El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 242

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sty 2012, 14:55

maciek_88 pisze:Droga fanaberia -Ok 40 milionów do tyłu. Dobrze liczę? 45 mln + Eto'o a później sprzedaż za 28?
No droga :)
Ale moim zdaniem drozsza fanaberia byl Tiago w Juve. Zaplacili za niego, on nic nie pokazal na boisku, dostawal pensje i jeszcze swietny trener odszedl w zwiazku z tym :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sty 2012, 14:56

Kamil, Jose otrzymal CHelsea ktora byla juz wtedy bardzo mocna i awansowala do pofinalu gdzie nawiasem mowiac byla lepsza od Monaco.Dostal niebotyczna kase dla ekipy ktora juz sama w sobie byla silna.Tutaj mial znakomite warunki, bo MU wtedy bylo sporo slabsze niz teraz i faktycznie tylko ARsenal gral wielka pilke.
City ma trudniej niz wtedy Chelsea.
To, że United było słabsze nie ma znaczenia. nie jego wina. A i postęp jaki wykonaliśmy w ostatnich latach to równiez po cześci zasługa Mourinho. Sam przecież o tym mówił SAF, że pojawienie się jego i Beniteza, sprawiło, że musiał się przystosować do tych warunków i podjac to wyzwanie które oni mu rzucili. Baczniej zaczął się skupiać na taktyce, i przygotowywaniu zawodników do ich ograniczenie swobody i wiekszej pracy dla zespołu. Także to w jaki sposóób Mou zmiażdył PL w sezonie 05/06 sprawiło, że Ferguson się zmienił, podjął to wyzwanie, a że jest geniuszem to temu wyzwaniu podołał. A właśnie taki Wenger nie, który w tych warunkach się nie odnalazł i od tamtego momentu przyjścia Jose i zmiany jakościowej jaka dokonał się w PL nic nie wygrał. I w swojej mentalności dalej tkwi na początku lat 2000 czy końcócwe lat 90-tych.
A co do City, cóż Mancini tez już dostał silny zespół, a mimo to przegrał walkę o LM w pierwszym sezonie pracy. Ok, być może teraz konkurencja w PL jest większa niż wtedy, ale jakoś mam dziwne wrażenie, żę Mou tą lige mistrzów by wywalczył w swoim pierwszym sezonie mają takie warunki jak City.
Szczerze mówiąc nie wiem za ile Tłumacz wtedy kupował, ale daruj, Porto klubem bez zaplecza i milionów ?
wiadomo, ze takie budżetu Barcy, Realu, Chelsea nie ma, ale to najbogatszy klub w Portugalii, hegemon i jeden z najzdrowszych finansowo klubów w Europie, z świetnym prezesem i określoną, stabilną filozofią.
To nie tak, ze malutkie Porto potykało się z samymi wielkimi, bogatymi i złymi
Od czasu odejścia Mourinho to jaki jest ich największy sukces w tych rozgrywkach raz ćwierćfinał LM? A przed nim to jak się prezentowali? Znajmy umiar, nie mówię, że Porto to miało zaplecze jak Legia Warszawa, ale że w porównaniu z topowymi drużynami Anglii, Hiszpanii, czy wówczas jeszcze Włoch bo Włosi w tamtym czasie byli niezmiernie silny przypomina, rok wcześniej finał Juve z Milane, to to Porto malutkie było i jest i tyle. Żaden z wielkich zawodników z wymienionych lig, z czołowych klubów nawet by nie spojrzał, zeby tam przejść. Tam zawodnicy idą się promowac by iść do lepszych lig, jak Carvalho, Deco, Pepe, Falcao zaraz Hulk itd. Jak jakiś zawodnik wbije się w tym klubie do czołówki światowej to zaraz stamtąd odejdzie bo nie są w stanie utrzymać i stworzyć warunków jak najlepsi na świecie. Konkurować z nimi nie mają żadnych szans. Wiec wygranie z nimi LM to sporo wyczyn.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 sty 2012, 15:01

Jakos wątpie by wygrał z City.z Chelsea nie doszedl do finalu nawet, a wtedy konkurencja w Europie byla slabsza niz teraz.Takie moje zdanie.Nie przecze ze to wielki trener ale warunki jakie mial w Chelsea byly kosmiczne.OCzywiscie ze przez niego poziom w Prem jest wyzszy jednak wtedy mial mega silna ekipe i dostawal kazdego gracza ktorego chcial a konkurencja byla slabsza.

Dla mnie Jose zawsze tworzyl mit ze potrafi grac z Barca..niestety teraz zostaje dla mnie wielkim trenerem ktory zostal odarty brutalnie z tego mitu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sty 2012, 15:05

Jakos wątpie by wygrał z City.z Chelsea nie doszedl do finalu nawet, a wtedy konkurencja w Europie byla slabsza niz teraz.Takie moje zdanie
Nie wyraziłem się dokładnie
A co do City, cóż Mancini tez już dostał silny zespół, a mimo to przegrał walkę o LM w pierwszym sezonie pracy. Ok, być może teraz konkurencja w PL jest większa niż wtedy, ale jakoś mam dziwne wrażenie, żę Mou tą lige mistrzów by wywalczył w swoim pierwszym sezonie mają takie warunki jak City.
Rzecz jasna chodziło mi oto, żę Manciniemu nie udało się wywalczyć awansu do LM, a Mou by dał radę. Nie chodziło mi o wygranie całej LM :wink:
Dla mnie Jose zawsze tworzyl mit ze potrafi grac z Barca..niestety teraz zostaje dla mnie wielkim trenerem ktory zostal odarty brutalnie z tego mitu.
Czy mit? Fakt, faktem jako jedyny ograł ich w LM od czasu przyjścia Pepa. Wcześniej to zrobił z Chelsea i ogólnie sobie nieźle radził z Londynczykami w starciach z Barcą. Cóż, ze jemu się nie udaje? A komu się udaje. Po prostu ta Barca to jedna z najwybitniejszych drużyn w historii o ile nie najwybitniejsza, więc skoro jemu ani Fergiemu się nie udaje jej kąsnąc to widocznie nie ma na świecie w tej chwilii nikogo komu może się udac.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 sty 2012, 15:13

Jakos czuje ze Chelsea Jose by sie nie dala tak dymac w tylu meczach, chyba dlatego ze miala lepszych obroncow do gry zespolowej(trzymanie lini) i Makelele.
Najlepsze bylo krytykowanie MU ze przegralo z Barca....co pokazuje Real ostatnio.....
Sobie nie wyobrazam oddac na OT 2 celne strzaly i miec ok 25% posiadania pilki :lol: .Moim zdaniem Chelsea Jose i Inter na wlasnych stadionach by potrafily wiecej zrobic.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2012, 15:20

MGiggs pisze:Dla mnie Jose zawsze tworzyl mit ze potrafi grac z Barca..niestety teraz zostaje dla mnie wielkim trenerem ktory zostal odarty brutalnie z tego mitu.
To nie działa tylko w jedną stronę. Guardiola też już zna Mourinho i dostosował ustawienie w defensywie do kontrataków. Wyciągnął w nioski po dwumeczu z Interem, wyciąga też po każdym kolejnym meczu z Realem. Wczoraj szybciutko zmienili sposób rozgrywania ataków prawą stroną jak dwa razy się tam nadziali. To co grał Mourinho przeciwko Barcelonie jeszcze będąc w Interze teraz nie działa, bo Barcelona jest na to przygotowana, inaczej się broni i trzeba czegoś nowego, zaskakującego. Wymyślić łatwo nie jest, zrealizować jeszcze trudniej.
Sobie nie wyobrazam oddac na OT 2 celne strzaly i miec ok 25% posiadania pilki .Moim zdaniem Chelsea Jose i Inter na wlasnych stadionach by potrafily wiecej zrobic.
W finale CL MU oddał 3 strzały ogółem przy posiadaniu piłki o 2% większym niż Real. Real wczoraj 5 strzałów. W finale Barcelona 20 strzałów, wczoraj 11. Naprawdę myślisz, że gdyby był mecz na OT to te statystyki bardzo by się różniły?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 sty 2012, 15:32

Oczywiscie ze na wlasnym stadionie gra sie lepiej niz na kazdym innym.

Przypomne tylko ze my gramy z Barca od wielkiego dzwonu i pewnie SAF majac 6 meczy w z Barca w roku zgralby inaczej.W finale chcielismy zagrac ofensywnie i nie wyszlismy z 3 dm ktory nie mogli przekroczyc polowy.I to na wlasnym stadionie gdzie sie gra duzo lepiej,z wiekszym animuszem przy dopingu.

RealFanie nie zestawiaj Barcy z finalu z wczorajsza bo w finale grala duzo lepiej.Zestaw ją z raczej z manitowa 5 niz wczorajszym meczem.

Barcelona na wyjazdach w tym sezonie gra slabo srednio, Real jednak goli jak Chelsea.Trudno Barcelonie w sredniej formie nie wygrac z ekipa ktora nie umie zrobic pulapki,robi bledy jak przy 2 golu a mikrusy wala jej z roznego.Dodatkowo Fabregas potrafi 1 podaniem minac 2 linie i 170 sanchez strzela glowa ze srodka pola karnego.Litosci.Z Braca sie dalo wczoraj wygrac bo nie grala nic wielkiego jak na siebie, tylko niestety cala ekipa poza Ronalda sie obsrala na sam widok mikrusow z kataloni.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 15:36 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2012, 15:35

Real też w styczniu gra najgorzej w tym sezonie, zwycięstwa przychodzą mu dużo trudniej (zresztą nie tylko w tym sezonie) i co z tego?

Nie można porównywać gry Barcelony przeciwko Realowi do gry w jakimkolwiek innym meczu ligowym. To niepoważne. Z powodów, o którychpisać nie będę, bo byłby to brak szacunku dla intelektu rozmówcy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 sty 2012, 15:44

No wiesz, byliscie w mega formie i przegrana 1-3.Na poczatku sezonie wiekie specie i Barcelona z plazy wygrywa superpuchar choc Real gral jak o zycie.Teraz znowu mecz i porazka.To kiedy sie zapytam?

MU zagral w finale bez typowego DM w srodku z Giggsem i Carickiem, dostal 3 gole.Real od manity daje pep do pomocy zakazuje 9 zawodnika w przekraczaniu lini srodkowej,powiedz czy to jest normalne?

Wy z Barca wygladacie jak Atletico w meczu z Wami, totalnie obsrani przed meczem,sory za porownanie ale nie umie zrozumiec czemu ekipa z takim potencialem w ofensywie z Barca wygrala gorzej do wiekszosci ekip w la liga.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 15:52 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 sty 2012, 15:48

http://kwejk.pl/obrazek/849037/i,love,s ... ,:%29.html

Gall pisze:Jak 100 mln Euro zadluzenia w Porto
Nie wierzę w to.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 sty 2012, 15:48

MGiggs - jak juz ktos tu pisal, granie z Barca wiekszej ilosci meczy nie dziala tylko w jedna strone pod wzgledem korzysci. SAF byc moze wymyslilby cos nowego, ale tak samo w odpowiedzi moglby to zrobic Pep. Fakt jest taki, ze w obu finalach granych z Barca, MU bylo tak samo bezradne, jak Real wczoraj.

Zaskakuje mnie jednak troche to co gra ekipa Mou, bo jednak w 3 meczach (final Copa, 2x Superpuchar) Real byl rownorzednym (w finale CdL - lepszym) rywalem blaugrany, i mozna bylo oczekiwac dalszego progressu... A tu okazuje sie, jakby te mecze byly chwilowym skokiem, a po nich znowu nastepowal regres i spadek. Swoja droga to tez moze byc dobry argument dla tych, ktorzy uwazaja Pepa za marnego trenera, majacego 'samograj' ;)

Edit:
MGiggs pisze:Wy z Barca wygladanie jak Atletico w meczu z Wami, totalnie obsrani przed meczem,sory za porownanie ale nie umie zrozumiem czemu ekipa z takim potencialem w ofensywie z Barca wygrala gorzej do wiekszosci ekip w la liga.
A to jest tez fakt, i rowniez nie jestem w stanie tego uzasadnic. Tym razem ze raz pokazali juz, ze mozna. Ba - nawet przy glupim 0:1 przegranym za Pellegriniego pokazali, ze mozna.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 sty 2012, 15:51

Fascynuje mnie ten mit Realu, który specjalnie przygotowywał mega formę na Superpuchar Hiszpanii. Naprawdę. Ciekawe skąd to się wzięło. Bo na pewno nie z rzeczywistości. Kłamstwo powtórzone 1000 razy.

Nie pisz mi o osłabieniu MU podczas gdy Real wczoraj nie mógł wystawić trójki podstawowych zawodników, którzy gdyby mogli, to by zagrali.

Są lepsi to wygrywają. Co tu dorabiać? Co w tym niezwykłego?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 sty 2012, 15:55

Niezwykle jest to, ze Real dysponujac porownywalnym potencjalem kadrowym, wychodzi na boisko z przekonaniem, ze dostanie w dupe - ew. gra dobrze przez 15min a potem przekonanie j.w. Dziwna sytuacja, jak na trenera ktory tak dobrze motywuje, ale moze sie nie znam.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 sty 2012, 15:58

Daaaamian pisze:Co zrobił wczoraj Pepe, że ludzie wysyłają go do zoo? Dajcie jakieś linki czy coś.
Żebyś się nie martwił, że Twój post zginął w tłumie:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 sty 2012, 16:00

Fizycznie byliscie 3 razy lepsi od Barcy w superpucharze, Barcy ktora gral na stojaca i biegowo wygladala fatalnie grajac zrywami, zdominowaliscie ich na ich stadionie w 2 polowie, czy cos czego raczej nie idzie dokonac.Barca sciagnieta z plazy Was ograla i wiem ze teraz nie mozna napisac iz Real byl swietnie przygotowany bo to dodaje groteski ze wygral rywal ktory w 2 spotkaniach w 2 polowach wygladal biegowo jak pilkarzyki stołowe.

Nie pisze ze MU mialo kontuzje, poprostu wyszlismy grac do przodu bez 2 dm i obroncy w srodku i stracilismy tyle goli co Real kasuje w meczach z Barca, i nie gralismy u siebie

Superpuchar byl lekko do wygrania bo Barca byli dramatycznie przygotowana do tego meczu, tylko ze Real bym tak zmotywowany i spiety ze glowa mala.Mozna dalej sie oszukiwac ze tak nie bylo.SPuperpuchar ..faktycznie Jose zaskoczyl Pepa.

Cru- tyle czytalem ze Real jest lepszy od MU bo zagral slabo w finale, moze autorzy tych slow wkoncu napisza ze Real pokazuje jeszcze mniej?Grajac jeszcze u siebie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”