Liverpool (zbiorczy) - Strona 243

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 sty 2011, 23:37

Suso i Coady od jutra będą trenować w Melwood wraz z pierwszą drużyną. Świetna wiadomość, bo ci zawodnicy to przyszłość klubu z Anfield. Duże nadzieje wiążę przede wszystkim z młodym Hiszpanem, bo tak utalentowanego młodego zawodnika w akademii to nie było od lat. Mam nadzieję, że Dalglish już w tym sezonie wpuści go kilka razy na boisko. Fabregas debiutował przecież w wieku 17 lat bodajże, także Suso również powinien otrzymać swoją szansę.

Poza tym, Young znowu łączony z przejściem na Anfield.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 sty 2011, 18:08

http://lfc.pl/39680

A czemu to nie mógł być nasz serbski Maradona?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sty 2011, 18:45

Dobra decyzja. Tym bardziej, że do końca tygodnia dopięty zostanie transfer Suareza.

Kwota za transfer Holendra to najprawdopodobniej 6 milionów funtów. Znacznie mniej niż za niego zapłaciliśmy, ale w tej chwili wyciągnięcie większej gotówki graniczyłoby z cudem. Ryan niestety zupełnie nie spełnił pokładanych w nim oczekiwań i ja płakać za nim nie będę. Pozostaje życzyć powodzenia.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 sty 2011, 18:46

A z Luisem to już potwierdzone, czy co? Fajnie byłoby dostać jeszcze Young'a - i skrzydło mamy obstawione.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 sty 2011, 18:51

Nie, jeszcze nie potwierdzone, jednak to raczej kwestia czasu.

Jeśli chodzi o Younga, to oferta ma się pojawić w najbliższym czasie. AV jest skłonna do negocjacji.

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 18 sty 2011, 23:45

Moze odejscie Babela bedzie dobre,moze nie.Czas pokaze.
Ja zaluje jego odejscia bo tak naprawde nigdy nie dostal zbyt wielu szans,mam na mysli chocby 3 mecze z rzedu.A i w klubie zostalo na pewno wielu pilkarzy gorszych od niego!
Do tego nasza lawka znow bedzie "cieniutka" nawet jak ktos wartosciowy przyjdzie.
A suma odstepnego cos kolo 6 baniek funtow tez nie powala na kolana,w zeszlym okienku Birmingham dawalo cos kolo 9.

Co do Suareza to poczekajmy na oficjalne info,bo widze,ze niektorzy sa juz niemal pewni tego transferu. :lol:

Dobra decyzja Kennego co do mlodych Suso i Coadyego.
Jesli Suso naprawde taki talent to na pewno dostanie szanse.Przyznam,ze jeszcze go nie widzialem w akcji.
Glosno tez bylo swego czasu o Gerardo Brunie-niby tez mial byc taki talent i co?To samo z Pacheco,kiedy dostawal szanse raczej niczym sie nie wyroznial.
A wczesniej Wegier Nemeth,sprzedany do Grecji i grywa on tam chociaz?A juz byl przymierzany przez niektorych jako partner albo nastepca Torresa :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 sty 2011, 17:15

Bruna w rezerwach dalej gra dobrze, więc ja bym go nie skreślał. Chociaż Suso to nieporównywalnie większy talent.

Transfer Suareza się komplikuje. Sam zawodnik ponoć zaakceptował warunki indywidualnego kontraktu, ale Ajax chce więcej kasy. Niewykluczone, że do całej transakcji włączony zostanie Babel, który woli wrócić na stare śmieci, niż przechodzić do Hoffenheim. Fanem talentu Luisa nie jestem, ale mimo wszystko trzymam kciuki za ostateczną finalizację transferu.

Poza tym, Agger zapowiedział, że chce zostać na Anfield.

LiverpoolForever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LiverpoolForever » 19 sty 2011, 17:31

gienio pisze:Moze odejscie Babela bedzie dobre,moze nie.Czas pokaze.
Ja zaluje jego odejscia bo tak naprawde nigdy nie dostal zbyt wielu szans,mam na mysli chocby 3 mecze z rzedu.
A nie pamiętasz już jego pierwszego sezonu w naszych barwach?Rozegrał wtedy 30 meczów w lidze,w kolejnym 27(wg transfermarkt.de).Oczywiście,że nie w każdym zaczynał mecz w podstawowym składzie,ale nie można powiedzieć,że przy takiej ilości rozegranych spotkań nie otrzymał szans.Zresztą to,że nie grał regularnie w pierwszym składzie świadczy też o tym,że nie potrafił przekonać do siebie trenera.Ja tam cieszę się,że odchodzi,przychodził do nas jako wielki talent a na dobrą sprawę tego potencjału nigdy nie pokazał albo nie pokazywał go regularnie mimo kilku przebłysków.Jego pobyt w klubie mnie rozczarował,bo wiązano z nim duże nadzieje gdy przychodził.
gienio pisze: A i w klubie zostalo na pewno wielu pilkarzy gorszych od niego!
Tak,ale w ciągu jednego zimowego okienka wszystkich nie wymienimy.

Mnie 6 mln funtów nie dziwi,to i tak nie zła cena za piłkarza który był rezerwowym w 13 klubie EPL,na dobrą sprawę nie wiadomo nawet jak będzie się prezentował gdy rozegra kilka meczów z rzędu w pierwszym składzie.
gienio pisze:Do tego nasza lawka znow bedzie "cieniutka" nawet jak ktos wartosciowy przyjdzie.
Ktoś pewnie przyjdzie,bo choć Babel był jaki był to pozbycie się go bez zastąpienia go kimś nowym w połowie sezonu byłoby skrajną głupotą gdy nasze skrzydła to najsłabiej obsadzona pozycja w zespole obok LO.

Cieszy dołączenie Suso i Coady'ego do pierwszego zespołu,to plus ostatnie szanse dla Shelveya w pierwszym składzie pokazuje,że King Kenny pewnie będzie dawał szanse młodym.

E:http://www.ajax-amsterdam.pl/aktualnoci ... za-suareza

to post z dzisiaj więc chyba jednak Ajax będzie skłonny sprzedać go za ok 20 baniek,wtedy pewnie kluby się dogadają.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 sty 2011, 18:06

Szanse dla młodych faktycznie cieszą, ale wciąż brakuje mi Wilsona grającego jakieś ogony. Mam nadzieję, że latem pozbędziemy się Kyrgiakosa, co otworzy drzwi do pierwszego składu właśnie Wilsonowi lub Ayali.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sty 2011, 20:20

Podobno Joe Cole gra dziś w meczu rezerw z Manchesterem :lol: Czymś to spowodowane, czy ot tak zesłany?

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 19 sty 2011, 20:30

Przyznam, że dopóki nie zostanie ogłoszony transfer oficjanie na stronie LFC to nie ma co zakładać, że jakikolwiek transfer jest pewny, gdyż kuluarów nie znamy, a jak pokazuje przykład Ronaldinho można być po słowie z ManU i przejść do Barcelony, albo nakręcić całą Brazylię, tak samo z Pienear'm Tottenham - Chelsea - Tottenham, a może coś jeszcze.
W przypadku Suareza w grze jest jeszcze Tottenham, a mówi się także o zainteresowaniu ManU.

Co do Babela, mimo że od co najmniej dwóch lat nic nie grał, za parę akcji i parę goli sentyment do niego miałem, chociaż chyba jednak miał za mało serca na LFC, ... ale w po tej sytuacji na Twitterze można by powiedzieć, że jednak oddany był bardzo?? kto wie.
W każdym razie nie ma jeszcze oficjalnego info, więc poczekajmy.

Tyle się ostatnimi czasy pokazuje "wielkich talentów" w LFC, a potem kolejnych się sprzedaje... mam nadzieję, że King faktycznie spróbuje wprowadzić kilku do gry i będzie w tym skuteczniejszy niż poprzednicy, już dość długo czekamy na wejścia do zespołu w stylu Owen, czy Gerro - high time

Pozdro

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 19 sty 2011, 20:41

Suareza nie ma nawet na ławce w meczu z Feyenoordem... może coś jest na rzeczy :pray:

edyta: tak samo jak Emanuelsona. dżizas, jak to zrobią, nawet z wymianą na Babela, to będzie stopa zadowolony.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 sty 2011, 21:03

Suarez ma zawieszenie bo jakiś czas temu ugryzł zawodnika przeciwnej drużyny.
Emanuelson natomiast ma problemy z kostką od jakiegoś czasu.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 19 sty 2011, 21:09

a to przepraszam, o ukąszeniu słyszałem, ale że to było dawno temu - zapomniałem, i nie myślałem, że kara jeszcze trwa.

Emanuelson jednakowoż nadałby się na skrzydło, jak się tylko wyleczy.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 sty 2011, 23:09

Sergek pisze:Czymś to spowodowane, czy ot tak zesłany?
Można powiedzieć, że trafił swój na swego. Gra w rezerwach, bo jest po prostu słaby. No i te jego 90 tysięcy funtów tygodniowo... :olaboga:
cycu pisze:W przypadku Suareza w grze jest jeszcze Tottenham (...)
Tottenhamu nie ma w grze. Mówi się, że Suarez jest zdecydowany na transfer do Liverpoolu.
moja_stopa pisze:a to przepraszam, o ukąszeniu słyszałem, ale że to było dawno temu - zapomniałem, i nie myślałem, że kara jeszcze trwa.
7 kolejek za to pauzuje. :wink:

Emanuelsona zdecydowanie nie chcę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”