El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 239

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2012, 12:20

Po koniec meczu - siedzący Messi pogłaskany po włosach przez Carvalho bodajże, łapie się za twarz i turla. Pewnie było więcej, ale nie pamiętam teraz.Tak. Nie tylko Pepe symulował. Przykro mi.

Messi symuluje dużo częściej niż powszechnie się uważa. W innych meczach też mu się w tym sezonie zdarzały np. próby wymuszenia karnego poprzez nurkowanie. Dobry PR ma skubany.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sty 2012, 12:23

RealFan pisze:Po koniec meczu - siedzący Messi pogłaskany po włosach przez Carvalho bodajże, łapie się za twarz i turla.
O właśnie zapomniałem o tym. Ale to zapewne nie było symulowanie tylko Carvalho ma jakieś megamoce.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 19 sty 2012, 12:25

Barcelona nie symuluje? A co sie stalo Adriano przed polem karnym? obie strony symuluja ze az oczy bola, koniec kropka, ktos zaczal ta niezdrowa polityke teraz sie zaczyna teatrzyk. EOT

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2342

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 sty 2012, 12:27

nie poglaskany po glowie, tylko popchniety. zagranie na kartke, co najmniej zolta. nie przez carvalho, a coentrao (mial juz jedna na koncie) nie lapie sie za twarz, tylko za glowe. no i [k****], kazdy pilkarz zareagowalby identycznie, albo jeszcze bardziej histerycznie. tak jak chocby twardziel pepe w pierwszej polowie po zderzeniu z pique przy glowkowaniu. messi i tak ma anielska cierpliwosc, dziesiatki razy ostro faulowany, a widziales go kiedys zeby sie turlal i plakal jak 90% innych zawodnikow? karnego w tym sezonie probowal wymusic raz, w pierwszej kolejce i od razu dostal kartke. do tej pory szesc, czy siedem karnych za to na nim w lidze nie gwizdneli, ktore byly oczywiste. potwierdzenie: no i [ch**], gra dalej, nie rzuca sie jakby mial padaczke

edit: gall, no to juz beka. ewidentny faul byl na adriano. ale oczywiscie, ze zdarzaja sie rowniez symulki w barcelonie, ale po prostu chce podkreslic, ze nie jest jedyna na swiecie, a wrecz mniej symuluja i aktorza, niz niektore inne druzyny

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2012, 12:31

W takim razie niezbyt uważnie oglądałeś mecz. Następnym razem bądź trzeźwiejszy.

Skończyłem, nie chce mi się brać udziału w udowadnianiu, że czarne wcale nie jest białe.

Na GD ligowe mogliby dać Mateu Lahaza do sędziowania. Przy jego liberalnym stylu niektórych by strzeliło jeszcze przed meczem, bo na pewno Mourinho go wybrał.

Może kiedyś uda się w końcu nie stracić bramki z dupy zaraz po przerwie.

Barcelona prawdopodobnie wygra ten "Puchar Weszło". Gratki.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 12:40 przez Kluchman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sty 2012, 12:32

Człowieku, co mnie obchodzą nieodgwizdane karne na Messim w tym sezonie? Ja się wypowiadam o zdarzeniach z wczorajszego meczu, a ty mi wyjeżdżasz z wymuszaniem karnego z pierwszej kolejki. Jeszcze to tłumaczenie, że "każdy piłkarz zareagowałby identycznie". Jeśli coś jest karygodne, ale nagminne to rozumiem, że mam nad tym przechodzić do porządku dziennego, a może jeszcze pochwalić? Oglądając kilka ostatnich GD stwierdziłem, że gracze Realu i Barcelony mają jakieś dziwne połączenia nerwowe. Gdzie by któryś nie został uderzony to łapie się za twarz. I zgadzam się, że dotyczy to wielu piłkarzy z różnych lig, ale kiedy wypowiadam się w temacie Gran Derbi to nie będę się czepiał gości z Pcimianki Pcim.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sty 2012, 12:52

Myślę, że jakby Pepe zagrał kilka meczów przeciwko Stoke to nabrałby pokory. :wink:

Mecz słaby. Ciężko się ogląda te biegające pizdy. Ja jest jakikolwiek faul to zarówno faulujący jak i poszkodowany wyskakują z gębą do sędziego. To jest chore, kwestionowanie każdej decyzji sędziego. :roll:

Wielki Mou znów w dupkę. :roftl3: Wielki taktyk do tej pory tylko RAZ ograł Barcelonę będąc trenerem Realu. Co za wstyd.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 sty 2012, 12:55

Don i 2 metry mułu. Mecz słaby, szkoda, bo nastawiłem się na dobre widowisko. Nie mam zamiaru nic więcej pisać, bo nie będę pożywką dla piranii z tego tematu. Sorry, ale niektórzy z Was zabijają klimat i atmosferę tych spotkań. Polecam schłodzić głowę i zająć się czymś innym.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2012, 12:56

się kłócicie jakby to był final MŚ :lol:
najbliżej mi tu do zdania emdzeja - obie ekipy potrafia grać w piłkę (choć wczoraj było z tym gorzej) ale w ich bezpośrednich meczach głównie patrzy się na teatrzyk poszczególnych zawodników. Wczoraj symulowali, czy też przesadzali z reakcją piłkarze obu druzyn, ale to Pepe był główną gwiazdą wieczoru (akurat wczoraj). Pomijam oczywiście duet komentatorski.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2012, 13:06

guru pisze:Wielki Mou znów w dupkę. Wielki taktyk do tej pory tylko RAZ ograł Barcelonę będąc trenerem Realu. Co za wstyd.
O jak boli, o jak boli. Widzę, że u kibiców Arsenalu kompleks Mourinho wciąż żywy, mimo że nie ma go w Chelsea od kilku lat. No tak, ile to razy Arsenal wygrał w derbach z Chelsea, gdy trenerem tej ostatniej był Mou? Zero? Niech sprawdzę... Tak zero. :mrgreen:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sty 2012, 13:06

Jeszcze co do porównań z Anglią i słów "każdy piłkarz zareagowałby identycznie". W niedawnym meczu Pucharu Anglii Stefan Savić z Man City oberwał łokciem w głowę pod polem karnym przeciwnika. Po całym zdarzeniu od razu wrócił pod swoją bramkę i dopiero sędzia kazał mu zejść z boiska bo miał całą twarz zalaną krwią. Jak widać da się.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sty 2012, 13:13

RealFan pisze:O jak boli, o jak boli. Widzę, że u kibiców Arsenalu kompleks Mourinho wciąż żywy, mimo że nie ma go w Chelsea od kilku lat. No tak, ile to razy Arsenal wygrał w derbach z Chelsea, gdy trenerem tej ostatniej był Mou? Zero? Niech sprawdzę... Tak zero. :mrgreen:
Nie boli mnie to specjalnie. Arsenal był podczas przygody Mourinho z Chelsea w rozsypce (do tej pory się nie pozbierał, ale to inna sprawa). Po prostu nie uważam Mournho za najlepszego trenera na świecie, bo tak o nim mówiono i do tej pory niektórzy tak twierdza. :o Z Porto osiągnął sukces (w sumie dzięki sędziom wygrał LM). Poszedł do Chelsea, gdzie miał świetne zaplecze finansowe. Mógł kupić kogo chciał. :] Inter też do biednych nie należy, nie mówiąc już o Realu. Dla mnie jest jednym z wielu, do takiego Guardioli trochę mu daleko, już nie mówię o Fergusonie bo jest lata świetlne przed Portugalczykiem.

Edit

Jak go pogonią z Realu to pójdzie do klubu który zapewni mu duże zaplecze finansowe. Najbardziej pasowałby mu City, oj jakby się tam napinał. :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2012, 13:22

Pozwólmy się jeszcze Guardioli wykazać poza Barceloną. Kiedyś pewnie będzie okazja. Tak dla równowagi. Mourinho wygrywał w wielu środowiskach i to różni go od innych wielkich.

Tak guru, bo Guardiola i Ferguson nie mają zaplecza finansowego. Masz dziwaczne zarzuty. Mourinho w Porto takiego nie miał, a wygrał najpierw puchar UEFA, a potem CL.

Mourinho Cię boli i to widać. Nie jesteś w stanie wiarygodnie zaprzeczyć. Jeszcze to jego naśmiewanie się z Wengera na konferencjach prasowych, wielokrotne zarzucanie mu hipokryzji itp. ... Jak on to mówił jeszcze w zeszłym roku? Że chciałby mieć taką fajną pracę jak Wenger w Arsenalu, gdzie nic nie trzeba wygrywać, a stołek pewny? Coś w tym stylu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 sty 2012, 13:26

RealFan odbiegając od tematu. A pomyśleliście, WY kibice Realu, o tym, że jak Mou odejdzie, to nadejdzie kryzys? Coś na podobieństwo tego co stało się w Interze?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sty 2012, 13:27

RealFan, ja go po prostu nie lubię. Właśnie przez takie pieprzenie bez sensu traci w moich oczach. Czepia się Wengera. Ja chciałbym zobaczyć co pokazałby Mou właśnie w Arsenalu, przy obecnym zarządzie, gdzie miałby ograniczone środki na transfery i budżet płacowy. Wtedy trzeba byłoby się trochę wysilić żeby znaleźć odpowiedniego zawodnika za nieduże pieniądze, niż kupić sobie kogoś za 30 mln na ławkę, bo mu się przyda i w dupie mieć jaką zechce tygodniówkę. . :]
RealFan pisze:Pozwólmy się jeszcze Guardioli wykazać poza Barceloną.
fakt, Ferguson też powinien się wykazać gdzieś za granicą, bo nie dorównuje THE SPECIAL ONE.

EDIT

Piszesz o zapleczu finansowym Fergusona. Tak ma, ale sam sobie na nie zapracował. On stworzył MU.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”