Artykuły prasowe warte przeczytania - Strona 25

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3349

Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2013, 15:26

Absolutnie zgadzam sie z tym co wkleil Franz na poprzedniej stronie. Co to za faszysci? Znudzone chlopaki ktorzy bawia sie w wielkich patriotow. Prosta rzecz bo teraz partiotyzm jest tani. Nie trzeba ani krwi przelewac ani dokonywac trudnych wyborow (prawdziwy patriota sprzed ekranu komputera ocenia dawne wybory innych). Starczy sie zapisac do jakiejs grupy na fejsie i juz. Co bardziej ambitni wychodza z domu i laza na wyklady albo maszeruja dla zdrowia. Dlatego dalbym chlopakom spokoj. Zwykla medialna nagonka.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 cze 2013, 15:38

Pogarda dla taniego patriotyzmu (co to za nędzna forma aktywizacji, jeśli nie grozi ci za nią nabijanie dupy na nogę od stołka) przy jednoczesnej sympatii dla komunistycznych funkcjonariuszy pokroju Jerzego Urbana, którzy tuszowali zbrodnie systemu. Dobrze jest mieć reprezentanta lewicy na forum. Nie sądzę, by w przypadku moich rówieśników i ludzi młodszych sprawa poglądów sprowadzała się do hipokryzji, to raczej lekkie i naiwne podejście do życia.
Profesor też gardzi tanim patriotyzmem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2013, 17:00

piwus pisze:Pogarda dla taniego patriotyzmu (co to za nędzna forma aktywizacji, jeśli nie grozi ci za nią nabijanie dupy na nogę od stołka) przy jednoczesnej sympatii dla komunistycznych funkcjonariuszy pokroju Jerzego Urbana, którzy tuszowali zbrodnie systemu.
Politowanie. Szczegolnie dla tanich patriotow madrych z perspektywy czasu ktorzy okazuja pogarde dla wyborow innych ludzi gdy obecnie za ich wybory nie grozi im nabijanie dupy na noge od stolka (pieknie mozna wszystko obrocic czyz nie?).
Jerzego Urbana to nie mam pojecia dlaczego tutaj przywolales. Przestan piwusie bylem juz na tym forum wyznawca Michnika fanatycznym ateista niepolakiem itd. to okreslanie mnie mianem sympatyka Urbana ma na kims zrobic wrazenie? Kreatywnosc spada.
piwus pisze:Dobrze jest mieć reprezentanta lewicy na forum.
Dobrze miec reprezentantow prawicy na forum zaprawionych w starciach z internetowymi komunistami.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 cze 2013, 17:38

Tak to obróciłeś, że dalej są godni politowania, tylko dlatego, że reprezentują poglądy, za które nie grozi nabijanie dupy. Obróciłeś to o pełne 360 stopni :). Ty im okazujesz politowanie, oni tobie pogardę, w czym jesteś lepszy? Robicie wszak to samo, z tą drobną różnicą że oni robią to również osobiście wobec funkcjonariuszy NKWD, SB, przedstawicieli Wojska Ludowego i PZPR. Ty sprzed komputera oskarżasz ich, że robią to sprzed komputera. Ok :). Tu również jest drobna różnica - nie wejdzie ci do domu o 6 rano ABW jak twórcy strony antykomor, czy twórcy dokumentu o kibicach Ruchu Chorzów. Państwo polskie nie wytoczy ci sprawy za uczestnictwo w legalnej manifestacji jak kibicom Jagiellonii Białystok. Nazwiesz kogoś matołem tutaj, nie będzie mandatu. Premier nie powie, że co prawda jeszcze nie bijesz księży, ale ci co oglądali film Kabaret wiedzą jak to się kończy. Prezydent Wrocławia nie urządzi akcji pokazowej z użyciem antyterrorystów za twoje wpisy na forum. Nie czekają cię później sądy, grzywny, rozprawy. Faktycznie, możesz czuć się lepszy. Oni przecież też występują tylko w internecie i czasem pójdą na jakiś marsz. I dalej nikt im nie zbezcześci anusa (aczkolwiek policja proponowała Staruchowi takie rozwiązanie). Represje zaczynają dopiero od zbezczeszczonego anusa, tylko takie poglądy są godne szacunku, jak boli, to znaczy że było dobrze... tylko Robert Biedroń!

Urbana przywołałem by zmusić do refleksji - co takiego sobą reprezentujesz, jakie są twoje autorytety, by na każdym kroku pouczać o patriotyzmie i tolerancji dla innych poglądów. Nie zastanowiłeś się, kolejna nieudana próba.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2013, 18:01

Chyba nie zalapales ale mniejsza z tym.
Przypominam ze komunizm sie skonczyl a jedyna osoba ktora mi okazuje pogarde to raczej jestes tutaj Ty.
piwus pisze:Urbana przywołałem by zmusić do refleksji - co takiego sobą reprezentujesz, jakie są twoje autorytety, by na każdym kroku pouczać o patriotyzmie i tolerancji dla innych poglądów. Kolejna nieudana próba.
Od pouczania to na tym forum jestes glownie Ty i Tobie podobni. To wam sie nie nudzi. Nie masz pojecia kto jest moim autorytetem a wypisujesz bzdury. To tez nic nie kosztuje.
Jezeli kogos zmusiles tym do refleksji to moje gratulacje.
Ja tez sprobuje i zarzuce dwoma madrymi cytatami.
1) Pies ktory duzo szczeka nie gryzie.
2) Tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono.

W sumie nie wiem czemu sie do mnie przyczepiles (leciutko przewrazliwiony sie zrobiles) przeciez napisalem ze jest to medialna nagonka i powinno sie pozwolic chlopakom robic to co robia. Dopoki krzycza do panow w podeszlym wieku wypierdalaj nie widze wiekszego problemu i akceptuje taka plomienna manifestacje mysli. Jezeli by przeszli do rekoczynow to bylaby inna sprawa. Naprawde piwus nie musisz bronic patriotow. Patriotow nawet tych tanich bronia przeciez ich czyny.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 cze 2013, 18:24

Nikogo nie bronię. Pokazuje ci jak wygląda tok myślenia, logika lewicowa. Pisząc drwiąco o patriotach oceniających wybory innych sprzed lat, kiedy tym wyborem jest bycie funkcjonariuszem NKWD (nie błędny wybór, inwestycja na giełdzie, tylko biznes zabijania rodaków), stawiasz się w jednym szeregu razem z mądrymi ludźmi, którzy gorąco apelują o zostawienie Jaruzelskiego I Kiszczaka, bo to sympatyczne dziadzie. Kiedy ograniczając swoją działalność do wpisów na forum piłkarskim, zarzucasz najlepiej zorganizowanym grupom w Polsce, że siedzą przed komputerami, to narażasz się na śmieszność. Pan w podeszłym wieku nie powinien wykładać na uniwersytecie, tylko siedzieć w więzieniu, ale nie o tym pisałeś. Możesz wychodzić rakiem z wypowiedzi, która miała na celu ośmieszenie ideowców sprzed komputera (tylko bronisz tych tanich, śmiesznych, żałosnych ludzi, którzy są tak żałośni, ze nie mogą być zagrożeniem), ale nie zmienisz faktu, że zajmujesz się głownie wykładami o tolerancji, religii i patriotyzmie. Ja nie muszę tego definiować, ani narzucać nikomu swoich poglądów. Po co miałbym o tym pisać? Inna sprawa to polemika. Kiedy ktoś sprzeciw w elementarnych kwestiach życia publicznego (obecność w nim zbrodniarzy komunistycznych) nazywa zabawą w wielkich patriotów i tanim patriotyzmem, to nie nazwę go szmatą, tylko postaram się pokazać jak jego wykłady o tolerancji, religii i patriotyzmie są bezwartościowe. Bo mam szacunek dla mojego rozmówcy. Co zrobisz z taką wiedza, to twoja sprawa.
Chlopaczek pisze:Chyba nie zalapales ale mniejsza z tym.
Przypominam ze komunizm sie skonczyl a jedyna osoba ktora mi okazuje pogarde to raczej jestes tutaj Ty.
:(

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2013, 21:33

Ciezko sie oprzec wrazeniu ze bronisz do tego pokazujesz ze masz raczej blade pojecie jak wyglada "logika lewicowca" (mnie jej nie musisz uczyc) jednoczesnie przedstawiasz "logike prawicowca" ktora polega na tym ze wpychasz mnie do jakiegos szeregu poniewaz sobie pozwolilem na kpine z patriotow-piknikow. To wasz sztandarowy problem wyznajecie zasade jak nie z nami to przeciwko nam. A jeszcze sa ludzie ktorzy patrza na to z boku i smieja sie albo z jednych albo z drugich.
Zwyczajnie wkladasz mnie do szuflady jakiegos wroga polskosci i patriotyzmu poniewaz dla mnie ta "aktywizacja" jest dosc smieszna. Pokrzyczec i pomaszerowac (ba nawet pobiegne) to ja tez sobie moge. Stane sie od razu wielkim patriota i bede mogl patrzyc z wyzszoscia na ludzi ktorzy stali po zlej stronie w tym lub innym punkcie historii? I nie wmawiaj mi ze tu chodzi wylacznie o zbrodniarzy (Bauman jest zbrodniarzem?) bo solidarnie potraficie spluwac na Szymborska za wierszyk. Wielka przewina.

Jak Ty osmieszasz innych albo wklejasz zabawne obrazki to jest to wyklad o tolerancji. Kiedy wmawiasz mi autorytety probujac w swoim mniemaniu pokazac "co takiego soba reprezentuje" (no co?) albo piszesz ze lubie aborcje to oczywiscie szanujesz swojego rozmowce.
To Ty robisz tutaj za jakis autorytet moralny wskazujac kto gdzie powinien siedziec z kogo moge drwic kogo krytykowac. To co teraz przeprowadzasz to nie jest wyklad (wiec Ci jako przyszly wielki patriota krzykne wypierdalaj)? Najwyrazniej za bardzo napompowales sie idealami. Spoko tylko mi drogi nie musisz wskazywac zajmij sie mlodszymi kolegami moze uchronisz ich od bledy zauroczenia PO w jaki sam kiedys popadles.
Super ze chcesz czuc przynaleznosc do grupy i byc w swoim mniemaniu czescia czegos wielkiego i wznioslego. To dobra rzecz tylko nie przeginaj paly traktujac tych o "lewicowej logice" jako ludzi ktorych myslenie juz na starcie jest obarczone bledem. Pewnie nie zastanawiales sie nad tym ale niewykluczone ze to akurat Ty sie mozesz mylic.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 cze 2013, 23:22

Chlopaczek pisze:zajmij sie mlodszymi kolegami moze uchronisz ich od bledy zauroczenia PO w jaki sam kiedys popadles.
To cię kompromituje. Od trzech lat (lub więcej) jedziesz personalnie, a do tej pory się nie nauczyłeś, że nigdy na Platformę nie głosowałem, ani nie popierałem jej w żadnej innej formie. Naucz się tego w końcu. To apropos szufladkowania, które z bezlitosną faszystowską bezwględnością niby czynię :).
Chlopaczek pisze:Pokrzyczec i pomaszerowac (ba nawet pobiegne) to ja tez sobie moge.
Nie możesz, bo w twojej miejscowości i (w praktycznie każdej innej, co pokazuje mobilizacja lewicy wspierana przez Jacka Żakowskiego w rocznice zabójstwa Narutowicza), byłbyś osamotniony i wyglądałbyś śmiesznie. Możesz najwyżej skopać grupę rekonstrukcyjną na Marszy Niepodległości Faszystów przy aplauzie Krytyki Politycznej.
Nie widzę innych punktów wartych odniesienia. Poza lewicową logiką, która na starcie jest obarczona błędem. Cała prawda, całą dobę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 cze 2013, 23:31

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... scia-z-PiS
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... anach.html

No ale co tam, Jarek powie że czarne jest białe i prawicowy leming któremu od lat sie wmawia że jest mądrzejszy od tych Powców z wielkich miast łyknie to bez niczego.
Warto przeczytać.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 cze 2013, 3:30

piwus pisze:To cię kompromituje. Od trzech lat (lub więcej) jedziesz personalnie, a do tej pory się nie nauczyłeś, że nigdy na Platformę nie głosowałem, ani nie popierałem jej w żadnej innej formie. Naucz się tego w końcu. To apropos szufladkowania, które z bezlitosną faszystowską bezwględnością niby czynię :).
Masz racje moj blad zaszufladkowalem Ciebie do proPO a Ty byles po prostu antyPiS i anty Lech Kaczynski. Przepraszam ze nie jestem takim ekspertem od piwusa jakim Ty jestes od Chlopaczka. Z tego powodu jeszcze zdarza mi sie mieszac niektore rzeczy.
I jednak z rozwaga uzywalbym takich slow jak kompromitacja i jechanie personalnie gdybym byl Toba. Troche samokryktyki by Ci sie przydalo ale przeciez nie bede Ci pisal ze klamiac jakoby Urban byl moim autorytetem i wywodzac z tego "co soba reprezentuje" (wciaz sie nie dowiedzialem - dno? zero? szambo? no tak nie napiszesz bo przeciez nie jedziesz personalnie) skompromitowales sie. Gdybym byl zlosliwy to napisalbym ze manipulacja troche w stylu Urbana wlasnie.
piwus pisze:Nie możesz, bo w twojej miejscowości i (w praktycznie każdej innej, co pokazuje mobilizacja lewicy wspierana przez Jacka Żakowskiego w rocznice zabójstwa Narutowicza), byłbyś osamotniony i wyglądałbyś śmiesznie. Możesz najwyżej skopać grupę rekonstrukcyjną na Marszy Niepodległości Faszystów przy aplauzie Krytyki Politycznej.
Kolejny raz nie zrozumiales. Mialem na mysli prawicowe marsze i prawicowe pokrzykiwania. Przylacze sie i zostane wielkim patriota. Tak jak wspomnialem tanie to i proste.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 cze 2013, 14:01

Chlopaczek pisze:Kolejny raz nie zrozumiales. Mialem na mysli prawicowe marsze i prawicowe pokrzykiwania. Przylacze sie i zostane wielkim patriota. Tak jak wspomnialem tanie to i proste.
Kocham swój kraj, jestem dumny ze swojej tożsamości narodowej i tego kim jestem, bo przecież mógłbym się urodzić gdzieś na slumsach Bombaju. Jestem rad każdego razu gdy czytam o Zawiszy Czarnym, Kościuszko czy Janie Pawle II . Kiedy mam okazję przebywać za granicą zawsze staram pozostawić po sobie pozytywne wrażenie i przybliżyć ważne kwestie naszego kraju, aby ktoś z czystym sumieniem mógł powiedzieć np. "Ci Polacy to jednak całkiem spoko ludzie, wbrew obiegowym stereotypom"

To takie moje cechy które prezentuje, jednocześnie odcinając się od debaty o współczesnym patriotyzmie.

Nie mam nic do osób z mniej lub więcej żydowskim pochodzeniem, gdyż od XVI wieku znacząco współtworzyli naszą kulturę i rozwój i w pewnym stopniu są częścią nas. Ale nie pozwolę żeby ciapate skurczybyki zaludniały Rzeczpospolitą budując meczety argumentem maczety. Nie pozwolę też żeby moje dziecko chodziło do szkoły gdzie nauczyciel jest jawnym homoseksualistą. I jak będzie ku temu powinność to uczynię odpowiednich działań by zapobiec tej sytuacji.

Nie podoba mi się kiedy ktoś prowadzi fanatyczną wojnę z kościołem katolickim i propaguje ateizację społeczeństwa której niestety stałem się ofiarą za sprawą mojego wujka majora, pospolitego ubeka z czasów sowieckiego reżimu gdy miałem ledwie 10 wiosen.
Nie podoba mi się gdy ktoś podczas oglądania wiadomości co drugi reportaż obraża naród polski. Nie podoba mi się gdy ktoś nazywa kogoś polaczkiem. I jeszcze wiele innych kruczków które serwują nam sympatycy lewego skrzydełka wraz ze swoją zgodą 'FC Zmanipulowani przez mainstream''.

Ten post to tylko taka ulotka którą podkładam do dyskusji. Nie chciałbym się dołączać do szerzenia strefy buforu pomiędzy dwoma stanowiskami, gdyż jak ktoś powiedział 'podzielony naród to słaby naród'. Chyba żeby dążyć do czegoś na wzór Korei lub Sudanu.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2013, 13:51

Para gejów adoptowała chłopca, by go wykorzystywać

To przykład skrajnej deprawacji - tak australijska policja określiła sprawę 6-letniego chłopca adoptowanego przez parę homoseksualistów i wykorzystywanego seksualnie przez rodziców i inne osoby. O sprawie informuje agencja AFP.

Homoseksualistów-pedofilów ujęto dzięki współpracy służb bezpieczeństwa w Australii i Stanach Zjednoczonych.

Mężczyźni mieszkali w Cairns, w północnym Queensland i przedstawiali siebie, jako kochających ojców. Jednak chłopczyk, którego urodziła im rosyjska surogatka i którego adoptowali w 2005 roku, był za ich zgodą seksualnie wykorzystywany przez innych od kilku lat.

“Każda sprawa wykorzystywania dzieci jest straszna" - powiedział agencji AFP Jon Rouse, detektyw z Queensland, który dowodzi zespołem zajmującym się wykorzystywaniem nieletnich w sieci. "Ale ta sprawa jest szczególnie poruszająca przez sposób, w jaki to dziecko do nich trafiło. To ogromna tragedia i przykład skrajnej deprawacji".

Na ślad pary homoseksualistów policjanci wpadli dzięki przypadkowemu odkryciu w Nowej Zelandii. Śledczy badający sprawę pedofila w Wellington znaleźli zdjęcia chłopczyka na komputerze podejrzewanego mężczyzny. Fotografie nie były wprawdzie niezgodne z prawem, ale postawiły w stan gotowości policję w Australii. W toku dochodzenia śledczy dotarli do zapisu rozmów między parą homoseksualistów i innymi pedofilami.

Kiedy funkcjonariusze wkroczyli do domu pary, gdy ci przebywali w Stanach Zjednoczonych, znaleźli wystarczająco wiele dowodów, by doprowadzić do ich aresztowania i odebrania im chłopca. Obaj mężczyźni zostali aresztowani w Kalifornii na początku 2012 roku. W ostatni weekend jeden z nich otrzymał wyrok 40 lat więzienia. Drugi wciąż oczekuje na wynik procesu.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 03 lip 2013, 14:35

Takie sobie przypadkowe sugerowanie że to częste/normalne u takich par. Za tą logiką: Katarzyna W. prawdopodobnie zabiła swoją córkę - chrońmy dzieci, zabierzmy córki wszystkim matkom!!

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 lip 2013, 16:18

Zabrać gejom dzieci.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lip 2013, 16:25

League pisze:Zabrać gejom dzieci.
eee, ale tzw. geje przecież nie mogą mieć dzieci. Nikogo nie trzeba im zabierać, nie należy raczej dawać :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”