Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 25

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 26 maja 2005, 12:23

Mikusinski pisze:Żałuję bardzo Hasselbainka, to świetny, rasowy zawodnik. Keżman musi odejść do PSV, podobno Parker może odejść. Del Horno jest już prawie nasz, Ferreira jak wróci będzie miał z kim rywalizować 8) 8)
Teraz mozna krytykowac transfer Kezmana, mozna mowic ze niep[otrzebnie sprzedawano Hasselbainka, ale jeszcze do niedawna uwazano Jimmyiego za srediego napastnika ktory nie nadaje sie do takiego klubu jak Chelsea. Wtedy Kezman byl jeszcze supersnajerem Eredivisie i nic nie wskaywalo ze bedzie cieniowal. Haseelbank gra teraz gdzies w sredniaku anglii nie ??

Del Horno to lewy a Ferreira prawy obronca wiec nie beda konkurowac o miejsce w skaldzie :P

POZDRO

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 27 maja 2005, 10:45

Pomysliłem się. Alternatywą Gilardinio może być Torres, ale Barca bardzo chciałaby mieć w swoich szeregach "El Nino". SZczegółowa informacja:

===============================================
Obrazek
Fernando Torres nigdy nie ukrywał swojego pragnienia gry w Barcelonie. Teraz, po złożeniu oficjalnej oferty przez nowego mistrza Hiszpanii, stara się naciskać na swój klub aby ten zgodził się na transfer.

El 'Niño' czuje się już zmęczony w klubie nie dającym mu szansy na grę w europejskich pucharach. Kolejny rok bez sukcesów może tylko przyśpieszyć jego decyzję a szansa na grę w jednej drużynie z Eto'o, Ronaldinho i Deco wydaje się bardzo kusząca dla młodego gracza.

Mimo, że Laporta woli sprowadzić innego pilkarza określanego mianem "crack mediatico" nie pozostaje gluchy na pragnienia Torresa i jest skłonny sprowadzić go na Camp Nou.

Trenerzy Barcelony chętnie widzieliby Fernando w swojej drużynie. Frank Rijkaard uważa, że dzięki swojej szybkości i wszechstronności stanowiłby doskonałe uzupełnienie Samuela Eto'o. Jego przyjście pozwoliłoby na duże pole manewru w nadchodzącym sezonie.

Kwestia argentyńska

Przeszkodą w całej operacji może okazać sie odmowa dwóch piłkarzy którzy mają być włączeni w transfer. Juan Roman Riquelme stwierdził publicznie, iż pragnie zostać w Villarreal. Z drugiej jednak strony do zmiany zdania może przekonać go osoba Carlosa Bianchi'ego, szykowanego na nowego trenera Atletico Madryt. Javier Saviola jest bardziej otwarty na wszelakie propozycje i wyraża gotowość renegocjowania swojej obecnej umowej. Aktualna pensja "El Conejo" jest zbyt wygórowana jak na możliwości Rojiblancos.

Misja agenta

W przyszłym tygodniu agent Torresa ma zamiar spotkać się z prezydentem Atletico Madryt i jasno przedstawić pragnienia swojego klienta. Ambicje młodego gracza uniemożliwiają mu pozostanie w obecnym klubie.

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 04 cze 2005, 12:04

Myślę że transfer Gillardino mógłby być trafny ale boję się że zrobią z niego to samo co z Keżmana. Gillardino podobnie jak Keżman w zeszłym sezonie jest w znakomitej dyspozycji strzeleckiej a Chelsea już nieraz pokazała że potrafi zepsuć niejednego znakomitego napastnika <czyt. H.Crespo A.Mutu M.Keżman>... Ale chyba taka już jest natura tego klubu :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2005, 13:26

podobno M. Essien z OL odrzucił oferty Barcy, Realu, Arsenalu, ManU i powiedział, że chętnie przeniósłby się do Chelsea :wink:
Co sądzicie o tym pomocniku z Ghany :?:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 04 cze 2005, 19:49

fieldy pisze:podobno M. Essien z OL odrzucił oferty Barcy, Realu, Arsenalu, ManU i powiedział, że chętnie przeniósłby się do Chelsea :wink:
Co sądzicie o tym pomocniku z Ghany :?:
Sadze ze jest swietnym pilkarzem bo wogole tak naa marginesie to zostal wybrany przeciez najlepszym graczem w Ligue1, ale z tego co ostatnio ogladalem na POLSAT SPORT to po odejscu Leugena nowy trener - Houlier ma za zadanie zatzrymac Essiena wiec znajac jego upor to Essien zostanie. Zobaczymy co na to Ghanijczyk :D

POZDRO

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 cze 2005, 16:09

Essien jest nasz!!!! :arrow: :arrow: :D :twisted:

Znakomity defensywny pomocnik, niedługo jeden z najlepszy na świecie!!!Znakomicie Tghe Blues!!! 8) 8) :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 cze 2005, 16:37

Śwetny gracz już widać szukają nastepcy Makalele. Ale Mikusinski podpisał coś już :?: Czy to jakies nowe doniesienia :?:

Zobacz temat "Letnie mercato rossoneri" nie skończyliśmy gadki ostatnio a coś tam Ci napisałem :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 05 cze 2005, 16:37

Mikusinski pisze:Essien jest nasz!!!! :arrow: :arrow: :D :twisted:

Znakomity defensywny pomocnik, niedługo jeden z najlepszy na świecie!!!Znakomicie Tghe Blues!!! 8) 8) :twisted: :twisted:
A Ty niby skąd to wiesz?? Masz jakieś REALne źródła?

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 cze 2005, 19:48

Z tego co czytałem po zagranicznych źródłach, Essien jest na 60% piłkarzem Chelsea. Powienien w najbliższym czasie, wynegocjować kontrakt i go podpisać. Ciekawe czy tylko Houllier da utalentowanego Ghanijczyka Chelsea????

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 cze 2005, 20:25

Mówisz 60 % ?? i tak wszystko zalezy o Aulasa jak prezydent Lyonu powie TAK to juz nie beda pieniadze sie liczyły tylko jego zdanie. To jest taki człowiek. :D

Mikusinski Dzisiaj Chelsea może stracic gracza. Nawet dwóch. Mianowicie Crespo i Verona. Jest zlot ludzie wpływowych w Mediolanie :roll: Silvio - Romek i Massimo. Moze byc ciekawie :D

Pozdro Czytałeś letnie meracto ... :?: Javier Ernesto .. :twisted:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 cze 2005, 20:28

No to panowie znalazlem stosownego newsa do calej sprawy ...

Młody pomocnik Olimpique Lyon Michael Essien oświadczył dziś, że chętnie przeniesie się do mistrza Anglii, zespołu londyńskiej Chelsea.

Pomocnik Ghany, który ma dopiero 22 lata jest objawieniem ligi francuskiej w tym sezonie. Bardzo dobrze spisywał się również w Lidze Mistrzów, gdzie jego zespół doszedł aż do ćwierćfinału.

Essien jest obecnie wycenieny na 15 mln euro. Interesują się nim jeszcze inne kluby m.in. Manchester United, Arsenal Londyn i Real Madryt.

- Chelsea to mój najlepszy kontakt i wiem, że są zainteresowani zatrudnieniem mnie. Bardzo mnie to cieszy, ponieważ to jeden z najlepszych zespołów w Europie i zawsze marzyłem o grze w Anglii - powiedział Essien gazecie Daily Star.

Źródło - Chelsea.Pl

I tak malo bo tylko 15 mln ....

POZDRO

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 cze 2005, 20:42

No prosze :!: 15 baniek wyceniany jest teraz ... więc jak zacznie się kampanie po słowie TAK wypowiedzianym przez Aulasa to cena siegnie gdzieś 20 może 22 ale .. przeciesz trzeba mu dac pesje też ładna także to nie bedzie mały wydatek.

Lubie tego gracza jest uważany za najlepszego gracza Lyonu choć nie przeze mnie ale ma gośc swój styl gry. I mlody jest to tez ważne.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 cze 2005, 23:24

Hoho, Roman szaleje.Tylko kto siądzie na ławce ? Claude czy Essien ?Raczej Żerard nie będzie miał nic do gadania, bo kwestia wyjaśni się między Romkiem a Aulasem.Czyżby początek wyprzedarzy Lyonu ? Oby nie, bo mam nadzieję, że klub nadal sie będzie liczącym się zespołem z Francji w Europie.Czekamy, czekamy :).

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 06 cze 2005, 9:03

Bogi pisze:Hoho, Roman szaleje.Tylko kto siądzie na ławce ? Claude czy Essien ?Raczej Żerard nie będzie miał nic do gadania, bo kwestia wyjaśni się między Romkiem a Aulasem.Czyżby początek wyprzedarzy Lyonu ? Oby nie, bo mam nadzieję, że klub nadal sie będzie liczącym się zespołem z Francji w Europie.Czekamy, czekamy :).
Nikt nie siądzie na ławie. Dobrze Józek Murinio postępuje, kupił Essiena, dobre rozwiązanie. Najwyżej minimalnie zmieni taktykę, albo będzie ciekawa rywalizacja. Po za tym Makelele nie jest wieczny, za dwa lata wyjedzie pewnie do Arabii, dograć jeszcze w jakimś słabszym klubie. Essien jest jego następcą.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 06 cze 2005, 17:30

Essien przedłużył kontrakt z Lyonem do 2009 roku :!: Jeśłi Romek się nie pospieszy by kupić tego pomocnika to 20 czerwca jest nasz. Glazer juz zapowiedział jego transfer :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”