Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 15 maja 2025, 10:58
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 maja 2025, 11:00
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 15 maja 2025, 11:40
Trzeba też dodać, że do statystyk są brane oficjalne dane, a przykładowo w takiej budowlance pracuje się dużo więcej niż normalny etat.Kluchman pisze: ↑15 maja 2025, 10:55Nie bardzo chce mi się zagłębiać w metodologię, ale ogólnie w Polsce pracujemy dużo w porównaniu do wielu innych krajów europejskich:
https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... rs_of_work
Hannibal
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 maja 2025, 13:50
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 maja 2025, 13:55
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 15 maja 2025, 14:23
Tak jak firmy monterskie. Mają 40h w tygodniu na zamontowanie X urządzeń na iluś budowach. Odejmując jeden dzień pracy zamontują ich tyle samo albo więcej? Do tego dochodzi kwestia przemieszczania się pomiędzy budowami. Ten kto chce niech wprowadza sobie, ale dlaczego to ma obejmować przymusowo wszystkich?sickstick pisze: ↑15 maja 2025, 13:50A ja zupełnie nie kupuję argumentu że przy zmniejszonym czasie pracy nagle zaczęlibyśmy być wydajniejsi. Niby jak, gdzie, kiedy? Na halach produkcyjnych masz dzienną normę do wyrobienia i nie ma zmiłuj, mniejsza ilość godzin = mniej wyprodukowanego towaru. W pracy takiej jak moja robota jest do wykonania i to od mnie zależy czy zrobią ją w 20 czy 60 godzin, jest płacone od efektów. W tych wszystkich biurach panie Grażynki spędzają 1/3 czasu na kawce i pogaduszkach, przy obciąciu godzin obciąto by im właśnie ten czas, w którym i tak się opierdzielają. Z kolej w przypadku pracy takiej jak przykładowo cloner, to zupełnie nie rozumiem dlaczego w 37. godzinie miałby być mniej wydajny niż w 15. godzinie w tygodniu, co mu się odleżyny na pośladach od siedzenia robią?
Skrócenie czasu pracy jak najbardziej, ale pieprzenie że to poprawi wydajność czy efekty nie spadną? Sory ale nie.
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 15 maja 2025, 14:41
Pelart2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 maja 2025, 14:42
Ona się nakręca w twitterowej bańce. Wystarczy wejść na onet/interie/gazeta.pl i zobaczyć, jak ona rezonuje w mainstreamie.
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 maja 2025, 15:30
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 maja 2025, 15:31
Prawidłowo - zaraz wjedzie Conrado na czerwono- czarnym koniu i napiszę "Ale za Pisu"
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 maja 2025, 15:33
Ja w szoku.Berele Lewartow pisze: ↑15 maja 2025, 14:42Ona się nakręca w twitterowej bańce. Wystarczy wejść na onet/interie/gazeta.pl i zobaczyć, jak ona rezonuje w mainstreamie
No właśnie problem jest tego typu, że jakkolwiek się będą starali, to czegoś takiego "za PiSu" nie znajdą
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 maja 2025, 15:43
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 maja 2025, 15:56
Pracujesz dużo. Ale jesteś pewnie z rodziną da dorobku jak większość Polaków i musisz zapierdalać. Jak osiągniemy poziom krajów zachodnich można się zastanowić
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 maja 2025, 15:57
Imo, to już czuć vajb 2015r gdzie wtedy też mejnstrim swoje a internet swoje. Z tym, że jesteśmy 10 lat później i internet ma dużo większą siłę oddziaływania, a mejnstim jest dużo słabszy niż się wielu wydaje.Berele Lewartow pisze: ↑15 maja 2025, 15:43Pozostaje sceptyczny, zresztą już widać, że zupełnie przypadkowo właśnie został odpalony protokół "Pan Jerzy".
masacra
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio