Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 240

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 lip 2009, 9:31

red85 pisze:FFS, to był tylko sparing :|
Szkoda, że nie widziałeś (chyba, że widziałeś :P ) co robił Flamini poprzedniego dnia...Swoją drogą, taki Gibson też nie był wczoraj niewiniątkiem, ale co tam, lepiej widzieć cudze.

"We should have won" - dobre ze strony Fergusona :lol: Tym bardziej mnie cieszy wspomnienie jego końcowej miny.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 lip 2009, 9:56

Michał M pisze:
red85 pisze:FFS, to był tylko sparing :|
Szkoda, że nie widziałeś (chyba, że widziałeś :P ) co robił Flamini poprzedniego dnia...Swoją drogą, taki Gibson też nie był wczoraj niewiniątkiem, ale co tam, lepiej widzieć cudze.

"We should have won" - dobre ze strony Fergusona :lol: Tym bardziej mnie cieszy wspomnienie jego końcowej miny.
Gibson też był wczoraj jakoś dziwnie pobudzony, ale to chyba tylko on w naszych szeregach :lol: W jego przypadku jednak jeszcze mogę zrozumieć - bardzo chce się pokazać i wywalczyć miejsce w składzie, ale taki Demichelis...

Nie rozumiem o co chodzi z tą miną Fergiego. Dla niego i jego drużyny przecież ten mecz miał pewnie takie samo znaczenie jak potyczki w Chinach. Kibice United też jakoś specjalnej wagi to tej potyczki nie przywiązali, a czytając wypowiedzi polskich fanów FCB mam niekiedy wątpliwości, czy faktycznie był to finał Audi Cup czy LM :mrgreen: .

Pewnie, powinniśmy wykorzystać te sytuacje w drugiej połowie i wygrać. Nie wiem co w tym dziwnego :D

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 lip 2009, 10:13

red85 pisze:W jego przypadku jednak jeszcze mogę zrozumieć - bardzo chce się pokazać i wywalczyć miejsce w składzie, ale taki Demichelis...
Ba, w tej chwili Demichelis to nasz obrońca nr 4 - za van Buytenem, Badstuberem i Breno, także też chce się pokazać. Fakt, że nie z najlepszej strony...
red85 pisze:Nie rozumiem o co chodzi z tą miną Fergiego.
Nie? To widocznie nie zauważyłeś jego pełnego uśmiechu na twarzy, jak Manchester przed ostatnim karnym w regularnej serii prowadził 4:3. Widać było, jak jednak zależy mu na zwycięstwie (chociaż grali o czapkę gruszek :P ). Już był w ogródku, już witał się z gąską...a tu wielkie nic i wielki zawód na twarzy po karnym Evansa i następnie golu van Buytena :) Stąd moja satysfakcja (nie lubię gościa).
red85 pisze:Pewnie, powinniśmy wykorzystać te sytuacje w drugiej połowie i wygrać. Nie wiem co w tym dziwnego :D
Dziwne, bo ogólny przebieg meczu był jak najbardziej na remis. Bayern miał więcej z gry, Manchester lepsze okazje, po obu stronach poprzeczka vs słupek. Remis jak nic.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 lip 2009, 10:38

Nie? To widocznie nie zauważyłeś jego pełnego uśmiechu na twarzy, jak Manchester przed ostatnim karnym w regularnej serii prowadził 4:3. Widać było, jak jednak zależy mu na zwycięstwie (chociaż grali o czapkę gruszek :P ). Już był w ogródku, już witał się z gąską...a tu wielkie nic i wielki zawód na twarzy po karnym Evansa i następnie golu van Buytena :) Stąd moja satysfakcja (nie lubię gościa).
Ogólnie w naszych szeregach była luźna atmosfera podczas jedenastek. Śmiał się nie tylko Fergie, ale stojący również za nim Carrick czy Brown. Po prostu chłopaki mieli z czegoś(kogoś) niezły ubaw i nie wiem czemu stąd wnioski, że zależało tak bardzo Fergiemu na zwycięstwie : > W ogóle cała sytuacja mnie śmieszy, bo co niektórzy zachowują się tak, jakby to było jakieś prestiżowe spotkanie :boruta: Być może dla co niektórych kibiców Bayernu i Rensinga ;-)

Czas wracać do pracy ;p

PS Demichelis jest w tej chwili 4-tym obrońcą Bayernu? Dobre :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 lip 2009, 11:13

red85 pisze: Być może dla co niektórych kibiców Bayernu i Rensinga ;-)

{...}PS Demichelis jest w tej chwili 4-tym obrońcą Bayernu? Dobre :lol:
Dla Rensinga było z pewnością ważne, bo walczy o miejsce w 1 składzie. Kibice Bayernu traktują (no przynajmniej w większości :) ) ten mecz jako jeden z testów (ostatni zresztą), o tyle może ważniejszy, iż z klasowym rywalem. A Demichelis - cóż, spadł w hierarchii dość mocno i wg mnie spisywał się w okresie przygotowawczym najsłabiej z całej czwórki środkowych obrońców. Van Gaal stawia na parę van-Buyten-Badstuber, z dwójki Demichelis-Breno to z kolei Brazylijczyk sprawiał (na mnie przynajmniej) lepsze wrażenie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sie 2009, 21:16

Myślę, że wyjaśniła nam się zagadka dlaczego Badstuber nie zagrał w Pucharze i ogolnie teraz grać nie bedzie. Otóż Bayern zgodził się puścić go na MŚ U20 i dlatego też van Gaal majac go do dyspozycji nie dał mu grać. Nie bedzie go przez kilka tygodni i Luii postanowił, ze lepiej ograć tam Micho. Badstuber jak dla mnie raczej ma co najmniej pół rundy z głowy. A jeśli chodzi o podstawowy skład to chyba dopiero od 2 rundy może go zdobyć.

edit: cos mi sie w głowie pomyliło i napisałem od rzeczy. Badstuber przeciez otrzymal zakaz wyjazdu na MS. Wszystko przez tego Beckenbauera mi sie pomieszało ;p

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 sie 2009, 8:26

Trochę mnie dziwi to, że Badstuber nie zagrał w Pucharze. Juniorskie mistrzostwa nie grają tu chyba roli, nie ma obowiązku puszczania graczy na nie (Bayern chce na nie oddelegować jedynie Kopplina, Mueller i Badstuber mają zostać), a dla Badstubera większy pożytek będzie, jak zagra kilka spotkań w BL czy LM. Tyle tylko, że van Gaal postawił niespodziewanie na duet van Buyten - Demichelis. Wg mnie, para ta nie ma większych szans na dłuższą grę - widziałem ich razem w akcji w końcówce sezonu (w tym w ...Hoffenheim) i szczerze mówiąc, ci zawodnicy razem nie powinni grać. No, zobaczymy jak będzie w sobotę - ponoć mamy zagrać tym samym składem co z Neckarelz.

ps. BTW, zakładać już temat kto zostanie mistrzem Niemiec, czy czekamy do końca okienka transferowego :?:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 sie 2009, 11:09

Michał M pisze: BTW, zakładać już temat kto zostanie mistrzem Niemiec, czy czekamy do końca okienka transferowego
Możesz założyć bo wątpię aby przeprowadzono jakieś spektakularne transfery w lidze, także można podyskutować ;).

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 sie 2009, 18:40

Żenada, wstyd, załamka. To co się dzieje w tym sezonie zaczyna przechodzić wszelkie pojęcia. Zremisować z Hoffenheim jeszcze można było (zwłaszcza na wyjeździe), jakoś byłem w stanie przełknąć też remis z Werderem (choć już z większym, trudem), ale to co dzisiaj się wydarzyło to katastrofa :suicide: . Jak można przegrać z beniaminkiem, z którym jeszcze pół roku temu, na tym samym stadionie, choć w meczu towarzyskim, wygrywało się 5:0 ??? :angry2: Co się dzieje z niektórymi piłkarzami, to ejst po prostu katastrofa. Klose w ogóle nie powinien w tej chwili grać, van Buyten nadaje się jedynie do niańczenia Ribery'ego, a Braafheid czy Rensing do 2 Bundesligi. I jeszcze van Gaal. Wierzyłem w niego aż do tej pory, ale dzisiejsze decyzje kadrowe były katastrofalne. Jak można wystawiać na pozycji "10" Schweinsteigera, który najzupełniej szczerze jeszcze wczoraj przynzał, że to nie jest jego pozycja :angry: Jak można nie wystawić w 1 składzie Muellera i Olicia, dzięki którym tydzień temu (i również teraz!) nastąpiło zdecydowanie ożywienie w grze? Itp, itd.

Do tego jeszcze nasi włodarze. Niech jeszcze któryś powie, że mamy najlepszą kadrę w historii (Beckenbauer) czy też, że kadra jest kompletna (Nerlinger, Hoeness), albo, że sprowadzenie van der Vaarta tylko przyblokowałoby Schweinsteigera (Rummenigge). Panowie - macie 10 dni do końca okienka transferowego, więc zróbcie coś z tym :!: :!: :!: Albo kolejny sezon będzie trzeba spisać na straty (przy takiej formie to zaczynam się bać o awans do europejskich pucharów, nie tylko o mistrzostwo) :pogrzeb:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 sie 2009, 18:55

Michał M pisze:Panowie - macie 10 dni do końca okienka transferowego, więc zróbcie coś z tym :!: :!: :!:
Dokladnie. Pora wsadzic Ribery`ego w samolot do Barcelony :P

Spokojnie Michal. Zeszly sezon zaczeliscie podobnie, a jednak udalo sie wywalczyc awans do LM :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 sie 2009, 19:36

Michał M pisze:Jak można nie wystawić w 1 składzie Muellera i Olicia, dzięki którym tydzień temu (i również teraz!) nastąpiło zdecydowanie ożywienie w grze? Itp, itd.
Bo musi grać Gomez, na którego poszła konkretna kasa. Do tej pory nie rozumiem tego transferu, który wyglądał mi na chęci zmazania plamy po "operacji Diego" niż na racjonalnym wzmacnianiu składu. Za naprawdę o wiele mniejszą kasę byli dostępni na rynku klasowi napastnicy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sie 2009, 20:11

mistyk pisze:Dokladnie. Pora wsadzic Ribery`ego w samolot do Barcelony
Najpierw musi byc stac Barcelonę na niego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2009, 20:57

Aha :lol:

Tak samo jak Realu 'nie było stać' na Kakę czy Ronaldo.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sie 2009, 21:20

Widocznie Barcy nie stac na wylozenie kwoty okolo 90mln euro.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 sie 2009, 21:21

Gomeza bym nie skreślał, oglądałem dzisiaj tylko 1. połowę, ale dostawał tak mało podań, że trudno było coś z tego zrobić. Mario jest świetnym napastnikiem i na pewno niedługo zacznie się spłacać. A van Gaal będzie żałować sprzedaży Lucio, jak można opierać defensywę o takim drewniaku jak Van Buyten, nóż się w kieszeni otwiera. Może Bayern jeszcze sypnie gotówką i wyciągnie jakiegoś dobrego obrońcę i może bramkarza przy okazji. No nic, musicie czekać na powrót Ribery'ego.

A przy okazji Gomeza:

0:22
uwielbiam kolesia :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”