FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2462

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lip 2019, 22:44

Czekałem i się doczekałem Antka w Barcelonie :) Świetny transfer.

Jeżeli Ney odchodzi i jest szansa, że jego drugą opcją po FCB będzie np. RM to jak dla mnie trzeba rozbijać bank.
Keres pisze:
10 lip 2019, 23:31
Takie, które bierze Barca.
:rotfl:
Teraz się nie dziwię, że ozob :rozga:

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 13 lip 2019, 23:17

Neymar: Najlepsze wspomnienie? Remontada z PSG :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 15 lip 2019, 16:36

Powiem szczerze, że kluby przy podpisywaniu kontraktów powinny wprowadzić kary lojalnościowe. Jeżeli zawodnik wypowiada się o opuszczeniu klubu mimo ważnego kontraktu, powinien podlegać karze, gdy opuszcza treningi, mecze czy odmawia gry - podlega karze, negatywne wypowiedzi na temat obecnego klubu w mediach - podlega karze, rozmowy zakulisowe odnośnie transferu z innymi klubami mimo ważnego kontraktu z obecnym klubem - podlega karze.

Dzisiaj mamy politykę taką, że agenci czy kluby naciskają na zawodnika by się buntował, tak by zmusić obecny klub do transferu. Takie rzeczy powinny być dotkliwie karane. Zawodnicy i ich agenci nawet już się z tym nie kryją. Pamiętamy jak Lewandowski związał się z Zahavim, bo chciał przejść do Realu, ten mu nakazał się buntować w Bayernie, co jedynie polakowi zaszkodziło i w pewnym momencie odpuścił i publicznie przeprosił Bayern i kibiców

Czas by ktoś za to się zabrał. Ja szczerze akurat może nie tyle, co życzę dobrze PSG, ale wydali kupę pieniędzy na piłkarza, jaki w najważniejszych momentach był nieobecny, więcej wprowadzał kontrowersji niż jakości a do tego teraz odwala szopkę, bo chce odejść. Normalnie za takie zachowanie powinien być ukarany finansowo na długi okres czasu i przez pewien czas oglądać mecze z trybun lub grać w rezerwach a jak by się buntował, to jeszcze mu dołożyć kary.

WKB
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 15 lip 2019, 19:36

Barcelona zdecydowała się sprowadzić Neymara. Bartomeu dowodzi w negocjacjach. Będzie rozmawiał z Nasserem. [Catalunya Ràdio]
Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić :D Ale tak czy siak wydaje się raczej pewne, że Barca chce Neymara i Neymar chce Barcy. Jedyne roszady są między kibicami, ale to niewiele zmieni. Ja tak jak powiedziałem, resztki szacunku do niego straciłem i ciężko będzie mi się go oglądać w koszulce Barcelony po tym co odwalił latem 2017. Piłkarsko, poza kontuzjami i pajacowaniem, nie mam się jednak do czego przyczepić. W formie to top topów. Zobaczymy co się stanie. Na razie pewne jest jedno. Czeka nas długa telenowela, a sama operacja będzie mega ciężka do zrealizowania. Warto też wspomnieć o problemach podatkowych Neymara w Hiszpanii, gdzie fiskus domaga się 35 mln euro, co jest kolejną przeszkodą.

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 15 lip 2019, 19:49

Kesz pisze:
15 lip 2019, 16:36
Czas by ktoś za to się zabrał. Ja szczerze akurat może nie tyle, co życzę dobrze PSG, ale wydali kupę pieniędzy na piłkarza, jaki w najważniejszych momentach był nieobecny, więcej wprowadzał kontrowersji niż jakości a do tego teraz odwala szopkę, bo chce odejść. Normalnie za takie zachowanie powinien być ukarany finansowo na długi okres czasu i przez pewien czas oglądać mecze z trybun lub grać w rezerwach a jak by się buntował, to jeszcze mu dołożyć kary.
neymar w przeciwienstwoie do takiego hazarda ZAWSZE zachwywal sie na boisku profesjonalnie, nigdy nie odpuszczal meczow, nie robil nic przeciwko klubowi. a pamietamy doskonale "profesjonaliste" hazarda ktory wslawil sie slynnym sezonem gdzie gral przcieciwko mourinho ("Wolę przegrać, niż wygrać z Mourinho"). takich wlasnie typow i takie zachowania nalezy karac finansowo, takich ktorzy NA BOISKU szkodza klubowi.

neyu a wczesniej rabiot dali wspanialego strzala w pysk szejkowi. rabiot nie podpisujac umowy, a teraz neyu ostatnimi wydarzeniami. to co neyu powiedzial o 6-1 hmmm gdyby griezzu powiedzial jutro ze jego najcudowniejszym wspomnieniem jest wyjebanie barcy z LM to zazadalbym natychmiastowego transferu z klubu. licze ze tam w parzu mysla podobnie.
sniademu wydawalo sie ze zrobi w europie arabski harem i bedzie dyktowal tu warunki, okazalo sie ze nie tak latwo.

juz drą koszulki, jest dobrze

Obrazek

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 lip 2019, 14:19

h1893230 pisze:
15 lip 2019, 19:49
Kesz pisze:
15 lip 2019, 16:36
neymar w przeciwienstwoie do takiego hazarda ZAWSZE zachwywal sie na boisku profesjonalnie, nigdy nie odpuszczal meczow, nie robil nic przeciwko klubowi. a pamietamy doskonale "profesjonaliste" hazarda ktory wslawil sie slynnym sezonem gdzie gral przcieciwko mourinho ("Wolę przegrać, niż wygrać z Mourinho"). takich wlasnie typow i takie zachowania nalezy karac finansowo, takich ktorzy NA BOISKU szkodza klubowi.

neyu a wczesniej rabiot dali wspanialego strzala w pysk szejkowi. rabiot nie podpisujac umowy, a teraz neyu ostatnimi wydarzeniami. to co neyu powiedzial o 6-1 hmmm gdyby griezzu powiedzial jutro ze jego najcudowniejszym wspomnieniem jest wyjebanie barcy z LM to zazadalbym natychmiastowego transferu z klubu. licze ze tam w parzu mysla podobnie.
sniademu wydawalo sie ze zrobi w europie arabski harem i bedzie dyktowal tu warunki, okazalo sie ze nie tak latwo.
Mówimy o tym samym Neymarze? Nie chce mi się pisać jaki to Neymar święty nie jest, także na boisku i to już nawet od czasów jego gry w Brazylii

Polecam np. zapoznać się z wypowiedzią Ćwiąkały na jego temat :

Natomiast za tego strzała w pysk szejkom, to weźmy pod uwagę jedno... To sa jego pracodawcy z jakimi związał się kontraktem i wobec których ma zobowiązania. Klub ze swojej strony dał mu wszystko i zapewnił mu perfekcyjne warunki a Neymar jedynie tam po prostu gwiazdorzy, mimo, że sam w najwazniejszych momentach zawodził w tym klubie. To jak potraktował Barcelonę przechodząc do PSG, to też bardzo źle o nim świadczy i szczerze, Barcelonie się dziwię, że chcą go z powrotem. Pewnie gdyby nie zdanie Messiego, to Neymara by kijem już nie tknęli.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 lip 2019, 14:48

h1893230 pisze:
15 lip 2019, 19:49
Cytat "wolę przegrać niż wygrać dla Mourinho" jest autorstwa anonimowego piłkarza Chelsea, a nie Hazarda - oprócz Belga te słowa mogło powiedzieć 25. innych graczy, wśród nich m.in. Willian (ten sam który w mediach obrażał Conte i cieszył się z jego zwolnenia), Oscar, Fabregas, Diego Costa (ten sam który potem skonfiktował się z Conte) czy Pedro - wśród takiej śmietanki ja bym nie zakładał że to właśnie Hazard był prowodyrem. Sam Hazard natomiast po zwolnieniu Mou wyraził publiczną skruchę, gdzie przeprosił Portugalczyka za fatalną formę, która jego zdaniem mogła być kluczowa dla przyszłości Portugalczyka w klubie.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2743
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 19 lip 2019, 14:08

Victor wraca do domu i będzie trenował drużynę Juvenilu A :)
Witamy ponownie w FCB! :)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2342

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 lip 2019, 19:05

JAK? :suicide:

i porownaj tu czlowieku takiego zawodnika do kogokolwiek innego, kiedy grajac w tym stylu rownoczesnie strzela czesciej od typowych napastnikow w calej europie...

co do samego okienka transferowego - frenkie git, griezmanna wielkim fanem nie jestem, ale bardzo ciekawi mnie jaki w ogole jest na niego pomysl w fcb, bo jesli to ma byc wymiana 1 do 1 na lewym skrzydle za coutinho, to tym bardziej furory w wykonaniu francuza sie nie spodziewam. de ligt odlozny w czasie o pare lat ( ;), a teraz szanse jako czwarty stoper zapewne dostanie todibo - chlop wyskoczyl znikad, a w dotychczasowych pojedynczych spotkaniach prezentowal sie bardzo obiecujaco, wiec az jestem ciekaw, jak sie rozwinie. wciaz bardzo cicho o transferach out, a oprocz zegnania statystow typu vermaelen, murillo czy boateng liczylem na powazne ruchy - bez zalu zegnalbym rakiticia czy coutinho, a w przypadku jakiejs sensownej alternatywy przewietrzylbym rowniez prawa obrone

WKB
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 23 lip 2019, 13:28

Jakim cudem Puig nie jest zawodnikiem pierwszej drużyny? Nieprzerwanie od 2 lat mówię że ten chłopak to złoto. Połączenie Xaviego i Iniesty. W każdym przedsezonowym sparingu wyróżnia się czymś genialnym, a koniec końców szanse dostaje tylko w Pucharze Króla z ogórkami...

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1160
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 23 lip 2019, 14:01

WKB pisze:
23 lip 2019, 13:28
Jakim cudem Puig nie jest zawodnikiem pierwszej drużyny? Nieprzerwanie od 2 lat mówię że ten chłopak to złoto. Połączenie Xaviego i Iniesty. W każdym przedsezonowym sparingu wyróżnia się czymś genialnym, a koniec końców szanse dostaje tylko w Pucharze Króla z ogórkami...
Ten cud nazywa się Valverde :|

WKB
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 30 lip 2019, 19:36

Zarząd Barcelony chce zamknąć transfer Firpo przed wylotem do USA. Są pewni, że uda się osiągnąć porozumienie. Valverde naciska na ten transfer. [Moises Llorens]

Barça uważa że Ivan Rakitić odejdzie tego lata ponieważ linia pomocy jest przepełniona i Chorwat nie jest już niezbędny w systemie Valverde. Manchester United i Inter są zainteresowane transferem. Barça oczekuje około 50 mln euro. [SPORT]
_____

Mam nadzieję że uda się zakontraktować Firpo, ten chłopak ma mega potencjał i może znacząco odciążyć Albę w mniej ważnych spotkaniach a w przyszłości godnie go zastąpić. Mówi się o 20-25 mln, a więc za taką perełkę to nie dużo.

Co do Rakiticia. Wolałbym, aby odszedł Busi, który formy szuka od 3 lat. Na DM Ivan spisuje się bardzo fajnie, na pewno lepiej od Sergio. Chorwat na pewno stworzyłby ciekawą pomoc z Frenkiem i Arthurem. No ale niestety tematu odejścia Busiego nie ma i pewnie nie będzie, więc niech Rakitic odejdzie, bo będzie blokował miejsce Arturowi/de Jongowi, Alenie, Puigowi.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1160
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 30 lip 2019, 19:44

Malcom ponoć blisko Zenita za ok 40mln euro + zmienne.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 lip 2019, 8:24

Nie sądziłem, że Zarząd uzyska za Malcoma ok 40 baniek. Trza ciulać kasę na Neya ;)

Rakitić jest jeszcze coś wart, a Busiego nikt nie kupi. Skoro Barca nie połasiła się na Rodrigo to znaczy, że Sergio będzie mieć pewny plan. Oby doprowadzono go do formy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 31 lip 2019, 13:12

Raczej na Firpo :P ponoć Segura blokował jego transfer i po jego odejściu sprawa ruszyła z kopyta, Beits chce 20 + zmienne, Barca oferuje 18 plus bonusy

Nie wiem co mnie bardziej dziwi, kierunek rosyjski, to, że Zenit tak dużo w Malcoma inwestuje czy to, ze Barca jak się zdaje uzyska tyle ile chce za brazylijczyka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”