Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 239

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 lip 2011, 1:03

No nie do końca... On powiedział, że przy takiej liczbie napastników nie widzi na to szans. A to zmienia postać rzeczy, bo Kalou miał być na wylocie. Tym samym zrobiłoby się miejsce.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 23 lip 2011, 14:14

I nie można zapominać, że Anelka jest na wystawiony sprzedaż.
Cieszy mnie to (jak pewnie większość kibiców The Blues), że Didier podpisał nowy kontrakt ! :)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 23 lip 2011, 15:20

Oriol Romeu oficjalnie w Chelsea! Do finalizacji tego transferu pozostał już tylko podpis samego zawodnika, który złoży go dopiero po zakończeniu młodzieżowych mistrzostw świata :) Słyszałem wiele pochlebnych opinii na jego temat, tylko zastanawia mnie jeden fakt. Skoro jest taki dobry to czemu nie otrzymywał wielu szans w Barcelonie ( nawet w samych końcówkach meczy) ?;> Zastanawia mnie również, czy w umowie zawarta została klauzula umożliwiająca Barcelonie odkupienie zawodnika w ciągu np. dwóch najbliższych sezonów (podobnie jak w przypadku sprzedanego do Romy Bojana).

Ron Gourlay przyznał, że będziemy mieli co najmniej dwóch nowych piłkarzy w ciągu 8-10 dni :) Ciekawy jestem bardzo o kogo to może chodzić, choć domyślam się, że może chodzić o jakiegoś napastnika i ofensywnego pomocnika :P
Czyżby Luka Modric i Lukaku?;>

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 lip 2011, 15:26

To wypożyczenie bramkarza do Atletico śmierdzi mi ukrytymi negocjacjami w sprawie Aguero.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 23 lip 2011, 15:37

maciek_88 pisze:To wypożyczenie bramkarza do Atletico śmierdzi mi ukrytymi negocjacjami w sprawie Aguero.
Bardzo możliwe :)
W Premiership jest kilka klubów, które potrzebują solidnego bramkarza i właśnie tam Chelsea mogła wypożyczyć młodego Belga. A ten przy okazji mógłby się ogrywać z angielską piłą :) Wiec może wypożyczenie do Atletico ma jakiś ukryty cel :p W każdym bądź razie przekonamy się o tym w ciągu 10 dni...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2011, 16:04

Ron Gourlay przyznał, że będziemy mieli co najmniej dwóch nowych piłkarzy w ciągu 8-10 dni :) Ciekawy jestem bardzo o kogo to może chodzić, choć domyślam się, że może chodzić o jakiegoś napastnika i ofensywnego pomocnika :P
Czyżby Luka Modric i Lukaku?;>
Jeżeli to Abramowicz jest tak naiwny, że da za Pastore 45 mln euro to może Argentyńczyk do was trafi? Ponoć jego przyszłość ma się na dniach wyjaśnić. Choć Zampariniemu nie ma co wierzyć.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 lip 2011, 16:50

Zamparini nadaję że CFC, MC i Roma są w wyścigu o Pastore że wszystko ma się wyjaśnić nie długo bo sprawy w obecnym momencie nie posuwają się na przód. Mam nadzieję że Chelsea sobie odpuści tego Pastore może i jest obiecującym zawodnikiem ale nie za taką kasę, sorry. Wg mnie za tą kasę to można śmiało powalczyć o Modrića albo o Sneijdera którzy definitywnie w mojej opini są lepszymi zawodnikami.

Aguero? Na SSN pisało że praktycznie w ciągu 48h City ma przystąpić do rozmów z Atletico w celu pozyskania Sergio.

Co do tego synka z Barcelony to na SSN i BBC nie doszukałem się żadnej wzmianki na temat tej klauzuli odkupu i mówi się że to tylko plota jakaś. W sumie co to by był za interes zapłacić Barcelonie 5mln za wyszkolenie im zawodnika.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2011, 17:59 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2011, 17:09

Zamparini nadaję że CFC, MC i Roma są w wyścigu o Pastore że wszystko ma się wyjaśnić nie długo bo sprawy w obecnym momencie się po posuwają się na przód. Mam nadzieję że Chelsea sobie odpuści tego Pastore może i jest obiecującym zawodnikiem ale nie za taką kasę, sorry. Wg za tą kasę to można śmiało powalczyć o Modrića albo o Sneijdera którzy definitywnie w mojej opini są lepszymi zawodnikami.
Zamparini w ostatnim wywiadzie powiedział tylko, że dostał ofertę w wysokości 45 mln euro. Nie wymienił żadnego klubu. W międzyczasie też zapraszał Romę do negocjacji a wcześniej to samo robił z Milanem i Interem. Pastore nie jest wart takiej kasy i klub, który tyle zapłacić to się sfrajerzy. Pastore to na razie talent i nic więcej. Jeżeli on miałby tyle kosztować to gracze wymienieni przez Ciebie powinni kosztował z 2 razy tyle.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 lip 2011, 18:02

Tu masz dokładnie to co powiedział Zamparini:
Zamparini pisze:"I cannot say who has the advantage between Chelsea, Manchester City or Roma. I can only underline that I'm interested in cash deals," Zamparini told the Gazzetta dello Sport.

"We are at the final stages and will evaluate the offers on Tuesday. When we see which the real proposals are, then we can go forward."

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2011, 18:34

Zamparini to jest gość. Trzeba chyba od niego załatwić sobie towar. Ostatnio powiedział, że ma ofertę w wysokości 45 mln i że transfer zamknie w ciągu 10 dni. A tu mówi, że dopiero we wtorek zobaczy czy oferty są prawdziwe. Ten gość chyba sam nie wiem co, gdzie i kiedy mówi. Ciekaw jestem, który mądrala nabierze się na jego gadki i zapłaci taką kasę za kota w worku(a tym bardziej dla klubu z Anglii). Owszem Pastore jest niesamowicie utalentowany, ma potencjał by osiągnąć poziom jaki prezentował Kaka, ale on na razie rozegrał dwa sezony w Europie na bardzo nierównym poziomie, a Ligę Mistrzów to widział w tv.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 23 lip 2011, 18:50

KajoFC pisze:Co do tego synka z Barcelony to na SSN i BBC nie doszukałem się żadnej wzmianki na temat tej klauzuli odkupu i mówi się że to tylko plota jakaś. W sumie co to by był za interes zapłacić Barcelonie 5mln za wyszkolenie im zawodnika.
Barcelona nauczyła się na przykładzie Cesca i zapewne będzie ostrożna przy sprzedaży wychowanków. Pewnie dlatego o takim zabezpieczaniu można wyczytać w mediach...
Wg. mnie żadnej klauzuli nie ma :) ale, żeby się o tym przekonać musimy czekać, aż zawodnik podpisze kontrakt i będzie ujawnione więcej szczegółów ;))
mete pisze:Zamparini to jest gość. Trzeba chyba od niego załatwić sobie towar. Ostatnio powiedział, że ma ofertę w wysokości 45 mln i że transfer zamknie w ciągu 10 dni. A tu mówi, że dopiero we wtorek zobaczy czy oferty są prawdziwe. Ten gość chyba sam nie wiem co, gdzie i kiedy mówi. Ciekaw jestem, który mądrala nabierze się na jego gadki i zapłaci taką kasę za kota w worku(a tym bardziej dla klubu z Anglii). Owszem Pastore jest niesamowicie utalentowany, ma potencjał by osiągnąć poziom jaki prezentował Kaka, ale on na razie rozegrał dwa sezony w Europie na bardzo nierównym poziomie, a Ligę Mistrzów to widział w tv.
Zgadzam się w 100 %. Za Kakę trzeba było zapłacić 50 mln... ale Brazylijczyk był zawodnikiem ogranym,sprawdzonym, który miał wiele trofeów wygrany oraz wiele indywidualnych nagród :) Natomiast Pastore to bardzo utalentowany zawodnik, który tak naprawdę jeszcze nic nie osiągnął w dorosłej piłce :) Pastore na pewno jest gorszym zawodnikiem niż Modric i dlatego Chorwata wolę oglądać na Stamford Bridge :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lip 2011, 19:01

Zgadzam się w 100 %. Za Kakę trzeba było zapłacić 50 mln...
65.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2011, 19:25

Zgadzam się w 100 %. Za Kakę trzeba było zapłacić 50 mln... ale Brazylijczyk był zawodnikiem ogranym,sprawdzonym, który miał wiele trofeów wygrany oraz wiele indywidualnych nagród :) Natomiast Pastore to bardzo utalentowany zawodnik, który tak naprawdę jeszcze nic nie osiągnął w dorosłej piłce :) Pastore na pewno jest gorszym zawodnikiem niż Modric i dlatego Chorwata wolę oglądać na Stamford Bridge :)
Wilmore już ci podał, że Kaka kosztował 65 mln, ale ja nie o tym. Kaka z punktu widzenia sportowego był przepłacony o wiele milionów i był na równi pochyłej swojej kariery. Natomiast Pastore dopiero wchodzi do wielkiej piłki. Javiera lepiej porównać do Fabegasa. Hiszpan to mistrz Europy i Świata, ograny w najsilniejszej lidze świata, w której chyba notuje najwięcej asyst(poprawcie jak co), rok rok gra w Lidze Mistrzów i jest tylko 2 lata starszy od Pastore. Teraz popatrzmy na Pastore - dwa lata w przeciętnym Palermo, nierówna forma, ale duży olbrzymi potencjał. Arsenal prawdopodobnie byłby gotów sprzedać Cesca do Barcy za 35-40 mln funtów a Pastore miałby kosztować 45 mln euro?

Jeszcze słówko na temat Pastore. Bardzo chciałbym go w Milanie, bo to wielki talent, gracz, który idealnie pasuje do taktyki Milanu i w niedługim czasie może(no właśnie tylko może) stać się jednym z najlepszych graczy na świecie, ale w życiu za 45 mln euro. Raz dasz się zrobić w konia to będzie cię robić cały czas.

EDIT

Właśnie dyrektor sportowy Palermo powiedział, że Pastore prawdopodobnie przejdzie do Chelsea.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 23 lip 2011, 19:49

Zresztą taka sama sytuacja jest z Neymarem i Ganso... jak można za graczy oczekiwać kwot w granicach 50 mln, skoro Ci tak na prawdę nic nie pokazali ? ;> Nie można tym zawodnikom odmówić talentu, ale nie można też być pewnym że poradzą sobie w takich drużynach jak Milan, Real, Barcelona, Manchester czy Chelsea.

Zresztą mam nadzieję, że Roman się nauczył dużo na błędach z przeszłości i nie kupi znowu kota w worku za grube miliony.

Mate może porównanie z Kaką nie było trafne, ale wiadomo o co mi chodziło. Kaka, czy Fabregas to zawodnicy sprawdzeni w najlepszych zespołach w najlepszych ligach :) Zawodnicy, którzy potrafią wziąć ciężar na swoje barki i pchnąć zespół do przodu. Kaka 3,4 sezony temu należał do najlepszych graczy na świecie, teraz przez kontuzje i obniżkę formy nie jest już takim samym zawodnikiem jak kiedyś, ale na pewno dla większości klubów na świecie byłby olbrzymim wzmocnieniem. Pastore, Ganso czy Neymar na razie do takich zawodników nie należą. Dlatego śmieszą mnie kwoty jakie oczekują kluby za nich...

Berlusconi nigdy w życiu nie wyłoży takich pieniędzy za Pastore jakich oczekuje Zamparini :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lip 2011, 19:53

Berlusconi nigdy w życiu nie wyłoży takich pieniędzy za Pastore jakich oczekuje Zamparini :)
To nie chodzi o to czy wyłoży czy nie. Galliani nie przepłaca za graczy nawet wydając pieniądze Berlusconiego. Żaden mądry prezes/dyrektor sportowy nie zapłaci taką kwotę za Pastore.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”