Wybory prezydenckie 2015 - Strona 25

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

W II turze zagłosuję na:

Andrzeja Dudę
28
65%
Bronisława Komorowskiego
5
12%
Nie wybieram się
7
16%
Oddam głos nieważny
3
7%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Wybory prezydenckie 2015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 maja 2015, 10:55

Wygrał i to zdecydowanie Palikot, co potwierdziły głosowania bezpośrednio po debacie i komentatorzy, którzy byli mu ostatnio niechętni. Mówił z głowy, nie był sztywny, wygłosił wszystkie postulaty, które zamierzał, nie zaliczył wpadki, był wyrazisty i inny od pozostałych, odniósł się do nich, a oni nie potrafili mu odpowiedzieć, wypomniał JKM prymasa, a dzięki Braunowi jego głos stał się bardziej wyważony. Na jego korzyść zadziałała także nijaka Ogórek i brak Komorowskiego.

Drugi jest - o dziwo! - Kowalski. Również mówił z głowy, na luzie, można powiedzieć o nim większość tego co o Palikocie, ale nie ma takiego flow jak J.P. Poza tym nikogo realnie nie zaatakował, więc nie ma punktów za interakcję, a do tego był "jednym z wielu" o tych podobnych tezach. Zaszkodził mu trochę Korwin, mówiąc o 5 podobnych kandydatach.

Największe zawody to Tanajno i Kukiz. Ten ostatni jest największym przegranym debaty (bo ciężko mówić o tym, żeby Braun miał coś przegrać). Gubił się, czytał, a do tego został ostro zaatakowany przez Korwina. Sam Korwin bardzo in minus zaskoczył mnie czytaniem przemówienia, stracił na ataku Palikota, ale na pojedynkach i tak jest na plus, bo zmiótł Kukiza.

Konflikt Kukiza i Korwina już ma odbicie po debacie: Kukiz dziś mocno zaatakował Korwina i zarzucił mu de facto brak honoru i wstydu. To chyba koniec marzeń antysystemowców o możliwym sojuszu tej dwójki.
Reszta bezbarwna, szczególnie laleczki swoich liderów partyjnych. Więcej spodziewałem się po Wilku. Najsłabszy oczywiście Braun, który stał się pośmiewiskiem i do tego zaszkodził innym kandydatom prawicowym, którym dał cień swojego fundamentalizmu religijnego.

NoName1989 Bronek nie jest debilem. Duda to pacynka, co wczoraj udowodnił. Komorowski doskonale zdaje sobie sprawę z tego że większość ludzi lubi jego sposób bycia. Do tego potrafi być wyluzowany a w takiej debacie to ma ogromne znaczenie. Kilka bon motów i Duda może się zblokować jak wczoraj.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 maja 2015, 11:08

Tak przy okazji - kiedy są te wybory w Anglii? Jestem ciekaw jak zachowa się po nich Korwin i Kukiz, którego jedyny postulat może zostać obalony.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 06 maja 2015, 11:11

Jeszcze do wczoraj byłem zdecydowany głosować na Kukiza. Teraz mam mieszane odczucia, chce dobrze, ale chyba zaczął się powoli gubić w polityce i sam wątpić w sens swojego głównego postulatu. Jeszcze pomyślę nad nim i Wilkiem, ale znowu nie zagłosuję z czystym sumieniem.

Paradoksalnie Komorowski nie startując wczoraj może okazać się jej największym wygranym. Przeciętny wyborca po obejrzeniu debaty pomyśli: Nie mam na kogo głosować. Duda jakby wyjęty z teatrzyku w podstawówce, Kukiz jak przyszło co do czego wypadł słabo. Na blondynę nie zagłosuję, Korwina jak się bałem tak się boję. Jeszcze ten oszołom co mówił ciągle o Bogu. Oddam głos na Bronka, przynajmniej będzie spokojnie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5318
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 maja 2015, 11:13

myhalek_acm pisze:Ja to wszystko rozumiem. Ale de Facto komu zmieni sytuację podniesienie kwoty wolnej do 8000? No komu ? Menelom ?
Ja w ostatnim roku pracowałem tylko kilka miesięcy, więc zarobiłem poniżej 8000. Myśle że duza cześć studentów którzy np. dorabiają, albo młodzież która pracuje na wakacjach. No i wiadomo - ludziom którzy np. wyszli z bezrobocia w drugiej czesci roku.
Kamil232 pisze:Mikke?
Nie wszystko. To co mówi ze chciałby żeby było to nie znaczy że ma to w programie. To jak jak mówi ze najlepsza jest monarchia, ale nigdy nie powiedział ze w Polsce wprowadzi monarchie. Wie po prostu co mozna zrobić (podatek dochodowy) a co nie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 maja 2015, 11:35

mete pisze:Tak przy okazji - kiedy są te wybory w Anglii? Jestem ciekaw jak zachowa się po nich Korwin i Kukiz, którego jedyny postulat może zostać obalony.
Jutro. Postulat Kukiza już dawno został obalony, jemu to nie zrobi różnicy. Zresztą już to powiedział. Bardziej znaczące jest to, że Kukiz najprawdopodobniej słusznie zarzucił Korwinowi kłamstwo i obłudę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 maja 2015, 11:38

A ja wiem czy tak obalony? Mój fb jest zalewany informacjami typu zagłosuje na Kukiza bo zrobi JOWy także do wszystkich nie dotarł.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 maja 2015, 11:44

Kamil232 pisze:Nie znasz programy gościa na którego chcesz głosować?
znam, wskaz gdzie w tym programie jest napisane, że te wszystkie postulaty zostaną wprowadzone w ciągu dwóch miesięcy. wskaż albo miej honor i przyznaj się do błędu

jesli to o czym kukiz pisze to prawda i korwin nie dotrzymał umowy to jak dla mnie okaże sie rakiem antysystemowcow i zwyklym gnojem
zagłosuje chyba wtedy na brauna ;/

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 maja 2015, 11:48

Ja sie w ogole dziwie, ze sa ludzie ktorzy daja/li sie nabrać na te brednie gloszone przez Korwina.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 maja 2015, 12:06

Korwin pokazał tak na prawdę jak wygląda Polityka Kukizowi. Wcale go nie zaatakował, tylko pokazał pewne słabosci jego sztandarowego pomysłu. A Kukiz obraza sie jak małe dziecko. W polityce zagranicznej nie takie wrzutki sobie ludzie robią. Nie ma co sie obrazac. Zreszta Kukiz juz nie raz nie dwa w ciagu ostatniego czasu zachowuje sie jak małpka rezymu. Te wrzutki o gornikach, to wypominanie o niepelnosprawnych itp ? Obraza sie jak maly chlopczyk. Gdzie z takimi fochami na prezydenta ?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 06 maja 2015, 12:17

czarny samael pisze: NoName1989 Bronek nie jest debilem. Duda to pacynka, co wczoraj udowodnił. Komorowski doskonale zdaje sobie sprawę z tego że większość ludzi lubi jego sposób bycia. Do tego potrafi być wyluzowany a w takiej debacie to ma ogromne znaczenie. Kilka bon motów i Duda może się zblokować jak wczoraj.
Wybacz ale o jakim sposobie bycia mówisz?
Swój luz pokazał na spotkaniu z ludźmi mu nieprzychylnymi, jak zaczął machać pięścią i pieprzyć przy tym o budowaniu zgody. :rotfl:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 maja 2015, 12:19

mete pisze:A ja wiem czy tak obalony? Mój fb jest zalewany informacjami typu zagłosuje na Kukiza bo zrobi JOWy także do wszystkich nie dotarł.
Chodzi mi o wartość merytoryczną, nie odbicie się tego na poglądy ludzi. Ludzie którzy postawili na Kukiza, jak i ci co postawili na Korwina są w nich zapatrzeni jak w obrazek. Przy czym gorzej jest z tymi od Kukiza, bo Korwin ma chociaż poglądy gospodarcze i można próbować równoważyć jego głupoty z obniżką podatków. Kukiz ma tylko JOWy.
myhalek_acm pisze:cale go nie zaatakował, tylko pokazał pewne słabosci jego sztandarowego pomysłu.
I to wcale nie jest atak :-D
myhalek_acm pisze: Te wrzutki o gornikach, to wypominanie o niepelnosprawnych itp ?
Korwin sam się tym podkłada. Gadka o tym, że niby to nieprawda brzmi śmiesznie, kiedy są programy na żywo gdzie to mówi i które dziś można sobie odtworzyć.
Zresztą to jest cały Korwin. Kobieta zmienia poglądy przez wpływ spermy, lubi być trochę gwałcona, niepełnosprawni nie powinni być pokazywani w TV (bo tylko piękni i zwycięzcy, w końcu Korwin nas wychowa, żebyśmy przypadkiem "nie złapali" gdzieś niepełnosprawności), Polacy zrobili Majdan (ale nas po tym zwykli Rosjanie i Ukraińcy pokochali), prymas na pierwszego króla Polski to dobry pomysł, rosyjska gospodarka to dla nas wzór, raz należy strzelać z ostrej amunicji do gwałtownie protestujących, a za chwilę nie można z gumowych do kiboli itd.
No daj spokój, facet już tyle razy sobie strzelił samobója... Zresztą JOWy też popierał. I gdzie ta jego niezmienność?

NoName1989
Zawsze na wiecach źle się reaguje na takich przeszkadzaczy. To norma. Zresztą to nie jest jego target.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 maja 2015, 12:25

Korwin sam się tym podkłada. Gadka o tym, że niby to nieprawda brzmi śmiesznie, kiedy są programy na żywo gdzie to mówi i które dziś można sobie odtworzyć.
Zresztą to jest cały Korwin. Kobieta zmienia poglądy przez wpływ spermy, lubi być trochę gwałcona, niepełnosprawni nie powinni być pokazywani w TV (bo tylko piękni i zwycięzcy, w końcu Korwin nas wychowa, żebyśmy przypadkiem "nie złapali" gdzieś niepełnosprawności), Polacy zrobili Majdan (ale nas po tym zwykli Rosjanie i Ukraińcy pokochali), prymas na pierwszego króla Polski to dobry pomysł, rosyjska gospodarka to dla nas wzór, raz należy strzelać z ostrej amunicji do gwałtownie protestujących, a za chwilę nie można z gumowych do kiboli itd.
No daj spokój, facet już tyle razy sobie strzelił samobója... Zresztą JOWy też popierał. I gdzie ta jego niezmienność?
Wiekszosc to niestety prawda, tlyko polityczna poprawnosc ktora wkoncu zniszczy caly swiat nie pozwala wiekszosci tego [k****] przyznac.

Np kobieta zmienia poglady przez wplyw spermy. To jak dla mnie aluzja o tym ze kobieta idzie za swoim partnerem zazwyczaj. Ponieważ to pewnie w 90 % kobiety glosuja i uwazaja to samo co i ch mąż, choc niejednokrotnie wczesniej sie z nim nie zgadzaly.

Kobiety lubią byc troche gwalcone ? A nie lubią ? Toz to ich glowna seksualna fantazja zapewne. Kobiety lubią byc troche gwalcone jako forma litercaka jest na miejscu. Ale polglowki w demokracji nie umieja czytac inaczej niz doslownie.

Moim zdaniem to pokazywanie w TV niepolnosprawnych nie sluzy niczemu dobremu. A tym bardziej mieszanie klas. Co jawnie obniza poziom dzieci zdrowych. Klasy specjalne, powinny byc rozwiazaniem. Przeciez te dzieci niepelnosprawne nie maja zazwyczaj zycia bo sa gnebione.

Polacy zrobili Majdan. A Kto go zrobil jak nie Caly Zachodni swiat. Przeciez takiej operacji jak przewrot nie da sie zrobic ot tak w dzisiejszym siwecie. Arabksa wiosna pokazuje to dobitnie. A Ze Amerykanie i Niemcy wsyluzyli sie nami zeby przeprowadzic ta operacje wcale nie wydaje sie dziwne. Bo jestesmy klientem na pasku USA.

GDZIE JEST [k****] COS WSPOMNIANE O PRYMASIE NA KROLA POLSKI ?

Gospodaka rosyjska nie jest wzorem pod kazdym wzgledem. Na pewno jest wieksza wolnosc gospodarcza niz w Polsce. Pod wzgledem biurokracji bijemy cala europe na glowe. No moze wlochy nam dorownoja.

Jestes slepy czy jaki z tymi gornikami. Gdzie porownojesz ludzi demolujacych wlasnosc innych do Kiboli ktorzy wbiegli na Boisko? Co oni tam demolowali w tym przypadku. Ile razy w Ang pilce bylo tak ze Kibice wbiegali na boisko ? A to ze chcieli tam sie ponapierdalac miedzy soba to ich sprawa. Ten stadion w knurowie to i tak ruina nic tam zniszczyc sie raczej nie dalo.

Jow popiera dalej, pokazuje ludziom tylko zeby bezmyslnie nie wierzyli w jakis postualt tylko poczytali i sprawdzili jak to jest.

Wiem ze ciezko usprawiedliwiac Korwina przed niedorozwinieta tluszcza Demokracji. Bo on ma swoj publicystyczny styl wypowiedzi, ale na Boga troche rozumu wystarczy miec zeby nie widziec niczego przykrego w tych slowach. Chyba ze jest sie zatwardzialym jegomosciem poprawnym politycznie z kijem w dupie na ktorego nic nie mozna powiedziec.

Trzymaj sie Samael swojego Palizjeba i jego metody na zbawianie swita Gejami Lesbami i inna sodomią. Bo tak samo mozna strescic Palikota uzywajac twojej retoryki.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 12:36 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 maja 2015, 12:31

Które to prawda?
Że kobiety zmieniają poglądy pod wpływem spermy?
Że można zarazić się niepełnosprawnością?
Że Polacy strzelali na Majdanie do opozycjonistów i Berkutowców?
Że Korwin słyszał taką rozmowę, chociaż w jej oryginale nie ma nic o Polakach?
Że Prymas powinien zostać czasowym królem Polski?
Że Polska powinna mieć króla?
Że rosyjska gospodarka to dla nas wzór?
Że jednego tygodnia można mówić o używaniu ostrej amunicji przeciw wściekłemu tłumowi, a następnego że nie można nawet gumową do bandytów na stadionach?

Co tu jest prawdą? :shock:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5318
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 maja 2015, 12:35

czarny samael pisze: Chodzi mi o wartość merytoryczną, nie odbicie się tego na poglądy ludzi. Ludzie którzy postawili na Kukiza, jak i ci co postawili na Korwina są w nich zapatrzeni jak w obrazek. Przy czym gorzej jest z tymi od Kukiza, bo Korwin ma chociaż poglądy gospodarcze i można próbować równoważyć jego głupoty z obniżką podatków. Kukiz ma tylko JOWy.
Właśnie nie do końca. Ja głosuje na Korwina, ale nie chciałbym żeby został prezydentem. Głosuje na jego poglądy, liczę na to że dzieki wysokiemu wynikowi znajdzie isę ktoś (Berkowicz?) kto po Korwinie zdobędzie władze w Polsce. Korwina mam dość, ale stoi on na czele partii która najbardziej jest mi bliska.

Na Korwina głosuje również mój kuzyn, który od 5 lat kombinuje jak się da żeby jak najwięcej zarabiać. Żeby nie płacić Vatu, podatku dochodowego itd, żeby mieć mniejsze stawki w ZUSie. I on nie chce kombinować, chce zarabiać tak jak wszyscy, ale nie dając Państwu połowe swoich pieniędzy. Głosuje tez drugi kuzyn który jest po politologii i pracuje w prywatnej firmie. A jakbyś go spytał kogo by chciał na prezydenta to na pewno by nie wymienił Korwina. Po prostu ludzie głosują na ludzi którzy wygłaszają ich poglądy. Są to Wilk i Korwin, jeśli chodzi o politykę liberalną. Wilk nie ma szans się przebić, zresztą został w knp które jest stracone w moich oczach, więc głos chcąc niechcąc idzie na Kkorwina.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 maja 2015, 12:37

Edytowalem Posta Poczytaj Sobie i otworz swoja glowe. Na cos innego niz forma doslowna.

Monarchia jest 100000000x lepszym systemtem niz zjebokracja.

Umsylowa niepelnosprawnascia badz zyciowa, przebywajac z niedojdami na pewno mozna nasiaknac. Nie zawsze, aczkolwiek to jest dzialanie swiadome obnizajace poziom edukacji aby ludzmi latwiej bylo zarzadzac.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 12:42 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”