Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 245

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 kwie 2008, 21:56

myhalek_acm pisze:bo tylk ototalny ignorat i idiota wypowiada sie tak lekcewazaco ,

łał, a to Wilmore nie spełnia powyższych warunków? :lol:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 22 kwie 2008, 21:58

Guru a w Ameryce to ja ktam jest z poziomem bo ja kfilm ogladalem ostatnio to dzieci z 5 klasy ukladaja na Matmie puzlle :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2008, 22:16

fieldy pisze:Jakieś prezentacje robią
Żartujesz?
guru pisze:łał, a to Wilmore nie spełnia powyższych warunków? Laughing
Nie jestem z ghetta, więc chyba nie.
myhalek_acm pisze:Czasem dochodzi stres i chce miec ogolnie 90 pkt a jesli chodzi o poziom gwarantuje ze nie napisalbys tego testu na maksymalna ilosc punktow bo tylk ototalny ignorat i idiota wypowiada sie tak lekcewazaco
A gdzie napisałem, że dostałbym 100% :lol:
Po prostu to test dla debili. Nie piszę, że każdy napisze go na 100% - piszę, że jest dla osób mniej zdolnych, żeby podnieść wyniki z ostatnich lat.
Spójrz na test po podstawówce - wyniki były tak fatalne, że zaniżyli (ZNACZNIE!) poziom, bo zaczęli się z nas śmiać na zachodzie - nawet (!) dzieci z Ameryki wypadały na takich testach lepiej, plasowaliśmy się w wynikach gdzieś w okolicach WKS, Kazachstanu i Gruzji.
Obniżyli tak poziom trudności, że dzieciak znajomych w 4 klasie podstawówki będąc dostał koło 80%.
Egzaminatorzy w gimnazjach powiedzieli, że kwestią czasu jest, gdy gimnazja i licea na egzaminach końcowych będą miały ten sam zonk - przecież ostatnie wyniki matur i egzaminów wołają o pomstę do nieba.
po prostu sieogranijbo kiedys trafi kosa na jeden z kamieni na szancu Laughing
Się ogarnąłem, uczesałem, wziąłem prysznic i w ogóle.
Dzisiejszy temat charakterystyki to banał. Dwie lektury, z których jedną da się od biedy przeczytać (Syzyf... To jakaś wielka książka nie jest, ale w gim. są gorsze, jak widzę) i jedna świetna, wciągająca i łatwa do zapamiętania (Kamienie...).
Dziękujcie bogom, że nie macie Ognia z miecza zalanego potopem, albo wypocin JP II, które ostatnio wciskają, gdzie się da.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 kwie 2008, 22:20

Wilmore pisze:
fieldy pisze:Jakieś prezentacje robią
Żartujesz?
O stary, ja sobie wziąłem temat, który mnie naprawdę interesował (język propagandy politycznej) i przygotowywanie go to była sama przyjemnośc :)

Wilmore pisze: Dziękujcie bogom, że nie macie Ognia z miecza zalanego potopem, albo wypocin JP II, które ostatnio wciskają, gdzie się da.
Trylogia :zgoda:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2008, 22:33

maciek_88 pisze:Trylogia Zgoda
Lubię, ale nie mam złudzeń co do chęci do czytania książek gimnazjalistów.
maciek_88 pisze:O stary, ja sobie wziąłem temat, który mnie naprawdę interesował (język propagandy politycznej) i przygotowywanie go to była sama przyjemnośc Smile
A ilu Twoich znajomych z klasy kupiło/ściągnęło/wzięło bratu/znajomemu?
50%? 60%?
Tylko ty sam robiłeś prezentację? ;)
Prezentacja to fajna rzecz, jak masz pasję. Ale, jak znam życie, masa ludzi to załatwia ze wszystkich źródeł i uczy się na pamięć.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 kwie 2008, 22:33

z tymze, Wilmore - chyba dawno nie miales do czynienia z mlodzieza gimnazjalna.

to wlasnie sa debile mimo wszystko.

i nie wyobrazam sobie, zeby te testy byly trudniejsze. to sa trzy lata mniejszej lub wiekszej nauki - ale zakres wiedzy calkiem spory(choc to zalezy od nauczyciela). dodatkowo calkiem sporo przedmiotow - tu nie masz tak, jak na maturze, prawa wyboru. musisz pisac ze wszystkiego. i o ile czescu humanistyczna to czyste czytanie ze zrozumieniem to jednak test matematyczny to czysta loteria z nie malej ilosci wzorow.

i biorac pod uwage jak na lektury w gimnazjum sie leje po prostu - charakterystyka naprawde nie byla taka latwa.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2008, 22:37

bagg pisze:to wlasnie sa debile mimo wszystko.
Nie wiem, nie znam, nie wyciągam pochopnych wniosków. :wink:
bagg pisze: i nie wyobrazam sobie, zeby te testy byly trudniejsze.
Bo są łatwiejsze, więc Ci się nie dziwię. ;)
bagg pisze:jednak test matematyczny to czysta loteria z nie malej ilosci wzorow.
Jadąc na "dane, szukane" i próbując coś rozwiązać + minimalny zakres wiedzy z przedmiotu = spokojne 80%. Za wzory + rozwiązanie nie dostajesz wcale tak wiele punktów, w porównaniu do dane, szukane... :roll:
bagg pisze:i biorac pod uwage jak na lektury w gimnazjum sie leje po prostu - charakterystyka naprawde nie byla taka latwa.
A to już zależy od a. nauczyciela i b. ucznia. Jak chce się uczyć i mieć dobry wynik, to te lektury to serio minimum z tego, co powinien przeczytać w gimnazjum - obie książki serio powinny młodzieży przypaść do gustu. Syzyf... może i mniej, ale i tak bardziej niż wypociny papieża lub monumentalny Sienkiewicz.
A jak nie chce czytać, to niech nie ma pretensji do "kutasów", że testy są, jakie są.
Zadań zamkniętych nie oglądałem dokładnie, charakterystyka jak na wymagania gimnazjum i średnio ogarniętego ucznia to pikuś.
Tylko trzeba chcieć coś zrobić przez te trzy lata.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 kwie 2008, 22:42

bagg pisze:i biorac pod uwage jak na lektury w gimnazjum sie leje po prostu - charakterystyka naprawde nie byla taka latwa.

W Gimnazjum sam nie przeczytałem ani jednej lektury.
Wolałem nieobowiązkową prozę i reportaże :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 kwie 2008, 22:47

Wilmore pisze: Nie wiem, nie znam, nie wyciągam pochopnych wniosków.

ja znam, poniekad moje srodowisko. nie wiem, skad bierzesz dane odnosnie tych testow, ale nie sposob sie dla mnie z nimi nie zgodzic.

Jadąc na "dane, szukane" i próbując coś rozwiązać + minimalny zakres wiedzy z przedmiotu = spokojne 80%. Za wzory + rozwiązanie nie dostajesz wcale tak wiele punktów, w porównaniu do dane, szukane...

na dane szukane to sobie moge jechac z fizyki, ktorej moze byc na tym tescie za jakies 5 punktow. prawda jest owszem, ze za zadanie otwarte na jakies 5,6 punktow z jeden mozna dostac za samo wypisanie danych praktycznie, ale nie jest to tez az takie latwe, jak mogloby sie wydawac. i zalezy jeszcze co rozumiesz przez minimalny zakres wiedzy.

A to już zależy od a. nauczyciela i b. ucznia. Jak chce się uczyć i mieć dobry wynik, to te lektury to serio minimum z tego, co powinien przeczytać w gimnazjum - obie książki serio powinny młodzieży przypaść do gustu. Syzyf... może i mniej, ale i tak bardziej niż wypociny papieża lub monumentalny Sienkiewicz.
A jak nie chce czytać, to niech nie ma pretensji do "kutasów", że testy są, jakie są.
Zadań zamkniętych nie oglądałem dokładnie, charakterystyka jak na wymagania gimnazjum i średnio ogarniętego ucznia to pikuś.
Tylko trzeba chcieć coś zrobić przez te trzy lata.

zeromskiego nie czytalem, bo to zeromski. czy to syzyfowe prace czy ludzi bezdomni chyba nigdy przez niego nie przebrne, nie podchodzi mi po prostu. sienkiewicza bym z pocalowaniem reki za niego przyjal.

i prawda jest taka, ze chociaz podstawa programowa sa lektury i moga one na tescie byc bez zadnego problemu czy sprzeciwu i chociaz ciezko mi zrozumiec kon2r - to jestem w stanie spojrzec na neigo przychylniejszym okiem. chlopaka pewnie kuli rozprawek, w ktorych mozna totalnie lac wode a tu taka niespodzianka i zawezony temat. i 16 punktow w plecy. co, jesli ktos ma aspiracje do dobrego lo, moze byc wrecz zabojcze.

i az mi sie zaza z tym cytowaniem selektywnym przypomnial.

i przepraszam, jesli nie zdaze dzis odpisac :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2008, 22:58

bagg pisze:ja znam, poniekad moje srodowisko. nie wiem, skad bierzesz dane odnosnie tych testow, ale nie sposob sie dla mnie z nimi nie zgodzic.
Znajoma egzaminatorka w gimnazjum, przepowiadała, jakie będą mechanizmy.
Szkoła mnie nie interesuje, ale jednym uchem słuchając wyłapałem parę faktów.
bagg pisze: na dane szukane to sobie moge jechac z fizyki, ktorej moze byc na tym tescie za jakies 5 punktow. prawda jest owszem, ze za zadanie otwarte na jakies 5,6 punktow z jeden mozna dostac za samo wypisanie danych praktycznie, ale nie jest to tez az takie latwe, jak mogloby sie wydawac. i zalezy jeszcze co rozumiesz przez minimalny zakres wiedzy.
Wszystko zależy. Wierzę na słowo egzaminatorce z humanistycznego, która martwi się o swoich uczniów, czy sklecą trzy zdania na krzyż w charakterystyce, bo o wypisywanie danych i szukanych jest spokojna od lat, te egzaminy wychodzą lepiej w jej środowisku, niż humanistyczny.
bagg pisze: zeromskiego nie czytalem, bo to zeromski. czy to syzyfowe prace czy ludzi bezdomni chyba nigdy przez niego nie przebrne, nie podchodzi mi po prostu. sienkiewicza bym z pocalowaniem reki za niego przyjal.
De gustibus. :wink: Obecni gimnazjaliści, mam wrażenie, przyjmą Żeromskiego, bo krótszy. A że nudny? A to Sienkiewicz nie nudny? :wink:
bagg pisze:
i prawda jest taka, ze chociaz podstawa programowa sa lektury i moga one na tescie byc bez zadnego problemu czy sprzeciwu i chociaz ciezko mi zrozumiec kon2r - to jestem w stanie spojrzec na neigo przychylniejszym okiem. chlopaka pewnie kuli rozprawek, w ktorych mozna totalnie lac wode
Lać wodę to się leje na prezentacji. Egzamin z definicji nie jest od lania wody. A jak przygotowywali źle dzieciaki, to pretensje można mieć do dwóch stron - do dzieciaków, że nie chciały "na wszelki wypadek" nauczyć się czegoś innego, i przede wszystkim do nauczycieli, którym odechciało się przygotowywać rzetelnie uczniów.
bagg pisze:i az mi sie zaza z tym cytowaniem selektywnym przypomnial.
:wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 kwie 2008, 23:00

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 kwie 2008, 8:04

Swoją drogą Kon2r nie masz czego szukać na humanie, skoro nie potrafisz napisać prostej charakterystyki :P .

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 23 kwie 2008, 12:09

Chciałbym przeprosić grono moderatorów/użytkwoników za moje niedawne zachowanie, szanuje was i nie chciałem nikogo urazić

nie wiem czym mój wybryk był spowodowany, stres ?
poza tym nie mam nic na swoje usprawiedliwienie

pogłoski jakoby cloner miał włamać sie na moje konto są nieprawdziwe

zapewne zmalałem jeszcze bardziej w oczach większości z was, no ale cóż

Diamen23 pisze:Swoją drogą Kon2r nie masz czego szukać na humanie, skoro nie potrafisz napisać prostej charakterystyki .
charkterystyke napisałem poprawnie jednak pomyliłem pare wątków tyle.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 23 kwie 2008, 13:07

I po testach, dzisiejszy z matmy wg mnie byl sredni.Przygotowywalem sie na zadania z fizy('obliczeniowe') a tu zonk ...Popelnilem tez z 3 glupie bledy w zamknietych ,w ostatnim nie obliczlem tej najdluzszej drogi ... i wyszlo 35 pkt.Minimum wykonane ale moglo byc lepiej.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 kwie 2008, 22:47

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”