nogami rywala. A takich sytuacji się nie gwiżdze.
Wg. mnie spalony był, minimalny ale spalony, fakt kilku by nie zasygnalizowało bo był trudny do wyłapania, a preferuje sie ofensywna pilke. Niemieckie Premiere pokazywało to kilka razy wiec ogladałem kilka powtorek.
fieldy pisze:boli cię, że ligę angielską stawia się na równi z hiszpańską ?
W Hiszpanii Reak, który gra piach i padake totalną, na kilkanascie kolejek przed końcem sezonu ma realne szanse na tytuł, to cię powinno boleć. Bo to świadczy o lidze.
guru pisze:W PD nikt nie nurkuje, bo to wsapaniala liga. Same kluby z tradycja i historia.
Ciekawe dlaczego nic nie piszesz o Ronaldinho i jego 'nietykalności'. Zapewne cie uraziłem i będziesz prosil o dowody. [']

Te dwa cytaty sa najpiekniejsze... Najlepsze, the best itp. Real ma szanse takie same szanse ma Levante Recreativo, tylko Madryt ma wiecej punktów. Co mnie ma bolec, ze oni graja padake. Osobiscie Rela moze zakonczyc sezon na drugiej pozycji z jednym oczkeim straty do Barcy, to bez roznicy.
Potraficie odpisywac jak nikt, Ile to razy bo Barcelona bo PD... :P

Nie wiem o co biegało z ta nietykalnoscia... No coz moze mnie oswiecisz.
Czy nie nurkuja w PD, nurkuja owszem min. Reyes, jednak to Premiership jest w tej statystyce lideram lub najbardziej sie rzuca to w oczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lut 2007, 21:30

Jarzinho pisze:Te dwa cytaty sa najpiekniejsze... Najlepsze, the best itp
i znów odmienne zdanie, bo IMHO to twój tekst wymiata :
Jarzinho pisze:Sedzia nie wypatrzył wyniku
Jarzinho pisze:jednak to Premiership jest w tej statystyce lideram lub najbardziej sie rzuca to w oczy.
Te statystyki z własnych obserwacji ?
Premiership ma tez wiele walorów, szkoda, ze o nich tak czesto nie piszesz, jak o kilku piłkarzach, którzy 'nurkują'. Pisałeś tu o Henrym i Ronaldo, masz więcej nazwisk zapewne ... bo w końcu to w tej lidze jest prawdziwa wylęgarnia nurków. Podasz kilka nazwisk 'nurków' ?? powiedzmy jeszcze z 10 ? To chyba nie problem, w lidze grają setki piłkarzy, a skoro liga ma twoim zdaniem taką a nie inną etykietkę - 10 nurków na pewno się znajdzie
Ostatnio zmieniony 11 lut 2007, 21:33 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 lut 2007, 21:30

Czy nie nurkuja w PD, nurkuja owszem min. Reyes, jednak to Premiership jest w tej statystyce lideram lub najbardziej sie rzuca to w oczy.
Oczywiście wspomniales o Reyesie, bo jakby nie bylo on wciaz jest piłkarzem Arsenalu, a obecnie gra w Realu, który kochasz.
Jarzinho pisze:Nie wiem o co biegało z ta nietykalnoscia... No coz moze mnie oswiecisz.
Sam sie oswiec. Dobrze wiesz o co mi chodzi.

W PD znam jeszcze ciekawszego symulanta, a dokładniej Jose Mari. Tam jeszcze sie ktos znajdzie. Nie jestem jakimś biernym obserwatorem PD, ale opieram sie na tym co widziałem do tej pory.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lut 2007, 21:33

Co do Lehmana to pamietam jak w zeszlym sezonie w meczu z Villareal juz w bodajze 21 minucie ociagal sie z wybiciem pilki, co Szpaku podsumowal, ze gra na czas :D Jest on wiec z tego znany.

Co do probu wymuszenia karnego przez Henry`ego to wedlug mnie Henry troche nieladnie sie zachowal gestykulujac po upadku na ziemie. Czyli domagal sie karnego, ktorego nie powinno byc.

Zaowdnicy nurkowali, nurkuje i nukrowac beda. Tylko, ze to Premiership uchodzila za lige, gdzie gra sie fair-play, bez wymuszania fauli. Teraz widac zrownala sie z innymi, w tym z PD.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lut 2007, 22:01

guru pisze:Sam sie oswiec. Dobrze wiesz o co mi chodzi.

Jako, ze nie jestem inteligentny przynajmniej tak jak ty, wiec bez pomocy nie poradze sobie. :(
guru pisze:W PD znam jeszcze ciekawszego symulanta, a dokładniej Jose Mari
Symulant nurek...

10... duzo ale moze sie uda tal na szybko

Rooney
Zokora
Eboue
Drogba
As. Cole
Robben
Reszte ci dopisze, bo musze sobie dobrze przypomniec, choc mogłbym podac van Persiego i Adebayora...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 lut 2007, 22:10

Jarzinho pisze:ako, ze nie jestem inteligentny przynajmniej tak jak ty, wiec bez pomocy nie poradze sobie.

Oj sorry, zapomnialem. Dam Ci jeszcze czas, moze załapiesz.
Rooney
Zokora
Eboue
Drogba
As. Cole
Robben
Reszte ci dopisze, bo musze sobie dobrze przypomniec, choc mogłbym podac van Persiego i Adebayora...
MeeeeeegaaaaaaLOOOOOOOOOL :lol2: :idzze:

Eboue? Robin? Ade? Rooney? Zokora? Drogba? Cole ?! :roftl3: Co za koles.

EOT, nie mam zdrowia i czasu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lut 2007, 23:13

Wystarczy wpisac w youtoube Drogba, Zokora i ups... nurek

Mam nadizeje, ze jeszcze znajdziesz czas na podanie cos dotyczacego nietykalnosci Ronaldinho. Eboue nei trzbea przypominac. reszty chyba takze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lut 2007, 23:17

Jarzinho pisze:Rooney
Zokora
Eboue
Drogba
As. Cole
Robben
może jeszcze Gilbeto, Hleba, Walcotta, Hoyte'a, Fabregasa, Kolo, Gallasa, Clichy'ego. Jak się bawić, to na całego.

z tych graczy, tylko Drogba był swego czasu posądzany o 'nurkowanie' nawet chciał sie wynieść z Anglii podobno dlatego, że media mu spokoju nie dawały.
Eboue wymusił jeden faul dokładnie 17 maja w LM. I od razu jest dowodem na to, że w Premiership się najwiecej nurkuje ?
Cole ? Tyle lat grał w Arsenalu - nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek ktoś mu zarzucił nurkowanie, wymuszanie fauli, etc. Jak gra w Chelsea nie wiem, może nurkuje, choć wątpie.
Robben raczej jest znany z egoizmu.
Robin i Adebayor - chyba bez komentarza to zostawie. Bzdura totalna.
Jak można napisać, ze Ade jest 'nurkiem' ? Znasz jakies przykłady jego 'nurkowania' ??
mistyk pisze:Robin akurat tez nie jest swiety Fieldy. Przypomnij sobie mecz z HSV w LM. Szczerze mowiac bylo mi wtedy naprawde szkoda bramkarza druzyny z Hamburga i jednoczesnie bylem zly na Robina.
zgadza się, jednak, czy jedno zdarzenie decyduje o tym, że dany piłkarz juz jest zaszufladkowany jako nurek ? chyba nie
Ostatnio zmieniony 12 lut 2007, 9:29 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lut 2007, 23:20

Robin akurat tez nie jest swiety Fieldy. Przypomnij sobie mecz z HSV w LM. Szczerze mowiac bylo mi wtedy naprawde szkoda bramkarza druzyny z Hamburga i jednoczesnie bylem zly na Robina.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lut 2007, 9:07

Wenger [podobnie jak ja :D] uważa, że sędzia nie powinien dawać żółtek kartki Jensowi za grę na czas, skoro Kirkland nie dostał. Kolejny argument przemawiający za tym, że sedzia nie mylił się tylko na naszą korzyść, jak niektórzy próbowali udowodnić. Jens teraz nie będzie mógł zagrać z Chelsea.

Niezbyt dobre wieści nadeszły z Londynu o stanie zdrowia naszych graczy.
Djourou ma złamany nos, nie wiadomo kiedy będzie gotowy do gry. A przecież był naszym ostatnim dostępnym środkowym obrońcą, Senderos zawieszony, Gallas kontuzjowany, Eboue - też, a to wazne, bo Hoyte nie będzie mógł zagrać na srodku, bo musi zastępować Eboue na prawej obronie.
Ponadto Cesc Fabregas ma jakiś kłopot z kolanem, wczoraj było widać, jak utykał po jednym ze starć. Wydawao się, że to nic groźnego, jednak okazuje się teraz, że może to być coś powaznego. Oby nie.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 12 lut 2007, 9:55

fieldy a widziales co on zrobil? przeciez on zachowal sie tak bezczelnie w tej sytuacji ze zolta kartka byla ewidentna. i nie trafiaja do mnie argumenty ze Kirkland nie dostal- jedna pomylka sedziego nie moze powodowac nastepnej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lut 2007, 13:13

Zgadzam się z poprzednikiem. Tłumaczenie Wengera jest bez sensu. Nawet jeżeli decyzja o tym, aby nie dawać kartki Kirklandowi nie była słuszna to przecież nie powód, aby drugi raz popełniać taki sam błąd :roll: Kartka dla Jensa była jak najbardziej prawidłowa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lut 2007, 14:09

Po pierwsze to ja nie tłumacze Wengera, tylko co najwyżej on mnie :P
bo ja pierwszy napisałem o tej sprawie, Wenger mówił później :p
Przekonaliście mnie, że Jens powinien dostać, zgodze się. Jednak przede wszystkim chciałem pokazac, że sędzia zaprezentował żenujący poziom. Także dlatego, że przez godzine gry nie widział gry na czas zawodników Wigan, potem jedna sytuacja Jensa i żółtko.
Rzeczywiscie - powinien Jens dostac, ale Kirkland też, zresztą nie tylko on.
Reasumując - sedzia kalosz. Trafia na moją czarną listę do Riley'a.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 lut 2007, 14:34

Odnosnie Jensa -

to jest jeden z ciekawszych bramkarzy jakich znam :D

@fieldy dodaj do tej listy tez sedziego, ktory wczoraj sedziowal mecz Barcelony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”