Seriale - Strona 25

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 gru 2010, 23:27

Ostatnio odświeżyłem sobie właśnie Kompanię Braci i chociaż oglądałem ten serial już z 5 razy to scena ze Speirsem w Foy zawsze niszczy system.

Co do The Walking Dead - to serial całkiem fajny, tak z 6/10. Trochę ostatni odcinek słaby był, ale generalnie nie jest źle, na pewno zajrzę na drugi sezon.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 gru 2010, 23:31

Dextera wreszcie obejrzałeś?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 sty 2011, 12:53

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 07 sty 2011, 18:43

Ja się przymierzam od niedzieli do Cape, trailer wygląda całkiem interesująco, trochę jakby stylizowany na Batmana Nolana, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sty 2011, 8:25

Showtime wypuściło na rynek kolejne dwa seriale. O ile na temat "Shameless" nie jestem w stanie powiedzieć wiele, to "Episodes" zapowiada się niezwykle dobrze. No co jak co, ale Matt LeBlanc gra tam samego siebie, więc zapowiada się ciekawa komedia.
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,108 ... sodes.html

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 sty 2011, 14:47

Jestem właśnie po pierwszym odcinku 4. sezonu Californication. Cycki Sashy naprawdę fajne. Poza tym średnio.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 sty 2011, 15:16

Średnio pod względem humoru, ale generalnie serial trzyma poziom. Nie rozumiem co prawda, dlaczego oni zawsze 2 pierwsze odcinki sezonu wypuszczają z dużym wyprzedzeniem, a potem trzeba czekać i czekac na kolejne. No i mam nadzieje, że moja muza - Sue Collini sie pojawi ponownie 8)

Awatar użytkownika
Zack
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 14 sty 2011, 18:40

Zacząłem oglądać "Cali" niedawno, taktyką "1 day 1 season" i teraz jak będę musiał czekać na następny miesiąc to mnie chyba szlag trafi. A co do humoru to sytuacja życiowa bohatera nie pozwala na robienie sobie jaj z normalnym natężeniem, trzeba poczekać... 8)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1517
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 sty 2011, 18:54

John Travolta pisze:Ja się przymierzam od niedzieli do Cape, trailer wygląda całkiem interesująco, trochę jakby stylizowany na Batmana Nolana, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i nawet mi się podoba, wiadomo ile ma być odcinków?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 sty 2011, 22:04

NoName1989 pisze: Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i nawet mi się podoba, wiadomo ile ma być odcinków?
Ja też obejrzałem pierwsze dwa odcinki, ale jestem nieco zawiedziony. O ile obsada i gra aktorska jest niezła, to reżyseria czasem pozostawia sporo do życzenia. Akcja jest szarpana i mało spójna, mam nadzieję ze to tylko kwestia tego że chcieli dość szybko wprowadzić wszystkich głównych bohaterów i teraz będzie lepiej. Potencjał jest, nie ma innych tego typu seriali, a od dawna miałem na coś takiego ochotę.

Californication trzyma poziom 3 sezonu, czyli szału nie ma, ale przyjemnie się ogląda.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 sty 2011, 18:12

Daaaamian pisze: Cycki Sashy naprawdę fajne.
8) Dla mnie na razie najmocniejszy punkt nowego sezonu.

Ale ja w innej sprawie. Nie chce mi się za bardzo szukać w temacie, więc zapytam. Czy ktoś już obejrzał cały sezon Zakazanego Imperium? Bo jestem po 3 odcinkach i...jestem lekko rozczarowany. Bardzo lubię Buscemiego i jego rola świetna. Zresztą ogólnie do aktorstwa przyczepić się nie mogę. Zacząłem oglądać z wielkimi nadziejami ten serial i liczyłem na podobny szał jakim była choćby Rodzina Soprano, czyli też dziecko HBO. No i tak dobrze na pewno nie jest. Ciężko przyczepić mi się do czegoś konkretnego, ale ogólne wrażenie nie jest tak duże jak się spodziewałem. Oczywiście, tak jak wspomniałem to dopiero 3 odcinki. DLatego też piszę, aby wypowiedział się ktoś, kto jest już po całym sezonie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sty 2011, 18:21

Ja obejrzałem całość choć też miałem taki moment kryzysu kiedy to przestałem oglądać i serial trochę odleżał na dysku choć miałem już wtedy całość ściągniętą. Wróciłem jednak i ogarnąłem do końca i Tobie również polecam to zrobić choć coś w tym jest, że trochę jakby rozczarowuje. Niby nic konkretnego mi nie wadzi a jednak liczyłem na więcej. Do czołówki najlepszych seriali jakie oglądałem nawet się nie zbliża, ale czwórkę (w skali szkolnej) dostaje. Może z minusem za niewykorzystanie potencjału.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 23 sty 2011, 18:41

Cris7 pisze:Nie chce mi się za bardzo szukać w temacie, więc zapytam. Czy ktoś już obejrzał cały sezon Zakazanego Imperium? Bo jestem po 3 odcinkach i...jestem lekko rozczarowany. Bardzo lubię Buscemiego i jego rola świetna. Zresztą ogólnie do aktorstwa przyczepić się nie mogę. Zacząłem oglądać z wielkimi nadziejami ten serial i liczyłem na podobny szał jakim była choćby Rodzina Soprano, czyli też dziecko HBO. No i tak dobrze na pewno nie jest. Ciężko przyczepić mi się do czegoś konkretnego, ale ogólne wrażenie nie jest tak duże jak się spodziewałem. Oczywiście, tak jak wspomniałem to dopiero 3 odcinki. DLatego też piszę, aby wypowiedział się ktoś, kto jest już po całym sezonie.
Chodzi o za wolne tempo akcji? Ja oglądałem do 5 odcinka i mnie osobiście też zawiódł. Po duecie Buscemi/Scorsese można się duużżoo więcej spodziewać. Bardzo fajne klimaty, bardzo fajne zdjęcia, naprawdę podoba mi się przedstawienie tamtych czasów, ale jednak szału nie ma. Lekkie rozczarowanie, serial nieco przereklamowany. Praktycznie nie ma zwrotów akcji, spodziewałem się widowiskowego filmu akcji w czasach prohibicji a tu zawód. Ale należy dodać że dostał dwa Złote Globy (w tym za najlepszy serial dramatyczny), wiec jak ktoś się tylko sugeruje naszymi opiniami może zrobić błąd.

Z mojej strony polecam jeden z najlepszych seriali jakie widziałem czyli Breaking Bad. Produkcja AMC (m.in. Walking Dead). W tym roku będzie już 4 sezon. Wszystkie 3 sezony trzymają bardzo wysoki poziom (szczególnie 2). Jeśli ktoś nawet nie liznął to zachęcam

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 sty 2011, 18:44

NoName1989 pisze:Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i nawet mi się podoba, wiadomo ile ma być odcinków?
Wg informacji na Filmweb to będzie 13 odc pierwszego sezonu.

Oglądałem nie dawno 2 odc 4 sezonu przygód Hank'a i muszę powiedzieć że mam nadzieję że będzie lepiej bo na razie trochę tak szału nie ma.

Ostatnimi czasy zacząłem gromadzić sezony "How I Met Your Mother", oglądałem kilkakrotnie w TV i dość bardzo spodobał mi się i chce przeglądnąć wszystko od początku. Planuję się zabrać również do oglądania Six Feet Under ale jakoś zebrać się nie mogę :P
Skończyłem oglądać również nie dawno serial HBO "The Wire" musze przyznać że serial bardzo mnie ciekawił i dość realistycznie został nakręcony. Dobry serial. Zacząłem oglądać "In Treatment" ale w trakcie 2 sezonu przestałem oglądać i jakoś nie mogę się zmusić by kontynuować.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 sty 2011, 19:01

KajoFC pisze:Skończyłem oglądać również nie dawno serial HBO "The Wire" musze przyznać że serial bardzo mnie ciekawił i dość realistycznie został nakręcony. Dobry serial.
Świetny jest, ja jestem na razie na początku 3 sezonu. A scena jak Bunk i Lester przesłuchują pracowników statku w 2 sezonie to mistrzostwo świata. :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”