Realowi nie zrobi 5 mln różnicy więcej, zwłaszcza za chłopaka, który na rynku i tak kosztowałby dużo więcej bez klauzuli, a dla Fenerbahce oznacza jednego fajnego gracza do kupna, więc może odbyło się to w fajnych warunkach. Ale nie wiem, tak tylko teoretyzuję, że może dlatego będzie trochę więcej niż klauzula (Fabrizio potwierdza).
Pisałem parę razy, że brakowało mi takich transferów (bez żadnej otoczki wielomiesięcznych negocjacji wielkich cracków czy kupowania 16-latków z Brazylii za fortunę) w ostatnich latach, tak że git.
Tak, Real ma w tym momencie 4 ofensywnych graczy, jak nie będzie Golddiggera to fajnie to wygląda dla Turka.
Barcelona ma lepszą kadrę pod ligowe granie, co widzieliśmy w tym sezonie, a ta kadra Realu jest za słaba na wygranie LM.
Potem masz sezon 2022/23, gdzie Real wpierdolił Barcelonie w Copa del Rey i zagrał dużo lepiej w pucharach, tylko co z tego, skoro ci pierwsi skończyli z Copa del Rey, a ci drudzy z ligą? I ci drudzy mieli summa summarum lepszy sezon?
Real ma trzech graczy, którzy są w stanie zrobić dwucyfrową liczbę bramek w lidze, z czego jeden to Joselu, jak to się nie zmieni to Barcelona będzie faworytem w lidze.
Za słaba na wygranie LM - żeby realnie tego oczekiwać, bo wiadomo, różne rzeczy się dzieją w pucharach.