Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 240

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 kwie 2010, 11:03

red85 pisze:A Złotą Piłkę nie dostaje się tylko za LM. W tym roku dochodzi jeszcze Mundial. Ja nie widze powodu, dla którego Rooney miałby klękać przed Robbenem. Przed Messim - owszem, ale przed Holendrem? W żadnym wypadku.
No wiesz, Holandia przecież nie jest zaliczana do faworytow MŚ, no bo niby i dlaczego? :roll:

Nie widzisz powodu? Tylko, ze to Robben wyeliminował Manchester, a nie Rooney Bayern. To Robben prowadzi Bayern do mistrzostwa Niemiec, a Manchester jakoś mistrzostwa Anglii może nie mieć...Do tego Robben strzelał bramki w praktycznie każdym ważnym meczu/momencie LM, a Rooney co? Wszyscy się podjarali, że rozsadził Milan. No po prostu super.
No i sam wspomniałeś - mundial. Jakoś większe szanse dawałbym na nim Holendrom niż Anglikom.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 kwie 2010, 11:26

Robben robi ogromną różnicę, oglądałem w ostatnim czasie kilka spotkań Bayernu (choć liga niemiecka jest mi zupełnie obca) i muszę przyznać, że facet ma chyba sezon życia, co mecz to "strzał życia" oraz "mecz życia" :P Świetne gole, i co najważniejsze, dające punkty! A do tego nawet asysty, choć faktycznie zauważyłem, że Arjen nie lubi podawać do kolegów.

Na pewno w obecnym sezonie, jest czołowym graczem w Europie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 kwie 2010, 11:35

red85 pisze:
Rewanż z Manu - niemal cała druga połowa to hokejowy zamek na Angolach a po golu na 3-1 to także gospodarze nie stworzyli pół sytuacji, tak ładnie kontrowali mecz. Wiem, wiem że grali w ziesiątkę, ale mieli 1 minut na gonienie wyniku a nie oddali nawet strzału.
Ja pierdu! Można tak pisać i pisać, a rzeczywstości i tak się nie zakłamie. Nani, Gibson, Carrick - jeśli to nie było "pół sytuacji" (nie mówiąc już o strzale :lol: ) to Bayern w dwumeczu stworzył ich może z półtorej.

A Złotą Piłkę nie dostaje się tylko za LM. W tym roku dochodzi jeszcze Mundial. Ja nie widze powodu, dla którego Rooney miałby klękać przed Robbenem. Przed Messim - owszem, ale przed Holendrem? W żadnym wypadku.

Opamiętajcie się :roll:
Pomyliłem się, bo chodziło mi o gola na 3-2 i wtedy to gospodarze nie stworzyli pół sytuacji. Mimo, że musieli dziabnąć brameczkę to nie oddali nawet strzału. A wcześniej było groźnie owszem. Mój błąd przy podaniu wyniku. Swoą droga jakby tak zerknąć na dwumecz Bayern - Manu - pierwsza połowa w Monachium na remis, w drugiej dominuje Bayern, w pierwszej połowie w Manchesteze dominują gospodarze, w drugiej już goście. Wychodzi na to, że tyko jedna połowa należała do podopiecznych Fergusona.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 kwie 2010, 11:38

Michał M pisze:
red85 pisze:A Złotą Piłkę nie dostaje się tylko za LM. W tym roku dochodzi jeszcze Mundial. Ja nie widze powodu, dla którego Rooney miałby klękać przed Robbenem. Przed Messim - owszem, ale przed Holendrem? W żadnym wypadku.
No wiesz, Holandia przecież nie jest zaliczana do faworytow MŚ, no bo niby i dlaczego? :roll:

Nie widzisz powodu? Tylko, ze to Robben wyeliminował Manchester, a nie Rooney Bayern. To Robben prowadzi Bayern do mistrzostwa Niemiec, a Manchester jakoś mistrzostwa Anglii może nie mieć...Do tego Robben strzelał bramki w praktycznie każdym ważnym meczu/momencie LM, a Rooney co? Wszyscy się podjarali, że rozsadził Milan. No po prostu super.
No i sam wspomniałeś - mundial. Jakoś większe szanse dawałbym na nim Holendrom niż Anglikom.
Wszyscy się podjarali tym, ile bramek strzelił w tym sezonie. Liga? Bramka za bramką? Puchary? Brama za bramką. Reprezentacja? Bramka za bramką. Nie chce mi się spierać, bo już jakiś czas temu znudziło mnie takie przekrzykiwanie się i gadanie o tym samym przez 10 stron. Zresztą na dzisiaj mam dość po tym jak przeczytałem jeden z ostatnich wywodów nt. drugiej połowy na OT :rotfl:

Edit:
A jednak :lol:
Swoą droga jakby tak zerknąć na dwumecz Bayern - Manu - pierwsza połowa w Monachium na remis, w drugiej dominuje Bayern, w pierwszej połowie w Manchesteze dominują gospodarze, w drugiej już goście. Wychodzi na to, że tyko jedna połowa należała do podopiecznych Fergusona.
To są tylko Twoje subiektywne odczucia. Moje są zgoła inne, szczególnie jeśli chodzi o pierwszy pojedynek(nie wiem czemu niby pierwsza na remis jak sam Roo miał dwie patelnie :lol: ). Ja dominację postrzegam zupełnie inaczej.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 kwie 2010, 11:42

No tak, Bayern w pierwszej połowie nie miał setek- taki Olić chociażby gdyby trafił w piłkę stojąc dwa metry przed bramką już byłby remis. Widzę, że porażka jednak boli - nic dziwnego, Bayern nie był faworytem a poza tym okoliczności i pierwsza połowa na OT wkazywały na co innego. Ciężko się podnieść po tak dramatycznych mecach i porażce.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 kwie 2010, 11:47

red85 pisze:Wszyscy się podjarali tym, ile bramek strzelił w tym sezonie. Liga? Bramka za bramką? Puchary? Brama za bramką. Reprezentacja? Bramka za bramką.
Złotą Piłkę przyznaje się przede wszystkim za osiągnięcia międzynarodowe, czy ktoś tego chce czy nie. W LM Rooney strzelił 5 goli ('bramka za bramką" :lol: ), jego klub odpadł w 1/4 fin. (mega sukces uprawniający do tytułu najlepszego piłkarza dla najlepszego gracza takiej drużyny). A reprezentacje będą oceniane na podstawie MŚ, nie tego co było do tej pory. Niech Rooney doprowadzi Anglików do tytułu mistrzowskiego, to pogadamy.
red85 pisze:jak sam Roo miał dwie patelnie :lol: ).
I co? ten mega zajebisty napastnik ich nie wykorzystał. Złotą Piłkę dla niego :!: :lol:
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2010, 11:52 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 kwie 2010, 11:51

Michał M pisze:
red85 pisze:Wszyscy się podjarali tym, ile bramek strzelił w tym sezonie. Liga? Bramka za bramką? Puchary? Brama za bramką. Reprezentacja? Bramka za bramką.
Złotą Piłkę przyznaje się przede wszystkim za osiągnięcia międzynarodowe, czy ktoś tego chce czy nie. W LM Rooney strzelił 5 goli ('bramka za bramką" :lol: ), jego klub odpadł w 1/4 fin. (mega sukces uprawniający do tytułu najlepszego piłkarza dla najlepszego gracza takiej drużyny). A reprezentacje będą oceniane na podstawie MŚ, nie tego co było do tej pory. Niech Rooney doprowadzi Anglików do tytułu mistrzowskiego, to pogadamy.
Pisałem w poście na poprzedniej stronie (tym dłuższym), że gdyby nie Mundial to Złota Piłka powędrowałaby albo do Robbena albo do Messiego - zależnie któa z ekip wygrałąby całe rozgrywki (chyba, że wygrałby Lyon lub Inter). Jednak mistrotwa świata sporo zmieniają (pamiętajmy chociażby 2006 rok czy 2002 kiedy ta nagroda powędrowała do Cannavarro i Ronaldo, któzy z klubem nic nie osiągnęli w tamtym sezonie, ale poprowadzili swoje rprezentacje do triumfu).

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 kwie 2010, 11:54

Ebi pisze:No tak, Bayern w pierwszej połowie nie miał setek- taki Olić chociażby gdyby trafił w piłkę stojąc dwa metry przed bramką już byłby remis. Widzę, że porażka jednak boli - nic dziwnego, Bayern nie był faworytem a poza tym okoliczności i pierwsza połowa na OT wkazywały na co innego. Ciężko się podnieść po tak dramatycznych mecach i porażce.
Ciężko to się było podnieść po 99. Gdybyś w jakimkolwiek stopniu śledził wypowiedzi kibiców United to wiedziałbyś, że niewielu sobie wiele obiecywało po tym sezonie. Przegrana frajersko boli, ale nie tak żeby ją rozpamiętywać przez lata. Boli nie mniej niż kilka innych wpadek w tym sezonie.
W LM Rooney strzelił 5 goli ('bramka za bramką" :lol: )
No fakt, zagrał przecież 50 meczów w tej edycji, więc 5 bramek to bardzo znikoma liczba :lol:
Niech Rooney doprowadzi Anglików do tytułu mistrzowskiego, to pogadamy.
Niech Robben pokazuje klasę przeciwko najlepszym defensorom co tydzień, to pogadamy. Rooney niczego udawadniać nie musi. Robben był już w dwóch wielkich ligach i z dwóch pokazano mu drzwi wyjściowe.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 kwie 2010, 12:00

Pokazali mu drzwi? Z Chelsea odszedł do mającego co roku ogromne ambicje Realu. Tam był najleszym piłkarzem poprzedniego sezonu, ale przez swoją podatnośc na kontuzje i dziwną politykę oraz nieposzanowanie zawodników przez Real odszedł. Pokazanie drzwi wyjściowych to brzmi jakby go za darmo nie mogli oddać. Niezbyt duzo sobie kibice obiecywali po tym sezonie? Może i tak było, ale przed meczem z Bayernem i widząc drugi ćwerćfinał każdy szumnie zapowiadał trzeci finał z rzędu. Manchester nie odpadł z Chelsea czy Barceloną, ale własnie z Bayernem i to po meczu gdzie w 40 minucie każdy się zastanawiał czy będzie powtórka z meczu z Romą.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 kwie 2010, 12:03

red85 pisze:Ciężko to się było podnieść po 99.
Komu, Bayernowi? W związku z czym w kolejnych dwóch edycjach byliśmy - odpowiednio - półfinalistą i triumfatorem LM? :badziewie:
red85 pisze: więc 5 bramek to bardzo znikoma liczba :lol:
Z czego 4 w dwumeczu z Milanem...Komentarz zbędny.
red85 pisze: Robben był już w dwóch wielkich ligach i z dwóch pokazano mu drzwi wyjściowe.
Głównie z uwagi na kontuzje. Ale co tam, skoro zaraz ma się rozpocząć dyskusja o wyższości jednej ligi nad drugą, to dziękuję :stop: W końcu chyba nie zwróciłeś uwagi na zdanie:
Michał M pisze:Złotą Piłkę przyznaje się przede wszystkim za osiągnięcia międzynarodowe, czy ktoś tego chce czy nie.

MUFC weaker, but more arrogant.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 kwie 2010, 12:05

Robben gra świetnie i ma wielki wpływ na Bayern, ale porównywanie go z Rooneyem wygląda śmiesznie :lol: i mówi wam to kibic Arsenalu.

http://www.manchesterunited-mad.co.uk/f ... ?pid=79586

te zielone cyferki po prawej to bramki.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 kwie 2010, 12:06

fieldy pisze:te zielone cyferki po prawej to bramki.
Super, tylko różnica jest taka, że Rooney to środkowy napastnik, a Robben ofensywny pomocnik/skrzydłowy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 kwie 2010, 12:08

I co? ten mega zajebisty napastnik ich nie wykorzystał. Złotą Piłkę dla niego :!: :lol:
Halo! Tu ziemia! Wykorzystał, ale jedną.
Może i tak było, ale przed meczem z Bayernem i widząc drugi ćwerćfinał każdy szumnie zapowiadał trzeci finał z rzędu. Manchester nie odpadł z Chelsea czy Barceloną, ale własnie z Bayernem i to po meczu gdzie w 40 minucie każdy się zastanawiał czy będzie powtórka z meczu z Romą.
Każdy? Uczę się od Was coraz to nowszych rzeczy :lol: A powtórka z Romy mogłaby być jak najbardziej, ale raz, że sami sobei w tym przeszkodziliśmy, a dwa, że dobrze zatroszczyliście się o to, żeby Roo i Rafael już sobie nie pograli :lol:
Głównie z uwagi na kontuzje. Ale co tam, skoro zaraz ma się rozpocząć dyskusja o wyższości jednej ligi nad drugą, to dziękuję
Głównie z uwagi na kotnuzje Saha, czy Van Persi nie są najlepszymi napastnikiem świata. I co z tego?

Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 kwie 2010, 12:15

Rooney sobie nie pograł - w pierwszym meczu kontuzja w samej końcówce bez winy - po prostu źle stanął. W drugim był znaczącym ogniwem, ale jak sie wystawia niezaleczonego piłkarza to taki jest efekt. Bo ktoś go kopnął? Na tym polega futbol - to sport kontaktowy i notorycznie zdarzają się faule. W pierwszym meczu nie zagrał Robben. Po golu na 3-2 gospdarze nie stworzyli pół sytuacji - nie żebym jakos się tym jaram, ale nie było to Wembley 73 i wybijanie piłki z lini bramkowej tylko kontrola spotkania. No, ale Manchester sam sobie przeszkodził. Bayern wczoraj tez od 37 do 55 minuty grał w dziesięciu a mimo to dominował. Widze, że nie odpusczasz i wciąż rozdrapujesz porażkę. Bywa i tak - ja tam zawsze klapy Bayernu przyjmuje z godnością i nie czuję potrzebny sztucznego przeinaczania faktów, że niby Rooneya załątwili brutale etc. Że niby nie oczekiwano finału? Owszem może i 10 procent trzeźwo myślących kibicow Diabłów tonowało euforię wiedząc, że futbol to sport nieobliczalny, ale optymizm na trzeci finał był ogromny i stąd to rozczarowanie. Jak ci to pomoże to napiszę, że przed ćwerćfinałami tez widziałem Manu w finale.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 kwie 2010, 12:16

Fieldy łap Robbena.

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... obben.html

Świetne są takie porównania.Z resztą jakie porównania bo Ty tylko wrzuciłeś Ronneya i jaki to on jest Bóg względem Robbena.Zaraz mi powiesz, że strzelał takim ogórkom jak H96, Mainz czy Hertha.Ale Ronney też Hull, Boltonom i innym Derby strzela.

Teraz masz te statystki to sobie miarodajnie porównaj.
red85 pisze:Wykorzystał, ale jedną.
I co awansowali ? Taki Wasz najlepszy zawodnik, że mógł załatwić awans w 45 minut a zmarnował takie wyborne sytuacje.Ale co tam, strzelił jedną.
Robben strzelił Fiorentinie, United i Lyonowi i co ? I Bayern awansował/ awansuje to tutaj możemy mówić o efektywności i skutkach jego goli.

Zobaczymy jak będzie na Mundialu, z Anglikami jak zwykle, jest pompa, a odpadną w ćwierćfinale po karnych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”