Liverpool (zbiorczy) - Strona 242

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 sty 2011, 16:49

No tak, ale wg mnie jest tak - zawodnicy są w jakimś pieprzonym dołku, więc śmiem wątpić, że tą formę odbudują właśnie tu. Choć mogę się mylić, niezbyt kontaktuje ze światem w tej chwili.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 13 sty 2011, 17:40

Damian.Jak to za co?

Kelly to młody zawodnik, a ani razu nie dał się objechać na tym prawym skrzydle i cały czas był szybszy, a przecież to dryblas tym większy szacunek - poza tym podłączał się pod ofensywę co zaowocowało asystą - przed sezonem nie spodziewałem się, że ma takie możliwości - zawsze się mówi o modzikach dużo,a potem idą gdzieś do Greecji i tyle - Glen ma się od kogo uczyć.

Torres - moim zaniem z każdym meczem to coraz lepszy Nando, przede wszystkim walczył i biegał, nie frustrował się bezsensownie - chyba wpływ Dalglish'a. Poza tym widać już było pewność w zagraniach - kleił kilkudziesięciometrowe podania, mądzrze przetrzymywał piłkę, strzelał celnie, bądź prawie celnie - jek ten bardzo groźny wolej, dla mnie najważniejsze jednak było, że nie odpuszczał i mieszał w obronie - no i w końcu strzelił gola.

Jest nowy trener i to trener ikona, który w poprzednim swoim sezonie zdobył mistrza Anglii . Naszym potrzeba motywatora i Kenny powinien się nadać idealnie, jeśli raz zaskoczy to już potem pójdzie jak z górki, oczywiście jakiś spektakularny (mniej lub bardziej) transfer nie zaszkodzi

Ale najważniejsze to You'll Never Walk Alone

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sty 2011, 14:24

Mamy skład na dzisiejsze derby z Evertonem:

Reina - Kelly, Skrtel, Agger, Johnson - Lucas, Spearing - Kuyt, Meireles, Maxi - Torres

Tak, znowu Johnson na lewej? Aurelio jest zdrowy [znajduje się na ławce], wg mnie to on powinien zajmować to miejsce w pierwszym składzie. Z tego wynika też, że nasz Raul gra bezpośrednio za Nando - do cholery, to jest typowy pomocnik, nie żaden OP. Na ławce znajduje się Pacheco, Soto, Cole, wcześniej wspomniany Aurelio, Shelvey i Babel. Hm, cóż - jakoś boję się tego meczu. YNWA.

E: Czy Jay to na pewno dobry wybór na dziś?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sty 2011, 15:54

Chyba po raz pierwszy to powiem w tym sezonie - nasza gra na prawdę cieszy oko. Prowadzimy jedną bramką po trafieniu Raul'a. Ba, Kuyt dziś nieźle sobie pogrywa - to dzięki niemu padła ta bramka. Szkoda słupka Torres'a - co jak co, wszystko wtedy zrobił idealnie. Powodzenia.

E: @down - wiesz, ja tak samo chciałem mówić o Raul'u.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2011, 15:59 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 16 sty 2011, 15:59

Podoba mi się. Na początku chciałem pojechać trochę po Raulu bo grał kilka razy bardzo niedokładnie i tracił, ale w sumie jest wszędzie i strzelił gola. Poza tym Johnson gra nieźle jak na swoje ostatnie wyczyny, z tyłu czysto i aktywnie w ofensywie.
LFC gra jak napędzony- derby, Kenny
Czuję, że El Nino strzeli - w ostatnich minutach jak Maxi strzelał myślałem że Nando dopada tą piłkę i już widziałem ją w siatce - nie wiem z czego to wynika, ale czuje że Torres będzie napędzał naszą drużynę do końca sezonu - wystarczy tylko wygrać dwa, trzy mecze i będzie ok.
aha jeszcze jedno, wkurzają mnie dobitki, wszystko w powietrze, nawet Maxi z 5m.
podro

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sty 2011, 16:17

Hmm, zawału zaraz dostanę. Nie mogę oglądać :roll:

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 16 sty 2011, 16:32

Skąd ja to znam, ale jaja na razie to co napisałem wcześnie wygląda jak pobożne życzenie...gramy dalej
edyta
ale dobitki dobijają

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 16 sty 2011, 17:01

druga połowa zdecydowanie dla Evertonu.. a taki byłem najarany ich progresem

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 17 sty 2011, 15:15

Złożyliśmy oficjalnie zapytanie o urugwajskiego napastnika - Luis'a Suareza. Chętnie, tylko co - byśmy dwoma napastnikami grali? 4-4-2? Mhm... Co do wczorajszego meczu - jak znajdę czas, to potem go ocenię.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 sty 2011, 17:25

4-4-2? No way!

Mówi się, że Suarez miałby kosztować 18 milionów funtów. Fanem talentu Urugwajczyka nie jestem i sam nie wiem czy warto za niego wykładać takie pieniądze.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 17 sty 2011, 17:29

No właśnie w tym rzecz. Wątpię, że ktoś z dwójki jeżeli doszłoby do tego transferu siedziałby na ławce. Mówię o naszym dzieciaku i Suarezie.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 17 sty 2011, 17:34

Teraz jest taki problem że w ogóle nie ma ciekawych napastników. Nie ma takiego wyboru co kiedyś, a jak już ktoś się pojawia to prezesi krzyczą 40mln, jak za Hulka. Też nie jestem jego fanem, ale nie oszukujmy się, jest ktoś lepszy w jego wieku za takie pieniądze? Wątpię. Jeśli Liverpool nie będzie grać 4-4-2, tylko tak jak teraz, to nie wiem czy jego przejście nie będzie oznaczać zielonego światła dla Torresa. Wiem, może jakiś wymysł, ale w poprzednie lato było głośno o jego przenosinach, w tym będzie jeszcze więcej newsów. Jakby Liverpool się nie zakwalifikował do żadnych pucharów (wiem, mała szansa), to boje się że Chelsea nie pozostanie ukryte. A sam atak Torres-Suarez wygląda dobrze na papierze, ale strasznie ciężko stwierdzić jak to będzie w życiu. Pomijam to, że do jego przenosin daleka i kręta droga.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 sty 2011, 17:45

Mikkel pisze:Teraz jest taki problem że w ogóle nie ma ciekawych napastników. Nie ma takiego wyboru co kiedyś, a jak już ktoś się pojawia to prezesi krzyczą 40mln, jak za Hulka.
Akurat prezesowi Porto trudno się dziwić. Dostaje 30 za Pepe, to woła 40 za Hulka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 18:07

wrzucenie przez Babela zdjęcia Webba z krótkim komentarzem, kosztować będzie Holendra 10 tys funtów :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sty 2011, 19:02

W przypadku sprowadzenia Suareza, trzeba dyskretnie powiększyć bramki na Anfield.
Suarez jest również liderem jeżeli mowa o strzałach w słupek i poprzeczkę. W pierwszej części obecnego sezonu trafił on w lidze 11 razy w aluminium. (...)W sezonie 2009-2010 Luis strzelał 12 razy w słupek i poprzeczkę.
Wyraźny progres :lol:

Swoją drogą to czytałem dziś, że "The Reds" są gotowi zaoferować 32 miliony euro za duet Luis Suarez - Urby Emanuelson. Skomentuję te doniesienia krótko - bzdura. Nie chce mi się wierzyć w taką sumę. A jeszcze do tego dodać można to, że agent Urby'ego nic nie wie o zainteresowaniu Liverpoolu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”