Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 243

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 kwie 2010, 11:13

Rzeczywiście nie ma :wink: żródłem co prawa wiki, ale brzmi wiarygodnie :P :
http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80 ... ons_League

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2010, 23:45

Niech no mi ktoś przypomni, bo sam nie potrafię :) jakieś miasto miało kiedyś 3 przedstawicieli w LM ?
Bo za rok 3 ekipy z Londynu zagrają [zapewne, jak Spurs przebrną przez kwalifikacje]

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 maja 2010, 23:53

Raczej nie miał nikt bo w Europie nie masz tylu mocnych zespołów z jednego miasta, chyba, że Moskwa, ale tam nawet tyle do LM nie wchodzi.

Wydaje mi się, że jest/będzie to pierwsza taka sytuacja.

Awatar użytkownika
Padik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 191

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 05 maja 2010, 23:54

fieldy pisze:Niech no mi ktoś przypomni, bo sam nie potrafię :) jakieś miasto miało kiedyś 3 przedstawicieli w LM ?
Bo za rok 3 ekipy z Londynu zagrają [zapewne, jak Spurs przebrną przez kwalifikacje]
A w jakim innym mieście są 3 kluby pretendujące w ogóle do tych rozgrywek? Jedyna szansa na to jest chyba wtedy, jeśli Ruskie mieli by trzy miejsca w CL, to wtedy Moskwa wchodzi w rachubę (chociaż Spartak, Lokomotiv i Dynamo ostatnio dają ciała). Poza tym to wyliczanka mocnych klubów w pojedynczych miastach kończy się przeważnie na dwóch, więc na 99,9% nie było takiej sytuacji (bez zaglądania w jakiekolwiek statsy).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2010, 15:47

Od przyszłego sezonu w Lidze Mistrzów też będzie dwóch arbitrów za bramkami.
W LE różnie to wyglądało, czasem pomagali, ale jak nie widzieli czegoś oczywistego, to frustracja jest jeszcze większa niż normalnie, bo więcej arbitrów do zwyzywania :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lip 2010, 17:10

Widać, że się chłopaki dobrze bawią i o pieniądze nie martwią. Opłacanie kolejnych 4 arbitrów zamiast jednego, który siedziałby przy monitorze? Moje gratulacje.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lip 2010, 17:27

Czemu 4 kolejnych? :> Przeciez jest jeden za bramke czyli 2 dodatkowych :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lip 2010, 18:21

Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że było jakoś 2 gości za każdą bramką. Dziwne, bo w sumie trochę tych spotkań LE oglądałem. Ale i tak zostaję przy swoim zdaniu, że pomysł głupi.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 27 lip 2010, 9:42

Za nieco ponad 10 godzin Lech zagra w Pradze na obiekcie Sparty w 1 meczu 3 rundy el.LM.W meczu ze Spartą ma zagrać już Tshibamba,ale to i tak może być za mało na wywiezienie przed rewanżem korzystnego wyniku do Poznania.Styl gry Lecha to niestety jedna wielka masakra.Niema już co wracać do meczu z Interem Baku,bo tam się Kolejorz jawnie skompromitował.Podobna gra ze Spartą AUTENTYCZNIE nie przejdzie.Ekipa Prażan strzelała gole ekipie Metalurgsa Lipawa jakby grali z juniorami w 2 rundzie eliminacyjnej,a rzuty wolne mają obcykane do perfekcji.Ten team jest zbyt doświadczony,aby przestraszył się słabego Lecha.Nie sądzę kurcze,aby Lech mógł próbować nawiązać walkę z Czechami.Szanse Lecha na awans do ostatniej 4 rundy el.LM oceniam niestety skromnie na 30%.Jeśli jakimś cudem Lech strzeliłby gola w Pradze to uznam to za wielki sukces.U bukmachera obstawiłem REALNIE wygraną Sparty 3:1.Z innych spotkań owej rundy el.LM ciekawe powinny być mecze Ajaksu z PAOK Saloniki,Debreczyna z Bazyleą czy też Bragi z Celtikiem.

Awatar użytkownika
ABSOLUT-WŁÓKNIARZ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ABSOLUT-WŁÓKNIARZ » 27 lip 2010, 10:48

Tak czy tak Kuchenkorz mam marne szanse na awans jak praktycznie co sezon Mistrz Polski,bo zamiast się wzmacniać klub się osłabia gdzie te zapowiadane transfery za pieniądze z Lewandowskiego :rotfl:

Awatar użytkownika
yx666
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yx666 » 27 lip 2010, 13:19

Mecz będzie na Polsacie, albo PolascieSport? bo wczoraj coś czytałem że ma nie być :roll:

EDIT: (po dziesięciu minutach) - będzie w Polsat Sport (:

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 28 lip 2010, 10:49

Wczorajszy mecz w Pradze pokazał dobitnie,że z tym składem który obecnie posiada popularny Kolejorz to niestety pozostaje nam się tylko liczyć na CUD w rewanżu w Poznaniu za tydzień na Bułgarskiej.O ile w 1 połowie gra poznaniaków jeszcze wyglądała w miarę przyzwoicie o tyle w 2 połowie gra teamu Jacka Zielińskiego wołała o pomstę do nieba i trzeba przyznać z ręką na sercu,że Sparta na tego gola zasłużyła.Gdyby nie Kotorowski to Lech przegrałby wyżej.Nie bardzo rozumiem zachwyt jaki Roman Kołtoń rozpostarł nad Wichniarkiem który był znowu słaby.Jak chce się Lech realnie brać za szturmowanie do najbardziej elitarnej LM to niestety w rewanżu MUSI całkowicie się odsłonić atakując od początku meczu,dając szanse gry z kontry dla prażan,którzy uwielbiają grę z kontry.Widać dopiero teraz ile dawał poznaniakom Lewandowski.Okazało się jednak,że zastąpienie najlepszego strzelca Ekstraklasy który odszedł do Borussi Dortmund nie będzie takie łatwe i widać ewidentnie że sprowadzenie Jacka Kiełba(który nie grał ze Spartą-kontuzja),Artura Wichniarka i Joela Tshibamby to ZA MAŁO aby próbować "wskoczyć" do LM co jest już niemal niemożliwe.Żal wielki,iż do niedawna bliski realizacji-transfer Artjomsa Rudnevsa z węgierskiego Zalaegerszeg praktycznie już jest nierealny do załatwienia (ten gracz jak dla mnie jest graczem o 3 klasy lepszym niż Wichniarek,Tshibamba i Kiełb razem wzięci) z racji bezdennie głupiej polityki transferowej władz Lecha której żal wydać nieco ponad 300tyś.euro za gracza który na lata stałby się PRAWDZIWĄ PERŁĄ w naszej bezbarwnej lidze.Pozostawię to już bez dalszego komentarza.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lip 2010, 23:39

Dobra forma Bragi w poprzednim sezonie nie byla przypadkiem o czy bolesnie przekonali sie dzisiaj pilkarze Celticu. Wygrana Portugalczykow niespodzianka na pewno nie jest,ale takiego rezultatu (3-0) chyba malo kto sie spodziewal.

Ajax powaznie skomplikowal sobie zycie remisujac u siebie z PAOK'iem 1-1. Ten wynik to chyba najwieksza sensacja sposrod wszystkich rozegranych dzisiaj meczow.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 23:52 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 lip 2010, 23:45

Ajax to jak zwykle daje dupy, który to już raz :?:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 lip 2010, 23:57

Tak to jest jak zostaje się z właściwie jednym, solidnym napastnikiem w kadrze. Sulejmani to raczej pomocnik, a Bodul i Suk nie mają kompletnie doświadczenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”