Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2008, 23:19
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 wrz 2008, 23:32
Fakt faktem Pazdan jest starszy, lecz jeżeli chodzi o doświadczenie i dojrzałość piłkarską to Balotelli bije go na głowę... Nie wmawiam, że miała szansę, lecz tak jak Rosjanie czy Turcy podjęli walkę i zaszły jakieś zmiany i w taktyce i ktoś potrafił zmobilizować ich i zebrać do kupy psychicznie tak u nas raczej już po 0-2 z Niemcami sam Leo pokazał, że sam traci kontrolę nad tym co robi. Mecze na Euro nie miały stawki??? Widziałeś może w naszej kadrze na Euro kogoś kto dobrze gra głową i można go nazwać nawet polską podróbką Drogby bądź Eto`o??? Nie... Czar Leo minął i raczej nie wróci... Nie żyję opowieściami prasy o sukcesach, bo nawet Pekin pokazał na co nas stać. Chciałbym tylko, żeby nawet po tym jak odpadamy po meczach grupowych, napisano: graliśmy ładnie i nie mamy się czego wstydzić... Wczorajszy mecz pokazał, że najlepiej nic nie pisać o naszej grze...Wilmore pisze:Ukraina? Norwegia? Walia (powinno się raczej pisać - Giggs i 10 koszulek)?
Żartujesz?
Grupa była chyba nawet słabsza od tej z 2006 roku.
Pazdan od Balotelliego jest sporo starszy. Więc przykład mooocno chybiony.
I nie wmawiaj mi, że Polska miała jakąkolwiek szansę na wyniki porównywalne do Turcji i Rosji. Ostatni akapit Twojego posta wskazuje na to, że Euro Cię nic nie nauczyło i żyjesz artykułami sprzed mistrzostw, które widziały nas w finale z Hiszpanią.
Czekałem tylko, aż ktoś wspomni Rasiaka - zauważ, że z mocnymi, klasycznymi napastnikami dobrze grającymi głową gramy tylko z mocnymi rywalami w meczach o wielką stawkę. Nie graliśmy tak z Kazachami, Armenią, czy ostatnio Słowenią - to się zupełnie zgadza z koncepcją Leo.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 wrz 2008, 0:45
Wiedziałem, że się na to złapiesz.Widziałeś może w naszej kadrze na Euro kogoś kto dobrze gra głową i można go nazwać nawet polską podróbką Drogby bądź Eto`o???
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 08 wrz 2008, 9:33
Wg mnie mamy dobrych piłkarzy - może nie tak jak Rosja ale co do Turcji to bym się zastanowiłWilmore pisze:Dajmy Leo piłkarzy, jakich ma Turcja czy Rosja, a później rozliczmy go z wyników.
MENDEZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 wrz 2008, 10:49
MENDEZ pisze:Wg mnie mamy dobrych piłkarzy - może nie tak jak Rosja ale co do Turcji to bym się zastanowiłWilmore pisze:Dajmy Leo piłkarzy, jakich ma Turcja czy Rosja, a później rozliczmy go z wyników.![]()
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 wrz 2008, 11:11
Człowieku Pazdan na dzień dzisiejszy nie prezentuje poziomu, by grać w jedenastce Górnika. A co do Wichniara to wolę człowieka, który w miesiąc strzela 2 x Werderowi, raz HSV, raz Hercie oraz dorzuca bramkę w pucharze niż wyimaginowane próby odnalezienia napastnika tam gdzie go nie ma...Wilmore pisze:Pazdan miał 21 lat w trakcie turnieju. W tym wieku piłkarz powinien już szlifować swoje umiejętności, a nie czekać na swoją szansę - więc powołanie go jako zmiennika na wiele pozycji, a przede wszystkim młodego zdolnego nie było złym wyjściem. Lepsze to niż powołanie takiego Wichniarka, który by siedział na trybunach i narzekał, że nie dostał szansy.
I czemu podczas Euro żaden - napiszę wyraźniej - ŻADEN - nie zagrał na szpicy??? Odpowiedz mi na to pytanie. Jakoś od kilkunastu miesięcy Leo wyszukuje piłkarzom nowe pozycje. Sagan na skrzydle, Piszczek w ataku, Kowalczyk na lewej obronie i tylko Dudka na defensywnym pomocniku się sprawdził. Wybacz zapomniałem o Bronku na lewej, ale już Golański w tej samej roli to porażka.Wilmore pisze:A czy przed euro widziałeś choć jednego piłkarza dobrze grającego głową, którego można było powołać? Było dwóch - Zahorski i Saganowski.
Wilmore pisze:ta reprezentacja za pierwszym razem w takim składzie i drugim razem w ogóle ze Słowenią zagra pięknie i efektownie. Zgoda, powinni byli wygrać, ale wcale nie musieli, to nie był taki łatwy rywal.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 08 wrz 2008, 11:29
No z wieloma powołaniami Leo napewno wiele się nie osiągnie ale też nie o same powołania chodzi - ta drużyna nie gra dobrze od bardzo dawnaWilmore pisze: a zobaczycie, że po zwolnieniu Leo nawet zatrudniając Hiddinka nic z tymi graczami nie ugramy - jak wspominałem z gówna bicza nie ukręcisz.
MENDEZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 wrz 2008, 11:37
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 wrz 2008, 13:04
Chyba każdy oprócz Ciebie zgodzi się ze mną na tym forum, że od Rumunii społeczeństwo bardziej chyba wymagało zwycięstwa nad Litwą niż my wymagaliśmy 3 punktów ze Słowenią. Może Ty jesteś wielkim fanem kadry Rumunii i rano budząc się patrzysz na plakat Chivu, Lobonta, Mutu i spółki oraz dziesięć razy dziennie odwieszasz http://www.jakwygladawogolesytuacjakadryrumunii.ro, bo ja nie, ale wyobraź sobie, że na piłce to się znam i nie potrzeba tu Tomaszewskiego, Bońka czy Kołtonia aby wpaść na to, że porażka ekipy z nad morza Czarnego z Litwą to ogromna niespodzianka. Ja tu nie lamentuje i nie obwieszczam końca świata po sobotnim meczu. Leo wraz z mediami przed Euro wykreował nasz sukces i tak samo po nich wykreował tragedię i brak grajków. Może czas po prostu przyznać, że nie ma już ambicji i nie wie co zrobić.Wilmore pisze:Zanim ktoś tu zacznie rzucać przykładami Rumunii, to niech najpierw się dowie, jak wygląda w ogóle sytuacja tej ekipy na ten moment.
Podobnie z Francją - Austria słaba nie jest, wreszcie ma trenera, tymczasem Francja...
Może dlatego, że nie oglądałeś meczu. Powiem Ci tylko tyle, że Francja to prawie mój drugi kraj i doskonale wiem co tam się dzieje.Wilmore pisze:Jakbyś znał się na piłce, to wiedziałbyś, dlaczego nawet nie komentuję Francji.
Jeden gorszy wynik??? Jakbyś znał się na piłceWilmore pisze:widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic, ale jeden gorszy wynik... Uuuu, to klęska tysiąclecia, poziom gry z B klasy, na boisku jedenastka ulubieńców, trenera ukrzyżować do góry nogami, a tak w ogóle wszystkim rządzi układ
Żałosne.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 wrz 2008, 13:23
Żałosne jest powoływanie piłkarza za zasługi a także ciągłe patrzenie w przeszłość (może przywołasz lata 70-te jeszczeWilmore pisze:widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic, ale jeden gorszy wynik... Uuuu, to klęska tysiąclecia, poziom gry z B klasy, na boisku jedenastka ulubieńców, trenera ukrzyżować do góry nogami, a tak w ogóle wszystkim rządzi układ
Żałosne.
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 wrz 2008, 13:34
Obojętnie w jakim to kontekście, za zaslugi można tylko medale otrzymywać, a nie stołki.widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic,
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 wrz 2008, 15:38
Szałachowski gra na prawej pomocy albo w ataku z lewą stroną nie ma nic wspólnego.cloner pisze:, Szałachowski,
Borysiuk gra na środku i to defensywnego pomocnika najczęściej, podobnie jak Szałach z lewą stroną nie ma nic wspólnego. Borysiuk do kadry (nawet szerokiej) ... ciekawe.cloner pisze:Borysiuk
Znowu pijesz?cloner pisze: Matusiak
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 wrz 2008, 15:54
Jesli tak, to wybacz, w meczu z Gornikiem widzialem go czesciej po lewej stronie pomocySzałachowski gra na prawej pomocy albo w ataku z lewą stroną nie ma nic wspólnego.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 wrz 2008, 16:06
Z konieczności. Edson wrócił do zdrowia (i do formy też trochę) On teraz będzie szarpał na lewej.cloner pisze:Jesli tak, to wybacz, w meczu z Gornikiem widzialem go czesciej po lewej stronie pomocy
No jest. Nie zawsze, ale jest. Jego "idolem" pod względem gry w Legii jest Vuko i to Go, Ariel na razie zastepuje (całkiem udanie). Od ataków w środku pola Legia ma Rogera, Gizę i Iwanskiego. Zresztą w przypadku tak młodego gracza da się go "wychować" do pozycji. Do kadry nawet szerokiej ten chlopak się nie nadaje (jeszcze).cloner pisze:A jesli Borysiuk jest defensywnym graczem, to ja passuje.
Zacznij, bo świat na trzezwo jest nie do przyjęcia.cloner pisze:nie piję
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 wrz 2008, 17:50
My też ponoć mamy trenera i to ponoć na poziomie bo nasz Leo nigdy nie popełnia błędów. Do tego przynajmniej przed Euro ponoć prezentowaliśmy poziom wyższy niż Austria, a już na pewno nie niższy. A już to widzę jak jedziemy Francję 3:1Podobnie z Francją - Austria słaba nie jest, wreszcie ma trenera, tymczasem Francja...
Skoro ustawienie takie samo niezależnie od rywala to czego chciałbyś bronić tymi dwoma DM w meczu u siebie z takim San MarinoJeśli Beenhakker chce utrzymać posadę powinien ustalic na mecze kadry jedną stałą kadrę, i to obojętne od rywala, z taką Portugalią musimy grać tak samo jak np. z tą pie%do%oną Słowenią. Ja oczywiście na dzisiaj mam pomysł, ale są to tylko rozważania mało realneWg mnie kadra powinna grać standardowym 4-4-2. Zadnych bajerów, diamentów, czy c%uj wie czego nie ma sensu tutaj wymyslać. Genialny bramkarz + dwoch stałych stoperów + dwóch bocnych obrońców, którzy nie beda sie bali atakować, to ma byc nowoczesna defensywa + dwóch defensywnych pomocników + dwóch super szybkich skrzydłowych + dwóch napastników, jeden z nich ma być szybki i niekoniecznie z dobrymi warunkami fizycznymi, a drugi w miarę wysoki, tak zeby potrafił ewentualne wrzutki w pole karne albo zgrywać, albo strzelać gole
Yukasz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio