AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 243

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 sty 2007, 18:21

Krzysztof Jarzyna pisze:Niby ludzie myslacy w Milanie a tu taki klops.
Nieźle jedziesz. Zawodnika drużyny, której kibicujesz klopsem nazywasz? :x
Krzysztof Jarzyna pisze:przezyje druga mlodosc
To by była już trzecia, nawiasem mówiąc.

Mówta co chceta, ale Ronaldo nie jest taki zły. Mimo widocznej od dawna nadwagi wciąż jest szybki, ha! teraz ma większy pęd i energię, ale z drugiej strony ciężar też :?.

Ciekawie będzie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 25 sty 2007, 18:37

Snipp_ pisze:Nieźle jedziesz. Zawodnika drużyny, której kibicujesz klopsem nazywasz?
Nie jego, tylko taki transfer :P A to roznica ;) Ronaldo co najwyzej mozna byloby nazwac klopsikiem, ale to z pozytywnym, pieszczotliwym zabarwieniem ;)

Snipp_ pisze:To by była już trzecia, nawiasem mówiąc.

Nie wypominaj mu :?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 25 sty 2007, 19:32

problem lezy w chęci jesli Ronaldo bedzie sie chcialo jesli bedzie sie mu dawac szanse nawet jak bedzie zawodził jesli bedzie dostawał podania to da rade w Milanie i strzeli 10-12 goli

jesli pozwoli sie mu byc sobą tzn. zlewac treningi silowe i fizyczne pozwoli sie mu na odrobine samby zyciowej to kto wie

W Realu Ronaldo był troche ofiara polityki klubu, najpierw polityki 'gwiazd galaktycznych' a teraz polityki czystki.
Po troche wymagano od niego (słusznie) zaangazowanie i walki ktorej on jakos od 4 lat nie przejawiał.

mimo wszystko dziekujemy Ronaldo za gre i wszystkiego dobrego w Milanie

mimo wszystko nie smiałbym sie tak z tego transferu Ronadlo gwarantuje na pewno jakas ilosc goli (jesli dostanie podania itd)

jesli majac teraz Ronadlo, Milan zwróci sie ku mlodemu Rossiemu z Parmy (a własności Man Utd) ktory zdradza wielkie mozliwosci i uda im sie go sporowadzic to bedzie to b.dobre rozwiazanie dla Milanu

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 25 sty 2007, 19:37

Wie ktos czy to prawda ze bilety na mecze Milanu nie mozna kupic w kasie na stadionie :roll: bo ja do medioalnu jade i w jednym przewodniku pisze ze mozna a na acmilan.pl ze nie i mam dylemat a ttk apropo wybieram sie na milan -parma i do mediolanu dojade w dzien meczu i nie wiem czy w niedziele mozna gdzies kupic :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 sty 2007, 20:36

Widać, że Moratti tego transferu nie może przetrawić :lol: Ja to w sumie przyjmuję obojętnie. Bardziej mnie już zdenerwował Vieri swego czasu, a to pewnie dlatego, że przechodził do Milanu bezpośrednio z Interu. Nie wiem czy będzie dobrze grał, czy źle, ale mam nadzieję, że Adriano na żadne party nie będzie wyciągał po nocach. :won:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 25 sty 2007, 23:01

Ehh to jeden z najgorszych dni w moim zyciu .....

To jest cholerne ze Milan raz robi dobvry transfer Oddo a drugi kompeltnie do bani 0 grubas i jeszcze zaplacili za niego tyle kasy toszto marnotrawienie pieneidzy !!!

P.S Co by nie mowic o Oliveirze to ejst lepszy niz Ronaldo. W sumie trudno zlaesc kogos gorzego niz ronadlo ;/ ;/

A co na to Zaza ??? Bo go dawn o nie było ??
mimo wszystko nie smiałbym sie tak z tego transferu Ronadlo gwarantuje na pewno jakas ilosc goli (jesli dostanie podania itd)
To tak jak z Rasiakiem, trzeba go nabic pilka, zeby padł gol ....

I tak nie jest mi do śmiechu

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 sty 2007, 23:15

W drugim półfinałowym spotkaniu Pucharu Włoch AC Milan zremisował na własnym stadionie z AS Romą 2:2 (2:2). Ciekawy mecz ale Milan powinien był wygrać. No może to Ronaldo będzie zawodnikiem decydującym o zwycięstwie :D

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 sty 2007, 23:31

BaSSu pisze:Ciekawy mecz ale Milan powinien był wygrać

A to z jakiego powodu :roll:

Powiedzmy sobie szczerze ze to Roma byla dzis druzyna troszeczke lepsza. Zaprezentowala sie z troche lepszej strony i mimo ze owszem uznam wynik za sprawiedliwy ale jak cos to raczej ze wskazaniem na Rome a nie na Milan :P

Podczas transmisji na Rai Uno duzo miesjca poswiecono na pokazywanie nowych nabytkow Milanu: Oddo i Ronaldo. Moze z nimi w skladzie Milan pokaze lepszy futbol podczas rewaznu za tydzien an Olimipico. Bo narazie nie zachwycili mnie i teraz obiektywnie moge powiedziec ze Roma na dzien dzisiejszy jest lepsza :twisted:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 26 sty 2007, 0:00

eh jak w rewanzu zagra grubas to moge juz pogratulowac Romie awansu .

P.S Pokonajcie Inter bo tego chya chca wszyscy tu obecni :D

Ale on jest "chudy" !!! normalnie jedyne 40 kg !!!

Obrazek

Kurde wyglada jak mlody Zdiszek Kręcina z bylego zarzadu PZPN :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sty 2007, 0:15

Wypada mi sie zgodzic z romanista iz Roma byla dzisiaj odrobine lepsze.
Milan bardzo dobrze sobie radzil przez pierwsze 20-25 minut.Potem Roma przycisnela czego efektem byly dwie bramki a w drugiej polowie to wlasnie zespol z Rzymu byl blizszy strzelenia zwycieskiego gola.
Z calego meczu najbardziej utkwil mi w pamieci Ronaldo na trybunach i druga bramka dla Romy.Pizzaro zrobil naprawde wiele zeby trafic pilka w Dide jednak nasz bramkarz nie byl zbytnio zainteresowany zlapaniem pilki lecacej w srodek bramki (moze za latwa byla dla niego?).
Slabiutki mecz Kaki.
Patrzac na to co wyrabial Simic w ofensywnie juz nie moge sie doczekac debiutu Oddo.
Moze na Olimpico pojdzie nam lepiej.

Milan \o/

Macie cos tutaj od Zazy (zachowano orginalna pisownie :P):

peyter napisał:
A co na to Zaza ??? Bo go dawn o nie było ??

Nie bój nic o Zaza Razz narazie mam urlop Razz Nie było mnie troche ale widze że ban nadal wisi. Trudno sie mówi. Z Zomo nie wygrasz. To cały Piwus ... nawet jak mu splunąć w twarz to on powie że deszcze pada Razz

Co do meczu to świetne widowisko. Ale pozostał nie dosyt bo stracili głupio bramki - jeszcze na 2:1 jako tako bo Totti zachował sie jak Heniu, i ładnie ją przepuscił ale Pizarro na 2:2 to szmata Didy Rolling Eyes Potem wybronił kapitalnie przy strzale tego nowego dużego Romy ale to go nie usprawiedliwia. Ten mecz może było wygrać i przegrać. Romie 2;2 pasowało (trudno by nie Rolling Eyes) bo potem grała na Tottiego i dopiero dojście graczy z drugiej lini. A i Milan zwolnił i to już nie przynosiło efektów. Wiele okazji w tym meczu, nawet chyba Roma stworzyła wiecej takich klarownych tylko że po kontrach. Trudno by Milan bronił 2;2 u siebie. Ogółem nie może nażekać z tego 2:2 bo to tylko Coppa ale mecz był ładny Krzywy mowa !

Kaka zagrał w kratke, ale piłka do Janka przy bramce kosmiczna. Tylko to plus kilka strzałów to za mało, widać że stara sie ale to jego drugi mecz dopiero po urazie. Ambrosini też siad bo już potem nie dawał rady ale nie grał kawał czasu ... Oby tylko zadne urazy sie nie odnowiły.

Billy dziś robił za świetego mikołaja. Dwa max prezenty. Ale zadziwiająco dobrze Bonera sobie ostatnio poczyna. Jankulovski też poprawnie, wiele razy hasał flanką no i asysta. Choć Panucci wrzucił w pole przy bramke Perrotty z jego strony Razz

Widać że obaj trenerzy podeszli do tego meczu poważnie, ale mimo wszystko zaskoczył mnie Spalletti. Bo zagrał nie mal że podstawowy składem. Nie spasował Manciniego czy Chivu. Nie było Taddeiego i Doniego z podstawowej 11. U nas 4 graczy. i tak mnie zaskoczył Ancelotti z Pirlo i Jankulovskim. Szkoda ze Oddo nie zagrał, tu masz racje prezes bo Simic w ataku to jak Rolling Eyes On powinień grać na środku lepiej sobie radzi.

Transfery ? Rolling Eyes Oddo - czyli jak sie tworzy seriale w wielkim świecie. Ciesze sie że wreście koniec tej szopki i udało sie pozyskać Massimo - to 6 mistrz świata w naszym składzie Krzywy Na to liczyłem i nie zawiodłem sie - drugi kapitan Lazio wyrwany w ostatnim czasie Krzywy Oby grał jak Nesta Razz

Ronaldo ? widząc go dziś na Giuseppe Meazza miałem wode ... naprawde nie wiem czy jest sens ? ile to sie pisze o jego ambicji, checi zagranie Capello na nosie, kolejnego policzka Morattiemu, checi odrodzenia sie itd.. ale czy naprawde w klubie wierza że odżyje ? już ciul z wagą bo on ma nie tylko biegać ale i strzelać - przeciesz na teraz był by 4 napastnikiem ... taki Borriello tylko trzeba mu płacić 6 milionów... Oczywiscie w formie to inny rozmiar kapelusza ale na to trzeba bedzie czekać. Na szczescie to nie moje pieniądze i ja stratny nie bede ale nie wierze w to że w drugiej cześci sezonu jest wstanie wygryć Gile czy Oliveire. Szanse bedzie dostawał bo trudno by nie [zwłaszcza jak nie może grac w LM] ale nic wiecej - z prostej przyczyny Gila strzela a Oliveira gra tak jak Ancelotti chce czyli nie na szpicy ale wracając, kreując wiec to tak zostanie. Wie pytam sie Galliani po co ? Lubisz nasz zaskakiwać, jak na plus jak i na minus ...

Jedno mnie cieszy w tym wszystkim - mianowicie minimalne ryzyko - i radze Wam nie wierzyć w te Hiszpańskie news na temat sumy transferu. Bo trzeba tez dac argument Realowi Wink zasili Milan za free. To jest dla mnie pewne, wykupi swoja umowe sam ! Trzeba bedzie mu płacić 6 milionów, ale to nie problem. Gallani nie obieca nic Realowi, nie odda nikogo i w zasadzie tylko możemy zyskać jak sie odrodzi, ale mimo to nadal jakoś go nie widze w Milanello....

Bedzie co ma być, narazie pozdrawiam i czekam na rewanż. Szybko sie tu nie pojawie wiec wypijcie za błedy Laughing Forza Calcio !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2007, 10:28

peyter pisze:To tak jak z Rasiakiem, trzeba go nabic pilka, zeby padł gol ....

I kto to mowi... Inzaghi :P
Tak Oliveira jest lepszy od Ronaldo, frustracja siega juz maximum. Patrz taki gruby bez ambicji a i tak z lepszymi wynikami ciagle od Ricardo.
peyter pisze:Ale on jest "chudy" !!! normalnie jedyne 40 kg !!!

Ile wazy Ronadlo.

Ciekawe, bo jesli jest jakas grupka podobnych tobie, to chyba jasno Silvio i cały Milan pokazał ci, ze takich ludzi takie zdanie jakie ty prezentujesz... maja w d...
Ronaldo został potraktowany jak krol :P :P TU samolot prywatny Silvio, tu limuzyna :twisted: Zadzwona do Gallianiego moze jeszcze cie posłucha...
PD bez Ronaldo 8)

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 26 sty 2007, 15:19

Inzaghi to przynajmiej prawdziwy Milanista i nie robi sie siebie zbawcy ludzkosci ....

Niedługo opublikue artykul o Ronaldo to w nim zmaieszcze dokaldna analize bo tu mi sie nei chce tego pisac to moze zrozumiesz o co biega w tym wszystkim :D

Widziales moze wczorajszego gola Oliveiy ?? Ronaldo to by nawet za ta pilka nie pobiegł

Co do dalszej wypowiedzi to chyba zasluzyles na jakies upomnienie z ta d*** :D

W ksiazce Chłopi Jagne tez poczatkowo przyjeli z wielka pompą wbrew ostrzezeniom a jak sie skonczyło ?? Wywieźli ją na gnoju :D Teraz kwestia czasu jest ile czasu uplynie az Ronaldo zostanei wywieziony na gnoju :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2007, 16:26

Inzaghi to przynajmiej prawdziwy Milanista i nie robi sie siebie zbawcy ludzkosci ....
Prawdziwy Milanista tzn... Jakie warunki trzeba spełnic, zeby byc prawdziwym Milanista :?: Daj mi argument, ze Ronaldo robi z siebie zbawce ludzkosci.

Nie zapomnij wspomniec w artykule o skutecznosci Ronaldo, przedewszystkim pod wzgledem oddawanych strzałow.

Gola wczoraj widzialem.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1310

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 sty 2007, 18:34

Chociaż byś peyter nie podawał przykładu tego zawodnika :roll:
Co do wczorajszego meczu to pierwsze 30 minut mnie zszokowało :o.Milan grał jak natochniony w pełni kontrolujac mecz, grając z pełnym zaangażowanie przeciwko co by nie mówić z bardzo dobrą ekipą.Później ewidentnie spuścili z tonu zostawili zbyt wiele miejsca Romie i zaczeło się :roll: .Roma jak to Roma kapitalna w ataku przycisneła Milan nie samowicie.A widoczny był brak podstawowych obrońców szczególnie jeżeli chodzi o słabe występy Billego i Simicia :lol: .Ten 2 to już niech usiądzie na ławce i z niej nie schodzi :!: .Natomiasy uważam że kolejny bardzo przyzwoity występ na środku obrony zanotował Daniele Bonera.Był bardzo pewny a w trudnych sytuacjach zachowywał sie bardzo "przytomnie".Na początku gdy przyszedł to szczerze za bardzo w niego nie wierzyłem ale teraz grając na środku a nie prawej obronie zaczynam się do niego przekonywać.I wydaje mi się gdy Kaladze wróci do pełni formy to oni powinni utworzyć duet na pierwszy mecz z Celticiem bo jest mała szansa że Nesta bedzie gotowy na 100% na Szkotów.Natomiast w moim odczuciu znów troche zawiódł Kaka :evil: .Bardzo dużo strat przeplatanych perfekcyjnymi zagraniami.Widać że brakuje jeszcze mu czucia piłki po kontuzji i ciągłości gry.

Co do Ronaldo to od początku byłem na nie i trudno aby się to zmieniło.Ten zawodnik w moim przekonaniu się już skończył.Oczywiście może stać się cud i Ronaldo wróci do wielkiej formy czego mu życze jednak uważam że latem Milan powinien się rozejrzeć za naprawde wartościowym napastnikiem

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 26 sty 2007, 20:08

Gila Pippo przeciez zawsze mowil ze od malego byl Milanista i ten pare lat w naszej koszulce to chyba wystarczy. ( w sensie nie staż, ale to co robil, mowil itd. )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”