Sporty Walki - Strona 25

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Sporty Walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 maja 2012, 12:38

wstrzymałbym się z zestawianiem mameda z pająkiem, chociaż po tutejszych pomysłach o walce pudziana z fedorem to mnie chyba już nic nie zdziwi :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2012, 8:40

Genialny Cain powrócił , to co zrobił z Silva to jakaś masakra na ubojni :shock: :shock: widziałem że jest naładowany ale facet poprostu rozszarpał rywala :brawo:

Junior....punktował tłustego Mira aż wkońcu po którymś prostym Mir nie widział gdzie jest- nudna walka w sumie bo było czuć że Cigano ma wszystko pod kontrolą.

No i jeszcze Nelson-- piekne szybkie ko :brawo: :brawo:

postawiłem u buka 350 na te walki i się nie zawodłem.Kasa sie zgadza a powrót Caina wręcz FENOMENALNY...... :pijemy: :pijemy:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2012, 9:29

MGiggs pisze:Genialny Cain powrócił , to co zrobił z Silva to jakaś masakra na ubojni :shock: :shock: widziałem że jest naładowany ale facet poprostu rozszarpał rywala :brawo:
przeciez to powinno byc wczesnie przerwane wg mnie... tyle krwi dawno nie bylo, toz to byla istna kapiel w krwi. Lala sie wszedzie. czyli walka o tytul?

http://mmaversus.com/2012/05/27/cain-ve ... o-ufc-146/

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2012, 9:39

Zgadam się, tutaj troche sędzia dał ciała.Znowu w walce Nelson-Herman sędzia za szybko zakonczył po uderzeniu grubego.... :lol:

Walka o tytuł? Chyba tak, Ali dostał 9 miesięcy...chyba że fenomenalny Cormier...zobaczymy.Cain i tak dostanie walke o pas

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 lip 2012, 16:21

Ostatnio na Sports Extreme natrafiłem na transmisję World Combat League - Liga sztuk walki... Występują w niej drużyny jakie reprezentują dany region USA - rozgrywane tak samo jak wszystkie inne sporty, drużyny walczą o mistrzostwo swojego regionu by potem zmierzyć się w mistrzostwach Krajowych. W jednym takim meczu odbywa się 12 walk, podzielonych na połowy czyli 6 rozegranych walk, to koniec pierwszej połowy meczu - każdy pojedynek trwa 3 min... Specjalnie nie ma jakiś zasad, nie jest to MMA - więc nie ma walk w parterze, zawodnik jaki upadnie jest podnoszony, jak znokautowany to liczony. Gdy w ciągu 3 min nie będzie K.O - to decyzje podejmują sędziowie i punktują zawodników - Odkąd oglądam te walki, to jeszcze nie widziałem decyzji z jaką bym się nie zgodził.

Cóż, formuła nazywa się World Combat League - chociaż głównie mamy do czynienia z amerykanami, coś czuję, że jak by tam wpuścić bandę Koreańczyków, to by zrobili im z dupy jesień średniowiecza... Ale największe wrażenie na mnie zrobił ten jego mość :

Ryamond Daniels :

tutaj filmik z jego nokautami właśnie w World Combat League -

Koleś wydaje się cholernie pewny siebie, taki narcyz, świadomy swoich możliwości - Ale jednego mu odmówić nie można, skubaniec jest cholernie dobry, z tego co wiem, to w WCL wystąpił w 17 walkach, wszystkie wygrał z tego 9 przez K.O.

Miał swój debiut również w MMA - gdzie przegrał walkę w parterze.

Jedno mu trzeba przyznać, kickboxing, karate, taekwondo - to jest to, gdzie ten chłopak czuje się jak ryba w wodzie i naprawdę prezentuje się imponująco.

Warto wspomnieć, że World Combat League zostało założone przez Chucka Norrisa.

Tu macie filmik promocyjny :

Gdy obejrzałem pierwszy raz tą galę, odezwała się taka nostalgia i powrót myślami do filmu z Van Dammem - Krwawy Sport czyli kultowego Kumite, czy także do filmu Najlepsi z Najlepszych. Właśnie chciał bym oglądać taką formułę walk. Tutaj bym odjął tylko ten czas i system drużynowy a zamienił na indywidualny, zabrał rękawice - i walimy !

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 15 wrz 2012, 20:44

sbQ pisze:Dzisiaj debiutuje Wiśniewski, prawda?
Jak ktoś będzie miał link, to dawać.
http://i-stream.pl/articles.php?article_id=2

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 wrz 2012, 20:55

O ktorej Wisnia walczy ?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 wrz 2012, 20:56

Już po walce...żenada.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2012, 20:56

Już go znieśli :lol:

znaczy juz po walce, sędzia za szybko skończył imo

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 wrz 2012, 20:58

Tak bardzo dostal wpierdziel ? Pokazal cos w ogole, wyprowadzil jakies ciosy ? Szkoda chlopa :(

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 wrz 2012, 21:00

Myślę, że sędzia dał radę co było widać po twarzy Wiśni jak wstawał, trochę nie ogarniał co się dzieje i jako amator raczej by się nie wybronił.

Czekam na Błachowicza bo to nasz kolejny prospekt pretendujący do występów w Stanach. Gdyby dzisiaj efektownie wygrał to myślę że zrobiłby duży krok w tym kierunku.

Co do Pudziana to nie mam pojęcia co myśleć, ale czuję, że dzisiaj pokaże czego się ostatnio nauczył.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2012, 21:01

Pokazal się z dobrej strony, choć głównie obaj się badali długo, jak już doszło do wymiany to cepy lataly jak w meczu La Liga kilka sezonów wstecz :lol: Później Wiśnia dostał w szczęke i sie przewrócił, w parterze dostał 1 raz w głowę, kilka razy po ramieniu zeszło i sędzia przerwał, Wiśnia miał pretensje, ze przerwał, ja tez bym miał

Teraz wywiad - no debiut [k****], ale [k****], sedzie nie pozwilił grać [k****] ... :lol:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 15 wrz 2012, 21:04

Wiśnia dobry chłop, przyznał że dał dupy i sędzia go wkurwił :lol: . Życzę mu jak najlepiej w tym sporcie, ale kariery chyba nie zrobi.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 wrz 2012, 21:05

Podrzuccie jakis link do walki jak juz bedzie :)

Do wywiadu tez :lol:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 wrz 2012, 21:07

wywiad z różalem. Też ma coś z banią skoro na szyję obrożę sobie zakłada

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”