Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 246

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 lis 2008, 12:12

I nic nie wpadło. Mecz w sumie wyrównany, bo o ile w pierwszej połowie graliśmy lepiej, o tyle w drugiej części nieco lepsze wrażenie sprawiali The Villans. Najlepsza sytuacja w meczu, to ta, którą zmarnował Rooney. Takie akcje muszą kończyć się golami, szczególnie, że najwięksi rywale zagrali dla nas i solidarnie swoich meczów nie wygrali (ba, nie strzelili gola). Pozostaje niedosyt, ale nie ma co się załamywać, AV grają w tym sezonie dobrze, a my jesteśmy zespołem, z którym od dawna nie wygrali (bodajże 13 lat). Remis na wyjeździe z takim rywalem, to nie powód do wstydu, ale trzeba poprawić grę na wyjazdach, bo to w naszym wykonaniu nie najlepiej wygląda, nawet pomimo tego, że graliśmy już wszystkie mecze na szczycie na wyjazdach).
PS.
Pomimo braku goli, widowisko nie było nużące, całkiem fajnie się ten mecz oglądało.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lis 2008, 19:13

Trochę wyglądało to jak walenie głową w mur. Przy piłce byliśmy niemal non stop. Ale nie było z tego klarownych sytuacji. Prawdziwą setkę miał Rooney, ale niepotrzebnie wybrał wariant siłowy. Villa w końcówce przeszła z taktyki długich piłek na Agbonlahora na długie piłki do przodu do nikogo, bo Agbonlahor się przyłączył do wybijania. Co za tym idzie było ciężko wpaść z piłką w pole karne, a strzały z dystansu też wpadały gdzieś tam w gąszcz nóg. Mówi się trudno. Nie wykorzystaliśmy swojej szansy i trzeba szukać jej w następnych kolejkach.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 lis 2008, 10:48

Przed nami pasjonująca kolejka Premier League. Dla kibiców United najważniejsze oczywiście są derby Manchesteru, ale też z uwagą będziemy się zapewne przyglądać spotkaniu Chelsea-Arsenal. A raczej z niepokojem, bo mam duże wątpliwości, czy Kanonierzy są w stanie pokonać lokalnego rywala.

Ale skupmy się na meczu z City. Do gry gotowy jest już podobno Berba. I to dobra wiadomość, bo duet Rooney-Tevez w zeszłym sezonie spisywał się fantastycznie, ale z kolei w ostatnim spotkaniu wyglądało to jakby grali ze sobą po raz pierwszy. A fakt, że wraca Bułgar da Fergusonowi większe pole manewru. Do bramki wraca również Edwin.

Z wypowiedzi piłkarzy i menedżera United wynika, że są naprawdę żądni rewanżu za ubiegłoroczne porażki. Wszyscy dobrze wiemy, że derby to nie są zwykłe mecze, tylko mecze o panowanie w mieście aż do kolejnych derbów. A więc jest to coś niezwykle ważnego i prestiżowego dla piłkarzy i przede wszystkim kibiców. Zwłaszcza w miastach takich jak Manchester, gdzie są tylko dwa liczące się kluby. Ferguson stara się trochę opanowywać atmosferę, mówiąc że prawdziwymi rywalami są Chelsea i Liverpool w tym sezonie. Ale raczej sam w to nie wierzy i chciałby znów pokazać Markowi, że musi się jeszcze dużo od niego nauczyć :wink:

Za chwilę wyjeżdżam, więc to mój ostatni post przed meczem. Pozostaje trzymać kciuki za Diabły i liczyć, że dadzą z siebie 100%.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 lis 2008, 7:38

Jak podaje oficjalna strona ManUtd na Old Trafford 1 stycznia trafi Serb Zoran Tosić. Włodarze Czerwonych Diabłów zapłacili za piłkarza 8 milionów funtów Partizanowi Belgrad. Przyznam szczerze, że nigdy nie spotkałem się z tym nazwiskiem, ale skoro Fergie uważa, że to dobre posunięcie to pewnie i tak będzie. Przed Serbem do Anglii miał trafić z Valerengi Moa Abdellaoue, kolejny młody gniewny.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 lis 2008, 8:23

Loczek pisze:Jak podaje oficjalna strona ManUtd na Old Trafford 1 stycznia trafi Serb Zoran Tosić. Włodarze Czerwonych Diabłów zapłacili za piłkarza 8 milionów funtów Partizanowi Belgrad. Przyznam szczerze, że nigdy nie spotkałem się z tym nazwiskiem, ale skoro Fergie uważa, że to dobre posunięcie to pewnie i tak będzie. Przed Serbem do Anglii miał trafić z Valerengi Moa Abdellaoue, kolejny młody gniewny.
update:
Niedawno doszły do nas informacje, że Manchester United otrzymał pozwolenie na pracę w Anglii dla 21-letniego pomocnika Partizana Belgrad, Zorana Tošicia. Jednak kilka godzin temu dyrektor Partizana, Dragan Djurić, oficjalnie oznajmił, że do podpisania żadnej umowy nie doszło, a Tošiciem interesują się także kluby z Serie A.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 lis 2008, 20:07

apdejt
Wczoraj na oficjalnej stronie Manchester United poinformował, że Zoran Tosic w porozumieniu z klubem otrzymał pozwolenie na pracę w Wielkiej Brytanii.
Dzisiaj wieści te potwierdził agent 21-letniego skrzydłowego, który dodał również, że na finalizację transferu trzeba będzie jeszcze poczekać.- Pracuję nad tym transferem od ponad dwóch miesięcy - podkreśla Zoran Pavlovic. - To oczywiste, że robiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby Zoran otrzymał pozwolenie na pracę, bo to było kłopotem. Zainteresowanie Manchesteru było ogromne.

- Wówczas w porozumieniu z United wystosowaliśmy odpowiednie pismo, starając się tym samym uzyskać pozwolenie na pracę. Pan Ferguson osobiście się w to zaangażował i rozwiązaliśmy kłopot.

- Kolejną rzeczą jest finalizacja transferu. Mam nadzieję, że pierwszego stycznia mój klient będzie oficjalnie zawodnikiem Mistrzów Europy - zakończył.

Kilka słów dodał bohater ostatnich nagłówków gazet, Zoran Tosic.

- Poinformowano mnie, że jakieś dziesięć dni temu Manchester United wysłał pismo w sprawie mojego pozwolenia o pracę - stwierdza Serb. - Nie wiem co będzie dalej, lecz prawdopodobnie w barwach Partizana zagram jeszcze tylko cztery spotkania.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 lis 2008, 15:35

No niby prowadzimy do przerwy 1-0 a moglibysmy wiecej gdyby nie zmarnowana setka Roo i Evry . Wazne ze atakujemy i utrzymujemy sie przy pilce. Obrona dobrze sie spisuje , no z wyjatkiem interwencji VDS ['] po ktorej byl slupek.

Webb [ ' ] - jak komentator powiedzial "propably best referee in the country" to nie wiedzialem czy sie smiac czy plakac

Ronaldo [ ' ]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2008, 16:29

Ronaldo strasznie głupio się zachował już za pierwszym razem, gdy zaczął bić brawko Webbowi za kartkę. Później zagrywa ręką w polu karnym, gdy ma kartke na koncie. Na szczęscie dla United City nie potrafili wykorzystać przewagi, choć było blisko. W końcówce edwin z Evrą na spółkę wybili piłkę z linii bramkowej. A chwilę później Hart [wiedziałem, ze sie tak skończy jak poleciał pod wasze pole karne na 2 minuty do końca] musiał sprintem wracać do bramki. Było blisko :D

Zasłużone zwycięstwo. Bez dwóch zdań.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 lis 2008, 16:40

Zasluzone bo praktycznie City nie stwarzalo wiekszego zagrozenia pod bramka. Szkoda kilku niepotrzebnych zolcieni. No ale jak np Webb daje Rafaelowi kartke za to ze oddaje pilke rywalowi to ja nie mam pytan.

Mecz z B'burn a my nie mamy skrzydel :? Ronaldo glupota, Park brak umiejetnosci , Giggs starosc nie radosc , Nani moze sie uda moze nie.

PS. Licze dzis na Arsenal Fieldy :)

to tak jak ja :p // fieldy

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 lis 2008, 16:43

Mecz z B'burn a my nie mamy skrzydel
A jak mówiłem przed sezonem, że to kupno skrzydłowego powinno być priorytetem, bo tam jest bida to było oburzenie....;]

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 lis 2008, 16:47

W styczniu Tosic przyjdzie , osobiscie przed sezonem liczylem na Martina ale chyba zaginal w akcji :|

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 lis 2008, 17:35

fieldy pisze:Zasłużone zwycięstwo. Bez dwóch zdań.
boskigonzo pisze:Zasluzone
Nic dodać, nic ująć :P

Rzeczywiście, City osiągnęli przewagę, a jednak nie stanowili większego zagrożenia pod bramką VdS. Poza jedną, dwoma okazjami (bo jeszcze ta, gdzie Micah myślał, że jest na spalonym i odskoczył od piłki, a mógł strzelić gola). Kartka dla Rafaela to jakaś kpina. Tak w ogóle podoba mi się gra tego piłkarza, może być następca Neville'a na długie lata. Świetnie też Carrick, Evra, Rooney (setny gol :D ). Źle Ronaldo. Nie pokazał niczego wielkiego i jeszcze czerwona kartka. Tłumaczył, że słyszał gwizdek. Może i słyszał, ale wina niewątpliwie jego...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 gru 2008, 15:40

Co się dzieje z napastnikiem rodem z Angoli ?
Jak on miał ? Manucho ? Z tego co pamiętam wrócił z Grecji i chyba się połamał. Gra już ?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 gru 2008, 16:16

Gral odnoge w meczu z M'borough i odnoge w meczu ze Stoke. Ogolnie jak Tevez , Berba i Roo sa zdrowi to nie pogra , ba nawet na lawce nie zasiadzie.

Musi czekac na szanse. Po dobrych wystepach w PAO i rewelacyjnej grze na PNA nie skreslam go , tylko ciekawe czy Alex juz tego nie zrobil

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 gru 2008, 16:53

Spokojnie. To dopiero jego pierwsze miesiące w angielskim futbolu i póki co uczy się gry. Już w kilku spotkaniach rezerw błyszczał, ale w tym sezonie nie ma co liczyć na wiele występów. Puchar Ligi i niektóre mecze w FA Cup to wszystko na co może liczyć reprezentant Angoli. Szczerze mówiąc ja bym w przyszłym sezonie go wypożyczył, a do składu bardziej odważnie wprowadziłbym Campbella oraz Welbecka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”