Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 247

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 09 sie 2011, 12:59

Wiadomo kiedy będzie prezentacja Lukaku na Stamford ? :)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 sie 2011, 13:02

Z tego co mi się wydaje to już przechodzi/jest po testach medycznych, później ma dołączyć do zgrupowania kadry Belgii, a po tym chyba prezentacja będzie

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 09 sie 2011, 18:08

Podobno Chelsea interesuje się obrońcą FC Porto, Alvaro Pererią. Urugwajczykiem jest też zainteresowane PSG.
Hm, czy ten zawodnik jest nam potrzebny?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 sie 2011, 20:01

Ploty już zostały zdementowane :) to żadna niespodzianka, że jesteśmy łączeni z każdym zawodnikiem Porto.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 09 sie 2011, 23:22

Doczekać się nie mogę (jak chyba większość z Was) !
Ja akurat najchętniej w Niebieskim trykocie widział Hulka, ale klauzula jednak odpycha... :roll:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 sie 2011, 23:28

marCHELSinio pisze:Doczekać się nie mogę (jak chyba większość z Was) !
Ja akurat najchętniej w Niebieskim trykocie widział Hulka, ale klauzula jednak odpycha... :roll:
Szkoda, że Romelu nie miał okazji przepracować z zespołem okresu przygotowawczego, tylko dopiero po nim :? No nic, cieszę się, że za cene w okolicach 15-20 mln euro/funtów sprowadzamy 18 letni nie tylko talent ale już gwiazdę Jupiler League. Trzeba się też cieszyć, że paradoksalnie (bo robi konkurencje Belgowi :lol: ) cieszy mnie, że znalazł się w jednej kadrze ze swoim idolem i starszą 15 lat wersją samego siebie. Niech się uczy od niego, póki Didier gra w piłkę :wink:

A o Hulku to ja też już od dawna tu śpiewam, ten chłopak to brylant! Szkoda że mu klepnęli tą klauzulę bo on się aż prosi żeby zagrać w Premier League

Edit: Conor Clifford dostał powołanie do dorosłej reprezentacji Irlandii :)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 10 sie 2011, 0:39

Hulk jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale wg mnie jego transfer nie jest konieczny( co najmniej w tym okienku transferowym). Ponieważ na prawej stronie w ataku może grać Daniel Sturridge. Bardziej pasowałoby obsadzić lewą stronę... a Chelsea przegapiła kolejną ciekawą okazję. Ardę Turana można było wyciągnąć z Galatasaray za niespełna 15 mln. Transfer Turka właśnie zaklepało Atletico Madryt.

Romelu może dostanie szansę w drugiej połowie meczu ze Stoke jeżeli wynik będzie korzystny i bezpieczny dla Chelsea :) Bardzo ciekawy jestem jak będzie się prezentował na Stamford Bridge.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 10 sie 2011, 2:57

A nie było mowy wcześniej o wypożyczeniu Belga ?

Kto wie, może Hulk zawita jeszcze na Stamford... :)

Najgorszy jest ten brak wiadomości o sprawie Modricia. Ale jak to mówią "brak wiadomości to dobra wiadomość". Tego się będę trzymał. :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 sie 2011, 8:57

Ale jak to mówią "brak wiadomości to dobra wiadomość"
Dla Spurs jak najbardziej. Czas pokaże, ale póki co niewiele wskazuje, że do transferu dojdzie. Już prędzej bym obstawiał Sneijdera u nas(niestety) niż Modrica u was.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 sie 2011, 9:32

Także wątpię w transfer Modricia. Pewnie już nikt do nas tego lata nie dojdzie, a szkoda bo przydałby się ktoś do środka pola. Jak tak patrze na nasz skład i pomyślę o kontuzjach, to wydaje mi się że właśnie przez kontuzje podstawowych zawodników ze środka pola możemy nie zdobyć mistrzostwa. Mam jednak nadzieję że kontuzje nas ominą :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 sie 2011, 11:09

marCHELSinio pisze:A nie było mowy wcześniej o wypożyczeniu Belga ?
Anderlecht chciał, żeby Chelsea wypożyczyła im Lukaku z powrotem, ale Chelsea odmówiła.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 10 sie 2011, 11:47

Głupotą by było wypożyczanie Lukaku do swojego byłego klubu. Jeżeli Chelsea chciałaby go wypożyczyć to tylko do klubów z premiership :)

Mi się wydaje, że możemy się spodziewać jeszcze co najmniej jednego transferu. Zresztą jeszcze są ponad 3 tygodnie do zamknięcia okienka transferowego. Mnie zastanawia inna kwestia :p Czy 1 kolejka angielskiej ekstraklasy wystartuje normalnie, czy zostanie odwołana przez burdy, które są w Londynie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 sie 2011, 12:10

Chelsea raczej nie jest skłonna wypożyczać go w ogóle. Lukaku też nie żyje w świeci fantazji i w wywiadzie mówił, że będzie czekał na swoją szanse gry mówi, że będzie zadowolony jak będzie wchodził na końcówki meczów. Powiedział że taki klub jak Chelsea gra dużo spotkań i on też dostanie szanse gry. Chłopak musi zostać w klubie żeby uczyć się od swojego idola :) Drogba jest zawsze pomocny młodym tak jak był DiSanto i Sturrdige'owi więc myślę, że Romeul zyska coś z ich współpracy :)
Jak już ktoś wspomniał mogliśmy go pozyskać wcześniej i zabrać do Azji, ale się ostatnio wleczemy z tymi transferami. Myślę, że CFC poczeka na transfer Sneijdera do MU i zobaczy jakie sumy będą wchodziły w grę, żeby potem Tottenham nie wyskakiwał z jakimiś cenami typu 45m.
Co do samych rozgrywek sytuacja w Londynie została jako tako opanowana na ulicach pojawiło się więcej policjantów a hołota już się nie pokazała. Północ Anglii na razie się boryka z nimi ciekawe jak sytuacja będzie wyglądała dzisiaj w nocy.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 10 sie 2011, 12:22

Jeszcze tylko jedno wtrącę propo mojego marzenia:

Hulk jest bardzo dobrym zawodnikiem, ale wg mnie jego transfer nie jest konieczny( co najmniej w tym okienku transferowym). Ponieważ na prawej stronie w ataku może grać Daniel Sturridge.
Daniel musi grać, dostawać conajmniej tyle szans co Kalou, zresztą powinien dostać tych szans nawet więcej. Jakby przyszedł Hulk to można by odłożyć ostatecznie Anelkę i Kalou, a tego pierwszego pozbyć się nie łatwo. On ma jeszcze rok kontraktu, tak? Mamy też Yossiego który ostatecznie może pograć na lewej :wink:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 10 sie 2011, 14:26

Mnie najbardziej boli, że nie pozyskaliśmy Ardy Turana. Swego czas Chelsea była nim bardzo zainteresowana. Sam Guus Hiddink polecał go Abramowiczowi. Zawodnik wszechstronny, który może grać na lewym skrzydle, w ataku oraz jako ofensywny pomocnik. Jakby trafił do Chelsea nie trzeba byłoby wydawać ok. 40 mln na Modrica. Tylko niestety już jest zawodnikiem Atletico...

W sumie Anelce i Kalou się nie dziwię, że nie chcą odejść do innego klubu. Zarobki mają naprawdę bardzo wysokie w porównaniu z innymi. Grają w bardzo silnym europejskim klubie.Co sezon walczą o najwyższe cele... czego chcieć więcej :?: :> Tylko patrząc z perspektywy kibica to Ci zawodnicy są zbędni. Nie wnoszą nic do gry, a w dodatku obciążają budżet olbrzymimi wynagrodzeniami.

Hulk na pewno byłby wzmocnieniem wielkim dla Chelsea. Warunki fizyczne ma imponujące i w dodatku świetną technikę. Tylko myślę, że można jeszcze poczekać z zakontraktowaniem go. Porto może obniży jego cenę w przyszłym okienku transferowym.

Na pewno Chelsea przydałby się lewy skrzydłowy i jakiś kreatywny ofensywny pomocnik. Na upartego można by było wzmocnić prawą obronę. Skoro Chelsea ma walczyć o najwyższe cele w tym sezonie to musi mieć silna pomoc, a na razie wygląda jak sito. Essien i Mikel kontuzjowani. Josh McEachran jest bardzo utalentowany, ale nie wiadomo jak sobie poradzi w najważniejszych meczach. Ramires jest bez formy co było widać no Copa America. Lampard to najsilniejsze ogniwo pomocy. Tylko Frank nie jest już tym zawodnikiem co 2 lata temu niestety...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”