Pewniak dnia - Strona 245

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Pewniak dnia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 16 sie 2011, 11:08

Eric Prodon - Yuri Schukin H(0 - 1.5) 1 2.30

Prodon w życiowej(?) formie, niepokonany od 9 spotkań, ogólnie na cegle wygrał 36 z 52 pojedynków. Bezpośrednio mierzyli się raz, dosyc dawno temu i górą był Prodon wygrywając 6-2,7-6

btw. to jest handi na sety;]

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 16 sie 2011, 18:23

#4 Watford - West Ham United 2 (2.2)

Zespół ze wschodniego Londynu niespodziewanie przegrał pierwsze ligowe spotkanie. West Ham jest moim zdaniem głównym kandydatem do awansu, klub nie osłabił się znacząco po spadku, mają możliwości sportowe, finansowe, jak i infrastrukturalne ( Stadion Olimpijski zastąpi Upton Park jako dom Młotów po Igrzyskach ). Sam Allardyce zmotywuje swoich podopiecznych do pierwszych derbów w The Championship. Watford, 14 zespół poprzedniego sezonu zaplecza najlepszej ligi świata, rozpoczął sezon przeciętnie, remisując z 8 zespołem poprzedniego sezonu na wyjeździe i przegrywając ze słabszym od siebie Derby na własnym stadionie. Obrona Młotów powinna zagrać na 0 z tyłu, goście powinni prowadzić już przed przerwą.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 17 sie 2011, 0:05

#5 Leicester City - Bristol City H(0 - 2) 1 (4.1)

Bristol City zaczęło sezon tragicznie. 15 zespół poprzedniego sezonu zaplecza BPL w pierwszym meczu sezonu 11/12 przegrał przed własną publicznością 0:3, następnie, w swoistych derbach, przegrał w Cardiff tracąc po raz kolejny 3 bramki. Zespół z południa nie osłabił się tego lata, ale też nie było wzmocnień. Czerwona latarnia rozgrywek zmierzy się z zespołem prowadzonym przez byłego selekcjonera synów Albionu, Erikssona. Lisy są zdecydowanymi faworytami przed tym spotkaniem. Zespół z centralnej części wyspy gra przeciętnie, jednak z przeciwnikami słabszymi od siebie radzi sobie dobrze. Lisy grały w lidze póki co z Coventry, wygrały w delegacji 0:1, a także przegrały 0:2 na własnym stadionie z 5 zespołem poprzedniego sezonu. Obie drużyny są nieobliczalne, nie wiadomo kiedy piłkarze z nad Avonu 'zaskoczą', a i forma Leicester stoi pod znakiem zapytania. Ja jednak wierzę, że piłkarze prowadzeni przez szweda postanowią zrehabilitować się za porażkę z Reading i tym razem gładko ograją Bristol.

P.S. nie łączę postów, ponieważ nie wyrobiłem się z oddaniem typu we wtorek

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 sie 2011, 2:29

#4 Wisła Kraków - APOEL Nikozja u1,5 2,75

W Lidze Mistrzów póki co APOEL bez straty gola, w ostatnim meczu - Superpucharze Grecji - również bez straty gola, to tylko świadczy dobrze, że ich gra defensywna stoi na wysokim poziomie. W Wiśle w ataku natomiast posucha, Genkov - bez formy, Biton - póki co to jest jeszcze nie to na co go stać, Małecki - bez formy, Kirm - bez formy. Aby Iliev i Melikson coś grają z przodu. APOEL wątpię, aby jakoś mocno zaatakował, raczej nastawią się na kontry. Wisła będzie próbować, ale brak skuteczności zapewne będzie widoczny, po za tym sądzę, że priorytetem będzie zachowanie czystego konta, a to może się udać, ponieważ Wisła gra u siebie nieźle. Reasumując w gola dla Cypryjczyków raczej nie wierzę, jedynie nadzieja dla nich, że defensywa odwali jakiegoś babola, ewentualnie nadzieje się na jakąś kontrę, natomiast jak Wisła coś wciśnie mocnej defensywie APOEL-u to nie sądzę, aby to było więcej niż 1 gol - za mało mamy solidnych armat z przodu. 0:0 lub 1:0 taki wynik wydaje mi się najbardziej prawdopodobny.
Przewidywalny skład (ewentualnie za Genkowa będzie Biton):
--------------Pareiko----------------
Lamey---Jaliens---Chavez---Diaz
-------Wilk---Sobolewski-----------
Małecki-----Melikson-------Iliev---
--------------Genkow----------------

PS Mam nadzieję, że taki obrazek będziemy mogli oglądać nie tylko dziś :)

Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 17 sie 2011, 13:46

Svetlana Kuznetsova - Petra Cetkovska 2 2.93

Wysoki kurs mnie skusił, Cetkovska nie jest wcale na straconej pozycji moim zdaniem.Na twardej nawierzchni w tym roku gra naprawde bardzo dobrze. 13 wygranych na 16 rozgrywanych spotkań. Kuznetsova doznała 8 porażek przy tej samej liczbie wygranych. Czeszka jest w niesamowitym gazie i choc nie bez problemow to mysle ze jest w stanie uporac sie z Rosjanką.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 17 sie 2011, 20:38

# 4 Dinamo Zagreb - Malmo FF awans 2 2.55

Szwecja już bardzo długo czeka na swój zespół w Lidze Mistrzów. Kurs jest zachęcający, a szanse zespołu ze Skandynawii całkiem spore. To będzie zacięta rywalizacja, a jej losy będą się ważyć zapewne do ostatnich minut rewanżowego spotkania.
W Malmo gra zawodnik mający polskie korzenie i będę za nich trzymać kciuki.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 17 sie 2011, 20:42

# 5 Celtic Glasgow - Sion 1 1.55 * 2 = 3.10 (pewniak)

Murowanym faworytem dla mnie w tym starciu są gospodarze. Generalnie w pucharach, grając przed własną publicznością osiągają dobre rezultaty. Nie taki zespół jak Sion już poległ w Szkocji. Będzie to dla mnie sporego kalibru niespodzianka, jeżeli Celtic nie wygra w czwartek. Zrobią wszystko by faza grupowa Ligi Europy ich w tym sezonie nie ominęła. Kluczem do tego jest zwycięstwo na własnym obiekcie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 sie 2011, 22:41

#3 Barcelona - Real Madrid H(0 - 1) 1 3.55

Standardowo juz na czas GD ;d Tym razem argumentacja krotka - srodek Barcelony podstawowy: Busquets, Xavi, Iniesta. W Realu brak Pepe na DMF, zamiast tego gra na obronie - nie wierze ze Barca, mimo slabszej formy i Pedro kopiacego sie po czole, tego nie wykorzysta, spodziewam sie jakiegos 3:1 dla teatralnych.

#4 Barcelona - Real Madrid (Wynik do przerwy/wynik końcowy) 1/1 3.15

Powody przedstawione juz wyzej - jesli maja wygrac dwoma bramkami, to strzelanie zacznie sie juz w pierwszej polowie. W drugiej pewnie Real przyatakuje i wpadnie cos wiecej.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 sie 2011, 17:36

#9 Arsenal(+1) - Liverpool X 4,10

Arsenal swoim działaniem na rynku transferowym może wykluczyć się z przyszłorocznej Ligi Mistrzów. Osłabienia wynikające ze sprzedaży Nasriego i Fabregasa, a także kontuzji kilku zawodników, sprawią, że w najbliższym mecz ciężko będzie wygrać nawet grając na Emirates. Myślę, że "The Reds" stać na minimalne zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 sie 2011, 17:05

#5 Borussia Dortmund - 1.FC Nurnberg (+1) 1 1,87
#6 Nurnberg nie strzeli 2,0

BVB po wpadce z Hoffenheim (która była do przewidzenia, bo ten rywal BVB nie leży) będzie chciała się zrehabilitować przed swoimi kibicami. Jak na wyjeździe Borussia grywa w kratkę, tak u siebie nie zawodzi - na ostatnie 6 meczów wygrali wszystkie i to na dodatek przynajmniej dwoma golami. Kagawa, Goetze i Grosskreutz są w formie, Lewy też nie gra źle, a defensywa jest ostoją już od zeszłego sezonu, ponadto ma wyjść najsilniejszym zestawieniem z Łukaszem, Matsem, Nevenem, Marcelem no i Romkiem na bramce. Po za tym w obwodzie zawsze jest świetny Santana. Także uważam, że również czyste konto jest wielce prawdopodobne. Nurnberg to taki średniak ligowy, starają się utrzymać w lidze, ale jak się uda ugrać górną połówkę tabeli to będą szczęśliwi. Ostatnio mają niezłą passę, bo w każdym meczu strzelają przynajmniej jednego gola, ale uważam, że ta passa się jutro skończy, a żółto-czarni pewnie wygrają wracając do czuba tabeli. Ostatnie wyniki na Westfallen BVB z Nurnberg to 4:0 i 2:0.

Prawdopodobny skład:
Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2011, 21:41

#1. Arsenal - Liverpool X 3,20
Co tu duzo mowic - Arsenal jest w dupie jesli chodzi o skład. Srodek pola nie istnieje, w obronie męczyć będzie debiutant który rozegrał 8 meczow w zawodowej pilce ligowej (6. ligi conference nie liczymy), ogolnie bedzie ciezko.Nie wiem co jeszcze wiecej napisac, bo juz wszystko zostalo napisane w temacie meczowym.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 20 sie 2011, 15:58

#6 Burnley - Cardiff City 2 (2.75)

Zespół z Walii został w środku tygodnia podrażniony porażką z Brighton na własnym stadionie. Cardiff za wszelką cenę będzie chciało wygrać dzisiejsze spotkanie, aby czołówka nie odskoczyła im. Brunley gra bardzo słabo w tym sezonie. Zaczęło od remisu ze stołecznym Watford, a w poprzedniej kolejce przegrało z przeciętnym Crystal Palace. Po dwóch spotkaniach z przeciwnikami ze stolicy przychodzi zmierzyć się Burnley z 3 zespołem poprzedniego sezonu, gdzie moim faworytem jest zespół przyjezdnych.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 22 sie 2011, 14:50

#7 Manchester United - Tottenham 1X 1,13*2=2,26 Pewniak

Manchester to moim zdaniem najlepsza ekipa w Anglii, grają fajny, radosny futbol, zazwyczaj pakują po kilka goli, a niedawno pokonali samą Barcę. Jeśli chodzi o ich kadrę na mecz to są braki w obronie, ale zmiennicy są dobrzy, więc powinni dać radę, De Gea już nie chce mi się wierzyć, żeby odwalał jakieś babole. U Kogutów również braki, ale największym problemem będzie brak rozgrywającego Modricia. Niby będzie jeszcze Van Der Vaart, ale spadek jakości w ofensywie będzie na pewno odczuwalny. Moim zdaniem nie ma opcji, żeby United dziś przegrali.
Kadry na ten mecz:
Manchester United: De Gea, Lindegaard, Smalling, Jones, Evra, Evans, Fabio, Nani, Park, Cleverley, Anderson, Carrick, Giggs, Young, Rooney, Berbatov, Welbeck, Diouf, Macheda.
Kontuzjowani: Darren Fletcher, Antonio Valencia (kostka), Javier Hernandez (wstrząs mózgu), Rafael (ramię), Rio Ferdinand (ścięgno udowe), Nemanja Vidic (łydka), Michael Owen (plecy)
Tottenham Hotspur: Gomes, Friedel, Cudicini, Bale, Kaboul, Bassong, Dawson, Corluka, Walker, Assou-Ekotto, Huddlestone, Lennon, Van der Vaart, Modric, Kranjcar, Rose, Livermore, Townsend, Bentley, Pavlyuchenko, Crouch, Defoe.
Kontuzjowani: Ledley King, William Gallas i Alan Hutton (wykluczenia), Sandro (kolano), Wilson Placios (kolano), Steve Pienaar (pachwina), Jermaine Jenas (Achilles)

#8 Manchester United - Arsenal Londyn (+1) 1 2,4

Połowa składu Arsenalu połamana, gra beznadziejna, Nasriego już pewnie nie będzie, obrona dramat nawet Szczęsny nic tutaj nie zdziała, z przodu również słabiutko - na ostatnie 3 mecze strzelili tylko 1go gola i to u siebie Udinese wbili, czyli wykonali po prostu swój obowiązek, bo komu mają strzelać jak nie Udinese u siebie? O formie i absencjach w United pisałem wyżej. Po za tym na ostatnie 7 meczów w Manchesterze, aż 6 wygrywało United, raz był remis. Moim zdaniem Arsenal ze swoją defensywą i formą w ofensywie jaką ostatnio prezentuje jest skazany na Old Trafford na tęgie lanie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2011, 20:18

#8 United - Spurs (+2) 1 5,00

United u siebie niszczyli w poprzednim sezonie. Spurs na wyjazdach już niekoniecznie. Patrzę na składy i widze, że Koguty mocno osłabione. W bramce Friedel, w obronie Kaboul, Walker, w pomocy m.in Kranjcar i Livermore. United to zapewne wygrają i myślę, że dość wyraźnie. Trzeba ryzykować najwyżej nie wejdzie :lol:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 sie 2011, 0:07

#9 FC Barcelona - FC Porto (+1) 1 2,2

Barca w formie co potwierdza dzisiejsze zwycięstwo 5:0 z Napoli. Myślę, że jest to obecnie drużyna nr 1 na świecie i główny faworyt do zwycięstwa w najbliższej LM. Porto natomiast nie przekonuje jak za kadencji Villasa-Boiasa. Zwycięstwa w lidze raczej na styk, a w meczach kontrolnych nawet porażka z Lyonem 1:2 czy też 0:0 z Gladbach. Porto myślę, że by powalczyło, ale gdyby na ławce mieli AVB bądź samego Mourinho, a teraz nie ma żadnego z nich i na dodatek odszedł Falcao. Pewne zwycięstwo Barcy, tak bym to widział :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”