Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 238

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 17 lip 2009, 10:31

Pojawia się temat Manciniego. Jeżeli chodzi o wypożyczenie to jestem na tak, nic przecież nie ryzykujemy. Jednak wolałbym aby Bayern chciał w kontrakcie prawo pierwokupu, bo jeżeli ten zawodnik się sprawdzi to pewnie Inter zawoła za niego więcej niż teraz.

Pomoc na nowy sezon pewnie będzie wyglądała tak:
--------------Ribery--------------------
Pranjic----------------------Mancini--
-----------Tymoschuk------------------

Mi się podoba, Franck jako zawodnik, który będzie sobie schodził na skrzydło, w destrukcji świetny Ukrainiec. Skład bez van Bommela, to dobry skład ;)

Tylko ja jeszcze czekam na prawego defensora. Środek Brano - Demichelis, lewa strona dla Lahma i będę zadowolony z transferów. Oczywiście Breno jest niedoświadczony, ale jak już pisałem dajmy mu się ograć.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 lip 2009, 10:46

Metal pisze:Pojawia się temat Manciniego. Jeżeli chodzi o wypożyczenie to jestem na tak, nic przecież nie ryzykujemy.
Gdzie, co, jak? :shock: Gdyby tak faktycznie było, to pewnie zostałoby to powiedziane już teraz. A tak, nie łudziłbym się, prawa strona pomocy jest zarezerwowana dla ulubieńca zarządu i naszego "symbolu" marketingowego :roll: .
Metal pisze:w destrukcji świetny Ukrainiec. Skład bez van Bommela, to dobry skład ;)
To się jeszcze okaże. Ostatnio lekko mnie zaskoczyło, jak w meczu z Salzburgiem to Tymo latał w prawej pomocy, a van Bommel był DM-em. Pewnie dlatego, że piłkarsko nawet w ofensywie Anatolij przewyższa Holendra umiejętnościami, tyle tylko, że chyba jednak kupowaliśmy Ukraińca jako świetnego destruktora w pomocy, a nie do akcji ofensywnych. Czyżby więc van Gaal chciał nieco na siłę wsadzić swojego rodaka do 1 składu? Obym się mylił :?
Metal pisze:Oczywiście Breno jest niedoświadczony, ale jak już pisałem dajmy mu się ograć.
Ja bym też nie przekreślał szans Badstubera :wink: Może będzie z niego nowy Augenthaler :mrgreen:

Ale póki co nasza obrona nie wygląda najlepiej. Popatrzmy:

Lahm---------------------Demichelis-------------------Breno------------------------Braafheid
(Goerlitz, Lell)----------(van Buyten)-----------------(Badstuber)-----------------(? Contento)

Praktycznie brak alternatyw na ławie. Wyobraźmy sobie znów sytuację, w której w 1/4 fin. musimy grac z b. silnym przeciwnikiem bez naszych 2 najlepszych obrońców (aktualnie Lahm i Micho). Po prostu kaplica :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 17 lip 2009, 10:58

Jeżeli van Gaal ustawił by Tymoschuka na prawej stronie, a van Bommela jak DM'a (oczywiście w trakcie sezonu) to wykazałby się nieprofesjonalizmem. To byłaby zdecydowana faworyzacja swojego rodaka. Mark po prostu nic ma nic dobrego do zaoferowania. Przecież to nie przypadek, że Barca się go pozbyła.

O Mancinim plotki pojawiły się już dziś. Mam nadzieję, że to prawda - bo na pewno on jest lepszy od Bastiana. Sytuacja Schweinsteigera przypomina mi tą Podolskiego, piłkarz cały czas grający padkę, ale ten pierwszy jest niestety wychowankiem :roll: Ja chciałem, aby ten nie przedłużał kontraktu. Wole aby odszedł za darmo, niż miałby grać kolejne sezony dla Bayernu.

Obrona wygląda po prostu słabo. Byłby Jansen i problem by nie istniał. Do tego doszedłby ten Braafheid i już to wygląda jakoś sensowniej. Ciekawe dokąd zmierza Hoeness i reszta włodarzy. W BL gra tylu świetnych graczy, a my zamiast nich kupujemy jakiś przeciętniaków. Pomoc z Diego była moim marzeniem, ale po co się interesować graczem, który od kilku lat pokazuje, że jest graczem wielkiej klasy i chciałby do nas przejść.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 lip 2009, 11:09

Metal pisze:Mark po prostu nic ma nic dobrego do zaoferowania.
Jako alternatywę dla naszych obecnych ósemek na prawej stronie (czyli Altintopa i Schweinsteigera) mimo wszystko bym go widział. Przy czym, jesli Hamit odnajdzie swoją dyspozycję z EURO'2008, byłby tu dla mnie faworytem. Plus van Bommel jest z pewnością lepszą alternatywą na wypadek absencji Tymo niż kolejny z naszych cudownych wychowanków tj. Ottl.
Metal pisze:O Mancinim plotki pojawiły się już dziś.
Rzuć linka, bo jakoś nie widzę newsa. Co do Bastiana, to już tyle na ten temat pisałem, że nie chcę poruszać jego wątku. Dla mnie fakt wywyższania tego kolesia jest tylko przykładem słabości obecnego Bayernu. 8-10 lat temu nie miałby prawać siedzieć nawet na ławce :!:
Metal pisze:Obrona wygląda po prostu słabo. Byłby Jansen i problem by nie istniał. Do tego doszedłby ten Braafheid i już to wygląda jakoś sensowniej. Ciekawe dokąd zmierza Hoeness i reszta włodarzy. W BL gra tylu świetnych graczy, a my zamiast nich kupujemy jakiś przeciętniaków. Pomoc z Diego była moim marzeniem, ale po co się interesować graczem, który od kilku lat pokazuje, że jest graczem wielkiej klasy i chciałby do nas przejść.
Diego chciał przede wszystkim kasy - nie wiem tak na 100% czy chciałby do nas przechodzić. Zresztą cyrki z jego ojcem świadczą o tym, ze tylko chcieli wykorzystać FCB do podbicia stawki od Juve. Faktem jest, że mając go w garści moglibyśmy spokojnie puścić Ribery'ego. Ale nie ma co już gdybać o Diego. Natomiast boczny obrońca to pozycja jaka po prostu musi być wzmocniona i Hoeness straci chyba wszelki kredyt zaufania u fanów, jeśli nie doprowadzi do znaczącego transferu w tym zakresie. Jesli uważa, że wystarczy nam Goerlitz (koleś, który przegrał rywalizację na tej pozycji z Celozzim, do niedawna amatorem Bayernu :!: ) i Lell (co ten umie, to chyba wystarczająco często widzieliśmy), to juz po prostu brak mi słów.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 lip 2009, 18:56

Napisze ktos cos o tym turnieju T-Home Cup? Jakie druzyny beda i jaki prestiz ma ten turniej? Byl juz kiedys grany?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 lip 2009, 16:27

Zbliża się koniec okresu przygotowawczego. Jako wisienka na torcie pozostał nam jeszcze Audi-Cup, który powie nam gdzie jesteśmy dzisiaj (ale na pewno nie powinien stanowić wyznacznika na cały sezon).

Póki co, wyklarowała nam się chyba kadra. Odszedł jeszcze, jak chyba wszyscy się spodziewali, Borowski ( :jupi: ), natomiast nie przyszedł (jak też wielu się spodziewało) nowy boczny obrońca. Myślę, że już żadnych zmian nie będzie, no może za 5 dwunasta 31 sierpnia czymś się zaskoczymy.

Sytuacja w poszczegolnych formacjach wygląda następująco:

Bramka - ten, który zacznie jutrzejszy mecz z Milanem, będzie nr 1. Obstawiam Butta, bo on grał praktycznie zawsze w teamie A. Rensing jak widać, nie przekonał van Gaala i jeśli tak będzie dalej, to za rok pożegna się z Bayernem. Obsada bramki nie jest naszą mocną stroną. Jedyna nadzieja w tym, że za rok (bo pewnie już nie teraz :( ) przyjdzie nowy mocny goalkeeper (Neuer? Adler?).

Środkowa obrona - wywrócona przez van Gaala do góry nogami. Niby był to dość słaby element naszego zespołu rok temu (dość słaba postawa Lucio, katastrofalna niekiedy Demichelisa), ale czy teraz będzie lepiej? Van Gaal stawia na van Buytena i Badstubera - to będzie nasza początkowa para obrońców. Przy czym, to właśnie Badstuber zostawił jak na razie najlepsze wrażenie. W odwodzie - Demichelis i Breno. Argentyńczyk na razie spisuje się najsłabiej z całej czwórki, ciekawe jak długo wysiedzi na ławie, zważywszy, że za rok MŚ? W tej formacji w trakcie sezonu może się w zasadzie wszystko wydarzyć.

Boczna obrona - na razie nie wygląda za ciekawie. Lahm i długo długo nic. Przy czym Philipp musi się jeszcze odnaleźć na prawej stronie (sam twierdzi, że tam się czuje lepiej, więc czemu nie). Szkoda jednak braku zakupu bocznego obrońcy z prawdziwego zdarzenia. Z oceną Braafheida jeszcze się wstrzymuję, ale bardziej bym go widział jako pierwszego zmiennika w tej formacji, niż podstawowego gracza. Po Lellu i Goerlitzu nic się nie spodziewam, myślę, że najpóźniej w przerwie zimowej jeden z nich odejdzie (obstawiam Goerlitza, któremu i tak za rok kończy się kontrakt). Trochę nadziei wzbudził u mnie Diego Contento, ale jest chyba jeszcze ciut za młody i nieograny (nawet w 3 BL), żeby go brać poważnie. Alternatywy pochodzą z pomocy - Pranjic na lewej, Altintop na prawej.

Defensywna pomoc - przyszedł Tymoszczuk, który ma być naszym nowym super-Dmem. Na razie jednak van Gaal woli stawiać na van Bommela, a Tymo wystawiać w prawej pomocy. Trochę dziwne, no ale zobaczymy, może jest to metoda na wprowadzanie Ukraińca do drużyny, w której musi znaleźć swoje miejsce. Jest to jednak prawdziwy lider i liczę, że to on będzie grał główne skrzypce w tej formacji. Van Bommel jako pierwsza alternatywa, Ottl jako dalszy back-up (z raczej małymi szansami na dużą ilość występów, raczej kandydat do odejścia, tyle że odejść nie chce). W każdym razie pozycja jest obsadzona ponad przeciętną.

Środkowa pomoc (liczę tu dwie "ósemki") - nie prezentuje się najgorzej. Jest Altintop, Pranjic, wraca po urazie Schweinsteiger, no i może tu grac jeden z naszych nominalnych DM-ów (van Bommel lub Tymo). Fakt, że na razie Pranjic nie szaleje (nie wiem czy lewa obrona nie byłaby dla niego lepszą pozycją), Hamit też jeszcze szuka swojej dawnej dyspozycji (choć widać jego duże zaangażowanie), Schweini to jak wiadomo wielka niewiadoma jeśli chodzi o formę (może jednak na tej pozycji, która chyba jest najbardziej jego nominalna, się odnajdzie - jak nie teraz to chyba nigdy). Jednak myślę, że źle nie jest i - póki co - transferów w tej formacji bym nie szukał. Chyba, że któryś z pomocników (Hamit lub Pranjic) wyląduje na bocznej obronie, to wtedy stworzy się luka. Póki co, mamy nawet niezgorszą konkurencję.

Ofensywna pomoc - trzech, a może nawet czterech graczy ma do dyspozycji van Gaal w tym dość newralgicznym punkcie. Tak naprawdę jednak liczy się tylko Ribery. Tyle, że Francuz póki co się leczy no i ogólnie jest wielką niewiadomą jesli chodzi o ten sezon. Jeśli będzie w swojej świetnej dyspozycji, to pozycję tę mamy obsadzoną rewelacyjnie. Jeśli nie - możemy mieć problem, bo zmiennicy na razie nie szaleją. Sosa w zasadzie nie pokazuje nic i jak tak dalej pójdzie, to już nie będzie dla niego miejsca w Monachium. Baumjohann - chyba na razie Bayern dla niego to za wysokie progi, no zobaczymy co będzie dalej. Mueller jest raczej napastnikiem/skrzydłowym, choć kto wie...

Atak - chyba jedyna formacja, w której nie ma to zupełnie, ale to zupełnie żadnych ale (przynajmniej na papierze). Obsada - Gomez, Toni, Klose, Olic + junior Mueller - nic więcej nie trzeba. Przy czym oczywiscie musimy pamiętać, iż Gomez musi się najpierw "wstrzelić" w Monachium (choć na razie wygląda to dobrze), podobnie jak Olic, a Toni i Klose (zwłaszcza ten pierwszy) poradzić sobie z urazami. Niemniej jednak skład ataku mamy świetny. Pytanie - jak długo? Nie wierzę, że Toni długo wytrzyma na ławce, zwłaszcza że ma (tak jak np. Demichelis) w perspektywie MŚ przed sobą. Nawet jednak bez niego formacja ta jest lepiej poskładana niż w ubiegłym sezonie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 16:50

A co z Tonim Kroosem? Pominąłeś go przy analizie składu. Chyba już wrócił z wypożyczenia z B04 nie? Co do ataku widzę tylko Gomez w parze z Oliciem i Klose na rezerwie. Toniego pozbyć się w cholerę. Jego gra w minionym sezonie przyprawiała o mdłości. A tak macie dosyć ciekawą drużynę, choć wkradło się do składu paru nowicjuszy i niewiadomo jak sobie poradzą z presją.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 28 lip 2009, 16:52

Kross jest ponownie wypożyczony chyba

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 16:58

Błąd Van Gaala. Kroos jest chyba najbardziej utalentowanym Niemcem młodego pokolenia i pora żeby zaczął już łapać doświadczenie. Za parę lat może stanowić o sile Bayernu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lip 2009, 17:06

Kroos nie został ponownie wyopżyczony, tylko on jest na 1,5 rocznym wypozyczeniu do Leverkusen. Od tej zimy. Bayern mógł go ściagnać przed tym sezonem z powrotem, ale trzebaby było zapłacić Leverkusen za to. A tak siedzi u Heynkesa i on już dobrze wie jak sie nim zająć, żeby się podciągnął. Za sezon wróci i spokojnie powienien walczyć o pierwszy skład.

Michał, ja spodziewam się Prancjica na lewej obronie :wink:

W Bayernie Kroos, przy tym systemie miałby srednie szanse na grę. Tylko jakby Franck byl niedostępny to by grał.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 lip 2009, 20:12

Michał M pisze:Obstawiam Butta, bo on grał praktycznie zawsze w teamie A. Rensing jak widać, nie przekonał van Gaala i jeśli tak będzie dalej, to za rok pożegna się z Bayernem.
Z Buttem w bramce dobre rozwiązanie, ale krótkotrwałe.Jak wszędzie podkreślam, że nie jestem fanem talentu ( :? ) Rensinga to uważam, że powinien odejść bo Bayern to za wysokie progi dla niego.
Hans da radę w tym sezonie bronić skutecznie bramki, ale już od teraz Uli oraz Karl powinni zabiegać u włodarzy Schalke bądź Bayeru o Neurera bądź Adlera.Jeżeli można na napastnika wydać 30 baniek to na dobrej klasy bramkarza, który będzie gwarantem jakości w BL, a przede wszystkim w LM też można wydać pokaźną kwotę.
Michał M pisze:Van Gaal stawia na van Buytena i Badstubera - to będzie nasza początkowa para obrońców. Przy czym, to właśnie Badstuber zostawił jak na razie najlepsze wrażenie. W odwodzie - Demichelis i Breno.
Kolejna słaba formacja [ ocen dokonuję patrząc pok kontem LM, a nie BL ].Uważam, że młody wraz z Belgiem dadzą radę w lidze, ale jestem przekonany, że w Lidze Mistrzów będą kręceni przez napastników Interu, Barcelony czy United.O Demichelisu nie wspominam bo jak go ostatnio widziałem to jest w katastrofalnej formie i po prostu nie nadaje się na dzisiaj do jedenastki Bawarczyków.Breno ok bo jest jeszcze młody, ale moim zdaniem konieczne duże wzmocnienie na tą pozycje.
Michał M pisze:Po Lellu i Goerlitzu nic się nie spodziewam,
Ja też jakoś w nich nie wierzę, a opcja z Pjanicem, który ewidentnie ma predyspozycje ofensywne nie podoba mi się.Moim zdaniem tutaj też jest konieczne wzmocnienie.

O pomoc to jestem spokojny bo jeżeli mamy grać z DM jako Tymo z przodu Ribery, zaś po bokach Bastian bądź Altintop, zaś z lewej widziałbym Olica, którego uwielbiam jako piłkarza.Waleczny, agresywny, nie ma straconych piłek, a przede wszystkim skuteczny.Automatycznie zwalnia się miejsce w ataku gdzie może zagrać Klose z Gomezem.

Z przodu kłopot bogactwa, raczej ława dla Toniego, fajnie, że jest Mueller,liczę na duet reprezentantów Niemiec.

Podsumowując - jeszcze dużo pracy czeka menadżerów w tym okienku transferowym bo nie sztuką jest kupić jednego gracza za 30 mln, a sztuka jest za tą kwotę wzmocnić zespół w wyżej wymienionych formacjach.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 lip 2009, 8:53

Salas11 pisze:Kroos jest chyba najbardziej utalentowanym Niemcem młodego pokolenia i pora żeby zaczął już łapać doświadczenie.
Trudno powiedzieć czy jest najbardziej utalentowanym - jest np. Oezil z Werderu, ktorego widzę na tym samym przynajmniej poziomie (i nie miałbym nic przeciwko temu, żeby zagrał kiedyś w Bayernie :) ). A doświadczenie Kroos lepsze złapie w Leverkusen, gdzie póki co Heynckes widzi go w pierwszym składzie.
Akarin pisze:Michał, ja spodziewam się Prancjica na lewej obronie :wink:
No też bym chyba tam go widział, mimo, że tak jak wspomina EnJoy's, byłaby to dość ofensywna opcja. Jednak, mając ofensywnych bocznych obrońców (Lahm i Pranjic), a nieco defensywnie ustawione "ósemki" (van Bommel/Altintop i Schweinsteiger) można spokojnie sobie na to pozwolić. Wolę w każdym razie Pranjicia na tej pozycji niż Braafheida (ten na razie w ogóle mnie nie przekonuje).
EnJoy's pisze:Hans da radę w tym sezonie bronić skutecznie bramki, ale już od teraz Uli oraz Karl powinni zabiegać u włodarzy Schalke bądź Bayeru o Neurera bądź Adlera.
Myślę, że zależy im bardziej na Neuerze. Jakby chcieli Adlera, to wyłożyliby za niego kasę, którą ma zapisaną w klauzuli odstępnego i Leverkusen nic by nie mogło zrobić, podobnie jak Stuttgart z Gomezem (Adler przyznał niedawno, że ma tą klauzulę). Były pogłoski, że i Neuer ma taką klauzulę, obowiązującą jednak od 2010 r. Jeśli to prawda, to na bank przyjdzie do nas za rok. Jeśli nie, to chyba nasi włodarze liczą, że Magath wyłoży się z Schalke w pierwszym sezonie (tj. nie awansuje do pucharów) i Schalke będzie potrzebowało kasy na wzmocnienia - i wtedy wkroczymy my z ofertą za Neuera :D :D Myślę, że tak czy inaczej, za rok przyjdzie do nas klasowy bramkarz. Butt na ten sezon jeszcze wystarczy, tu się absolutnie zgadzam.
EnJoy's pisze:Kolejna słaba formacja [ ocen dokonuję patrząc pok kontem LM, a nie BL ].Uważam, że młody wraz z Belgiem dadzą radę w lidze, ale jestem przekonany, że w Lidze Mistrzów będą kręceni przez napastników Interu, Barcelony czy United.
Tyle, że van Gaal chyba w tym sezonie nie przywiązuje większej uwagi do LM (poza wyjściem z grupy, na co stać nas przy każdym układzie obrony :wink: ). Jego celem jest budowa drużyny, a tego nie zrobi w 3-4 tygodnie, lecz raczej w 3-4 miesiące. Dlatego nastawiałbym się na sezon częściowo przejściowy (częściowo, bo mistrzostwo trzeba odzyskać i nasz holenderski trener doskonale sobie zdaje z tego sprawę) i eksperymentowanie ze składem.
EnJoy's pisze:Ja też jakoś w nich nie wierzę, a opcja z Pjanicem, który ewidentnie ma predyspozycje ofensywne nie podoba mi się.Moim zdaniem tutaj też jest konieczne wzmocnienie.
Najchętniej bym widział nowego prawego obrońcę , a Lahma z powrotem na lewej. Ale czy to nastąpi :?:
EnJoy's pisze:Podsumowując - jeszcze dużo pracy czeka menadżerów w tym okienku transferowym bo nie sztuką jest kupić jednego gracza za 30 mln, a sztuka jest za tą kwotę wzmocnić zespół w wyżej wymienionych formacjach.
Ba, tyle, że tak Hoeness (zwłaszcza on) jak i ostatnio Nerlinger twierdzą uparcie, że kadrę już mamy i wzmocnienia nie są potrzebne. Żeby potem nie było płaczu jak po tym sezonie...(przypomnę tylko ostatnie okienko - przyszli Butt, Oddo i Borowski, z których został już tylko Butt, a i on nie jest jakimś graczem na dłuższą metę...). Zakup Gomeza miał charakter inwestycji na przyszłość i był transferem prestiżowym (młody Niemiec, najbardziej utalentowany na swojej pozycji, co by nie mówić, mogący stanowić naszą szpicę przez ładnych najbliższych kilka lat). Faktycznie nie był sztuką, bo wykorzystaliśmy klauzulę, z drugiej strony, trzeba jednak najpierw te 30 baniek mieć :wink: W końcu żadna inna ekipa BL na wydanie tylu pieniędzy nie mogłaby sobie pozwolić (i tu możemy podziękować Hoenessowi za sprawne zarządzanie 8) ).

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 lip 2009, 16:56

Michał M pisze:Zakup Gomeza miał charakter inwestycji na przyszłość i był transferem prestiżowym
Michał M pisze:Faktycznie nie był sztuką, bo wykorzystaliśmy klauzulę, z drugiej strony, trzeba jednak najpierw te 30 baniek mieć :wink: W końcu żadna inna ekipa BL na wydanie tylu pieniędzy nie mogłaby sobie pozwolić
Tutaj się zgadzam.Ale z drugiej strony sami doprowadzili do sytuacji kiedy trzeba wydawać tyle pieniędzy.Gdyby były wyniki i dobra gra nie trzeba było by robić rewolucji co dwa lata i wydawać grube miliony.

Wydali 30 baniek na Gomeza - zgodzę się, uważam inwestycje za dobrą, ale żeby na nowo stworzyć markę Bayernu na arenie Międzynarodowej jest potrzebne drugie tyle na formacje defensywną oraz bramkarza.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 lip 2009, 18:13

EnJoy's pisze:Ale z drugiej strony sami doprowadzili do sytuacji kiedy trzeba wydawać tyle pieniędzy.Gdyby były wyniki i dobra gra nie trzeba było by robić rewolucji co dwa lata i wydawać grube miliony.
Wystarczyłoby, żeby co roku były porzeprowadzane 2-3 dobre transfery. A nie przeyspianie okienek transferowych jak rok temu, kiedy przyszli trzej gracze za darmo, z których w zasadzie nikt nic nie wniósł. Zresztą już rok temu przepowiadałem, że czeka nas "umbruch". Niedokończony zresztą (co widać po składzie).

Na wzmocnienie formacji defensywnej to trzeba będzie więcej niż 30 baniek. Chyba, że zaskoczą nas pozytywnie niektórzy gracze (szczególnie liczę tu na talent Badstubera czy mimo wszystko Breno). Wtedy może w 30 bańkach się zamknie (bramkarz + boczny obrońca).

Ciekawa sytuacja natomiast jest z Hlebem. Stuttgart ponoć nie jest jedynym zainteresowanym z BL (do której Hleb ma wrócić na 100%). Jest jeszcze inny zainteresowany. Czyżby my :?:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 lip 2009, 18:16

A co z Hummelsem? Wykupił go zespół z Dortmundu? Bo całkiem nieźle grał, nawet czasami lepiej od Subotica (tylko nie strzelał tylu bramek co on :P ), myślę że przydałby się po odejściu Lucio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”