Tam akurat takich rozwazań nie ma. Zrobia wszystko by zostać u żłobu.NoName1989 pisze: ↑18 maja 2025, 22:25PSL chyba ma niezły zgryz co dalej zrobić i czy jest sens dalej ciągnąć tą ich śmieszną koalicję z płaczkiem.
A nie Maciak?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 18 maja 2025, 23:33
Tam akurat takich rozwazań nie ma. Zrobia wszystko by zostać u żłobu.NoName1989 pisze: ↑18 maja 2025, 22:25PSL chyba ma niezły zgryz co dalej zrobić i czy jest sens dalej ciągnąć tą ich śmieszną koalicję z płaczkiem.
A nie Maciak?
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 maja 2025, 23:33
Rządowe partie poniżej 40%. Dla mnie oczywista klęska. Przecież od przejęcia rządów minęlo tylko 1,5 roku, a wszystko wskazuje, że będzie tylko gorzej. Co do popisu to raczej oczywiste że ich pozycja słabnie, ale nie da się stworzyć rządu bez nich. Co do Konfy to rządzić mogą tylko z partią Kaczyńskiego i dla nich wybór Trzaskowskiego to byłaby taka sama porażka, jak dla PISu. Wiadomo wyborcy to nie worek kartofli, ale na ten moment to widzę to tak, że druga tura 52 - 48 dla Nawrockiego.PietroBosman pisze: ↑18 maja 2025, 21:47Czy ja wiem? Raczej dla Trzeciej Drogi i części lewicy od Czarzastego.
Maciek (interista)
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 maja 2025, 0:02
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 19 maja 2025, 0:06
Ktoś mial w ogóle wątpliwości po tym, jak wszedł do koalicji?
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 19 maja 2025, 0:08
Mieszkam w Warszawie, więc nie wybieram prezydenta Krakowa. Jeśli zamieszkam w Krakowie, będę wybierał prezydenta Krakowa. Jeśli ktoś nie poniesie konsekwencji swojego wyboru i nie dokłada się do wspólnoty, jaką są obywatele tworzący państwo, to - tak jak ja niemający wpływu na wybory prezydenta Krakowa - nie powinien mieć wpływu na wybory w Polsce.Duma Katalonii pisze: ↑18 maja 2025, 22:38Ja wprost przeciwnie. Chyba nie ma żadnego kraju na świecie, który ogranicza prawo do głosowania swoich własnych obywateli w zależności od tego czy mieszka w państwie czy nie. Również uważam że Polonia powinna mieć powiedzmy 5 posłów i 2 senatorów i głosować tylko na nich, natomiast zasadne uważam kryterium osobistego głosowania na terytorium RP kiedy ktoś mieszka zagranicą
Quercus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 maja 2025, 0:25
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 maja 2025, 0:28
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 19 maja 2025, 1:16
Miał za zadanie przyciągnąć niezdecydowanych, których nie potrafiło przekonać do siebie PO. Po części im się udało.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 maja 2025, 1:25
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 19 maja 2025, 1:35
Devourer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 maja 2025, 2:23
Quercus pisze: ↑19 maja 2025, 0:08Mieszkam w Warszawie, więc nie wybieram prezydenta Krakowa. Jeśli zamieszkam w Krakowie, będę wybierał prezydenta Krakowa. Jeśli ktoś nie poniesie konsekwencji swojego wyboru i nie dokłada się do wspólnoty, jaką są obywatele tworzący państwo, to - tak jak ja niemający wpływu na wybory prezydenta Krakowa - nie powinien mieć wpływu na wybory w Polsce.
Przykro mi, ale zabranie nam prawa głosu byłoby łamaniem tego, co każdemu Polakowi powinno być bliskie.

Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 19 maja 2025, 7:33
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2025, 8:28

cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 maja 2025, 8:32
Enjo
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio