Pewniak dnia - Strona 246

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Pewniak dnia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sie 2011, 18:01

#9 Apoel - Wisła X/1 4,25

Wisła broni zaliczki z pierwszego meczu. W pierwszym spotkaniu widać było jak "Cypryjczycy" potrafią grać. Myślę, że u siebie, w takich a nie innych warunkach pogodowych, do których są przyzwyczajeni, będą w stanie pokonać Wisłę. Spodziewam się defensywnej gry Wisły, bo przecież jadą bronić zaliczki, po przerwie siły pewnie piłkarzy opuszczą i Apoel będzie miał szansę wygrać.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 sie 2011, 20:01

#10 Messi strzeli 1,85

Dobra kończymy zabawę, nie chce mi się czekać do końca miesiąca w oczekiwaniu co zrobi konkurencja, miejmy nadzieję, że odskoczę na tyle po tym weekendzie, że machniecie ręką i nie będziecie mnie gonić już :D No ale przejedźmy do analizy...
Leo na szpicy jak zwykle w pierwszym składzie, za plecami ma Xaviego i Inieste, więc będzie kto miał podawac piłki, obok Villa i Pedro, którzy też go będą na pewno szukać. Zresztą sam Messi jest zawodnikiem, któremu jak się nawet nie podaje to sam zrobi akcję indywidualną i strzeli gola :) W meczach najważniejszych dla Barcy Leo nie zawodzi, zazwyczaj strzela gola, a że spodziewam się dziś wielu goli w wykonaniu Barcy to nie wierzę, że żadnej nie strzeli Argentyńczyk :)

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 26 sie 2011, 23:22

zacznę od gratulacji dla Arka, pięknie mu szło w tym miesiącu, ale czas jeszcze na podjęcie rękawicy :)

#7 Aston Villa - Wolverhampton HT 2 (4.05)
#8 Aston Villa - Wolverhampton 2 (3.6)

Derby Birmingham zapowiadają się bardzo ciekawie. Wilki rozpoczęły ten sezon fantastycznie, ogrywając dwóch teoretycznie silniejszych przeciwników, co pozwoliło im wskoczyć na podium. Lwy, tak jak i podopieczni McCarthy'ego, ograli Blackburn, jednak nie dali rady wywalczyć kompletu punktów na Craven Cottage. Zespół dyrygowany przez McLeisch'a zdecydowanie się osłabił tego lata, zespół opuściły największe gwiazdy z Ashleyem Young'em. Wolverhampton po zwycięstwie może wdrapać się na fotel lidera, co dodatkowo zmotywuje wilki do walki.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 27 sie 2011, 12:52

nie łączę typów, bo byłyby 3 w jednym poście, różne dni itp :)

#9 Leicester City - Southampton HT/FT 2/2 (5.05)

Święci grają niesamowicie w tym sezonie, pięć spotkań 'o punkty'. pięciokrotne prowadzenie do przerwy oraz pięciokrotne zgarnięcie całej puli. Świetna postawa Lamberta pozwala patrzeć z optymizmem w przyszłość. Nigel Adkins kieruję świetną grupą piłkarzy, która przy takiej formie mogłaby spokojnie powalczyć w Barclay Premier League. Gospodarze natomiast grają słabo, w ostatnim spotkaniu udało się uratować 1 pkt. przeciwko 10 piłkarzom Forest, poprzednie spotkania były jeszcze słabsze, porażki ze słabszym Bristolem i silniejszym Reading. Podopieczni Erikssona pomimo występu przed własną publicznością są pewnym kandydatem do porażki z rozpędzonym zespołem z Southampton.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 27 sie 2011, 18:52

# 6 Nice - Brest (+1) X 3.85

W rywalizacji tych drużyn czekamy na pierwsze zwycięstwo Nicei. Gospodarze okupują ostatnie miejsce w ligowej tabeli i punkty są im niezmiernie potrzebne. Na ich usprawiedliwienie, trzeba powiedzieć, że ciężki terminarz na starcie rozgrywek mieli. Brest natomiast jak do tej pory notuje same remisy.
Zapowiada się na wyrównany pojedynek, a losy rywalizacji może rozstrzygnąć jeden gol. Stawiam na minimalną wygraną gospodarzy.

# 7 Valenciennes - Bordeaux H(1 - 0) X 4.25

Oba zespoły nie zaliczą początku tego sezonu do udanych. Kadrowo jak dla mnie goście dysponują znacznie większym potencjałem. Dlatego właśnie postanowiłem zagrać na ich zwycięstwo. Biorąc jednak pod uwagę obecną dyspozycję Żyrondystów nie ma się co nastawiać na zdecydowane zwycięstwo. Tym bardziej, że w zeszłym sezonie trudno było o dobry wynik niejednej drużynie na obiekcie Valenciennes.
Ostatni raz Bordeaux wygrało tam w 2009 roku. Czas na powtórkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2011, 10:07

#10 Manchester United - Arsenal 2 5,00

Co mi zależy ? :lol: Arsenal jest przez wszystkich skreślany i to może paradoksalnie pomóc. Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie :lol: Żeby był choć cień analizy, napiszę, ze ostatnio Arsenal z United wygrał :P

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 28 sie 2011, 14:28

# 8 Rennes - Caen (+1) X 3.50

Po trzech rozegranych kolejkach to goście mają więcej punktów na swoim koncie. Obstawiam, że to się zmieni po dzisiejszym spotkaniu. Gracze z Bretanii naprawdę solidnie prezentują się na starcie tego sezonu. Mam tu na myśli także ich dotychczasowe zmagania na europejskich boiskach.
Co prawda zanotowali jedną poważną wpadkę. W ostatniej kolejce. Caen jednak jak na ten moment jest wymagającym przeciwnikiem. Jak na razie ich spotkania rozstrzygane są jedną bramką. Dziś będzie podobnie, ale zwycięsko z tej potyczki wyjdą ostatecznie gospodarze.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 28 sie 2011, 19:55

# 9 Lille - OM X/X 5.00

W ostatnim czasie spotkania pomiędzy tymi obfitują w gole. Są to spotkania niezwykle wyrównane. Dziś moim zdaniem, mecz zakończy się remisem. W przypadku OM byłby to kolejny 4 remis. Do przerwy także będziemy mieć remis.
Ostatni raz na stadionie Lille w starciu tych drużyn padł remis w 2007 roku. Wtedy też mieliśmy remis do przerwy.
Powtórka mile widziana

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 29 sie 2011, 18:27

# 10 ŁKS - Legia 1 5.15

Skoro kolejka cudów, to niech tak już zostanie do końca. 5 kolejka to odpowiedni moment na pierwsze strzelone bramki i pierwsze ligowe zwycięstwo. Kto wie, może legioniści myślami będą jeszcze w Moskwie i to ich zgubi.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 sie 2011, 16:27

#10 BKS Stal Bielsko - Biała - Rozwój Katowice 1 2,20

Trzeba zakończyć kolejny kiepski miesiąc. Rozwój myślami jest pewnie już przy meczu swoich "rezerw" z Legią, który odbędzie się za trzy tygodnie. W lidze tak dobrze im nie idzie, choć jeszcze nie przegrali. Na uwagę zasługuje wprawdzie okazałe zwycięstwo w Namysłowie, ale w Żabnicy i Łaziskach Górnych tylko zremisowali, w obu przypadkach tracąc prowadzenie. BKS natomiast nie stracił jeszcze gola w tym sezonie i jak zawsze walczył będzie o awans do drugiej ligi. Po stracie punktów w Rogowie muszą pokonać kolejną przeszkodę na swojej drodze.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 02 wrz 2011, 10:21

#1 Polska - Meksyk 2 2,45

Zaczynamy nowy miesiąc, no i znowu trzeba bronić tytułu :)
Polska zacznie drugim garniturem, Smuda mówił, że podobno 11 zawodników nie ma zdolnych do gry w tym zawieszonego Piszczka. Z przodu zabraknie Lewego, więc myślę, że o bramki będzie ciężko, w obronie równiez absencje, a nasza obrona ostatnio pokazała jaka jest dobra, że prawie przegraliśmy z Gruzją gdyby nie dyspozycja Szczęsnego. Meksyk natomiast to zespół o klasę lepszy od nas, praktycznie wyjdzie na nas najsilniejszym składem i nie sądzę by w tym meczu odpuszczali, pokażą nam gdzie jest nasze miejsce w światowej piłce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2011, 20:05

#1 Polska - Meksyk (-1) 2 5,00

Polska z kilkoma rezerwowymi, a Meksyk w silnym zestawieniu. Nawet jakby było odwrotnie, to Polska nie byłaby faworytem. Co prawda Chicharito po urazie nie jest jeszcze w pełni sił, ale przecież nie tylko on może nam zagrozić. Meksyk ma świetny zespół.Lepszy technicznie, taktycznie, szybkościowo. W sumie pod każdym względem. Jak gościom będzie się chciało, to szykuje się lanie naszych zawodników.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 wrz 2011, 11:58

#1 Polska(+1) - Niemcy 2 2,65
#2 Polska - Niemcy (do przerwy/końcowy) 2/2 2,20

W niczym nam nie pomoże brak kilku gwiazd w reprezentacji Niemiec. I tak mają o wiele lepszych piłkarzy od nas, a mecze towarzyskie traktują zawsze poważnie. Wygrali m.in. z Brazylią 3:2. Będzie solidne lanie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 wrz 2011, 13:31

#2 Niemcy poniżej 1,5 gola 2,3

Uważam, że strata w ofensywie takich zawodników jak Schweinsteiger, Ozil i kontuzjowany Gomez odbije się niekorzystnie dla Niemców. Jedyne co mnie martwi to, że u nas zagra pewnie kadrowy żółtodziób czyli Perquis, nie jestem pewny czy od razu będzie się dobrze rozumiał z resztą defensywy, a zwłaszcza z drugim stoperem - Głowackim. Bo, że Szczęsny, Wasilewski, Głowacki i Wawrzyniak zagrają na 100% swoich możliwości to jestem o to spokojny. Szkoda, że nie ma Piszczka, bo jestem pewny, że przy nim Goetze by sobie nie pograł. Ofensywa Niemców nie jest taka straszna - Schurle, Kroos czy też Klose to nie są jacyś wybitni zawodnicy, nasza defensywa powinna sobie z nimi poradzić, Goetze jest młody i często gra nierówno, wydaje mi się, że dziś nie będzie błyszczał, a nasi go skutecznie pokryją, na pewno też Kuba i Lewy co nieco podpowiedzą jak go wyłączyć z gry, gorzej z Podolskim, ten zawodnik jest bardzo dobry, ale sam nic nie osiągnie, brakuje Ozila, który daje świetne piłki, myślę, że w pojedynke Lukas wiele nie zdziała. Na bramce Szczęsny to gwarancja, że żaden farfolec nie wpadnie. Jestem dobrej myśli i jeśli Polacy będą dobrze grali w ofensywie (z czym różnie u nas ostatnio) to wydaje mi się, że takie 1:1 jak najbardziej w zasięgu, bo defensywa Niemców również nie powala.
Przewidywane składy:
Polska: Szczęsny - Wasilewski, Perquis, Głowacki, Wawrzyniak - Murawski, Dudka - Błaszczykowski, Obraniak, Mierzejewski - Lewandowski
Niemcy: Wiese - Träsch, Mertesacker, Boateng, Lahm - Rolfes - Schürrle, M. Götze, Kroos, Podolski - Klose.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 06 wrz 2011, 20:11

# 1 Christian Grindheim Otrzyma kartkę 2.95
# 2 Simon Kjaer otrzyma kartkę 3.40

Skandynawski pojedynek. Tutaj walki nie zabraknie tego możemy być pewni. Tym bardziej, że stawka tego meczu bardzo duża. Nikt nogi odstawiał nie będzie. Sporo może być fauli, starć pomiędzy zawodnikami. Kartek myślę, że kilka tutaj zobaczymy. Kjaer to obrońca, który dosyć często bywa napominany kartkami. Z kolei Norweg z racji pozycji zajmowanej na boisku zapewne nieraz będzie musiał uciekać się do nieczystych zagrań.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”