Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 243

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 sie 2008, 15:25

Babel co do Brożka to ja bym już wolał Kiełbowicza, wiem że Leo na niego nie posatawi bo Tomek jest już starszy człowiek, ale dla mnie to on jest teraz najlepszym polskim lewym obrońcą i w dodatku ma wielkie doświadczenie. Borżka uznaje za kogoś zdecydowanie gorszego.

A co do 4:4:2, to może i by wypaliło, ale problem jest taki że nasi reprezentanci to totalne tłuki taktyczne i jak cokolwiek nowego i innego mają zrobić, to już lepiej oddać mecz walkowerem, bo ja jeszcze nie widziałem w naszej reprezentacji sytuacji gdzie trener wprowadza nowy system taktyczny i piłkarze wiedzą co mają robić (nie wspominając o dobrej grze.
Zresztą kto na lewej pomocy w tym 4:4:2 :?:
Smolarek :?: Roger :?: obaj nie są lewymi pomocnikami, Krzynówek idzie na obrone, a Piszczek czy ewentualnie Boguski to ryzyko...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 sie 2008, 15:33

Jak dla mnie Kiłbowicz to jest od kilku sezonów równia pochyła jesli chodzi o forme. Oczywiscie wiem, że Brożek to nie Żirkow, ale jak patrze na te ekspermynety z lewa strona i ich efekty, to myśle że Piotrek nie zagra gorzej, a co kolejka wychodzi w podstawym składzie walsnie na lewej obronie, badz co badz suwerena naszej ligi. To jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8673
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 sie 2008, 15:54

Kuwa, wreszcie podoba mi sie kadra. Wreszcie Załuska, wreszcie Gancarczyk, wreszcie Boguski i wreszcie Brożek. Nigdy za tym ostatnim nie przepadalem, ale kolo jest w takiej formie, ze w lidze potrafie z zamknietymi oczyma strzelac gole :lol: Mam nadzieje, ze przelozy to na kadrę i bedzie super. Załuska to materiał na dobrego golkipera, zapowiadal sie dobrze, ale stracil czas w polskiej lidze, na szczescie w Szkocji mu zaufali i sie chyba dotychczas nie zawiedli na nim :wink:

Z obecnej kadry, która powołał Leo widzialbym nastepująca 11:

Fabianski (Zaluska) - Kowalczyk, Bosacki, Zewlakow, Gancarczyk - Blaszczykowski, Lewandowski, Bandrowski, Boguski - Brozek, Lewandowski.

Damy radę 8)

Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 26 sie 2008, 16:28

(L)oczkerson pisze:a Piszczek czy ewentualnie Boguski to ryzyko...
Ryzyko? Czy ja wiem? Szczególnie w tych dwóch meczach Leo powinien dać któremuś z nich szanse na lewej pomocy bo jak nie teraz to kiedy? Znowu zagrają z juniorami Hajfy i później będą się "uczyć" od starszych kolegów? Tylko czy oni mogą się jeszcze czegoś od nich nauczyć?

Z dwójki Kiełbowicz - Brożek na lewej obronie kadrze teraz bardziej sie przyda, moim zdaniem, ten drugi. Po pierwsze jest młodszy niż Kiełbowicz. Po drugie jak gra Legia w tym sezonie każdy widzi, a i forma Kiełbowicza już nie jest taka jak kiedyś więc dla mnie temat Tomasza Kiełbowicza dla reprezentacji to póki co sprawa zamknięta.

Co do wyjściowej 11 na te mecze to widział bymją podobnie jak Cloner z tą drobną różnicą, że zamiast Bandrowskiego wystawiłbym jednak Murawskiego.

Ogólnie naprawdę zajebiste powołania rozesłał tym razem Beenhakker :) No i Bosacki przegrał zakład ze Smudą :D

Awatar użytkownika
Dante.
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dante. » 30 sie 2008, 2:35

Myślę, że skład w sumie rysuje się coraz ciekawiej, na razie na papierze. Trzeba mieć nadzieje, że wszystko jakoś zadziała, tak jak rok temu udało się zmienić poziom Bronowickiemu czy Matusiakowi. Na bramce pod nieobecność Boruca zagra Fabiański i wiem że da radę. Gancarczyk - gra regularnie w lidze ukraińskiej, zazwyczaj nie zawodzi i może być pożyteczny zwłaszcza, że nie cierpimy na nadmiar lewych obrońców. Co do przeciwnej strony defensywnej także dobre recenzje za grę w innej wschodniej lidze zbiera Marcin Kowalczyk. Chociaż to debiutant. Pozostaje Wasilewski i myślę, że Leo najprawdopodobniej postawi na niego. Wojtkowiak jeszcze nie teraz. Na środku obrony dwójka doświadczonych graczy. Pozycja Żewłakowa nikogo nie dziwi. Natomiast niespodzianką jest powołanie Bartosza Bosackiego, który odbudował się już po kontuzji i na pewno przyda się naszej defensywie, zwlaszcza, ze nie widzi mi sie jakos Kokoszka. W pomocy Lewy i kto obok niego? Roger bez formy, to może Bandrowski? Rzekłbym - naspidowany (oczywiście dodatnio). Z tego co pamiętam to polska grała dwoma defensywnymi pomagierami I sądze, że rozgrywanie Lewemu nie szło najgorzej. Osobiście jednak wolałbym Rafała Murawskiego, który jest w stanie grać w podstawowym skłdzie kadry. Atak to Paweł Brożek ( Kiedy jak nie teraz?) I hmm....Smolarek? Jego forma jest niewiadmoa, nie wiadomo też jak będzie regularnie grał, ale to jednak najlepszy polski piłkarz ostatnich lat. Móglby także grać na lewym skrzydle, ale lepiej atak, a dżoker to Lewandowski. Lewa pomoc mnie martwi. Marzy mi się Krzynówek grający regularnie choćby w ekstraklasie. Dziwie się, że nie chce odejść, bo jak nie będzie grał może wypaść z kadry. Natomiast Boguski to inny typ zawodnika, nieco bardziej chaotyczny, ale stara sie robić dużo zamieszania z różnymi skutkami Jest mało skuteczny, a trzeba też pamiętać, że armata Krzynka nie raz ratowała nam odbytnice.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 wrz 2008, 5:24

Zna ktoś składy na dzisiejszy mecz?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 wrz 2008, 12:05

skladow sie nie podaje na tyle godzin przed meczem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2008, 17:14

tak dla formalnosci ..
Skład na mecz ze Słowenią: 1. Łukasz Fabiański - 13. Marcin Wasilewski, 5. Bartosz Bosacki, 14. Michał Żewłakow, 15. Marcin Kowalczyk - 16. Jakub Błaszczykowski, 18. Mariusz Lewandowski, 19. Rafał Murawski, 6. Roger, 8. Jacek Krzynówek - 23. Łukasz Piszczek.

Rezerwowi: 12. Wojciech Kowalewski, 2. Mariusz Jop, 4. Seweryn Gancarczyk, 7. Euzebiusz Smolarek, 10. Marek Saganowski, 20. Tomasz Bandrowski, 26. Robert Lewandowski.

Ja pierdykam z kim my gramy ? z zespolem z scislem czolowki, ze bez napastnika gramy ? qurwa ja sie pytam gdzie jest napader? Piszczek to nie ten koles z Lubina tylko z Herthy zapachjdziura gdzie grywa nawet na skraju obrony, no ale po co napastnik ....
Jestem ciekawy czy jakby Brozek byl zdrowy to dostalby naprawde szanse czy to tylko takie zagrania pod publiczke

Ciemnosc widze ciemnosc... ze tak zacytuje klasyke :P wg mnie to powinno brzmiec tak ... LEo bye :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8673
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2008, 17:56

Dawać Lewandowskiego i Saganowskiego na boisko, bo inaczej sie skompromitujemy w meczu ze Słoweńcami :!:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 wrz 2008, 17:59

Do 20. minuty wyglądało to ładnie.. potem klapa.
Niby gol z karnego ale gol to gol. ;) Żal straconej bramki.. potem nasza gra się rozwaliła trochę..

Czekamy na 2. połowę :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2008, 18:56

czy druga polowa cala wygladala tak jak koncowka ? bo nie wytrzymalem i uznal;em ze zrobie cos pozyutecznego i umyelm mojego prawie 20letniego rzecha, teraz jest o 2kg lzejszy i o 10lat mlodszy :P
Z tej maki chleba nie bedzie, mimo ze poprieram decyjze Leo odnosnie trojki muszkieterow to jednak od jakiegos czasu, chyba od roku - Leo bye

A ten karniak to taki troszke dziwny... stykowy

Moze w srode tez wyjdziemy na kelnerow bez napastnika :think:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 wrz 2008, 19:06

czy druga polowa cala wygladala tak jak koncowka ?
Gorzej, bo Słoweńcy mieli kilka okazji do strzelenia gola a my poza jednym rajdem Błaszcza kompletne dno.

Nie ma pomysłu na grę. Co więcej nie ma już nawet gry piłkarzy dla Leo. Mogę się założyć, że po ewentualnej dymisji Holendra nikt nie zapłacze.

No i ta gra bez napastników

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 wrz 2008, 19:06

czeher pisze:czy druga polowa cala wygladala tak jak koncowka ?
Tak.Nic nie straciłeś.Kompletne dno.Oprócz strzału Błaszczykowskiego to nasi napastnicy :roll: nie stworzyli żadnych sytuacji.Krzynówek jeszcze na wakacjach, Kowalczykowi obcieli chyba lewą nogę, Murawski jak Bandrowski = bezbarwni, Lewandowski starał się, ale to nie jest to, Wasilewski słabo w ofensywnie, jako tako Żewłakow, Jop gra w zwolnionym tempie.Wiadomo najlepiej Kuba, starał się, ale jak żaden z kolegów nie pomógł to w pojedynkę meczu nie wygra.Beenhaker powinien wreszcie odstawić swoje upodobania osobiste i powoływać tych zawodników, którzy prezentują wysoki poziom.Ja nie wiem czy on się zakochał w Piszczku, czy to jest jakiś jego syn, ale ewidentnie znalazł sobie pupika, który jest słaby.Co robi Król Artur ? Śmieje się w Bielefeldzie, przed telewizorem z Leo.Prawidłowo.
Jedyna rzecz, która zyskała to samochód Czehera.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2008, 20:04

beznadziejny mecz. To co odstawiła defensywa to nawewt nie nadaje się do komentowania, bo mi słów brakuje. Skrzydła tak pasywne, że Kowalczyk, ale i Wasilewski byli zauważalni wtedy gdy robili katastroficzne błędy. W środku każda KAZDA! piłka, bez względu na to z jakiej strefy posyłana w nasze pole karne dochodziła do napastników przeciwnika. Tylko dzięki Fabiańskiemu, który miał jedną niesamowitą interwencje i kilka innych bardzo ważnych nie przegraliśmy tego meczu i należy powiedzieć że to był szczęśliwy remis. Kolejne formacje niewiele lepiej, ale i tak na dobrą sprawę ta drużyna ma 2 zawodników, którzy są "international level" :>. czyli Błaszczykowskiego i bramkarza, czyli dziś Fabiańskiego a zazwyczaj Boruca, reszta to pokraki, na których gre już szczerze patrzeć nie mogę. Mam dość czekania aż boczni obrońcy będą robić cokolwiek w ofensywie i dobrze się ustawiać w obronie! Mam dość wmawiania sobie że ta reprezentacja ma rozgrywającego! Mam dość szukania kolejnych potencjalnie dobrych napastników! Mam dość czekania na to kiedy ten zespół będzie grał na choćby przyzwoitym poziomie taktycznym i będzie to robił równo mecz za meczem!
Nasi zawodnicy od lat grają tak samo, wciąż te samę błędy, wciąż ta sama frustracja po kolejnych takich meczach jak ten...
I jeszcze brawa dla Leo za świetne zmiany :|

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 wrz 2008, 20:15

Mecz totalne dno w naszym wykonaniu ... po pierwszych piętnastu minutach myślałem e może nawet coś z tego będzie ale potem było już tylko gorej ... Obrona zagrała fatalnie żaden z naszych obrońców no może poza Żewłakowem zagrali totalny piach dużo błędów bardzo wolni a w dodatku boczni się w ogóle nie podłączali. Zero składności akcji dużo niedokładności miejmy nadzieje że zespól trochę bardziej się zgra przez te kilka dni i w meczu z barmanami czy tam innymi listonoszami wygramy ... Poza Kubą, Fabiańskim no i może Żewłakowem nie było zawodnika który zagrałby choćby przyzwoicie środek pola w ogóle nie istniał czy Muraś miał w ogóle jakiś przechwyt :?: No i ten Piszczek wiecznie schodzący na skrzydło pożal się Boże liczyłem że od pierwszych minut zagra Ebi lub Lewandowski .... Jeśli nasza gra radykalnie się nie zmieni i to myślę że powinniśmy zmienić trenera według mnie Leo po prostu się u nas wypalił ... Miejmy tylko nadzieje że to złe dobrego początki tak jak 2 lata temu :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”