Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 246

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2008, 23:19

Po co my jechalismy na te Euro, skoro szans nie mielismy. Po co kiedys jechala taka Łotwa, ach ile by dali Polacy, zeby zaprezentować sie tak jak Łotysze.

Naprawde nie trafione te pomysly z Warzycha i Wichaniarkiem - 5 lat temu. Pamietacie kto pogrywal w kadrze wtedy - Trzeciak, Jusko, Kowal, Nowak. Chlopaki o talencie przeogromnym, ktorzy grali i strzelali w mocnych ligach czy w Polsce. Ale inna sprawa Warzycha dostal jedna, druga i kolejne szanse, nie był spalony zanim nie dostal kilku szans, nie byl czlowiekiem nie pasujacym do taktyki. 5 lat temu mielismy napastnikow na poziomie Oliego, Żurawia, Marcina Żewłakowa, Franka, Niedzielana, Kryszala. To byli zawodnicy regularnie strzelacy bramki w swoich klubach grajacy, poprostu w formie. Wichniarek mial sowje problemy, ale gdy strzelal to takze dostawal szanse, ale co duzo mowic rywale do miejsca w skladzie byli nie do pokonania. Poprostu wtedy inni dawali rade teraz tak to nie jest.
Rasiak moze i był ulubieńcem Janasa, ale swoje robil, fakt, ze drewno straszne, ale bramki strzelal czy był poprostu przydatny na boisku tak jak chocby u Leo z Portugalia.
Nie nawidze trenerow spalajacych zawodnikow, nawet nie starajac sie im pomoc czy poprostu dać im szanse. Lepiej wymyślac chore pozycje dla zawodnikow, chore taktyki i wporwadzać na sile przez koejne miesiace pomysly, kotre poprsotu sie nie sprawdzając. Juz czekam na spotkanie gdzie polacy wyjda z ustawieniem 1-1-4-5-0. Bedzie przynajmniej śmiesznie.

Nie wyobrażam sobie, zeby Polacy nie zlali San Marino, tylko jakie zwyciestwo by to nie było to i tak nie wierze, że jest lepiej. Skoro przez 2 lata nie nastapila poprawa chocby minimalna to i teraz nie nastapi.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 wrz 2008, 23:32

Wilmore pisze:Ukraina? Norwegia? Walia (powinno się raczej pisać - Giggs i 10 koszulek)?
Żartujesz?
Grupa była chyba nawet słabsza od tej z 2006 roku.
Pazdan od Balotelliego jest sporo starszy. Więc przykład mooocno chybiony.
I nie wmawiaj mi, że Polska miała jakąkolwiek szansę na wyniki porównywalne do Turcji i Rosji. Ostatni akapit Twojego posta wskazuje na to, że Euro Cię nic nie nauczyło i żyjesz artykułami sprzed mistrzostw, które widziały nas w finale z Hiszpanią.
Czekałem tylko, aż ktoś wspomni Rasiaka - zauważ, że z mocnymi, klasycznymi napastnikami dobrze grającymi głową gramy tylko z mocnymi rywalami w meczach o wielką stawkę. Nie graliśmy tak z Kazachami, Armenią, czy ostatnio Słowenią - to się zupełnie zgadza z koncepcją Leo.
Fakt faktem Pazdan jest starszy, lecz jeżeli chodzi o doświadczenie i dojrzałość piłkarską to Balotelli bije go na głowę... Nie wmawiam, że miała szansę, lecz tak jak Rosjanie czy Turcy podjęli walkę i zaszły jakieś zmiany i w taktyce i ktoś potrafił zmobilizować ich i zebrać do kupy psychicznie tak u nas raczej już po 0-2 z Niemcami sam Leo pokazał, że sam traci kontrolę nad tym co robi. Mecze na Euro nie miały stawki??? Widziałeś może w naszej kadrze na Euro kogoś kto dobrze gra głową i można go nazwać nawet polską podróbką Drogby bądź Eto`o??? Nie... Czar Leo minął i raczej nie wróci... Nie żyję opowieściami prasy o sukcesach, bo nawet Pekin pokazał na co nas stać. Chciałbym tylko, żeby nawet po tym jak odpadamy po meczach grupowych, napisano: graliśmy ładnie i nie mamy się czego wstydzić... Wczorajszy mecz pokazał, że najlepiej nic nie pisać o naszej grze...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 wrz 2008, 0:45

Dajmy Leo piłkarzy, jakich ma Turcja czy Rosja, a później rozliczmy go z wyników.
Owszem, Leo jest trenerem słabszym od Hiddinka czy Terima, ale nie porównuj kadry Polski 2008 do Rosji czy Turcji 2008, bo narażasz się tylko na śmieszność. Tam trener miał do dyspozycji nawet lepszych piłkarzy, niż Grecja 2004, a po stokroć lepszych od Żurawskiego i spółki.
Pazdan miał 21 lat w trakcie turnieju. W tym wieku piłkarz powinien już szlifować swoje umiejętności, a nie czekać na swoją szansę - więc powołanie go jako zmiennika na wiele pozycji, a przede wszystkim młodego zdolnego nie było złym wyjściem. Lepsze to niż powołanie takiego Wichniarka, który by siedział na trybunach i narzekał, że nie dostał szansy.
Widziałeś może w naszej kadrze na Euro kogoś kto dobrze gra głową i można go nazwać nawet polską podróbką Drogby bądź Eto`o???
Wiedziałem, że się na to złapiesz.
A czy przed euro widziałeś choć jednego piłkarza dobrze grającego głową, którego można było powołać? Było dwóch - Zahorski i Saganowski.
I nie pisz mi tu o Eto'o jako o piłkarzu o podobnej charakterystyce do Drogby, bo odechciewa mi się z Tobą dyskutować. Podobną charakterystykę doń ma od biedy Smolarek.
Polacy i ich zamiłowanie do pięknych porażek - teraz wypomina się Leo bylejakość ostatnich eliminacji - tyle że awansowaliśmy, co dla Janasa czy innych polskich tęgich móżdżków było poza zasięgiem. Teraz też zagraliśmy jeden mecz kiepsko i już niemalże żałoba narodowa - szkoda tylko, że Polaków na boisku było 11, bo dwóch więcej i Lech by ogłosiłby żałobę.
Kończąc - ktoś chyba na głowę upadł oczekując, że ta reprezentacja za pierwszym razem w takim składzie i drugim razem w ogóle ze Słowenią zagra pięknie i efektownie. Zgoda, powinni byli wygrać, ale wcale nie musieli, to nie był taki łatwy rywal.

Zresztą czeher, jeśli sądzisz, że nasza grupa eliminacyjna do ME była grupą zespołów w przebudowie, to co powiedzieć o naszej obecnej grupie? Najstarsza reprezentacja ever - Czechy, reprezentacja 11 drwali - Słowenia, reprezentacja dwóch gwiazd - Słowacja, reprezentacja jednej gwiazdy i 10 drwali - Irlandia Północna, San Marino. Przy tym zestawie zestaw: Serbia, Belgia, Portugalia, Kazachstan, Finlandia, Azerbejdżan i Armenia wydaje się istną mission impossible.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 08 wrz 2008, 9:33

Wilmore pisze:Dajmy Leo piłkarzy, jakich ma Turcja czy Rosja, a później rozliczmy go z wyników.
Wg mnie mamy dobrych piłkarzy - może nie tak jak Rosja ale co do Turcji to bym się zastanowił :? Ale do rzeczy... Leo miał do dyspozycji takich grajków jakich sobie powołał a mógł wg mnie lepszych - Brożek, Bosacki, Zieńczuk, Jeleń (jak był na siłach), Kikut, Wichniarek a jak mówi Leo, że wielu z nich (generalnie napastnicy) nie pasują mu do koncepcji to ja się dziwie jak mozliwe by pasował mu Żurwaski, Saganowski, Zachorski i wielka gwiazda Matusiak :lol: a grać lubi 1 "napadziorem" - który lubi się cofać dzięki czemu gramy taktyka 1-4-6-0 (np mecz ze Słowenią) gdzie nie było napastnika, wszyscy na obronie a i tak goście robili co chcieli na naszej połowie!!! A na rezerwie R. Lewandowski, Smolarek a on gra Piszczkiem, któryn nie dość, że w Herthcie gra jako skrzydłowy to nie gra po 90 min i schodzi w 60 min :boje się:

Leo piłkarzy ma tylko to jego decyzja czy powoła Pazdana czy Zieńczuka, Zachorskiego czy Brożka albo Wichniarka ale jak mówi Don Leo dzieli ich "international level" :haha:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 wrz 2008, 10:49

MENDEZ pisze:
Wilmore pisze:Dajmy Leo piłkarzy, jakich ma Turcja czy Rosja, a później rozliczmy go z wyników.
Wg mnie mamy dobrych piłkarzy - może nie tak jak Rosja ale co do Turcji to bym się zastanowił :?
:rotfl:
Chyba tylko Boruca mamy lepszego od odpowiednika tureckiego - reszta jest daaaaleko lub tylko daleko w tyle za innymi. Polakom w umiejętnościach graczy bliżej zdecydowanie do Austrii niż Turcji.
Ale dobrze, niech ludzie dalej wierzą w to, że Polacy są wielcy, a nie radzą sobie zagranicą tylko dlatego, że trafiają do specyficznych klubów ( :rotfl: ) lub zły trener na nich nie stawia, a zobaczycie, że po zwolnieniu Leo nawet zatrudniając Hiddinka nic z tymi graczami nie ugramy - jak wspominałem z gówna bicza nie ukręcisz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 wrz 2008, 11:11

Wilmore pisze:Pazdan miał 21 lat w trakcie turnieju. W tym wieku piłkarz powinien już szlifować swoje umiejętności, a nie czekać na swoją szansę - więc powołanie go jako zmiennika na wiele pozycji, a przede wszystkim młodego zdolnego nie było złym wyjściem. Lepsze to niż powołanie takiego Wichniarka, który by siedział na trybunach i narzekał, że nie dostał szansy.
Człowieku Pazdan na dzień dzisiejszy nie prezentuje poziomu, by grać w jedenastce Górnika. A co do Wichniara to wolę człowieka, który w miesiąc strzela 2 x Werderowi, raz HSV, raz Hercie oraz dorzuca bramkę w pucharze niż wyimaginowane próby odnalezienia napastnika tam gdzie go nie ma...
Wilmore pisze:A czy przed euro widziałeś choć jednego piłkarza dobrze grającego głową, którego można było powołać? Było dwóch - Zahorski i Saganowski.
I czemu podczas Euro żaden - napiszę wyraźniej - ŻADEN - nie zagrał na szpicy??? Odpowiedz mi na to pytanie. Jakoś od kilkunastu miesięcy Leo wyszukuje piłkarzom nowe pozycje. Sagan na skrzydle, Piszczek w ataku, Kowalczyk na lewej obronie i tylko Dudka na defensywnym pomocniku się sprawdził. Wybacz zapomniałem o Bronku na lewej, ale już Golański w tej samej roli to porażka.
Wilmore pisze:ta reprezentacja za pierwszym razem w takim składzie i drugim razem w ogóle ze Słowenią zagra pięknie i efektownie. Zgoda, powinni byli wygrać, ale wcale nie musieli, to nie był taki łatwy rywal.

Można grać brzydko i mało efektownie i wygrać. Spójrz na Austrię. Nowy coach, nowa taktyka i pokonali francuzów. Tylko mi nie pisz, że są lepsi od nas i że Francja jest słaba przez Domenecha, bo się ośmieszysz. Nawet Litwa w Rumunii wygrała i przypomnę Ci, że nie graliśmy z Portugalią czy nawet z Belgią w kryzysie tylko ze słabszą od nas Słowenią... Mamy chyba prawo wymagać od uczestnika ME i MŚ wygranej z tą drużyną...

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 08 wrz 2008, 11:29

Wilmore pisze: a zobaczycie, że po zwolnieniu Leo nawet zatrudniając Hiddinka nic z tymi graczami nie ugramy - jak wspominałem z gówna bicza nie ukręcisz.
No z wieloma powołaniami Leo napewno wiele się nie osiągnie ale też nie o same powołania chodzi - ta drużyna nie gra dobrze od bardzo dawna :!: I z tą (tym brakiem) koncepcją (koncepcji) bicza nie będzie z gówna, najwyżej z bicza ktoś dostanie a wiadomo komu pierwszemu :P
Gra jednym napastnikiem ze Słowenią, który nie jest nawet napastnikiem u siebie jest porażką! Brożek gdyby mógł zagrać pewnie i tak by grzał ławę bo Leo nie lubi napsatników z prawdziwego zdarzenia. Pewnie boi się, że strzeli gola i będzie mu łyso, że wcześniej nie grał Brożkiem a tak może znów na konferencji prasowej rozłożyć się przed dziennkikarzami jakby wygrał 5:1 z Brazylią :roll: . Na pytania nie odpowiada tylko sie wymiguje jak sie da albo odpowie, ze Francuzi miewają tez gorsze dni - tak tak od 2 lat
Za Janasa i Engela przynajmniej dało się mecz oglądać a teraz :?: :!: Janas wiedział, że Jeleń i Brożek są potrzebni i bardzo dobrzy - późno ale zareagował i pewnie do el ME po MŚ by ich powoływał, zmieniłby podejście - zrozumiał swój błąd. Leo nie potrafi

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 wrz 2008, 11:37

Zanim ktoś tu zacznie rzucać przykładami Rumunii, to niech najpierw się dowie, jak wygląda w ogóle sytuacja tej ekipy na ten moment.
Podobnie z Francją - Austria słaba nie jest, wreszcie ma trenera, tymczasem Francja...
Jakbyś znał się na piłce, to wiedziałbyś, dlaczego nawet nie komentuję Francji.
Ale to nie temat o obcych reprezentacjach. Nie przekonam Was do moich racji, Wy mnie nie przekonacie do swoich wyobrażeń, więc nie ma co dalej dyskutować - widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic, ale jeden gorszy wynik... Uuuu, to klęska tysiąclecia, poziom gry z B klasy, na boisku jedenastka ulubieńców, trenera ukrzyżować do góry nogami, a tak w ogóle wszystkim rządzi układ :!:
Żałosne.
EoT

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 wrz 2008, 13:04

Wilmore pisze:Zanim ktoś tu zacznie rzucać przykładami Rumunii, to niech najpierw się dowie, jak wygląda w ogóle sytuacja tej ekipy na ten moment.
Podobnie z Francją - Austria słaba nie jest, wreszcie ma trenera, tymczasem Francja...
Chyba każdy oprócz Ciebie zgodzi się ze mną na tym forum, że od Rumunii społeczeństwo bardziej chyba wymagało zwycięstwa nad Litwą niż my wymagaliśmy 3 punktów ze Słowenią. Może Ty jesteś wielkim fanem kadry Rumunii i rano budząc się patrzysz na plakat Chivu, Lobonta, Mutu i spółki oraz dziesięć razy dziennie odwieszasz http://www.jakwygladawogolesytuacjakadryrumunii.ro, bo ja nie, ale wyobraź sobie, że na piłce to się znam i nie potrzeba tu Tomaszewskiego, Bońka czy Kołtonia aby wpaść na to, że porażka ekipy z nad morza Czarnego z Litwą to ogromna niespodzianka. Ja tu nie lamentuje i nie obwieszczam końca świata po sobotnim meczu. Leo wraz z mediami przed Euro wykreował nasz sukces i tak samo po nich wykreował tragedię i brak grajków. Może czas po prostu przyznać, że nie ma już ambicji i nie wie co zrobić.
Wilmore pisze:Jakbyś znał się na piłce, to wiedziałbyś, dlaczego nawet nie komentuję Francji.
Może dlatego, że nie oglądałeś meczu. Powiem Ci tylko tyle, że Francja to prawie mój drugi kraj i doskonale wiem co tam się dzieje.
Wilmore pisze:widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic, ale jeden gorszy wynik... Uuuu, to klęska tysiąclecia, poziom gry z B klasy, na boisku jedenastka ulubieńców, trenera ukrzyżować do góry nogami, a tak w ogóle wszystkim rządzi układ :!:
Żałosne.
Jeden gorszy wynik??? Jakbyś znał się na piłce :afro: to byś skumał, że od meczu z USA w marcu wygraliśmy raz na 9 meczy. I to z Albanią. Sukces ogromny. Nawet Macedonia to dla nas za wysokie progi. Jak Ci się nasze bagienko forumowe nie podoba i nie widzisz tu osób z którymi możesz popisać na odpowiednim poziomie to zmień forum.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 wrz 2008, 13:23

Wilmore pisze:widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic, ale jeden gorszy wynik... Uuuu, to klęska tysiąclecia, poziom gry z B klasy, na boisku jedenastka ulubieńców, trenera ukrzyżować do góry nogami, a tak w ogóle wszystkim rządzi układ :!:
Żałosne.
Żałosne jest powoływanie piłkarza za zasługi a także ciągłe patrzenie w przeszłość (może przywołasz lata 70-te jeszcze :?: ). Zasługą był awans do Euro, od tamtego czasu jest dno, a nie tylko jeden mecz Polsce nie wyszedł. Wcześniej napisałeś, że Polacy zagrali dobrze z Niemcami, ciekawe chyba oglądałem inny mecz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 wrz 2008, 13:34

widzę, że dalej króluje typowo polskie bagienko, w którym dawne zasługi to nic,
Obojętnie w jakim to kontekście, za zaslugi można tylko medale otrzymywać, a nie stołki.

Obecnie nasza reprezentacja gra słabo, ostatnie mecze to dobitnie pokazały. Beenhakker nie ma pomysłu na reprezentacje, a jak ma pomysł, to mu jego realizacja nie wychodzi, wybierajcie co Wam bardziej pasuje. Skoro wymyślił na mecz ze Slowenia grę jednym napastnikiem, to nie moze to być napastnik, który kreuje grę jak Piszczek, on gra podobnie do Zurawskiego (zaraz mnie tu powieszą). Tutaj powinien byc typowy egzekutor, wszystkie piłki na niego i zakaz wracania sie, czyli Wichniarek, czy np. Matusiak powinni pasować moim zdaniem do tego sposobu gry. Brakuje także pomysłu na defensywę, czy gramy 4 w linii? czy może archaiczną 3? Co mecz to inaczej w środku pola, albo gramy dwoma defensywnymi typu Lewandowski - Dudka, albo z ofensywnym Rogerem. Skrzydła to też ostatnio parodia, jedynie na Kubę Blaszczykowskiego nie mozna powiedziec złego słowa, chłopak jest jakby z innej bajki, gra tak, jakby nie był Polakiem :lol: :wink: O obsadzie bramki nie o czym dyskutować, trzeba pogadac z Borucem, dowiedziec sie w czym tkwi problem, dlaczego ostatnio tak dużo pije i mu pomóc (kadra to chyba nie wyjątek, bo ponoc w Celticu było tak samo), to jeden z najlepszych bramkarzy na świecie i on nie moze byc pomijany przy następnych powołaniach, jest na szczescie Fabiański, który powoli nabiera doswiadczenia i moze byc w niedalekiej przyszlosci równie dobrym golkiperem. Kowalewski już sie nie rozwinie, niestety, a Załuska ... był wielkim talentem, ale na poziomie gra dopiero od dwoch sezonów.

Jeśli Beenhakker chce utrzymać posadę powinien ustalic na mecze kadry jedną stałą kadrę, i to obojętne od rywala, z taką Portugalią musimy grać tak samo jak np. z tą pie%do%oną Słowenią. Ja oczywiście na dzisiaj mam pomysł, ale są to tylko rozważania mało realne :wink: Wg mnie kadra powinna grać standardowym 4-4-2. Zadnych bajerów, diamentów, czy c%uj wie czego nie ma sensu tutaj wymyslać. Genialny bramkarz + dwoch stałych stoperów + dwóch bocnych obrońców, którzy nie beda sie bali atakować, to ma byc nowoczesna defensywa + dwóch defensywnych pomocników + dwóch super szybkich skrzydłowych + dwóch napastników, jeden z nich ma być szybki i niekoniecznie z dobrymi warunkami fizycznymi, a drugi w miarę wysoki, tak zeby potrafił ewentualne wrzutki w pole karne albo zgrywać, albo strzelać gole :wink:

Po tym co napisałem, wychodzi mi następująca reprezentacja Polski:

bramkarze:
Boruc, Fabianski, Kowalewski, Zaluska

lewi obroncy:
Gancarczyk, Bronowicki, Kowalczyk, Sznaucner

srodkowi obroncy:
Zewlakow, Radomski, Kokoszka, Dudka, Bosacki, Jop, Jodłowiec

prawi obroncy:
Golanski, Wasilewski, Wojtkowiak, Baszczynski

lewi pomocnicy:
Boguski, Krzynowek, Grzelak, Kosowski, Szałachowski, Borysiuk

prawi pomocnicy:
Blaszczykowski, Lobodzinski, Piszczek, Peszko, Jeleń

defensywni pomocnicy:
Lewandowski, Bandrowski, Murawski, Kaźmierczak

napastnicy:
Lewandowski, Smolarek, Brozek, Saganowski, Matusiak, Rasiak, Sosin

Z tego wyszła mi następująca pierwsza jedenastka:

Boruc - Gancarczyk, Żewłakow, Radomski, Golański - Boguski, Lewandowski, Bandrowski, Blaszczykowski - Lewandowski, Smolarek

na ławce Fabianski, Bronowicki, Dudka, Krzynowek, Murawski, Brozek, Saganowski i mamy 18. meczową 8)

+ reszta 8)

W polskiej lidze jest wielu ciekawych, wybijających sie graczy, nie zawsze trzeba sięgac po emerytów zzagranicy :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 wrz 2008, 15:38

cloner pisze:, Szałachowski,
Szałachowski gra na prawej pomocy albo w ataku z lewą stroną nie ma nic wspólnego.
cloner pisze:Borysiuk
Borysiuk gra na środku i to defensywnego pomocnika najczęściej, podobnie jak Szałach z lewą stroną nie ma nic wspólnego. Borysiuk do kadry (nawet szerokiej) ... ciekawe.
cloner pisze: Matusiak
Znowu pijesz?

http://www.anonimowi-alkoholicy.org.pl/

Ogólnie to ciekawa koncepcja cloner, masz moje poparcie w walce o stanowisko trenera kadry.

ps:

Leo why? :cry:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 wrz 2008, 15:54

Szałachowski gra na prawej pomocy albo w ataku z lewą stroną nie ma nic wspólnego.
Jesli tak, to wybacz, w meczu z Gornikiem widzialem go czesciej po lewej stronie pomocy :wink: A jesli Borysiuk jest defensywnym graczem, to ja passuje.

PS: nie piję, ale pamiec mam slaba i zapomnialem, ze skonczyl chlopak karierę.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 wrz 2008, 16:06

cloner pisze:Jesli tak, to wybacz, w meczu z Gornikiem widzialem go czesciej po lewej stronie pomocy
Z konieczności. Edson wrócił do zdrowia (i do formy też trochę) On teraz będzie szarpał na lewej.
cloner pisze:A jesli Borysiuk jest defensywnym graczem, to ja passuje.
No jest. Nie zawsze, ale jest. Jego "idolem" pod względem gry w Legii jest Vuko i to Go, Ariel na razie zastepuje (całkiem udanie). Od ataków w środku pola Legia ma Rogera, Gizę i Iwanskiego. Zresztą w przypadku tak młodego gracza da się go "wychować" do pozycji. Do kadry nawet szerokiej ten chlopak się nie nadaje (jeszcze).
cloner pisze:nie piję
Zacznij, bo świat na trzezwo jest nie do przyjęcia.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 wrz 2008, 17:50

My też ponoć mamy trenera i to ponoć na poziomie bo nasz Leo nigdy nie popełnia błędów. Do tego przynajmniej przed Euro ponoć prezentowaliśmy poziom wyższy niż Austria, a już na pewno nie niższy. A już to widzę jak jedziemy Francję 3:1 :lol: A jak ci tak szybko robią postępy to szkoda że my nie jesteśmy do tego zdolni :(
Jeśli Beenhakker chce utrzymać posadę powinien ustalic na mecze kadry jedną stałą kadrę, i to obojętne od rywala, z taką Portugalią musimy grać tak samo jak np. z tą pie%do%oną Słowenią. Ja oczywiście na dzisiaj mam pomysł, ale są to tylko rozważania mało realne :wink: Wg mnie kadra powinna grać standardowym 4-4-2. Zadnych bajerów, diamentów, czy c%uj wie czego nie ma sensu tutaj wymyslać. Genialny bramkarz + dwoch stałych stoperów + dwóch bocnych obrońców, którzy nie beda sie bali atakować, to ma byc nowoczesna defensywa + dwóch defensywnych pomocników + dwóch super szybkich skrzydłowych + dwóch napastników, jeden z nich ma być szybki i niekoniecznie z dobrymi warunkami fizycznymi, a drugi w miarę wysoki, tak zeby potrafił ewentualne wrzutki w pole karne albo zgrywać, albo strzelać gole :wink:
Skoro ustawienie takie samo niezależnie od rywala to czego chciałbyś bronić tymi dwoma DM w meczu u siebie z takim San Marino :?: Ale w meczu z Brazylią już by się przydali, zaś dwóch napastników wtedy by grało jak pomocnicy albo przez 90 min nie powąchaliby piłki.
Zresztą my dwoma napastnikami grać nie będziemy przynajmniej za kadencji Leo bo te twierdzi że Słowenia jest dla nas za silna aby się tak odkrywać :roll: Zobaczymy czy także za mocne jest dla nas San Marino. No a mając na względzie że znowu nie będzie jednego z liderów zespołu, piłkarza na którym niemal cała gra się opiera i od niego zależy być albo nie być reprezentacji bo ten po wakacjach wskoczył na 'international level' i teraz nadszedł jego czas - czyli Pawła Brożka to należy drżeć o wynik najbliższego meczu. Zresztą teraz brak zwycięstwa nie będzie kompromitacją tylko Benhałera ale także i samych piłkarzy bo nawet z Domenechiem jako selekcjonerem powinniśmy ten mecz na luzie wygrać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”