Ogólna dyskusja o polityce - Strona 245

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sie 2012, 15:53

Hipokryzja godna twojego kibica z tego tematu. Oczywiście ty możesz pisać bzdury na mój temat, ale ja nie mogę bo wtedy jestem beee uderzam osobiście ty za to nie.
No tak bo ja sam siebie szufladkuje swoimi tekstami, ty za to swoimi wypocinami nie. Ty możesz wyciągać głupawe wnioski na mój temat, ale ja nie mogę.
Różnica pomiędzy nami jest taka,że Ty wielu rzeczy się domyślasz i próbujesz wmówić mi,że ja tak myślę.Ja natomiast stwierdzam fakt,że z Ciebie taki Robin Hood PiS-u.Czy to hipokryzja z mojej strony?Raczej nie,bo wystarczy prześledzić ten wątek by dojść do wniosku,że tym Robin Hoodem jesteś.
Jeśli podchodzicie do kogoś z pogardą nie spodziewajcie się, że ktoś wam będzie lizał jajca.
To Ty pierwszy nazwałeś mnie lemingiem a ja się odgryzłem pasterzem Jarosławem,więc kto tu pierwszy podszedł do kogo z pogardą?Zaleciało hipokryzją z Twojej strony.
Zastanawiam się skąd to się bierze i stwierdzam, że po prostu przyzwyczajeni jesteście oglądając sobie telewizje i czytając jakieś koszerne, że tam się jedzie po Pisiorach, bo o nich można powiedzieć wszystko i oni zawsze są winni.
Czy ja jestem częstym gościem w tym wątku i jadę po PiS-ie? To raczej Ty i Twoi partyjni ziomale(tak to się chyba teraz mówi) urządzili sobie tutaj hejting PO.Ja stwierdziłem tylko,że Ci co buczeli dali dupy i napisałbym to samo gdyby buczący byli z PO,SLD,RP czy legendarnej Samoobrony.Nawet mi przez głowę nie przeszło,że to jakaś okazja by pojechać po PiS-ie.Już wiesz co miałem na myśli pisząc o Twoim scenariuszu?Ale jak ktoś tu napisał to ja wrzucam wszystkich do jednego worka......
To ja już wole żeby Powstańców czcili Ci którzy gwiżdża na polityków obecnej władzy niż hołote która gwiżdże na Powstanców.A teraz na kolana ziomeczki przepraszać Czarny_Samael, Chłopaczek, Kuman, Rybcia i reszta świty.
Już klęczę :roftl3:
Czy ja kiedykolwiek broniłem gościa,którego słowa wkleiłeś?Sorry,ale nie przypominam sobie.Czy zachowanie poniektórych na koncercie Madonny tłumaczy zachowanie tych buczących,których tak usilnie bronisz?Powtórzę się,ale znowu pierdzielisz jak dziecko z piaskownicy:on mi zepsuł zabawkę to ja mu podpierdziele lizaka.
Mnie glowniej z tego tematu bije to,ze lewicowa strona potrafi komus smialo cos zarzucic i tak jak kolega Ryba blysnac argumentem i udowodnic (wlasnie widzielismy jak to zrobli) i z drugiej strony posadzac o nietolerancje,homofobie prawa strone.Mowiac w skrocie - przyzwolenie na obrazanie u lewej strony smialo,ale u prawej strony to juz jest zle.Fajna ta lewicowa tolerancja.
Już chyba kiedyś pisałem,ale nie zwróciłeś na to uwagi.Nie zaliczam się do lewicowej strony,nie głosuje na lewicę.Powiem więcej,zdziwiłbyś się bardzo gdybym powiedział kiedy i na kogo ostatnio głosowałem.Co do udowadniania to przegapiłeś pewien fragment mojej wypowiedzi,więc Ci wkleje:
A co tu udowadniać?Przecież wiadomo kto tam był i zrobił wieś.I raczej SLD to nie było.Niektórych rzeczy chyba szczegółowo tłumaczyć nie trzeba,bo odpowiedź jest prosta i nasuwa się sama.
Tak wiem to żaden dowód,ale w tym przypadku nie trzeba mieć wszystkiego czarno na białym by się domyśleć kto buczał i gwizdał.
Widzę nie załapałeś. Nie szkodzi. Już jakiś pogląd sobie na temat Twojej osoby wyrobiłem.
Wytłumaczę więc. 92% z tych młodych, zajebistych, którzy łykają wszystko to, co im podadzą media, tak jak ukraińskie dziwki łykają magiczny biały płyn przy drogach i są wyborcami PO, lub (o zgrozo!) Paliidioty (chociaż z drugiej strony na moje to 100% wyborców tego matoła to kretyni).
Słabo Ci wyszło,napisałeś to samo inaczej ubierając to w słowa.Dalej wychodzi na to,że 92% to matoły a reszta jest okay,bo jest po Twojej stronie. :badziewie:
To Ty, a nie ja, wskazujesz palcem kto gwizdał. Ja nie wiem, więc nie osądzam. Ty stwierdziłeś, że to Ci z PiS-u, więc wypadałoby mieć na to jakieś dowody skoro już rzucasz nazwami c'nie?
Odpowiedź jest powyżej....
W liście MW. Tam widziałem argumenty, na które ten z Marquezem w avatarze nie odpowiedział.
Więc Twój post zawierał argumenty czy nie?
Ja wiem, że przykładów na to jak traktowano Kaczyńskich przez PO było mnóstwo, ale może dorzucę kolejny.;]
http://www.prezydent.pl/aktualnosci/wyd ... ictis.html

Jak Kaczyński, to wypierdalać, ale teraz to wszystko ok, spoko. Beka.
To,że Kaczyński i spółka doznali jakichś krzywd ze strony PO,Tuska czy kogokolwiek innego nie tłumaczy zachowania tych co buczeli i gwizdali na obchodach Powstania,więc to żaden argument.
Wiem,że czujecie się gnębieni,wyszydzani i wyśmiewani,ale na litość boską nie wmawiajcie mi,że też to robię,bo to zwykłe kłamstwo.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 sie 2012, 16:19

Nie znalem Twoich sympatii politycznych dlatego odnosilem sie do lewicowych przedstawicieli,glowny zarzut do Ciebie to sposob w jaki udowadniasz (?) to o czym mowisz - w zasadzie juz nie chodzi o to kto tam byl czy nie byl,ale jak wiarygodny jestes.Ja tez moge powiedziec,ze jestes gwalcicielem i uzyt tych samych argumentow skoro Ty mozesz to i ja moge,prawda ?Twoja argumentacja i udowodnienie to absurd i jesli we wszystkich tematach masz zamiar tak udowadniac swoje racje to nigdy nie bedziesz traktowany powaznie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sie 2012, 16:22

Więc według Ciebie skoro to nie sympatycy PiSu tam gwizdali to kto?
Posądzić mnie o gwałt mógłbyś gdybyś był pewien,że już to wcześniej zrobiłem i mam dalej takie zapędy.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 16:24 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 sie 2012, 16:24

Ludzie, którzy nie uznają władzy w Polsce. Proste i logiczne.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sie 2012, 16:30

Marco_Van_Basten pisze:Ludzie, którzy nie uznają władzy w Polsce. Proste i logiczne.
Czyli opozycja.A kto jest w Polsce główną opozycją rządzących?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 sie 2012, 16:31

A udowodniles w jakikolwiek sposob swoja teze ?Skoro Ty to stwierdziles to dlaczego ja mam udowadniac,ze tak nie jest ?Sam napisales wczesniej "zaden to dowod" po czym dodales ze i tak wszystko jest czarno biale.Wygodnie sobie prowadzisz rozmowe,ale nijak ma sie to do wiarygodnosci Twoich argumentow.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sie 2012, 16:34

EnJoy's czy tak ciężko wydedukować kto to był?Naprawdę sądzisz,że to nie byli ludzie sympatyzujący z PiSem?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 sie 2012, 16:36

Młodzieży Wszechpolskiej trochę daleko do PIS-u moim zdaniem.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sie 2012, 16:43

To na kogo głosuje ta Młodzież Wszechpolska?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 sie 2012, 16:51

MW była raczej związana z Giertychem (nawet, jeśli się od niej odcinał) i LPRem, a Giertycha trudno w jakikolwiek sposób łączyć z Kaczyńskim. Już bliżej mu do Tuska, przy czym absolutnie nie sugeruję, że MW jest proPOwska, tylko to nie te same środowiska. PiSu raczej nie nazwiemy skrajną prawicą, choć niektórzy tak pewnie myślą, ale to nie jest tak, że wszystko co po prawej stronie, to PiS.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 sie 2012, 17:06

Ja nie twierdzę,że PiS i MW to jedno.
Poseł PO Paweł Olszewski utrzymuje, że osoby które zachowywały się w ten sposób, "są związane ze środowiskiem PiS-u". Jego zdaniem, takie postawy kształtowała retoryka prezesa PiS-u Jarosława Kaczyńskiego i posła Antoniego Macierewicza, którzy przez wiele miesięcy "oskarżali rząd o wszystko".

Podobnego zdania jest rzecznik SLD Dariusz Joński, który twierdzi, że osoby gwiżdżące na cmentarzu miały "przyzwolenie swych mocodawców". Zdaniem Jońskiego, "mina posła Macierewicza wskazywała, iż był dumny z tych zachowań".

Według rzecznika SLD, jeśli Kaczyński i Macierewicz będą dalej wykorzystywać każdą okazję do manifestacji politycznych, to "niedługo nikt nie poda im ręki i nikt nie będzie ich poważnie traktował".

Oburzenia nie kryje również Hanna Gronkiewicz-Waltz. Prezydent Warszawy mówi, że nawet sami powstańcy przepraszali ją za incydenty, do których doszło na Kopcu Powstania Warszawskiego. Jej zdaniem o kształcie przyszłorocznych obchodów muszą zdecydować sami powstańcy.

Opinie te komentuje poseł PiS Krzysztof Tchórzewski. Jego zdaniem, działania rządu budzą tak duże emocje, że ludzie reagują w ten sposób nawet na uroczystościach patriotycznych. Poseł dodał, że buczenie zebranych przy członkach rządu jest sygnałem, że "uznają oni ich za niegodnych składania wieńców pod pomnikiem powstańców".
1. Widzimy jakie są skutki wieloletniej kampanii nienawiści rozpętanej przez PIS i PIS-owskich agitatorów.

2. Widzimy jak absolutnie instrumentalnie Powstanie Warszawskie traktuje PIS i jego lider. Miłośnicy prezesa psują i zamieniają w cyrk święto powstańców, ale Pan Jarosław uwagi im nie zwróci. Nigdy! Przecież tu nie o żadnych powstańców chodzi. Buczą na Tuska, czyli dobrze buczą.

3. Widzimy, że Powstanie Warszawskie to dla PIS wyłącznie narzędzie monopolizowania przez tę partię wielkiej patriotycznej tradycji. Kaczyńscy nigdy nie mieli tu żadnych zahamowań, stąd na bohaterkę Powstania próbowali kreować swoją matkę, która Powstanie spędziła sto kilkadziesiąt kilometrów od Warszawy.

4. Widzimy, że PIS, Kaczyński i inni są skrajnymi cynikami, a swój absolutny cynizm ubierają jeszcze w szczery patriotyzm i niezgłębiony idealizm.
Takie tam dwa cytaty mające ukazać,że nie tylko ja uważam iż to sympatycy PiSu maczali w tym palce.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 sie 2012, 17:08

W tym kraju wszystkiemu winnym jest PiS.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 17:10 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 sie 2012, 17:10

Ryba_82

Skoro dla Ciebie wykładnią mądrości życiowej jest lizus platformerski Olszewski (prywatnie syn SLD-owskiego barona z Bydgoszczy) oraz rzecznik postkomunistycznej partii to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1558
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 sie 2012, 17:13

Kampania nienawiści rozpoczęta przez Pis i mówi to ktoś z partii w której jest Niesioł :roftl3:
piotrcies pisze:Ale jest tam też cytat znanego i szanowanego dziennikarza - Lisa.
:haha:
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 17:15 przez NoName1989, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 sie 2012, 17:14

Ale jest tam też cytat znanego i szanowanego dziennikarza - Lisa.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”