W telewizji nadali - Strona 25

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 20 sty 2007, 22:46

RóżA pisze:Chciałem się jeszcze zapytać kiedy (i o której godzinie) na TVNie
[']

Na Polsacie!! 28 stycznia o 20.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 22:54

Bonso pisze:Na Polsacie
Pardon :lol: Byłem przekonany że serial będzie emitowany na TVNie... chyba muszę zacząć częściej telewizję oglądać :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sty 2007, 23:18

RóżA pisze:Prison Break?
Chyba 'Skazany na śmierć' :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 21 sty 2007, 10:37

Awatar użytkownika
Asteilon
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteilon » 21 sty 2007, 12:34

Mój brat obejrzał już całą I serię i 13 odc. z II. :lol: Podobno super...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2007, 0:22

Niedawno na Canal+(chyba C+Film) lecial film o rodzinie Azjatow. Mieszkajacych najprawdopodobniej w USA. Głowna postacia był chyba głowa rodziny :arrow: ojciec przechodzacy na emeryture. Przez co popadł w depresje i wstapil do zakonu... Cos w tym stylu. Mial 3(?) córki, jedna była nauczycielka, druga lekarzem(lesbijka) trzecia uczyla sie i robiła zart koledze ze szkoły, sąsiadowi. Teraz czy ktos kojarzy taki film, potrzebuje tytułu.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 lut 2007, 19:40

Dziś o 23:10 TVP 2 pokaze serial Pitbull :!:

Ten pięcioodcinkowy serial jest jeszcze lepszy od filmu pod tym samym tytułem, a film byl calkiem dobry jak na nasze krajowe produkcje. "Pitbull" to serial, który przedstawia naszych wspanialych policjantów i ich prace, a ci sa naprawde ciekawi:
Metyl(Krzysztof Stroiński) sama ksywa duzo o nim mówi, ten facet ciagle wali wóde mozna powiedziec, ze fieldy to przy nim abstynent.
Gebels (Andrzej Grabowski) jak ktos nie kojarzy faceta to podpowiem Ferdek Kiepski i wszystko jasne. Grabowski gra tu faceta walczacego o syna z zona z która sie rozwiódł, facet nie ma łatwego zycia i dorabia nocą jako parkingowym, pozniej wyjdzie ze jest na dodatek bardzo uczciwy ale czy tak uczciwosc wyszla mu na dobe :think: .
Despero (Marcin Dorociński) ma fajne hobby fotografuje się przy trupach no i ma romans z pania Rosati zreszta nie on jeden pozdrawiam Maxa Kolonko ale to juz inna historia, w serialu jest jedna bardzo fajna scena Marcina i Weroniki, po obejrzeniu serialu bedziecie wiedziec która.
Beniek (Janusz Gajos) to jest dopiero koles na forum by go wszyscy polubili bo ma ciekawe historie po spozyciu wódki, lepsze nawet od piwusa, mentora i nnych uzytkowników razem wzietych, ale wcale sie nimi nie chwali jak co niektórzy na forum :wink: .

Polecam :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 lut 2007, 1:04

Od jakiejś pół godziny na BBC Prime leci serial o brytyjskiej M15 - "Spooks". Serial bardzo popularny w Anglii (zbliża się 8 seria), w Polsce za wiele nie ma o nim informacji, znalazłem tylko notkę na wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Tajniacy .

Obrazek

Oglądam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. W każdym razie polecam - budżet mniejszy od Prison Break choćby, ale tempo akcji przewyższa drugą serię PB. Nie mówiąc już o dialogach i aktorstwie, bo to zawsze najmocniejszy atut brytyjskich produkcji. Emisja odcinka co piątek o godzinie 21 na BBC Prime z polskimi napisami.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 lut 2007, 0:35

Więzień nienawiści czyli American History X na TVN7 :!: Niestety dopiero teraz wylookałem ten filma bo zaczał się o 23 ale będzie trwał jeszcze ok 40 min. Polecam bo warto :!:

Powtórki raczej nie będzie bo nie mogę znaleźć :(

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 lut 2007, 2:06

franz pisze:Dziś o 23:10 TVP 2 pokaze serial Pitbull Exclamation
Dzięki że napisałeś o tym serialu :spoko: Zamierzałem go w całości obejrzeć... zamierzałem bo w ostatni czwartek przegapiłem drugi odcinek :angry2: :angry: :płacze: :suicide: Ma ktoś linka albo cokolwiek do drugiego odcinka właśnie :?:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 lut 2007, 23:00

To sie nam początek marca zapowiada, nie ma co! Naprawdę dużo dobrych filmów, w ogólnodostępnych kanałach!

Piątek 2.03

no więc, zaczynamy tym, że o 20:15 na TVN Shrek2. Film to już kultowy, chyba każdy oglądał, ale obejrzeć jeszcze raz nie zaszkodzi :] zaraz po tym, o 22:15 tez na TVN Raport mniejszości wiele słyszalem, obejrzeć nie miałem okazji, film Sbielberga z Cruisem, Fallerem. Chyba warto ;) o 22:05 na Polsacie Showgirls, ponoć dużo erotyki, ale film gówniany, nie wiem nie widziałem :]

Sobota 3.03

to dopiero dzień filmowy :]
20:15 TVP1 Niepokonany Seabiscuit opowieść o...koniu, ponoć piękna i świetna :) nie oglądałem...a dalej tego dnia akurat dwa filmy ktore oglądac miałem przyjemność...i to jaką przyjemność :]
22:05 Polsat - Kill Bill. Geniusz Tarantino w najlepszym wydaniu. Świetny film, aczkolwiek momentami absurdalny, jednak kino akcji na najwyższym poziomie :] Kto nie ogladał, niech obejrzy, chyba że....chyba, że ktoś nie oglądał Zielonej Mili. TVN, 21:45. Seans obowiązkowy! Kolejna kultowa adaptacja powieści Kinga, kolejna świetna rola Toma Hanksa. Cudowny film!

Niedziela 4.03

przeglądając program myslałem, ze nic oprócz magazynu Orange Ekstraklasa nie znajde, aż tu trafiłem na TVP1 i godzinę 22:15. Czas Apokalipsy: Powrót rozszerzona wersja kultowego filmu Francisa Forda Copolli. Film lezy u mnie na półce od kilku tygodni (Kolekcja Dziennika :*) i jakoś nie mam sie jak za niego zabrać. Trwa 200 minut, ale warto. Chyba wreszcie obejrzę :)

Poniedziałek 5.03

Polsat, 21:00 Skarb Narodów. Film jakiś wybitny nie jest, ale godny polecenia na pewno. Troche przygody, troche śmiechu, troche akcji i Diane Kruger :]

Środa 7.03

o 21:30 na Polsacie Wejście smoka Bruce Lee urządza nam wspaniały pokaz Kung-fu :] Film trzeba obejrzeć chociaż raz, żeby zrozumiec tą fascynacje nad Brucem :P
a o 23:50 na TVP1, Al Pacino w Serpico :]

Piątek 9.03

Polsat, 20:00 Jumanji ;P Film mojej młodości, kiedy tylko się dowiedzialem, że bedzie w TV nie mogłem sie doczekać na jego emisję :P egzotyczne przygody we wspólczesnym świecie z genialnym przwodnikiem Robinem Williamsem. Polecam ;)
a o 20:15 na TVN...Harry Potter i Więzień Azkabanu. Niestety z dubbingiem jak to na TVN, więc do dupy. Generalnie film o niebo lepszy od poprzednich dwoch częsci, ale i tak niezbyt mnie przekonał. Te filmy o Potterze na początku oglądałem tylko ze względu na książke, dzisiaj nie pamiętam już co było w filmie, a książki nadal moge w każdej chwili streścić bez problemów. Film słaby, ale wspomnieć musiałem ;)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 lut 2007, 23:41

Bonso pisze: o 20:15 na TVN...Harry Potter i Więzień Azkabanu.
:p
Zajebiście, trzeciej części nie widziałem, a nie chce mi sie sciągać.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 18 lut 2007, 9:53

Bonso pisze:Showgirls
Kinomanem nie jestem, ale ten film niestety mialem okazje obejrzec. Namowili mnie koledzy. Jedynym pozytywem byl fakt, ze kolega mial w domu C+ Sport i spokojnie moglem przelaczyc na mecz :lol:.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lut 2007, 10:02

film rzeczywiscie kiepski. CHyba, ze ktoś jest fanem Elizabeth Berkley, Giny Gershon, lub po prostu aktora, który grał m.in u Lyncha w Miasteczku Twin Peaks - Kyle MacLachlan
Nie polecam oczwiscie, chyba, ze ktoś chce gołe tyłki poogladac, - to wtedy tak :D

Bonso pisze:22:05 Polsat - Kill Bill. Geniusz Tarantino w najlepszym wydaniu. Świetny film, aczkolwiek momentami absurdalny, jednak kino akcji na najwyższym poziomie
Moim zdaniem wcale nie w najlepszym wydaniu - miał lepsze filmy :D jak choćby jackie Brown, gdzie reżyseria Quentina poraża. Ale oczywiscie wypada obejrzeć :D

Bonso pisze:Kto nie ogladał, niech obejrzy, chyba że....chyba, że ktoś nie oglądał Zielonej Mili. TVN, 21:45. Seans obowiązkowy! Kolejna kultowa adaptacja powieści Kinga, kolejna świetna rola Toma Hanksa. Cudowny film!
za pierwszym razem film zrobił na mnie dużo większe wrażenie. Z każdym kolejnym razem, jak już wiedizałem co się stanie, było słabiej, ale i tak na poziomie. Hanks grał znakomicie - jak zwykle.
Jumanji oglądać raczej nie będe, bo to nie jest film mojej młodości.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 lut 2007, 14:05

Bonso pisze:Skarb Narodów. Film jakiś wybitny nie jest, ale godny polecenia na pewno.
Faktycznie film wybitny nie jest raczej bardzo przecietny, miałem (nie)przyjemność go oglądac i zdecydowanie nie jest godny polecenia. Jesli kogos interesuja debilne i nie ciekawe historie o poszukiwaniach skarbu zakonu templariuszy i jest przy okazji pozbawionym intelektu mieszkańcem U.S.A to może obejrzec.
Bonso pisze:troche śmiechu
Ten film to jedna wielka kupa(smiechu oczywiście).

Wracaja do tematu dzis TVP 1 pokazuje dwa calkiem dobre filmy: Gusta i guściki o 22:10 & Zezowate szczęście o 00:30.
Całkiem zabawne komedie, pierwasz reprezentuje kino francuskie druga polskie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”