Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 25

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 maja 2011, 13:53

Trudno lubic Barce na pilka.pl czytajac posty rkoemana, miguela induraina, paszy, starego rupiecia czy mistyka. :lol:
Trudno dopatrzyc sie na forum wiekszego nasycenia trollingu wsrod kibicow innego zespolu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2011, 13:57

Mete ja nie mówie ze Javier ma najlepsze wykonczenie,drybling czy głowke ale wychodzenie na pozycje ma podobne do Villi i chyba z nim jest najlepszy na swiecie w tym elemencie, a gra w lini z obroncami jest w jego wykonaniu znakomita,nie widzialem w europie takiego 2 pilkarza tak wychodzacego do pilek poza Villa.
Ma jeszcze duzo do poprawy ale w tych elementach jest znakomity.

Tak dzisaj analizowalem w nocy i chyba Giggs zagra na ławce kosztem Fletchera, kluczem bedzie zagescic srodek.W razie gonienia wyniku Giggs Berba Nani na ławce, wyjsce z Giggsem i Carickiem w srodku moze byc zgubne dla nas.Barca to nie Chelsea z kulawym Torresem i bedącym bez formy lampardem...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2011, 14:24

Trudno dopatrzyc sie na forum wiekszego nasycenia trollingu wsrod kibicow innego zespolu.
Wydaje mi się, że w tym względzie starcie Manchesteru United z Barceloną jest bardzo wyrównane. :wink:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 28 maja 2011, 14:29

A ja tam nie widzę żadnego kibica MU na tym forum napinającego się jak wyżej wymienieni cules.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2011, 14:37

MGiggs pisze:Tak dzisaj analizowalem w nocy i chyba Giggs zagra na ławce kosztem Fletchera, kluczem bedzie zagescic srodek.W razie gonienia wyniku Giggs Berba Nani na ławce, wyjsce z Giggsem i Carickiem w srodku moze byc zgubne dla nas.
Zgadzam się z tym co napisałeś, stąd właśnie wynikają moje obawy o środek pola, który będzie kluczowy w tym meczu. Problem polega na tym, że my po prostu nie mamy w tej chwili takiego Murzyna do środka. Fletcher jest idealny do takich zadań tyle, że on po tym wirusie jest cieniem zawodnika choćby z zeszłego sezonu. Wystawienie go dzisiaj to spore ryzyko i nie wiadomo czy by sobie poradził. Ewentualnie jest jeszcze Anderson.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 maja 2011, 14:42

MGiggs pisze: Tak dzisaj analizowalem w nocy i chyba Giggs zagra na ławce kosztem Fletchera, kluczem bedzie zagescic srodek.W razie gonienia wyniku Giggs Berba Nani na ławce, wyjsce z Giggsem i Carickiem w srodku moze byc zgubne dla nas.Barca to nie Chelsea z kulawym Torresem i bedącym bez formy lampardem...

Poważnie? Nie wydaje mi się, aby Fletch wyszedł w pierwszym składzie. Tzn. też mam obawy co do środka Carrick-Giggs, ale nie widzę innego wyjścia. Darrenowi może brakować mocno ogrania i trochę sił, a tu trzeba będzie zapierd... na 100%.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2011, 14:44

A ja tam nie widzę żadnego kibica MU na tym forum napinającego się jak wyżej wymienieni cules.
Chodziło mi o to, że może poza Melo, w żadnym innym klubie nie ma graczy traktowanych jak nietykalni, których nie wolno broń boże skrytykować, a za takich uważają swoich ulubieńców tutaj niektórzy fani ManU i Barcelony. Jakoś nie widzę problemu z wytknięciem wad największym graczom Realu, Milanu, Interu czy Arsenalu. :wink:
Ewentualnie jest jeszcze Anderson.
Fletcher co prawda obniżył loty, ale on ma grę defensywną we krwi. Anderson jest w stanie zagrać na środku, ale miałbym duże wątpliwości co do jego ustawiania się. Jeszcze większe wątpliwości miałbym co do Giggsa, który w moim odczuciu nie jest graczem, jakiego ManU będzie potrzebowało.
Dla mnie decydujące dla tego meczu będzie prawe skrzydło. Z jednej strony niewiadomy wynik rywalizacji lewego obrońcy Barcelony z Valencią, a z drugiej tutaj widzę najsłabszy punkt defensywy ManU. Drugie skrzydło wygląda dużo lepiej na papierze, a środek pola zostanie zacementowany z jednej strony przez cofającego się Rooneya i duet środkowych ManU, a z drugiej przez Xaviego, Busquetsa i wychodzącego do przodu Mascherano (bo chyba on zagra na środku obrony).

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2011, 14:50

Anderson i Scholes beda ostatnimi zawodnikami do wejscia.Scholes jest wrakiem fizycznym,notuje mase strat i nie bedzie biegał za piłka tak jak trzeba.Anderson nie zagra i moge sie załozyc.Fletcher zagrał dobry mecz ligowy,na barce będzie niesamowicie zmobilizowany z oczywistych powodow. Klepac pilki nie będzie na bank w srodku. Długa pilka czy prostopadla na Chicharito albo gra na skrzydla na Parka badz Valencie.Giggs był 1 planową postacią w LM ,jednak dochodzi do mnie ze raczej nie zagra od 1 minuty..Asekurujacy go park to za malo na barce. Carrick-Fletcher wracajacy Roo plus Parka z Valencia(swietnie w obronie) powinno dac dobre zageszczenie srodka.Gra w tym ustawieniu nie bedzie piękna,płyna ale skuteczna.

Fletcher kocha bieganie za rywalem i dobieraniem mu piłki.Masakrował tym w paru meczach Fabregasa czy innych, on jest wymarzonym DM na Barcelone, nie wiem jak po chorbie ale mam tytanowe płuca i bardzo dobry odbior.Dodatkowo jego marzeniem był kolejny final LM po tym jak sie głupio wykartkowal.Jeslo DF jest zdrowy to zagra,mozna sie smiac ale to jego zabraklo w Rzymie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 maja 2011, 14:57

Wilmore pisze:Fletcher co prawda obniżył loty, ale on ma grę defensywną we krwi. Anderson jest w stanie zagrać na środku, ale miałbym duże wątpliwości co do jego ustawiania się. Jeszcze większe wątpliwości miałbym co do Giggsa, który w moim odczuciu nie jest graczem, jakiego ManU będzie potrzebowało.
No właśnie o to się rozchodzi. Giggs jest w tej LM wyśmienity ale dzisiaj będziemy potrzebować kogoś o innej specyfice. Fletcher jest pewniakiem jeśli chodzi o takie mecze ale on nie jest sobą, nie grał ponad miesiąc, wirus wyniszczył jego organizm, sporo schudł, tak jak napisał Cris, nie wydaje się żeby był gotowy zapieprzać 90 minut na 100%, a nawet więcej bo 100% to może okazać się za mało. Zdziwię się jeśli Darren zagra w podstawowym składzie. Szkot zjada Andersona jeśli chodzi o grę defensywną ale Brazylijczyk w przeciwieństwie do niego jest w dobrej formie, w przeszłości potrafił z powodzeniem wyłączyć Fabregasa więc nie skreślałbym go tak definitywnie.
Wilmore pisze:Dla mnie decydujące dla tego meczu będzie prawe skrzydło. Z jednej strony niewiadomy wynik rywalizacji lewego obrońcy Barcelony z Valencią, a z drugiej tutaj widzę najsłabszy punkt defensywy ManU. Drugie skrzydło wygląda dużo lepiej na papierze.
Prawa obrona United będzie miała o tyle prościej, że lewy obrońca, najprawdopodobniej Puyol nie będzie się zapędzał do przodu, za to Valencia na pewno będzie mocno pracował na tyłach. Jeśli jednak chodzi o blok defensywny to faktycznie tu mamy największe niedostatki.

a środek pola zostanie zacementowany z jednej strony przez cofającego się Rooneya i duet środkowych ManU
Tu właśnie pytanie czy nasz drugi środkowy pomocnik stanie na wysokości zadania.

Żeby dziś wygrać musimy zagrać doskonały mecz, szczególnie w destrukcji, ale nie możemy ograniczać się tylko do niej. Musimy zagrać jak Inter rok temu z Barcą na San Siro, tyle, że jeszcze lepiej na tyłach. Z pozoru to może być niewykonalne ale wierzę, że dziś się uda.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 15:06 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 maja 2011, 15:05

Prawa obrona United będzie miała o tyle prościej, że lewy obrońca, najprawdopodobniej Puyol nie będzie się zapędzał do przodu, za to Valencia na pewno będzie mocno pracował na tyłach. Jeśli jednak chodzi o blok defensywny to faktycznie tu mamy największe niedostatki.
Z drugiej strony Guardiola byłby idiotą, gdyby tam nie rzucił swoich największych sił. Przy klepce w trójkącie Messi-Villa-Iniesta (klasyka z podłączeniem środkowego pomocnika) nawet tak zbudowana prawa strona może nie dać sobie rady.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 maja 2011, 15:28

Iniesta, Villa/Pedro, to oni będą najczęsciej nękali prawą strone United , możliwe, że Pedro i Villa będa się wymieniali pozycjami jak Realem na SB.
Dobrze by było, gdyby Valencia musiał popracować w defensywie

Awatar użytkownika
fan zębacza
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan zębacza » 28 maja 2011, 15:47

oj będzie gorąco....

mam nadzieje że wejdą moje typy- pierwszy strzelec messi, villa, pedro lub iniesta, wynik 2-0 2-1 3-0 lub 3-1 :beer:

ban nie oznacza, że masz inne konto założyć // fieldy

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2011, 16:06

pepe00? :lol:

Powoli nakręcam się na mecz. Rok temu w dniu finału starzy śmiali się ze mnie, że wychodzę w pokoju dziurę do sąsiadów. Dziś to około 10% tamtego ciśnienia. Powodzenia dla obu ekip i niech Wembley dziś zawrze :wink:

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 16:08

Za 4 godziny czas na finał Ligi Mistrzów. Pozwolę sobie na własną prognozę...

Moim zdaniem, mimo wszystko, personalnie lepiej prezentował się Manchester z poprzedniej potyczki z Barcą, niemniej nie deprecjonuję klasy i jakości drużyny Fergusona: to drużyna, która zdobyła mistrzostwo, gdy na karku były ekipy najsilniejsze i najwięcej chcące zdobyć, biorąc pod uwagę wszystkie lata, odkąd jestem kibicem. To wielki wyczyn.

Z drugiej strony jest Barcelona, której udało się już trzeci raz z rzędu zdobyć mistrzostwo, i to po raz kolejny zdobywając multum punktów, goli i jakże rekordowo mało tracąc. Personalnie to drużyna lepsza niż wcześniej.

To mikro podsumowanie nie zawiera jednak chyba najważniejszego: formy. Na blogu Darka Wołowskiego lepiej wychodzi pod tym względem United. Chyba się z tym zgadzam. To znaczy: wszystko zależy od prawdziwej formy Barcy. Bo forma United jest bardzo wysoka. Z Barcą było ostatnio inaczej i jej aktualna, dzisiejsza, dyspozycja jest jedna wielką niewiadomą, choć np. Messi mówił ostatnio (parę dni temu), że czuje się świeżo i że są w formie, jednak.

Mówię o formie i do niej sprowadzam ten finał, ponieważ tak samo prawdopodobnym wynikiem może być:
- 4:0 dla Manchesteru, jeżeli Barca jest rozbita, straciła swego ducha, nie ma jednak tej formy, Pepowi nie udało się zmotywować swych graczy,
- 4:0 dla Barcelony, jeżeli Barca rzeczywiście, jak twierdzi Messi, po raz kolejny zwarła szeregi i jest umotywowana jak na mecze z Realem.

Jestem świadom, że moje zdanie jest kontrowersyjne, bo np. na forum RedCafe kibice Manchesteru raczej stawiają na raczej skromną wygraną np. 2:1, ale intuicja podpowiada mi, że może ten finał być niczym cezura dla tej wielkiej Barcy tak, jak kiedyś była w meczu z Milanem w innym finale Champions League.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 16:22 przez Futbolski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2011, 16:12

Obrazek

Dla postronnego kibica to pewnie byłby dobry wynik, ale ja nie chcę dogrywki ani karnych. Umarłbym z nerwów albo przynajmniej zbyt mocno się napił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”