Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 25

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 lis 2007, 18:35

Ale mam teraz dylemat. Oglądać retransmisje meczu Legia- Ruch, czy derby Italii. :? Ostatni mecz pomiędzy tymi drużynami oglądałem 2 sezony temu. Wtedy Inter podejmował u siebie Juve i przegrali 2:1. :D Każdy pamięta tą piękna bramkę Alexa. 8)

Liczę na Juve. Jak wygrają to spotkanie to przesunął się na 2 miejsce w tabeli gdzie zrobi się tłoczno. :] Wciąż wierzę w powrót Milanu, dlatego lepiej jak Inter straci punkty. :P

FORZA JUVE! :twisted:

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 04 lis 2007, 20:01

guru pisze:Ale mam teraz dylemat. Oglądać retransmisje meczu Legia- Ruch, czy derby Italii. Confused Ostatni mecz pomiędzy tymi drużynami oglądałem 2 sezony temu. Wtedy Inter podejmował u siebie Juve i przegrali 2:1. Very Happy Każdy pamięta tą piękna bramkę Alexa. Cool

Obejrzyj sobie derby Italii ;) Mecz Legii nic szczególnego - oprócz dwóch błedów graczy z Chorzowa no i tego, że Legioniści znów zaczęli jechać z dopingiem :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 04 lis 2007, 20:35

dlaczego mecz jest przesunięty o 15 minut ?

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 lis 2007, 20:37

Bus Interu utknął w korku 8)

Juventus: Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Palladino, Nocerino, Cristiano Zanetti, Nedved; Del Piero, Trezeguet

Juve bench: Belardi, Birindelli, Zebina, Salihamidzic, Tiago, Camoranesi, Iaquinta.

Inter: Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu; Figo, Javier Zanetti, Cambiasso, Cesar; Ibrahimovic, Cruz

Inter bench: Orlandoni, Burdisso, Maxwell, Solari, Dacourt, Crespo, Suazo.

Palla w pierwszym :o

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 lis 2007, 20:45

korku :lol:

antonio, troche za szybko ta zolta.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 04 lis 2007, 20:54

oj Ibra nie milo przyjety, i dobrze :D

chyba nie chcecie livescore'a tu robić ? // fieldy

nie :P

Palladino na prawej pomocy narazie zajebiscie, najaktywniejszy u nas

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2007, 21:26

No proszę. Inter grał na granicy spalonego i w końcu się udało.
Juve w pierwszej połowie zrobiło na mnie odrobine lepsze wrażenie. Grali jakby agresywniej, bardziej walczyli.
Ibra w końcówce mógł jeszcze podwyższyć. Wyglądało, jakby Juve było ciągle w szoku po stracie gola.
Poczatek meczu dla Juve, końcówka I polowy - dla Interu.
Inter z poczatku nie bardzo wiedział co z pilką zrobić. Juve dobrze ich naciskało. Gracze Manciniego nie potrafili dobrze piłki wyprowadzić, podawali do rywali.

Nawet ciekawy mecz, podoba mi się.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lis 2007, 21:30

Cruzowy musiał ukąsić Juventus :D

Trzeba przyznać, że defensywa Juve bardzo dobrze zgrana. Sporo łapią Inter na spalone.
Obie drużyny boją się jednak bardziej otworzyć. Może ten gol ożywi nieco drugą połowę. Choć dla mnie mogło by tak już zostać.

EDIT

korku nie było. To tylko kibice Juve zaatakowali autokar ...
Ostatnio zmieniony 04 lis 2007, 21:34 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 lis 2007, 21:30

Ciekawy mecz :) , szkoda straconej bramki, ale licze na remis 8) Mam nadzieje ze wejdzie Iaquinta i pociągnie Juve :wink:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 04 lis 2007, 21:31

Szkoda straconej bramki w końcówce I połowy. Inter gra słabo i Juventus powinien to wykorzystać w drugiej połowie. Nedved jest do zdjęcia - widać że chce ale to nie jest jego dzień. Poziom sędziowania bez zarzutu i niech tak pozostanie do końca.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 lis 2007, 21:34

Maestro ten skład na pewno prawdziwy? Bo Treze chyba jeszcze piłki nie dotknął :roll:

A co do meczu to prowadzimy dzięki duetowi piłkarzy , których ja bym nie wystawił. Śliczne podanie Cesara do Julio Cruza i 1:0 po strzale kata Juventusu.
Gramy naprawdę dobrze , defensywa nie pozwala na zbyt dużo gospodarzom , jedyne zagrożenie to strzały z dystansu Nedveda i wolne Del Piero. Samuel gra jak profesor , Cordoba i Chivu zresztą też. Maicon..w defensywie gra dobrze , ale w ofensywie sobie nie radzi , współpraca z Figo średnio się układa. Nie podoba mi się gra Ibry , który cały czas spaceruje na pozycji spalonej , a jak w końcu dostaje piłkę marnuje sytuacje , wyglądał na zdziwionego , że liniowy puścił grę :wink:
Jeśli chodzi o Juventus to jak powiedziałem wszystko opiera się na strzałach z dystansu , nieciekawie gra na skrzydle Palladino , którego dośrodkowania są bardzo niecelne. W środku dziura. Szybka kartka dla Nocerino odebrała mu ochoty do gry , w drugiej połowie zapewne zobaczymy Camora.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 lis 2007, 21:34

Fuck... zły wynik, bo rozgrywamy naprawdę dobre zawody. Przez 40min obrona pracowała jak na sznurku, a później zaspał Grygera (?) w jednej, jedynej sytuacji i pułapka nieudana. Cruz zrobiłswoje ale szczegół, że chwile wcześniej powinien być wolny po faulu na Del Piero (na gorąco tak to wyglądało, Del Piero podskoczył, a obrońca trącił go gdy byłw powietrzu) :roll: Ale mimo to sędzia bez większych zarzutów, po jednym podarowanym aucie tylko :P

Molinaro zbyt często daje się ogrywać na lewej stronie... Gdyby Figo był w lepszej formie, to podejrzewam, że dałby mu niezłą lekcję :? Nedvedowi strzały nie wychodzą ale zwłaszcza przy tym drugim powinien kuwa podać! :? Nieźle Del Piero, strzałem w dziesiątke było też wystawienie Palladino, bo radzi sobie naprawdę dobrze. Pare sytuacji dla obu drużyn, w sumie bez 100%owych ale widac było, że nikt nie chciał się odkryć. Chociaż te nasze boki obrony, to... Grygera dobrze w ofensywie ale za bardzo zaniedbuje tyły. Obrona Interu natomiast bardzo dobrze, zostawiają troche miejsca z przodu ale w polu karnym już czyszczą. Ogólnie gra dobra ale wynik lekko niesprawiedliwy można powiedzieć, bo I połowa wyrównana, a nawet z lekką przewagą Juve. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w II połowie. Na razie nie mamy się czego wstydzić, mimo wyniku.....
Diamen23 pisze:w drugiej połowie zapewne zobaczymy Camora.
Pewnie tak ale nie zdziwie się, jak za Nocerinio (za sprawą kartki) zobaczymy Almirona, gdyż te strzały z dystansu mogą być jednak zbawienne :P

No tak nie wspomniałem też, że należy pochwalić Chielliniego jak najbardziej no i chyba Legro póki co ;)
Ostatnio zmieniony 04 lis 2007, 21:38 przez maestro, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lis 2007, 21:36

Pierwsza połowa, niby w wykonaniu JUVE dobra, świetny pressing i krycie, bardzo dużo dobrych pułapek ofsajdowych i przewaga w środku pola, bardzo dobrze prezentuje sie Palladino i Del Piero w ofesnywie a w obronie bardzo mi imponuje Chiellini....
....tyle że wygrywa Inter, bo Cruz przeciwko JUVE zawsze trafia, szkoda bo poza tą sytuacją ekipa Manciniego raczej okazji bramowych nie miała (zresztą w ogóle mało klarownych okazji). Błędu przy golu chyba nikt nie popełnił.
No ale w drugiej połowie JUVE zawsze prezentuje się lepiej, więc ja dalej wierze w pozytywny wynik tego spotkania

Teraz przyszedł czas na ATAK :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2007, 21:46

Arsenal podobnie przeważał w I połowie, a Manu w końcówce gola zdobyło :p
może teraz będzie podobnie i zakończy się remisem.

Ta pani co przed chwilą była pokazna na trybunach, to maskotka drużyny ?
ta słynna Stara Dama ?

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2860

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 lis 2007, 21:52

Figo na noszach..dobijcie Go niech się nie męczy :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”