Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 gru 2010, 23:27
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 gru 2010, 23:31
Daaaamian
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 07 sty 2011, 18:43
John Travolta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2011, 8:25
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 sty 2011, 14:47
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 sty 2011, 15:16
wianuch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 14 sty 2011, 18:40
Zack

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 sty 2011, 18:54
Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i nawet mi się podoba, wiadomo ile ma być odcinków?John Travolta pisze:Ja się przymierzam od niedzieli do Cape, trailer wygląda całkiem interesująco, trochę jakby stylizowany na Batmana Nolana, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 sty 2011, 22:04
Ja też obejrzałem pierwsze dwa odcinki, ale jestem nieco zawiedziony. O ile obsada i gra aktorska jest niezła, to reżyseria czasem pozostawia sporo do życzenia. Akcja jest szarpana i mało spójna, mam nadzieję ze to tylko kwestia tego że chcieli dość szybko wprowadzić wszystkich głównych bohaterów i teraz będzie lepiej. Potencjał jest, nie ma innych tego typu seriali, a od dawna miałem na coś takiego ochotę.NoName1989 pisze: Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i nawet mi się podoba, wiadomo ile ma być odcinków?
John Travolta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 sty 2011, 18:12
Daaaamian pisze: Cycki Sashy naprawdę fajne.
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sty 2011, 18:21
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 23 sty 2011, 18:41
Chodzi o za wolne tempo akcji? Ja oglądałem do 5 odcinka i mnie osobiście też zawiódł. Po duecie Buscemi/Scorsese można się duużżoo więcej spodziewać. Bardzo fajne klimaty, bardzo fajne zdjęcia, naprawdę podoba mi się przedstawienie tamtych czasów, ale jednak szału nie ma. Lekkie rozczarowanie, serial nieco przereklamowany. Praktycznie nie ma zwrotów akcji, spodziewałem się widowiskowego filmu akcji w czasach prohibicji a tu zawód. Ale należy dodać że dostał dwa Złote Globy (w tym za najlepszy serial dramatyczny), wiec jak ktoś się tylko sugeruje naszymi opiniami może zrobić błąd.Cris7 pisze:Nie chce mi się za bardzo szukać w temacie, więc zapytam. Czy ktoś już obejrzał cały sezon Zakazanego Imperium? Bo jestem po 3 odcinkach i...jestem lekko rozczarowany. Bardzo lubię Buscemiego i jego rola świetna. Zresztą ogólnie do aktorstwa przyczepić się nie mogę. Zacząłem oglądać z wielkimi nadziejami ten serial i liczyłem na podobny szał jakim była choćby Rodzina Soprano, czyli też dziecko HBO. No i tak dobrze na pewno nie jest. Ciężko przyczepić mi się do czegoś konkretnego, ale ogólne wrażenie nie jest tak duże jak się spodziewałem. Oczywiście, tak jak wspomniałem to dopiero 3 odcinki. DLatego też piszę, aby wypowiedział się ktoś, kto jest już po całym sezonie.
Mikkel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 sty 2011, 18:44
Wg informacji na Filmweb to będzie 13 odc pierwszego sezonu.NoName1989 pisze:Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i nawet mi się podoba, wiadomo ile ma być odcinków?
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 sty 2011, 19:01
Świetny jest, ja jestem na razie na początku 3 sezonu. A scena jak Bunk i Lester przesłuchują pracowników statku w 2 sezonie to mistrzostwo świata.KajoFC pisze:Skończyłem oglądać również nie dawno serial HBO "The Wire" musze przyznać że serial bardzo mnie ciekawił i dość realistycznie został nakręcony. Dobry serial.
Rezus
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio