Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2025, 8:33
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 maja 2025, 8:45
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2025, 8:52
To jest ciężka sprawa - w zasadzie nie mam zdania na ten temat, ale przykład mojego ojca: pracuje w Polskiej firmie na polskiej umowe tylko w Holandii. Pracuje tak chyba 10 lat z tym, żę w ostatnich kilku latach jest w Polsce średnio 8-10 razy w roku, z czego raz na 2 tygodnie (Boże Narodzenie), pozostałe zazwyczaj na tydzień, czyli praktycznie ponad 2 miesiące jest w Polsce.Quercus pisze: ↑19 maja 2025, 0:08Mieszkam w Warszawie, więc nie wybieram prezydenta Krakowa. Jeśli zamieszkam w Krakowie, będę wybierał prezydenta Krakowa. Jeśli ktoś nie poniesie konsekwencji swojego wyboru i nie dokłada się do wspólnoty, jaką są obywatele tworzący państwo, to - tak jak ja niemający wpływu na wybory prezydenta Krakowa - nie powinien mieć wpływu na wybory w Polsce.
Jak ja napiszę, żę nie wiem kto jest tak zjebany ze popiera trzaskowskiego to jest takie coś akceptowane tutaj?
DDK
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 maja 2025, 8:53
Moja rodzicielka jest fanką. Dlatego staram się nie rozmawiać o polityce z rodziną, bo jak zaczęła mi agitować, że mam się obudzić i wybrać mądrze + na fejsie przeplata informacje o moich książkach z filmikami z tym typem, to autentycznie myślałam, że padnę. A jestem przekonana, że o ile nie udało jej się przekonać mnie, tak z moim bratem nie miała żadnego problemu. Nie umiem go sobie wyobrazić z własnym zdaniem w takich tematach.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 maja 2025, 9:18
Ta pogarda wyborców lewicowo-liberalnych wylewająca się na ludzi z którymi nie zgadzają się politycznie, jest niebywała . Wcześniej chłopaczek chyba też pisał, że 'mija tych ludzi codziennie na ulicy'. No straszna rzecz. Ktoś śmie mieć kompletnie odmienne poglądy na rzeczywistość niż moje, jedyne słuszne. Ktoś inny z kolei, że jak Polacy wybiora tego debila (w domyśle Nawrocki chyba), to temu narodowi już nic nie pomoże.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2025, 9:25
Tak jest niestety od wielu lat. Wyborcy KOalicji uważają się za najmądrzejszych, za wykształconą elitę, a reszta to zwykły motłoch dla nich, którymi gardzą. A później zdziwienie, że wyniki słabe, że reszta ich nie szanuje. Oderwani od rzeczywistości ludzie, którym nie można życzyć dobrze, niestety kilku forumowiczów też się takich tutaj znajdzie, no ale... statystyka panie, statystyka.
cloner
Sh00t

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2025, 9:47
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 19 maja 2025, 9:49
Proponuję delikatne ostudzenie emocji i to prośba nie tylko do Ciebie oraz Conrado.
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2025, 9:51
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 19 maja 2025, 9:58
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 maja 2025, 10:20
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 maja 2025, 10:23
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 19 maja 2025, 10:23
Pelart2
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”