Ogólna dyskusja o polityce - Strona 243

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6701

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2012, 14:39

Ta, Pan Profesor Bartoszewski :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 sie 2012, 14:42

kamil - list chlopcow z MW (zgaduje ze do niego pijesz) jest tyle warty co cala ta organizacja. 1 sierpnia nie jest czasem na klotnie i demonstracje polityczne. jezeli ktos tego nie rozumie niech umrze
Typowe. Zamiast odnieść się do konkretów gdzie niby pieprzą głupoty, choćby pogrubiony przeze mnie fragment, to uderzasz ad personam w całość organizacji. Jest podanych mnóstwo przykładów, ja też je podałem dlaczego władza zasłużyła sobie na takie potraktowanie, ale ty i tobie podobni tylko potraficie gadać o propagandzie, sekcie i o tym, że powinno się nas dorznąć jak watahy. Już jeden tego pokroju przyszedł z nożem i zabijał, także się potem nie dziwcie, że z równą pogardą jesteście traktowani.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 sie 2012, 14:50

Hmmm, nie wiesz co napisałeś parę postów wyżej? :lol:
Pisałem o PiS-owcach,którzy oburzyli się na krytykę buczących w tym wątku a nie o ogóle.Jeśli nie zrozumiałeś lub ktoś wyraził się mało precyzyjnie to zapytaj by być pewnym zamiast dopisywać sobie scenariusz.
List otwarty Prezesa Młodzieży Wszechpolskiej Roberta Winnickiego do Prezesa Związku Powstańców Warszawskich, gen. Zbigniewa Ścibor-Rylskiego
Próba usprawiedliwiania się,żałosne.
może byś się zastanowił dlaczego Ci ludzie buczeli? Ale nie tego nie zrobisz, bo dla ciebie wszystko jest takie proste.
Nie miałem pojęcia dlaczego buczeli.Dzięki,że mi wszystko wyjaśniłeś. :beer:
Ci co buczeli to owieczki Kaczyńskiego zaczadzone Pisowską propagandą, więc nawet nie ma co próbować ich rozumieć, bo to hołota jest. Bla bla bla.
Widzę,że wiesz lepiej co myślę i jak uważam.Szacunek....
Wy macie jakiś kompleks z tą hołotą,że myślicie iż wszyscy za takich Was uważają?
Rusz czasami sam głową i poobserwuj co sie dzieje to może łatwiej Ci będzie innych ludzi zrozumieć. Chociaż nie i tak zaraz napiszesz, że wszyscy są tacy sami i w ogóle walić to nie interesuje mnie to, no ale ten Kaczyński to najgorszy no bo..(i tutaj formułki wyczytanie w GW i oglądniete w TVN podrzucane przez gadające głowy)
Niech sobie buczą i gwiżdżą,bo mają powód,ale nie podczas takich uroczystości.Na prawdę jesteś tak zaślepiony pasterzem Jarosławem :roftl3: by nie dostrzegać tak pewnych rzeczy?
Ktoś buczał na Komorowskiego i Tuska, to od razu Pisowiec
A co nie byli z PiS-u?

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 02 sie 2012, 14:57

Człowiek inteligentny zawsze odniesie się do argumentów. Człowiek ograniczony umysłowo, tudzież z zamkniętym łbem na prawdę, zawsze będzie odnosił się ogólnikowo, albo stwierdzi, że jego rozmówca jest idiotą i kończy dyskusję (a tak naprawdę kończy, bo albo skuma, że pierdoli głupoty, albo najzwyczajniej braknie mu argumentów. Standardowe zachowanie;])
Próba usprawiedliwiania się,żałosne.
Beka z Ciebie typie. Jaka próba usprawiedliwienia się? Na moje to próba wytłumaczenia o co kaman i dlaczego padły hasłą takie, a nie inne.
Nie miałem pojęcia dlaczego buczeli.Dzięki,że mi wszystko wyjaśniłeś.
Dawaj. Chętnie posłucham Twojej wersji.
Wy macie jakiś kompleks z tą hołotą,że myślicie iż wszyscy za takich Was uważają?
No chyba ma prawo taki myśleć co nie? Skoro 92% tych młodych, zajebistych jak tylko usłyszy, że ktoś głosuje na PiS to zaczyna z niego szydzić do momentu, aż nie zostanie zjedzony argumentami. Śmiech nagle znika z mordy i robi się głupio niestety. Choć są też i takie matoły, które po tej chwili ciszy ni z gruchy dojebią "i tak jebać PiS". Z takich beka przeokrutna, wiadomo. Jednocześnie można od razu wykumać, który z Twoich znajomych jest kretynem, a który nie.
A co nie byli z PiS-u?
A co, byli? Udowodnisz?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 sie 2012, 15:04

No tak jak przewidziałem, zero odniesienia się do argumentów, tylko żałosne, usprawiedliwianie się. Szkoda czasu.

Nie ten czas i miejsce mówisz, za to jak przed pochowaniem L. Kaczyńskiego na Wawelu były protesty w czasie żałoby to był ten czas i miejsce prawda? Albo 2 miesiące po katastrofie na Krakowskim Przedmieściu szedł krzyż ułożony z puszek po Lechu to był ten czas i miejsce nie?

A co nie byli z PiS-u?
A skąd mam wiedzieć skąd byli? To, że jesteś ograniczony i dla ciebie wszystko jest czarno białe, przeciwnik tuska=owieczka Kaczyńskiego, narodowiec= Pisowiec to twoja sprawa. Ale rzeczywistość wygląda inaczej, ale dla ciebie to zbyt trudne do ogarnięcia, także na tym zakończmy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sie 2012, 15:26

Chlopaczek pisze: Propagande do tego klamliwa to wlasnie Ty rozsiewasz w powyzszym. Nie nazwalem Cie holota to raz tylko te osoby ktore tam byly i robily co robily. Dwa o zadnym ataku nie moglo byc mowy zapytalem co to za bydlo tam buczalo to zmieniles temat i zaczales cos nawijac o propagandzie.
Hołota, potem zaimek "wy", potem wmawianie, że się czegoś cieszę. Przecież to nie oczywiste, że to nie moja bajka. Każdy wie, szczególnie ty, że skakałem z radości.
:)
Jako typowy Polak wstydzę się tylko za te rzeczy, które popełniają inne opcje polityczne. Wam wstyd za pijanego generała, co we Włoszech piszą o Polsce, że w Polsce jest faszyzm ubrany w biało-czerwone barwy i inne bzdury z gazet, ja się wstydzę za nasz rząd. Nie widzę powodu, dlaczego koniecznie ktoś na tym forum musi się tłumaczyć z tego co zrobiła kilkudziesięcioosobowa grupa. Wzięliście już drodzy forumowicze odpowiedzialność za rozbite głowy polskiej grupy rekonstrukcyjnej przez niemieckich anarchistów, a potem ukrywanie sprawców w nowym Wspaniałym Świecie? Za blokowanie kilkudziesiociotysiecznego legalnego marszu, na którym ludzie celebrowali najważniejsze święto Polski, Nie wstyd wam, że doszło, do zamieszek, podczas gdy tylko po jednej stronie szli nieświadomi swojego faszyzmu rodzice z dziećmi, a druga strona potomstwa nie wzięła, bo szykowała się na wojnę? Wzięliście odpowiedzialność za Katarzynę Kolendę-Zalewską broniącą Katarzynę Waśniewską przed atakami? Za Palikota? Za Wojewódzkiego? Do roboty, na kolana, czołgać się, biczować. Raz na rok (żenujący wynik notabene) następuje aktywacja wszelkiego rodzaju kosmitów w tym temacie, którzy żądają wzięcia odpowiedzialności w internecie, a w pozostałe dni czasem cicho popłaczą na pisowską propagandę na forum. Nie odpowiadają, bo na prawicowe artykuliki człowiek światły nie odpowiada. Szczytem jest walenie przy każdej okazji w PiS, narzekanie na brak samokrytyki, przy jednoczesnym zasłanianiu się niezainteresowaniem polityką. Głosować na Palikota, ale nie odpowiadać za Palikota. Antyklerykałowie najbardziej zainteresowani tym co się dzieje w Kościele, antypisowcy najbardziej zainteresowani tym co się dzieje w PiSie, antypatrioci najbardziej zainteresowani obchodami wybuchu Powstania Warszawskiego, Polska Fajna wstydząca się wyłącznie za ciemnogród. Zarzucają propagandę, chociaż w mediach nie ma takich informacjj. Zarzucają wyprane mózgi, chociaż do takiego sposobu myślenia trzeba dojść samodzielnie, a zazwyczaj taka osoba czyta prasę z obu stron barykady. Zarzucają agresję, szastając przy każdej okazji, bydłem i hołotą, pislamem, pisią, pokurczem, lizusami. i Taka forumowa antyWisła.

Pozdrawiam was z dna mojej pisowskiej nienawiści i zaślepienia.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 sie 2012, 15:43

porownanie pochowania lecha kaczynskiego na wawelu do zenujacej szopki pod pomnikiem gloria victis nie ma zadnego sensu

tak jak i osoba lecha kaczynskiego ma niewiele wspolnego z bohaterstwem ludzi ktorzy w 44 roku postanowili umrzec stojac. jako ludzie wolni

obawiam sie ze dyskusja z kims kto uwaza lecha kaczynskiego za bohatera oraz lyka tlumaczenia szefa MW jest z gory skazana na niepowodzenie. nie wiem ile masz lat, kim jestes i co robisz w zyciu. nie chce cie skrzywdzic jakims generalizowaniem (z gory przepraszam jezeli cie czyms uraze bo nie taki jest moj cel) ale czy ty w ogole wiesz o czym my dyskutujemy i czym dla powstancow jest dzien 1 sierpnia? czym jest dla nich pomnik o ktorym wspomnialem oraz kwatera szarych szeregow? byles tam kiedys choc raz? po zmroku by zobaczyc las plonacych zniczy i drewnianych krzyzy ? zastanowiles sie choc raz o co oni walczyli i dla kogo?

bo mam wrazenie ze nie. widocznie uwazasz ze zyjemy w zniewolonym kraju a tusk i jego swita ciagle spiskuje przeciw nam. wydaje mi sie ze srednio pamietasz czasy komuny , nie czules strachu o ojca zawinietego na dolek podczas stanu wojennego i sinych preg na jego plecach. byc moze obce ci sa wartosci AK i pierscienie obu dziadkow przechowywanych jak relikwie. bo gdyby tak bylo nie mialbys takich pogladow i cieszyl sie tym czym obecnie jest polska. bylbys z tego powodu szczesliwy. wiedzac jak dluga i ciezka droge pokonalismy

jeszcze kilka lat temu nasza wspaniala prawicowa mlodziez nienawidzila ministra ziobro ktory zafundowal im sady 24h i zero tolerancji. minelo kilka lat i okazuje sie ze indokrynacja stadionowa zrobila swoje. nastapil powrot do korzeni i jawne przyznawanie sie do chorej ideologii i symboliki. nie ma wroga pod postacia komuny to wroga sobie stworzono. tylko w ten sposob mozna zachowac jednosc i porzadek nie widzac o co chodzi tej grupce ktora steruje stadionowa wiekszoscia (tak o kibicow chodzi bo laczy sie to z tym co stalo sie wczoraj)

tusk nie jest wrogiem polski mimo bledow ktore popelnia. komorowski rowniez mimo swojego braku obycia i gaf ktore popelnia. hgw mozna nie lubic (ja osobiscie jej nie lubie) ale nie dziala ona na zlecenie sil komunistycznych dybiacych na wolnosc polski. o wiele grozniejszy jest maciarewicz wierzacy w pancerne brzozy i dziury helowe. osoba ktora zniszczyla wywiad wojskowy oraz zycie wielu osob przez swoja manie przesladowcza. ogarnijcie sie troche bo czasem sie zle robi

osobe pana bartoszreskiego zostawiam na koniec : potraficie wytlumaczyc co takiego zlego zrobil ten czlowiek? uzuwajac sensownych argumentow a nie powtarzanych bezmyslnie kalumni i bzdur?

nie doczekam sie niczego poza cytatami ze zrodel typu niezalezna.pl czy polonica
net.

doczekam sie natomiast wyzwisk na moj temat i byc moze groznych priwow ktore tradycyjnie oleje. bo bardziej ubawi mnie fakt ze komuna, ktorej nie ma, walcza ludzie majacy tak malo lat ze nie bardzo wiedza z czym walcza. ludzi ktorzy byli w glebokiej podstawowce gdy razem z kolegami stalismy z pochodniami i portretami gornikow z kopalni wujek pod domem kiszczaka. w czasach gdy mozna bylo trafic na dolek

zacznijcie w koncu myslec . to naprawde nie boli. jezeli chcecie zmieniac swiat to zacznijcie od siebie by nie robic zenady 1 sierpnia nie wiedzac po co cos krzyczycie. uzurpujac sobie prawo do jedynie slusznego obchodzenia tej rocznicy

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sie 2012, 15:53

rkoeman pisze:
jeszcze kilka lat temu nasza wspaniala prawicowa mlodziez nienawidzila ministra ziobro ktory zafundowal im sady 24h i zero tolerancji. minelo kilka lat i okazuje sie ze indokrynacja stadionowa zrobila swoje. nastapil powrot do korzeni i jawne przyznawanie sie do chorej ideologii i symboliki. nie ma wroga pod postacia komuny to wroga sobie stworzono. tylko w ten sposob mozna zachowac jednosc i porzadek nie widzac o co chodzi tej grupce ktora steruje stadionowa wiekszoscia (tak o kibicow chodzi bo laczy sie to z tym co stalo sie wczoraj)
1. Stadiony od zawsze były prawicowe, przepełnione chorą symboliką

2. Kiedy nienawidzono Ziobry, to czy stadiony były lewicowe?
3. Stadionowa młodzież nienawidziła PiSu, kiedy ten wystąpił przeciw kibicom. To dziwne? Platforma wystapiła bardziej, ale w dalszym ciągu ludzie mają wstręt przed PiSem. To hipokryzja, indoktrynacja?

I najważniejsze na koniec. Najebaleś w końcu jakiemuś hoolsowi na stadionie Wisły jak burzył do ciebie?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 sie 2012, 16:07

piwus pisze: Hołota, potem zaimek "wy", potem wmawianie, że się czegoś cieszę. Przecież to nie oczywiste, że to nie moja bajka. Każdy wie, szczególnie ty, że skakałem z radości.
:)
Widzisz a starczylo napisac "faktycznie zachowanie nieladne" i nie byloby problemu skoro poczules sie wywolany do tablicy gdy napisalem wczoraj o buczeniu holoty. Z nicka Cie przeciez nie wymienilem. Jezeli juz sie odezwales wlasnie od Ciebie oczekiwalem negatywnej reakcji na zaistniala sytuacje a otrzymalem negatywna reakcje na moje nazwanie po imieniu tego co przez miesiace robiliscie w tym temacie.

Do reszty tez mam sie odniesc? Raczej nie do mnie ta przemowa.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sie 2012, 16:15

Ale ja przed tobą nie odpowiadam. Poza tym różnica między nami jest taka, że ty nie możesz zrozumieć jak można mieć takie poglądy i dlatego mniej lub bardziej świadomie, mniej lub bardziej personalnie mnie obrażasz, a mi się głowie mieści jak można mieć takie przekonania jak ty. Po prostu się z nimi nie zgadzam. I to jest podstawowa przyczyna, dla której "wolnościowcy", "tolerancyjni" ludzie są mniej tolerancyjni i bardziej agresywni. Dlaczego wszędzie widzą manipulacje i propagandę, a sami zajmują się wmawianiem innym uczuć, opinii i reakcji.
Odnośnie reszty, to nie poczuwasz się do bycia palikotowcem, nie poczuwasz się do bycia antypisowcem. Do czego się poczuwasz? Bo bycia otwartym i miłym człowiekiem?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 sie 2012, 16:23

porownanie pochowania lecha kaczynskiego na wawelu do zenujacej szopki pod pomnikiem gloria victis nie ma zadnego sensu
Po pierwsze nie pochowanie Lecha Kaczyńskiego, tylko żenujące zachowania w trakcie trwania żałoby. Po drugie nie porównuje bo tutaj porównania nie ma, miesiąc po katastrofie układać z puszek Lecha krzyż to jest poziom rynsztoku do którego mało co jest w stanie wystartować.

Przywołałem te przykład tylko po to by pokazać, że ludzie pokroju Ryby na tamte zdarzenia klaskali uszami, a na buczenie w trakcie obchodów na które mają wyłożoną lagę nagle im się przypomniały zasady Savoir-vivre.
obawiam sie ze dyskusja z kims kto uwaza lecha kaczynskiego za bohatera oraz lyka tlumaczenia szefa MW jest z gory skazana na niepowodzenie
Nie muszę nic łykać, bo jakbyś nie zauważył sam wypisywałem powody za które tej władzy należą się buczenie. Do nich się nie odnosisz, tylko ciągle generalizujesz o jakiejś propagandzie bla bla. Czy to, że Komorowski zaprosił Jaruzelskiego do Pałacu to propaganda? Czy to, że żaden z komunistycznych katów nie został ukarany to propaganda? Czy to, że Rząd usuwa historie ze szkół to propaganda? Czy to, że Rząd i sprzyjające mu media nazywa ponad 20 tys. osób na Marszu Niepodległosci faszystami to propaganda? Czy to, że na stadionach patriotyczne oprawy i antykomunistyczne są zakazane, sciągane i karane to propoaganda? Czy to, że Rząd finansuje lewacką Krytykę Polityczną która ściąga do Polski Niemców by bili Polaków to propaganda? Ogarnij się typie w końcu skończ te swoje wstawki i odnieść się do konkretów.
bo mam wrazenie ze nie. widocznie uwazasz ze zyjemy w zniewolonym kraju a tusk i jego swita ciagle spiskuje przeciw nam. wydaje mi sie ze srednio pamietasz czasy komuny , nie czules strachu o ojca zawinietego na dolek podczas stanu wojennego i sinych preg na jego plecach. byc moze obce ci sa wartosci AK i pierscienie obu dziadkow przechowywanych jak relikwie. bo gdyby tak bylo nie mialbys takich pogladow i cieszyl sie tym czym obecnie jest polska. bylbys z tego powodu szczesliwy. wiedzac jak dluga i ciezka droge pokonalismy
Jakbym słyszał Kwaśniewskiego, który mówi, że nie powiniśmy pomstować na PRL no bo zobaczymy jak on odbudował kraj po wojnie. Litości chłopie. NIe mam zamiaru jako odniesienia do stanu obecnego kraju używać czasów ze stanu wojennego, bo równie dobrze mogą powiedzieć cieszmy się to co mamy bo w Gabonie to dzieci głodują. Mnie interesują standardy rozwiniętych demokracji i krajów demokratycznych, do tego powiniśmy dążyć, a nie cieszyć się, że mamy ciepłą wodę w kranie.
No bo nie każdy przeciwnik PO jest od razu Pisowcem jakbyście to chcieli widzieć. Kibole krzycząc Donald Matole twój rząd obalą kibole, nie krzyczą głosujemy na Jarka, tylko są przeciwko tej władzy, jej konkretnym działaniom. NIe chowają głowy w piasek bo za rogiem stoi straszny Jarek, tylko mówią prawde jak to wygląda.
tusk nie jest wrogiem polski mimo bledow ktore popelnia. komorowski rowniez mimo swojego braku obycia i gaf ktore popelnia. hgw mozna nie lubic (ja osobiscie jej nie lubie) ale nie dziala ona na zlecenie sil komunistycznych dybiacych na wolnosc polski. o wiele grozniejszy jest maciarewicz wierzacy w pancerne brzozy i dziury helowe. osoba ktora zniszczyla wywiad wojskowy oraz zycie wielu osob przez swoja manie przesladowcza. ogarnijcie sie troche bo czasem sie zle robi
Nie ważne czy Tusk i jego świta popełnia błędy celowe czy nieświadomie. Jedno i drugie ich dyskwalifikuje do sprawowania władzy. A akurat w tym konkretnym przypadku tj. w niszczeniu patriotyzmu i patriotycznych postaw są konsekwentni. Tusk już ponad 20 lat temu pisał, że Polskość to nienormalnośc i Polska jest mitem. Jego działania to tylko potwierdzają, likwidacja historii ze szkół, ściganie patriotycznych opraw, lżenie na tych co pamiętają, wspieranie lewaków z Krytki Politycznej i promocja tego typu kultury, która ma na celu jak to powiedział Palikot wprost wyrzeczeniu się wśród Polaków Polskości i przerobieniu ich na "światłych Europejczyków" którzy bezmyślnie kopiują wszystkie pomysły z tamtych stron.

A co do Macierewicza to po pierwsze w pancerną brzoze która niszczy samoloty to raczej ty wierzysz. Po drugie on o dziurze helowej nic nie mówił. Sam się więc ogarnij i nie łykaj wszystkiego jak pelikan tylko może siądź i posłuchaj całość bądź przeczytaj co ma do powiedzenia.
osobe pana bartoszreskiego zostawiam na koniec : potraficie wytlumaczyc co takiego zlego zrobil ten czlowiek? uzuwajac sensownych argumentow a nie powtarzanych bezmyslnie kalumni i bzdur?
Wyzywał ponad połowe Polaków którzy zagłosowali na Jarosława Kaczyńskiego od hien cmentarnych i bydła uprawiającego nekrofilie.
doczekam sie natomiast wyzwisk na moj temat i byc moze groznych priwow ktore tradycyjnie oleje.
Typowe dla was. Sam tutaj wbiłeś i napisałeś, że jak czegoś tam nie kumamy to powiniśmy umrzeć i ty coś będziesz gadał o obrażaniu? O straszniu na privach? Hipokryzja pełną gębą. I tak swoją drogą to nie mierz wszystkich swoją miarą zdaje sobie sprawę, że już bodaj MVB i paru innym groziłeś wpierdolem i straszyłeś tutaj Szkatułą. Ale uwierz nie każdy tak reaguje na oponentów na forum.
zacznijcie w koncu myslec . to naprawde nie boli.
Popieram zacznij w końcu myśleć a nie powtarzaj formułki o Macierewiczu który rzekomo wierzy w bombę helową.
uzurpujac sobie prawo do jedynie slusznego obchodzenia tej rocznicy
Nikt sobie tego prawa nie uzurpuje. Zbierz ekipę ze Szkatłuą na czele i idźcie świętować i czcić, ktoś wam broni? Ale tak jak napisał Piwus jakoś tak się dziwnie składa, że ci którzy mają wyłożoną lagę na jakiekolwiek rocznicę historyczne, najwięcej mają do powiedzenia jak to strasznie one wyglądały. No [k****] droga wolna idźcie i uczcijcie lepiej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 sie 2012, 16:35

piwus pisze:Ale ja przed tobą nie odpowiadam.
Ktos mowi ze odpowiadasz? Wspomnialem o buczeniu i sam sie odezwales. Skoro sie odezwales to oczekiwalem reakcji negatywnej na zaistniala sytuacje i tego nie ukrywam. Wolales za to odniesc sie do zupelnie czegos innego. Co jest znamienne samo w sobie.
piwus pisze: Poza tym różnica między nami jest taka, że ty nie możesz zrozumieć jak można mieć takie poglądy i mniej lub bardziej świadomie, mniej lub bardziej personalnie, mnie obrażasz, a mi się głowie mieści jak można mieć takie przekonania jak ty.
Jezeli pisanie ze jestem rozczarowany Twoja postawa i zachowaniem jest obrazaniem to mozesz czuc sie obrazony. Jezeli poczules sie obrazony moja wczorajsza wypowiedzia o holocie znaczy ze identyfikujesz sie z tymi ludzmi i faktycznie zaslugujesz na takie okreslenie.
Roznica miedzy nami jest taka ze Ty glosujesz na czlowieka i konkretna partie. Ja nie - moje glos dostawaly rozne ugrupowania. Probowaliscie mi przypiac latke wyznawcy Michnika a ostatnio Palikota. Tak by wam bylo latwiej ale niestety sie nie udalo.
piwus pisze: I to jest podstawowa przyczyna, dla której "wolnościowcy", "tolerancyjni" ludzie są mniej tolerancyjni i bardziej agresywni. Dlaczego wszędzie widzą manipulacje i propagandę, a sami zajmują się wmawianiem innym uczuć, opinii i reakcji.
To wszystko rownie dobrze mozesz napisac o swoich prawicowych kolegach i jak na moj gust pasowaloby duzo lepiej. Jeszcze tylko dodaj ze wszedzie wesza spiski i styknie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2012, 16:38

Ehh zeby jeszcze ci politycy dbali i walczyli o Was tak samo jak Wy o dbacie i walczycie o nich :lol:

A Kamil ogladaj sie za siebie - Szkatula Cie namierzyl. Najpierw teksty antybarcelonskie,teraz to... Ciebie juz nie ma chlopaku ! :mrgreen:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 sie 2012, 16:40

Chlopaczek pisze:
Jezeli pisanie ze jestem rozczarowany Twoja postawa i zachowaniem jest obrazaniem to mozesz czuc sie obrazony. Jezeli poczules sie obrazony moja wczorajsza wypowiedzia o holocie znaczy ze identyfikujesz sie z tymi ludzmi i faktycznie zaslugujesz na takie okreslenie.
Ok :shock:.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 sie 2012, 19:18

Beka z Ciebie typie. Jaka próba usprawiedliwienia się? Na moje to próba wytłumaczenia o co kaman i dlaczego padły hasłą takie, a nie inne.
Wszyscy wiedzą dlaczego tak się zachowali,więc nie rozumiem po co mieliby to tłumaczyć.Wiedzą,że dali ciała i teraz się usprawiedliwiają.
Dawaj. Chętnie posłucham Twojej wersji.
Jakiej wersji?Przeczytaj kilka razy to może załapiesz.
No chyba ma prawo taki myśleć co nie? Skoro 92% tych młodych, zajebistych jak tylko usłyszy, że ktoś głosuje na PiS to zaczyna z niego szydzić do momentu, aż nie zostanie zjedzony argumentami. Śmiech nagle znika z mordy i robi się głupio niestety. Choć są też i takie matoły, które po tej chwili ciszy ni z gruchy dojebią "i tak jebać PiS". Z takich beka przeokrutna, wiadomo. Jednocześnie można od razu wykumać, który z Twoich znajomych jest kretynem, a który nie.
Czyli 92% tych młodych to kretyni i matoły,tak?A 8% to inteligencja do której jak mniemam sam się zaliczasz?
A co, byli? Udowodnisz?
A Ty udowodnisz,że nie byli?
Człowiek inteligentny zawsze odniesie się do argumentów. Człowiek ograniczony umysłowo, tudzież z zamkniętym łbem na prawdę, zawsze będzie odnosił się ogólnikowo, albo stwierdzi, że jego rozmówca jest idiotą i kończy dyskusję (a tak naprawdę kończy, bo albo skuma, że pierdoli głupoty, albo najzwyczajniej braknie mu argumentów. Standardowe zachowanie;])
Piszesz o argumentach a w którym miejscu w swoim poście ich użyłeś?Chyba,że słowa "beka z Ciebie" to według Ciebie argument.No może w ostatnim akapicie coś by się znalazło.To jesteś człowiekiem inteligentnym czy ograniczonym umysłowo?A może coś pomiędzy?
No tak jak przewidziałem, zero odniesienia się do argumentów, tylko żałosne, usprawiedliwianie się. Szkoda czasu.

Nie ten czas i miejsce mówisz, za to jak przed pochowaniem L. Kaczyńskiego na Wawelu były protesty w czasie żałoby to był ten czas i miejsce prawda? Albo 2 miesiące po katastrofie na Krakowskim Przedmieściu szedł krzyż ułożony z puszek po Lechu to był ten czas i miejsce nie?
A do czego tu się odnosić?Układasz sobie scenariusz,wiesz lepiej co myślę i jakie mam poglądy a na słowa iż ktoś kogo popierasz dał zwyczajnie dupy piszesz esej naszpikowany argumentami by kogoś wybielić.Co byś nie pisał i czyje listy byś nie wklejał to Ci co gwizdali i buczeli podczas takich uroczystości zachowali się niestosownie.I co ma do tego krzyż z puszek i protesty na Wawelu?Jak dzieci,oni nam to my im :badziewie:
To, że jesteś ograniczony i dla ciebie wszystko jest czarno białe, przeciwnik tuska=owieczka Kaczyńskiego, narodowiec= Pisowiec to twoja sprawa. Ale rzeczywistość wygląda inaczej, ale dla ciebie to zbyt trudne do ogarnięcia, także na tym zakończmy.
Za każdym razem gdy szerzysz swoje fanaberie zarzucasz komuś wycieczki osobiste od których sam nie stronisz.Czy........może jednak masz rację i zakończmy.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”