FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 247

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 gru 2006, 21:21

RealFan pisze:Zobaczysz teraz po powrocie w lidze zagrają trochę inaczej, z większym zaangażowaniem
Tak nie wątpie. Ale teraz staną naprzeciwko Atletico MAdryt które ma zaskakująco dobry bilans meczów z Barceloną.

Mecz bedzie o tyle ciekawy ze zobaczymy jak takie czynniki jak zmeczenie podróża, natłok meczów zmiany stref czsowych wpłyną na graczy Barcelony.

Garcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garcia » 19 gru 2006, 10:40

Mecz z Atletico będzie naprawdę ciężki. Gracze z Madrytu potrafią z Barceloną grać. Mecz naprawdę ciężki, zwłaszcza, że obwiam się o kondycję fizyczną piłkarzy, po ciężkiej podróży. A pozatym, są trochę "podłamani" przegraną w Japonii. Mam nadzieje, że do czwartku się pozbierają i zobaczymy świetny mecz, a Puyol przypilnuje Torresa ;) z którym podczas ostatnich spotkań miał małe problemy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 gru 2006, 14:03

Los 17 jugadores convocados por el Barcelona para el partido ante el Atlético de Madrid son los porteros Valdés y Jorquera y los jugadores de campo Puyol, Thuram, Belletti, Oleguer, Olmo, Motta, Xavi, Iniesta, Marc Crosas, Deco, Ronaldinho, Ezquerro, Giuly, Gudjohnsen y Saviola.
lista powolanych na jutrzejszy mecz - edmilson dochodzi do siebie po zatruciu (stracil 5 kilo wagi), gio i rafa sa przemeczeni oraz poobijani. dlatego na lewej ma zagra ula a na prawej belletti. cieszy obecnosc na lawce olmo bo koles ma wielki talent i w razie czego da bez problemu rade.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 gru 2006, 23:30

osobiscie obawiam sie troche o wystep Uly w jutrzejszym meczu. Mam tez w pamieci pojedynek z Atletico z zeszlego sezonu, gdzie delikatnie mowiac Ula nie radzil sobie za bardzo z Torresem. Ale Torres w tym sezonie tez nie blyszczy.

Ciekawe, ze mamy 3 graczy, ktorzy moga spokojnie wystepowac na lewej obronie (Gio, Sylwinho, Zambro) i zaden jutro nie zagra.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 gru 2006, 23:33

To raczej Puyol będzie odpowiadał za krycie Fernando podobnie jak to miało miejsca w ubiegłych latach co nie zmienia faktu, że Torres tradycyjnie coś nam strzeli. Generalnie to nie sądzę, aby Ula zagrał gorzej od jakiegokolwiek innego obrońcy w naszej drużynie. Z lewą obroną to rzeczywiście wyszło niesamowicie. Będzie ciężko, ale cóż. Wolę mieć już ten mecz za sobą :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 gru 2006, 23:43

tak Puyol odpowiadal, jednak Ula mu pomagal, gral wtedy tez na srodku obrony. I najlepiej to nie wyszlo 4:1, jesli mnie pamiec nie myli.

Ale jutro bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 gru 2006, 23:56

mistyk pisze: I najlepiej to nie wyszlo 4:1, jesli mnie pamiec nie myli.

Chyba 1-3...
Inna sprawa Atletico nam nie lezy i ostatni nie potrafimy z nimi wygrac nawet na CN. Dziwna sprawa z Gio, bo jednak mjac na uwadze, że Sylvek grac nie bedzie mogł, mozna było wporwadzic w finale KMŚ własnie Sylvka czy Ule. Nie wiem czy na lewej czasami nie bedzie gral Juliano, a Ula na prawej, zobaczymy. Atletico nie błyszczy, kilku kontuzjowanych, El Nino nie jest w formie jak rok temu czy dwa, wiec nei powinno byc najgorzej. Wazne zeby wygrac walke w środku z Maniche'em i w bedacym w kapitalnej ostatni forme Luccinem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:P :P :P

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 21 gru 2006, 15:57

Jarzinho, zaskoczyłeś mnie tym "Atletico nie błyszczy" bo w porównaniu z poprzednimi sezonami Atleti spisuje się co najmniej nieźle zresztą El Nino też nie spisuje się gorzej niż w poprzednim sezonie wbrew temu co napisałeś. I jeszcze jedno: Luccin nie prezentuje ostatnio dobrej formy, on już długo prezentuje dobrą forme.

P.S. Kiedy ostatnio Barca wygrała z Atletico? Pamiętam że ostatni remis był chyba przed dwoma laty. Wtedy było 1:1.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 gru 2006, 16:20

tak. jak sedzie nie uznal gola strzelonego z 25 metrow przez gio. rok wczesniej barca wygrala 3-1 o ile pamietam po kosmicznym lobie dinho

choc mozesz tego nie pamietac

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 gru 2006, 16:37

Don Juan pisze:Jarzinho, zaskoczyłeś mnie tym "Atletico nie błyszczy" bo w porównaniu z poprzednimi sezonami Atleti spisuje się co najmniej nieźle zresztą El Nino też nie spisuje się gorzej niż w poprzednim sezonie wbrew temu co napisałeś.

Wystraczy spojrzec na wyniki 4 ostatnich meczy, fakt zwyciestwo z Getafe, ale w jakim stylu. Widac Madryt obrał ta sama taktyke 1-0 i murowanie, bo inaczej nei mozna nazwac tego meczu w wykonaniu Atletico do tego na włąsnym stadionie. Wczesniej kapitalna porazka z Espanyolem i remis z Realem SSS. Było takze zwyciestwo z Betisem, gdzie raczej Betis oddał zwyciestwo Atletico niz ono samo je wywalczylo. Takze najwaznieszy element to murowanie co i tak niewychodzilo, bo betis mail kapitalne sytuacje.
Co do formy Torres nie ma sensu ciagnac tego tematu :lol:
Don Juan pisze:P.S. Kiedy ostatnio Barca wygrała z Atletico? Pamiętam że ostatni remis był chyba przed dwoma laty. Wtedy było 1:1.
Hehe i co z tego kiedy ostatni Atletico grało w europejskich pucharach :P

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 21 gru 2006, 17:31

Zgodzę się z tym, że Atletico gra taktyką gol i murowanie, ale nie wychodzi to wcale najgorzej o czym świadczy 4 miejsce zajmowane przez Atleti.
Don Juan pisze:P.S. Kiedy ostatnio Barca wygrała z Atletico? Pamiętam że ostatni remis był chyba przed dwoma laty. Wtedy było 1:1.
Hehe i co z tego kiedy ostatni Atletico grało w europejskich pucharach :P
Nie zadałem tego pytania by ośmieszyć Barce czy fanów Barcy tylko z ciekawości. Przy okazji dzięki za odpowiedź,rkoeman :D A co do samego pytania, to ostatnio zagrali w europejskim pucharze gdzieś przed dwoma, trzema latami. To było intertoto.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 gru 2006, 0:05

no i 1:1.

Barcelona miala przewage w tym meczu, jednak nieskutecznosc i brak kluczowyc zagran daly o sobie znac. Atletico mialo swoja okazje i ja wykorzystalo.

Szkoda troche straconych punktow u siebie. Bo moglismy ten mecz wygrac.

Ronaldinho dzisiaj naprawde sie staral, biegal jak szalony. Szkoda tylko tego zawieszenie i w nastepnym meczu go nie zobaczymy.

Troche zdziwila mnie dzisiaj taktyka Ryjka, ze wystawil Xaviego, Deco, Inieste i Motte w pierwszym skladzie. Ale widocznie mial swoje powody.

Mam nadzieje, ze Eto juz w styczniu bedzie gotowy do gry, bo widoczny jest jego brak w druzynie. Tym bardziej, ze Saviola rzadko dostaje szanse grac.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 gru 2006, 0:28

Słabiutko to wygladało.... Holender zaskoczyl i nic z tego nie wyszło, niestety. Ogolnie uwazam, ze ostatnie wyniki, czyli remis i porazka sa wynikiem błednych decyzji Franka. Wystawił najmocniejszy skald z America, pozniej z Porto Alegre. Teraz okazało sie, ze zawodnicy sa przemeczeni. Dla mnie ewidentnie bledy trenera. Wiedzial, ze nie zagra Sylvinho wiec to on powinien najwiecej grac, a Gio odpoczywac podczas KMŚ. Wsyzlo, ze nei mamy lewego obroncy, pdobnie z Rafa....
W ofensywie jest jak było, choc nikogo z trojki Xavi, Iniesta i Deco nie mozna za dzisiejsze spotkanie winic. Jednak wprowadzil poraz kolejny Ezquerro, dla ktorego ławka to ławka powina byc sporym wyroznieniem. Giuly takze stracil forme, choc mial ja kilka meczy, Ule usprawiedliwia to, ze gral na nowej dla siebie pozycji.
Nie wiem dlaczego dzisiaj tak czesto był pokazywany Eto'o, a po chwili Eidur, chyba to nie mialo na celu uchwycenia usmiechu na twarzy Kamerunczyka, czy zgorszenia. Naprawde chciałbym, aby za miesiac(co tyle islandczyk bedzie sie cieszył jeszcze z miejsca w "11") ktos mi wypomnial, ze go krytykowałem. Nie był wart tych pieniedzy....
Atletico nic wielkiego nie pokazało i to jest w wyniku najgorsze :(
Dobrze, ze jest ta przerwa, bo zawodnicy wygladaja na wyczerpanych i to w duzym stopniu. Bedzie ciezko z Sevilla, bo wygladaja tak jakby sezon dla nich zaczal sie wczoraj.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 22 gru 2006, 10:28

Jarzinho pisze:Atletico nic wielkiego nie pokazało
nie zgodze sie z tym-przez caly mecz Atletico swietnie sie bronilo.obrona i linia pomocy w defensywie zagraly bez zarzutu.dosc powiedziec ze Barca bramke zdobyla wedlug mnie po bledzie bramkarza ktory perzepuscil strzal lecacy w kierunklu slupka przy ktorym stal.to ze w ofensywie nie zagrali zbyt dobrze nie swiadczy o tym ze wogule zagrali slabo.

czy kibice Barcy moga mi wyjasnic co Rijkard ma do Savioli bo kurcze taki zawodnik mu siedzi na lawce a gra Ezquero, ktory stanowi chyba 3 garnitur Barcy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 22 gru 2006, 13:20

bo jak wiadomo pojechalismy do japonii sie opalac. to ze zarzad ma swoj plan marketingowy i mielismy grac tam najlepszym skladem nie przyszli ci na mysl. szkoda.
Naprawde chciałbym, aby za miesiac(co tyle islandczyk bedzie sie cieszył jeszcze z miejsca w "11") ktos mi wypomnial, ze go krytykowałem. Nie był wart tych pieniedzy....
co takiego wczoraj zle zrobil iceman? czekam na konkretne argumenty. bo z doswiadczenia wiem ze twoja ocena meczu moze nie miec nic wspolnego z rzeczywistoscia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”