El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 25

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 13 gru 2008, 23:55

No i pieknie 2;) moze i nie grali swojego ale wygrali w bardzo waznym meczu mesii :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8791
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 gru 2008, 23:57

Faul ewidentny i karny zasluzony, ale strzal Eto'o niezbyt precyzyjny. A na dodatek Casillas to najlepszy golkiper na świecie. Co on dzisiaj wyprawiał :P Brawa dla Barcelony, grali do 83 minuty to samo i sie w koncu oplacilo. Gol w doliczonym czasie, to juz konsekwencja 1. gola, gdyz Real musial sie odkryć.

Z braku laku, to można i taki mecz sobie obejrzec w przerwie między polską ekstraklasą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 gru 2008, 23:59

Mecz świetny, zwłaszcza jeśli idzie o emocje [nawet sobie nie wyobrażam co kibice oby drużyn przeżywali :D]

Po karnym Eto'o myślałem, że go udusze i dobrze że nie udusiłem :P bo by później nie strzelił. Wygrana się należała, bez dwóch zdań, ale brawa dla Realu się należą, Cannavaro, Iker - grali naprawdę dobrze, także Drenthe dawał radę, jakby strzelił w 1 połowie, na pewno miałby lepsze noty, ale chyba jakoś strasznie nie zawiódł. Szkoda Ikera, bo kapitalnie momentami bronił [karny + później strzał Eto'o i dobitkę Messiego]

Pierwsza bramka to zasługa Puyola, świetnie odegrał. Druga to już cały Messi, już myślałem że nie trafi, ale jednak dał radę.
Powinien być chyba jeszcze karny za zagranie ręką Ramosa.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 gru 2008, 0:01

Coś pięknego :jupi: Jestem niesamowicie szczęśliwy z tej wygranej, która zdecydowanie należała się Barcie. Bardzo ważne zwycięstwo; myślałem ze po tym zwalonym karnym utrzyma sie do końca 0-0, ale na szczęście tak sie nie stało :lol: Brawo panowie 8)

PS. I jak tu nie kochać Barcelony? :D
fieldy pisze:Powinien być chyba jeszcze karny za zagranie ręką Ramosa.
Być powinien, ale nie będę się o niego kłócił 8)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 0:05 przez Keres, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 14 gru 2008, 0:05

no cóż zasłużone zwycięstwo Barcelony. Dłużej utrzymywali się przy piłce (chociaż przez długi czas nic z tego nie wynikało), mieli parę świetnych okazji (w tym karny ;p) no ogólnie lepiej grali chociaż... niedosyt pozostaje bo po obronionym karnym przez Ikera byłem pewien remisu. Szkoda także niewykorzystanej sytuacji Drenthe sam na sam z Valdesem. Ogólnie Real nie grał źle.Graliśmy bardzo ostrożnie i jak już wcześniej pisałem prowadziliśmy szybkie kontry. Brakowało jednak dokładności no i sił w drugiej połowie (którą Real zagrał o wiele gorzej niż pierwszą). No cóż o mistrzostwie możemy już sobie pomarzyć chociaż kto wie dwa lata temu też mieliśmy sporą stratę (tak wiem wiem nadzieja matką głupich :p). Tak czy siak gratuluje zwycięstwa i czekam na rewanż :p

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 gru 2008, 0:06

barca!!

*** krolewskich za gre w pierwszej polooowie i i kompanie Messiego.

Ogholnuie jest zajebiscie!

Dzieki za wp. Rok czasu nie dostalem.

*** 2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 gru 2008, 0:09

FCB keres pisze: I jak tu nie kochać Barcelony? :D
To bardzo proste.

Mialem nadzieje, ze po tym karnym utrzymamy wynik i bedzie wielka smuta w Katalonii. Szkoda, ze sie nie udalo :wink: Nie ma jednak co karcic naszych pilkarzy. Zagrali to co mogli i zaangazowania na pewno nie mozna im odmowic. Z dobrej strony pokazal sie Palanca, ktory kilka razy ladnie poradzil sobie z Abidalem. Obroncy rowniez dawali rade, nawet Michel o dziwo nie odstawal mocno od Henry'ego. No i oczywiscie grande Iker :brawo: Mogl zostac bohaterem, a tak zostal tylko najleprzym pilkarzem naszej druzyny.

P.S. Cieszcie sie katalonczycy. Na nastepna wygrana znowu poczekacie 3 lata 8)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 0:16 przez Makis, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 gru 2008, 0:15

Makis pisze:
Wy na tytull poczekacie dlugo.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 gru 2008, 0:21

W 2002 roku wygraliśmy na CN w lidze mistrzów 0-2 strzelając bramki w tych samych minutach co dzisiaj Barca.

Liga jest długa, mamy mizerne szanse na mistrza przy 12 punktach straty jednak sezon 06/07 nauczył mnie aby nie tracić wiary dopóki nie będzie matematycznego rozstrzygnięcia.

HALA MADRID !

mistyk pisze:
Makis pisze:
Wy na tytull poczekacie dlugo.
Nie musimy na niego czekać gdyż aktualnie go posiadamy :boruta:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 gru 2008, 0:29

iker sie obudzil i to dobrze rokuje na przyszlosc. bronil naprawde dobrze, a karny \o/

obraz gry byl taki, jakiego nalezalo sie spodziewac. barca miala miec optyczna przewage, a gdyby jej nie miala to bylaby sensacja. pozytywnie zaskoczyl mnie metzelder, bo gral dobrze i nie popelnial prostych bledow, a do niepewnej gry zdazyl juz przeciez przyzwyczaic.

najbardiej szkoda tej sytuacji drenthe. jak on mogl tego kuwa nie trafic. przez caly sezon jest cienki i jeszcze tak dobra okazje w gd zmarnowal ['] mial mase miejsca, mogl zrobic wszystko, a strzelil w najlepszy sposob, jaki mogl sobie wymarzyc valdes. no nie, mogl jeszcze strzelic prosto w niego, zby w ogole nie musial sie ruszac :lol:

po barcelonie spodziewalem sie wiecej. nie zagrali nic szczegolengo. ot tyle, ze mieli przewage i w koncu ja przypieczetowali. szkoda, bo po tym, jak iker obronil karnego nprawde liczylem, ze uda sie gola nie stracic.

brawo jeszcze dla palanci. trudno bylo oczekiwac po nim cudow, ale wszedl i gral bez kompleksow. gorszym skrzydlowym od roystona "jaskolki" drenthe nie byl.

brawo dla realu za walke, za poswiecenie, za solidna gre obronie i za konsekwencje, zabraklo niewiele.

i brawo tez dla barcy za gre do konca. gratulacje.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 14 gru 2008, 0:34

Jutro wyrywa Depor i Ateltico a Real spada na 7 miejsce w tabeli :twisted: 8) :haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 gru 2008, 0:40

Nie wiem czemu się dziwicie polowaniu na Messiego. Real nie mógł odebrać mu piłki zgodnie z przepisami to sobie radził w inny sposób - może nie jest to jakieś humanitarne, zgodne z duchem gry, fair play ble ble ble ale chyba nikt nie myślał że Real pozwoli Messiemu się rozpędzać i wbiegać w obronę jak w masło a potem asystować partnerom lub samemu strzelać gole :> Można się było spodziewać że piłkarze Realu będą chcieli spowodować aby Messiemu odechciało się gry. Myślicie że w decydujących meczach LM będzie inaczej? No ale mimo tych fauli odniosłem podobne wrażenie jak cloner że czasem to leżenie na murawie i wycie z bólu mógł sobie darować. Najdobitniej obrazuje to sytuacja w której utykał, przeszedł kilka metrów, rozejrzał sie i nagle postanowił się położyć, pocierpiał, wstał i grał dalej :P

Gdyby Real był w wielkiej formie to pewnie byśmy mieli wymianę ciosów i wielkie widowisko a tak Real będący w kryzysie nie mógł iść na wojnę a musiał zagrać sposobem czyli defensywnie przez co spotkanie trochę rozczarowało. Barca długo nie potrafiła znaleźć recepty na strzelenie gola ale w końcu ukąsiła, choć myślałem że zakończy się na 0:0. Tym bardziej brawa dla gospodarzy że potrafili odnieść zwycięstwo gdy im za bardzo nie szło, nie mogli tak rozwinąć skrzydeł jak w poprzednich meczach, no a mimo to wygrali - takie zwycięstwo jest cenniejsze. No i większe brawa dla Realu bo był skazany na pożarcie a prawie udało mu się zremisować. Chciałem 5:0 ale nie wyszło... może na Santiago Bernabeu :lol:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 gru 2008, 0:42

Mecz ciekawy. Dużo emocji zwłaszcza w II połowie. W I połowie przeważała Barca, zwłaszcza w pierwszych minutach, później jakby gra nieco osiadła. Najlpesza okazja Drenthe - widać, że nie pasowała mu ta pozycja, jest lewonożny i też uderzył lewą. Bez sensu, mógł jeszcze pociągnąć, próbować lobować czy wyczekać Valdesa a on strzelił zbyt wcześnie i jeszcze w krótki słupek. Dobry mecz Yaya Toure, ciekawe akcje Alvesa z Messim, który w pierwszych 10 min strasznie poturbowany :| .
Druga połowa ciekawsza, choć Real nic właściwie nie pokazał. Nic w ofensywie bo Casillas bronił wyśmienicie. Karny Eto'o pięknie obroniony, choć Kameruńczyk uderzył fatalnie - nie był to strzał w róg i na wysokosci rąk bramkarza. Obroniona dobitka Messiego też bardzo dobra. Mógł zawalić swoje wyjscie z bramki pod linie autową i zabawę w "Arboledę" ale Iker nie potrafił zasłonić piłki na długości metra od autu.
Podsumowując Barca zagrała lepiej i w pełni zasłużyła na wygraną. Real dzisiaj przegrał ale nie był to nokaut jak wielu sądziło, widząc to, co Real ostatnio poczyniał w PD.
PS znów wielu fanów Małysza (czy tylko ja ich słyszałem :?: )

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 14 gru 2008, 0:55

Yukasz pisze: Można się było spodziewać że piłkarze Realu będą chcieli spowodować aby Messiemu odechciało się gry. Myślicie że w decydujących meczach LM będzie inaczej?
Urwać nogę Messiemu? To jakaś nowa taktyka? W zbliżeniach było widać jak niebezpieczne to były faule, to cud że nic mu się nie stało.
Ta taktyka ma pewną niedogodność - jeśli sędzia jest przytomny to szybko jest czerwo i po zabawie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 gru 2008, 1:02

Nie urwać a go skosić, nie wiem za co czerwo :roll: Zresztą to nie ja wymyśliłem taką taktykę więc co złego to nie ja :nein:
Nie on pierwszy był koszony i nie ostatni, Tadek z Romy swoje umiejętności w grze obronnej które ma na poziomie -1 też nadrabia koszeniem rywali jak ci już o miną, na moje oko jest to brutalniejsze. Ja bynajmniej nie pochwalam takiej gry ale nie dziwię się też że tak niektórzy grają, tu idzie gra o wielką kasę - dlatego tak jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”