Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 240

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 wrz 2008, 0:42

Jeszcze raz podkreślam ta dyskusja jest kompletnie bez sensu i bez celowa. To tak jak by ktoś mówił, że 2+2=5 . No ludzie :rotfl2: :roftl3:

W sobotę mecz z Boltonem liczę na łatwe zwycięstwo przynajmniej dwu bramkowe. Osobiście wystawiłbym skład następujący.

.........Vds/Kusz
Brown, Rio, Vida, Evra
.......Scholes....Fletcher.......
Ronaldo......Tevez.......Rooney
.........Berbatov

Sprawdziłbym czy Ci 4 panowie mogą grać obok siebie i jak to będzie wyglądało. Oczywiście liczę na wymienność pozycji w napadzie. i na jakieś 3-0 8)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 wrz 2008, 2:38

Kamil232 pisze:Jeszcze raz podkreślam ta dyskusja jest kompletnie bez sensu i bez celowa. To tak jak by ktoś mówił, że 2+2=5 . No ludzie
Fatycznie, dyskusja z toba jest bezcelowa. To tak jakby ktos mowil, ze Kamil zna podstawowe zasady ortografii.
Ogarnij sie! To, ze ktos ma radykalnie odmienne zdanie, czasami wrecz skrajnie radykalne, nie oznacza, ze jakakolwiek polemika z taka osoba jest zbedna. Ja rowniez nie zgadzam sie z teza kolegi Smythe'a na temat Fergusona, ale nie bronie mu glosic swoich pogladow. Po to jest to forum wlasnie, dyslektyku od siedmiu bolesci.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 26 wrz 2008, 10:59

Kamil232 pisze:Jeszcze raz podkreślam ta dyskusja jest kompletnie bez sensu i bez celowa. To tak jak by ktoś mówił, że 2+2=5 . No ludzie :rotfl2: :roftl3:
To jest forum. Tu się wymienia poglądy, a nie zawsze sobie przytakuje. Niestety, większość cepów tego nie rozumie.

wp // fieldy

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 wrz 2008, 11:55

Fatycznie, dyskusja z toba jest bezcelowa. To tak jakby ktos mowil, ze Kamil zna podstawowe zasady ortografii.
Ogarnij sie! To, ze ktos ma radykalnie odmienne zdanie, czasami wrecz skrajnie radykalne, nie oznacza, ze jakakolwiek polemika z taka osoba jest zbedna. Ja rowniez nie zgadzam sie z teza kolegi Smythe'a na temat Fergusona, ale nie bronie mu glosic swoich pogladow. Po to jest to forum wlasnie, dyslektyku od siedmiu bolesci.
Żałosny jesteś typie. Ty błędów pewnie nigdy nie popełniłeś? Nieomylny miszcz.

Każdy moze mieć własne zdanie? To jak ja powiem, że Ziema jest kwadratowa, Woda jest sucha, i 2+2=5, to też mogę mieć własne zdanie? I też to jest forum i mogę udowadniać swoję racje? :roftl3: Nie no wysiadam :rotfl2:

najlepiej będzie jak będziecie pisać tylko wtedy, gdy macie coś konkretnego do napisania, bo robi się niepotrzebny bałagan // fieldy

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 wrz 2008, 17:09

Coby nie robić OT
Przed nami mecz z Boltonem, zapowiada się ciekawie. Van der Sar jest w kadrze, co jest dobrą wiadomością, szczególnie, że nie ma w niej Kuszczaka (K29 :D ). Ferguson mówił o rotacji, zobaczymy jak zagramy z Kłusakami. Ciekawi mnie także osoba Ebiego Smolarka, widziałem mecz z Arsenalem, gdzie, rzeczywiście, Polak zagrał słabo. Liczę, że będzie wyróżniającą się postacią Boltonu, ale nie chcę, aby po 16 latach znów miał miejsce "polski gol w premiership" (ostatni gol został strzelony w 1992 roku przez Roberta Warzychę z Evertonu przeciwko... Manchesterowi United - przyp. user) Myślę, że United wygrają. Czas na trafienie Berby. Liczę także na pewną grę obrony (i oczywiście widzę Browna na prawej, bo z Chelsea Neville miał spore problemy). To by było na tyle.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 26 wrz 2008, 17:25

Kamil232 pisze:Każdy moze mieć własne zdanie? To jak ja powiem, że Ziema jest kwadratowa, Woda jest sucha, i 2+2=5, to też mogę mieć własne zdanie? I też to jest forum i mogę udowadniać swoję racje? :roftl3: Nie no wysiadam

Pisząc że Ziemia jest kwadratowa, woda sucha a 2+2=5 nie wyrażasz własnego zdania, ale kłamiesz. Wszystkie "przykłady" które wymieniłeś są udowodnione naukowo, to nie opinie ale fakty które jeżeli chcesz podważać również powinieneś robić to metodami naukowymi. Jeżeli jednak ktoś wyraża swoją zdanie na dany temat (w tym przypadku osoby Fergusona) to jest to jego subiektywna opinia i ma pełne prawo do jej wyrażania, po to jest przecież forum. Przepraszam za OT ale musiałem skomentować tą "bzdurę".

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 wrz 2008, 18:07

Tak samo jak my mamy prawo powiedzieć - nie bez podstaw - że gada jak potłuczony i dalsza dyskusja to strata czasu.

Drogi Arku, jeśli już tak się czepiasz, to sam stosowałbyś się do zasad poprawnej polszczyzny i stosował polskie znaki. Na tym poprzestanę, bo ten temat nie jest godzien takich pyskówek.

A ja bym proponował trochę inne zestawienie na mecz z Boltonem.

VdS - Brown, Rio, Vida, Evra - Ronaldo, Anderson, Fletcher, Park - Rooney, Tevez

ława : Kuszczak, O'Shea, Scholes, Giggs, Berbatov, Evans, Nani

Choć jestem niemal przekonany, że w meczu ujrzymy Scholesa.

Awatar użytkownika
Smythe
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smythe » 26 wrz 2008, 20:31

Dla mnie ustawienie Ronaldo, Rooneya, Berbatova i Teveza razem jest bez sensu - nie po to SAF chce mieć tylu graczy by przemęczać ich jednego dnia i znowu nie mieć kim grać w następnym spotkaniu. Ronaldo raczej z ławki, mam nadzieję że Rooney też, mimo że z Chelsea nawet nieźle mu szło to i tak wg mnie nazywanie go napastnikiem to umniejszanie pozostałym zawodnikom z tej pozycji. Tevez- Berbatov a Roo najwyżej z ławki wejdzie i znowu będzie sobie popierdalał przez całe boisko byle by tylko bramki nie strzelić :) Dobrze że chociaż ma genialne podania, przegląd pola, serce do gry i przede wszystkim wytrzymałość. Co jednak nie zmienia faktu że napastnik z niego mierny.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 wrz 2008, 22:36

Smythe pisze:Co jednak nie zmienia faktu że napastnik z niego mierny.
Według mnie są dwa typy napastników. Pierwszy bramkostrzelny czychający w polu karnym strzelająćy mnustwo bramek ale mało walczący a raczej dobijający rywali np. RVN cz Inzaghi. No i drugi to ten który charuje na bramki pierwsego walczy o piłkę dużo biega podaje stara się przejmować jest bardziej agresywny i jego zadaniem jest wypracowywanie okazji a nie jak tego pierwsego typu ich kończenie np. Kean, a więc nie pisałbym raczej że Roo jest słabym napastnikiem gdyż ze swoich zadań rozlicza sie conajmniej bardzo dobrze.

Co do samego meczu to masz rację SAF z pewnościa będzie wprowadzał dużo rotacji co sam powiedział czego celem jest aby drużyna była "świeża" i nie było jakiegoś przemęczenia u zawodników. Ja sądzę żę na ławie usiądźie Roo i Berba. Ronaldo po kontuzji potrzebuje meczów a taki jak z Boltonem u siebie to idealna okazja wprowadzenia się do składu po przerwie. Berba zagrał już w dwóch meczach i kondycyjnie nie wyglądał najlepiej sądzę że SAF da mu odpocząć by nabrał trochę sił i po kilku następnych treningach był na conajmniej 90% przygotowany ;) Tevez ostatnio siedział więc tym razem na boisku powinien pojawić się od pierwszych minut. Mam też przecucie że od początku zagra Nnai a zawodnicy starsi tacy jak Giggs czy Gary dostaną trochę przerwy bo wiadomo że w tym wieku granie co tyfdzień i w pucharach może nie najlepiej wpłynąć na formę ;) :

VDS
Brown Vida Rio Evra
Cris Scoles Fletch Nani
Park Tevez

Kuszczak, Roo, Anderson , Evans, Giggsy i Berba

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2008, 1:57

majer13 pisze:Według mnie są dwa typy napastników. Pierwszy bramkostrzelny czychający w polu karnym strzelająćy mnustwo bramek ale mało walczący a raczej dobijający rywali np. RVN cz Inzaghi. No i drugi to ten który charuje na bramki pierwsego walczy o piłkę dużo biega podaje stara się przejmować jest bardziej agresywny i jego zadaniem jest wypracowywanie okazji a nie jak tego pierwsego typu ich kończenie np. Kean
Do którego typu zaliczyłbyś Samuela Eto'o :?:

Zresztą Ruud to nie to samo co Inzaghi, ale mniejsza o to. Skup się na pytaniu :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 wrz 2008, 8:59

Mentor pisze:Do którego typu zaliczyłbyś Samuela Eto'o
Takich zawodników jak Eto'o czy Drogba zaliczył bym to typów uniwersalnych. Dużo strzelają i dużo walczą ,a w niektórych mecach robią jedno albo drugie w zależności od taktyki i zadań im prydzielonych. Wiem że Ruud to nie to samo co Pippo miałem bardziej na myśli żę grają na pograniczu spalonego strzelają dużo bramek jak są w formie i dobijają przeciwników bramkami z każdego miejsca pola karego ;)

PS. Ostatnio klawiatura mi się psuję więc sorry za jakiekolwiek błędy :oops:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 wrz 2008, 11:27

Dokonałeś majer ogromnego uproszczenia. Tzn. rozumiem cały zamysł. Ale już Mentor wykazał Ci przykład, który się nie wpisuje w Twój podział. I takie przykłady można by mnożyć. Chociaż intencje miałem słuszne. Bo pisanie o Rooney'u jako i "miernym zawodniku" jest w moim odczuciu wykazaniem się ogromną ignorancją i głupotą.

Dzisiaj mecz z Boltonem. Nie ma co się oszukiwać. Cel jest jeden. 3 punkty. Do składu wraca Edwin. Mam nadzieję, że już nie będziemy mieli powodów do narzekania na jego dyspozycję. W pierwszym składzie po absencji kartkowej powinien wskoczyć Vidic. Z kolei w ofensywie może od pierwszej minuty zobaczymy Ronaldo. Liczę też, że kosztem Berbatowa mecz rozpocznie Tevez. Come On United.

Awatar użytkownika
Smythe
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smythe » 27 wrz 2008, 15:10

Cris7, czytaj uważnie. Napisałem nawet z pogrubieniem - mierny napastnik, a nie zawodnik.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2008, 17:22

jeśli można zadać pytanie, głównie interesuje mnie opinia 2 osób [kamil232 i red85]
Czy Ronaldo był faulowany przy rzucie karnym, czy nurkował ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 wrz 2008, 17:36

fieldy pisze:Czy Ronaldo był faulowany przy rzucie karnym, czy nurkował ?
raczej retoryczne pytanie :rotfl: :rotfl:
Panienka znowu w akcji.... ale dobra moja :boruta:

też na nich zagrałem :P // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”