Polscy kibice - Strona 25

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2009, 11:03

Skandal w Anglii - kibic zranił sędzięgo
ASInfo /10:04

Kibic drużyny Cardiff City został w niedzielę aresztowany za rzucenie monetą w sędziego Mike'a Deana, który prowadził mecz jego drużyny ze Swansea City.
Rzucona z trybun moneta trafiła sędziego w czoło nad prawym okiem i rozcięła skórę w tym miejscu. Dean po otrzymaniu szybkiej pomocy medycznej dokończył spotkanie, a po końcowym gwizdku klub oficjalnie przeprosił arbitra.
:jupi: Vivat wyspy, brytyjskie trybuny, brytyjscy kibice, Vivat :jupi:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 06 kwie 2009, 11:17

cloner pisze:

Kibic drużyny Cardiff City został w niedzielę aresztowany za rzucenie monetą w sędziego Mike'a Deana, który prowadził mecz jego drużyny ze Swansea City.
Rzucona z trybun moneta trafiła sędziego w czoło nad prawym okiem i rozcięła skórę w tym miejscu. Dean po otrzymaniu szybkiej pomocy medycznej dokończył spotkanie, a po końcowym gwizdku klub oficjalnie przeprosił arbitra.
Nie no super, w Anglii znalazł się jeden idiota, my mieliśmy ich cały pociąg. W meczu Anglia-Polska 1:90 :jupi:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 kwie 2009, 11:21

hehe racja rbortniczuk...

a co do Hoolsów to fajny filmik znalazłem :D

http://www.break.com/index/security-gua ... -riot.html

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2009, 11:23

rbortniczuk pisze:my mieliśmy ich cały pociąg.
Cały pociąg rzucał na stadionie przedmiotami w sędziego?
Coś takiego.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 06 kwie 2009, 12:11

cloner pisze:
rbortniczuk pisze:my mieliśmy ich cały pociąg.
Cały pociąg rzucał na stadionie przedmiotami w sędziego?
Coś takiego.
oj nie udawaj, dobrze wiesz o co chodziło, o zachowania ogólnie rozumiane jako niebezpieczne, tam rzucanie w sędziego, tu zatrzymanie pociągu i bójka. Tam zatrzymana 1 osoba, tu 90. Rezultat meczu 1:90.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 kwie 2009, 13:50

U nas rzuca sie racami i kamieniami niekoniecznie w sedziego. Ale to normalka nie godna odnotowania w temacie.

Vivat 3 maj

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 kwie 2009, 13:54

rbortniczuk pisze:
cloner pisze:I komu ta ustawka przeszkadza?
Z Ruchu i Widzewa sami zainteresowani, z Lechii wysypali się również sami zainteresowanie, więc OCB.

JP i tyle.
Rolą policji jest interwencja w takich przypadkach. Zanim komuś stanie się krzywda.
A co mieli się przyglądać, bo to tylko kibice, którzy chcą się rozerwać? Stać wokół i dopingować może? Nowe przepisy powinny być, kiedy biją się kibice nie wkraczamy, ktokolwiek inny biegniemy z pałą?
Policja wypełniła swoje obowiązki i tyle. Za ignorancję to by im się dostało.
Jeśli to miała być prawdziwa ustawka, dlaczego zrobili to jadąc pod eskortą policji, a nie w ustronnym miejscu. Musieli przewidzieć reakcję eskortujących, chyba że o to właśnie chodziło.
Każda grupa szturmująca o tym marzy. Walka w lesie to dla mnie ustronne miejsce i byli się sami zainteresowani. Głupota owszem, ale lepsza w lesie niż na stadionie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 kwie 2009, 16:57

cloner pisze:

Czy to w jakiś sposób usprawiedliwia/umniejsza czy ma jakikolwiek inny wpływ na podobne incydenty w naszym kraju? Nie kumam zajawki szczerze mówiąc. Nie dostrzegłem, aby cloner wiwatował na cześć polskiego bydła czy jak ich tam nazywacie.

Nie mniej jednak nie mam zamiaru być pierdolonym indywidualistą i popieram Was! Vivat Vivat i precz z preczem!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2009, 17:05

Mentor pisze:Nie kumam zajawki szczerze mówiąc
To już tłumaczę: wiele osób chce w Polsce "drugiej Anglii" na trybunach. Czyli spokój, spokój i jeszcze raz spokój. A ja co chwilę pokazuję, że w tych "idealnych" państwach wcale nie ma tak pięknie. Ja sobie nie przypominam, żeby w polskiej lidze ktoś rzucał przedmiotami w sędziego (jedyny przypadek to GieKSa w zeszłej rundzie i tyle), ogólnie jest spokój w tej kwestii, co najwyżej kilka bluzgów w stronę arbitrów poleci, ale i tak najczęściej to liniowym się obrywa.

To, że kilku chuliganów pobiło się w czasie drogi na mecz, to przecież nikomu postronnemu nie przeszkodziło. Stała się niewinnej osobie jakaś krzywda? NIE. A w Anglii TAK.

Mamy, swój polski styl kibicowania i nie chcę, żeby ktoś go odgórnie zmieniał.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 06 kwie 2009, 17:24

cloner pisze:
Mentor pisze:Nie kumam zajawki szczerze mówiąc
To już tłumaczę: wiele osób chce w Polsce "drugiej Anglii" na trybunach. Czyli spokój, spokój i jeszcze raz spokój. A ja co chwilę pokazuję, że w tych "idealnych" państwach wcale nie ma tak pięknie. Ja sobie nie przypominam, żeby w polskiej lidze ktoś rzucał przedmiotami w sędziego (jedyny przypadek to GieKSa w zeszłej rundzie i tyle), ogólnie jest spokój w tej kwestii, co najwyżej kilka bluzgów w stronę arbitrów poleci, ale i tak najczęściej to liniowym się obrywa.

To, że kilku chuliganów pobiło się w czasie drogi na mecz, to przecież nikomu postronnemu nie przeszkodziło. Stała się niewinnej osobie jakaś krzywda? NIE. A w Anglii TAK.

Mamy, swój polski styl kibicowania i nie chcę, żeby ktoś go odgórnie zmieniał.
Mentor, już rozumiesz? cloner się cieszy, że w idealnej Anglii nie jest tak idealnie. Staramy się mu pokazać, że u nas jest mniej idealnie, niż nieidealnie jest w Anglii.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 kwie 2009, 17:26

Teraz rozumiem. Ja tam się w temat nie angażuję bo zwyczajnie nie jestem nim szczególnie zainteresowany a co za tym idzie zorientowany. Nie wydaje mi się jednak, aby Anglia miała być dla nas jakimś szczególnie wartościowym wzorcem. Na niższych szczeblach rozgrywkowych pewnie też od czasu do czasu coś się tam wydarzy. Premiership to co innego bo to piłka na najwyższym poziomie a więc na stadionach są ciekawsze rzeczy do roboty niż robienie trzody. W Polsce oprawy są chyba niejednokrotnie lepsze od sportowego widowiska.

Tyle tylko cloner, że żadne tego typu incydenty w Anglii czy gdziekolwiek indziej nie poprawiają sytuacji na naszym podwórku. To, że gdzieś jest podobnie czy gorzej nie oznacza, że u nas jest OK.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 06 kwie 2009, 17:53

Mentor pisze:Tyle tylko cloner, że żadne tego typu incydenty w Anglii czy gdziekolwiek indziej nie poprawiają sytuacji na naszym podwórku. To, że gdzieś jest podobnie czy gorzej nie oznacza, że u nas jest OK.
Dokładnie tak :idea:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2009, 17:57

rbortniczuk pisze:Dokładnie tak
Można wiedzieć kibicem jakiego klubu jesteś? Bo widzę, że nieźle zorientowany jesteś w tych klimatach. Na ilu meczach byłeś i ile przykładów "zadym" na meczach możesz przytoczyć? Powiedzmy, że w ekstraklasie, bo Mentor też chyba coś tam wspomniał, że Cardiff to niższa liga :wink:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 06 kwie 2009, 19:14

cloner pisze:
rbortniczuk pisze:Dokładnie tak
Można wiedzieć kibicem jakiego klubu jesteś? Bo widzę, że nieźle zorientowany jesteś w tych klimatach. Na ilu meczach byłeś i ile przykładów "zadym" na meczach możesz przytoczyć? Powiedzmy, że w ekstraklasie, bo Mentor też chyba coś tam wspomniał, że Cardiff to niższa liga :wink:
Człowieku a kto tu mówił ( prześledź wątek) o zadymach na stadionach?! Dlaczego zmieniasz temat? Mówimy o bezpieczeństwie w Polsce i w tym przypadku w Anglii. Uważam, że u nich jest bezpieczniej i nie ma tylu ekscesów niż u nas. Tyle. Twoje zdanie może być inne.
Pytałeś o klub - Jagiellonia. I mogę podać ci przykład z własnego podwórka. Nie słyszałem, żeby kibice w Anglii zrobili coś takiego jak kibice Jagi kilka lat temu przed meczem z Widzewem w Białymstoku. Nie słyszałem tez, żeby urządzali marsz po mieście, tak jak kibice Jagiellonii w ubiegłym roku po meczu z Legią w Warszawie.
Moja konkluzja jest taka, w Anglii jest bezpieczniej niż u nas. Ich system jest efektywniejszy. Możesz się ze mną zgadzać bądź nie, na pewno nie będę Cie za to obrzucał wyzwiskami.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2009, 20:57

rbortniczuk pisze:Możesz się ze mną zgadzać bądź nie, na pewno nie będę Cie za to obrzucał wyzwiskami.
Nawet nie ma się u Ciebie z czym zgadzać. Zero przykładów. Dla mnie to, co dzieje się na ulicy, spada na drugi plan. No i wyzwiskami też Cię jeszcze nie obrzuciłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”