Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2465

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8754
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2025, 8:33

Taaa, wiem :rotfl: Przed chwilą w smsie napisałem że 10 lat :rotfl:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 maja 2025, 8:45

Pięknie będzie wyglądał Sławomir jeśli po tym co powiedział o Nawrockim teraz go poprze :haha:
Chciałbym wiedzieć kto jest tak zjebany że głosował na onucę Brauna :angry2:
To to samo co maciak.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2025, 8:52

Quercus pisze:
19 maja 2025, 0:08
Mieszkam w Warszawie, więc nie wybieram prezydenta Krakowa. Jeśli zamieszkam w Krakowie, będę wybierał prezydenta Krakowa. Jeśli ktoś nie poniesie konsekwencji swojego wyboru i nie dokłada się do wspólnoty, jaką są obywatele tworzący państwo, to - tak jak ja niemający wpływu na wybory prezydenta Krakowa - nie powinien mieć wpływu na wybory w Polsce.
To jest ciężka sprawa - w zasadzie nie mam zdania na ten temat, ale przykład mojego ojca: pracuje w Polskiej firmie na polskiej umowe tylko w Holandii. Pracuje tak chyba 10 lat z tym, żę w ostatnich kilku latach jest w Polsce średnio 8-10 razy w roku, z czego raz na 2 tygodnie (Boże Narodzenie), pozostałe zazwyczaj na tydzień, czyli praktycznie ponad 2 miesiące jest w Polsce.

Czy w takim wypadku powinien głosować czy nie?
Conrado pisze:
19 maja 2025, 8:45
Pięknie będzie wyglądał Sławomir jeśli po tym co powiedział o Nawrockim teraz go poprze
Chciałbym wiedzieć kto jest tak zjebany że głosował na onucę Brauna
To to samo co maciak.
Jak ja napiszę, żę nie wiem kto jest tak zjebany ze popiera trzaskowskiego to jest takie coś akceptowane tutaj?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2025, 8:53

Conrado pisze:
Chciałbym wiedzieć, kto jest tak zjebany, że głosował na Rafał "nvidia" Trzaskowskiego, ministra cyfryzacji.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2200
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 maja 2025, 8:53

Conrado pisze:
Moja rodzicielka jest fanką. Dlatego staram się nie rozmawiać o polityce z rodziną, bo jak zaczęła mi agitować, że mam się obudzić i wybrać mądrze + na fejsie przeplata informacje o moich książkach z filmikami z tym typem, to autentycznie myślałam, że padnę. A jestem przekonana, że o ile nie udało jej się przekonać mnie, tak z moim bratem nie miała żadnego problemu. Nie umiem go sobie wyobrazić z własnym zdaniem w takich tematach.

Przy którychś z poprzednich wyborów było podobnie, wtedy była gadka promująca PIS, bo moi rodzice usrali sobie, że skoro firma dobrze im prosperowała za PIS, to jest to najlepsza opcja. Zero pomyślunku, że to oni nie umieli zareagować na zmieniającą się rzeczywistość + dawali się wyzyskiwać właścicielowi lokalu + zyskali w tym czasie dwie konkurencyjne firmy w tym samym budynku. Wszystko jest politycznie uzasadnione i tyle.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 maja 2025, 9:18

Conrado pisze:
Ta pogarda wyborców lewicowo-liberalnych wylewająca się na ludzi z którymi nie zgadzają się politycznie, jest niebywała . Wcześniej chłopaczek chyba też pisał, że 'mija tych ludzi codziennie na ulicy'. No straszna rzecz. Ktoś śmie mieć kompletnie odmienne poglądy na rzeczywistość niż moje, jedyne słuszne. Ktoś inny z kolei, że jak Polacy wybiora tego debila (w domyśle Nawrocki chyba), to temu narodowi już nic nie pomoże.
Idźcie dalej koledzy ta drogą. Myślę, że zderzenie ze ścianą nastąpi szybciej niż się wam wydaje.
Ale przykład chyba tutaj idzie z góry. Bo ta sama pogardę dla narodu, który od czasu do czasu podejmuje inne wybory polityczne niż te akceptowalne przez mejnstrim, obserwuje wśród tych tzw elit polityczno-mediaonych. I to już od dobrych 20 lat.

Patrząc na trendy w Europie, myślę, że jak wygra Trzaskowski nastąpi coś w rodzaju ostatecznego rozwiązania kwestii prawicowych oszołomów. Tak żeby głupi naród już nigdy nie wybierał nie tych co trzeba.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2025, 9:25

masacra pisze:
19 maja 2025, 9:18
Ta pogarda wyborców lewicowo-liberalnych wylewająca się na ludzi z którymi nie zgadzają się politycznie, jest niebywała
Tak jest niestety od wielu lat. Wyborcy KOalicji uważają się za najmądrzejszych, za wykształconą elitę, a reszta to zwykły motłoch dla nich, którymi gardzą. A później zdziwienie, że wyniki słabe, że reszta ich nie szanuje. Oderwani od rzeczywistości ludzie, którym nie można życzyć dobrze, niestety kilku forumowiczów też się takich tutaj znajdzie, no ale... statystyka panie, statystyka.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 289
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 19 maja 2025, 9:45

Conrado pisze:
Chciałbym wiedzieć kto jest tak zjebany że głosował na onucę Brauna :angry2:
Lepszy Braun niż Trzaskowski 😎

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2025, 9:47

Ja dodam jeszcze coś - ogólnie pewnie zagłosuje na tego Nawrockiego i pewnie będzie to dla mnie bardzo bolesne, ale ta pogarda ze strony Koalicja to jeden z ważniejszych czynników, który mnie do tego motywuje.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 19 maja 2025, 9:49

DDK pisze:
19 maja 2025, 8:52
Conrado pisze:
Jak ja napiszę, żę nie wiem kto jest tak zjebany ze popiera trzaskowskiego to jest takie coś akceptowane tutaj?
Proponuję delikatne ostudzenie emocji i to prośba nie tylko do Ciebie oraz Conrado.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2025, 9:51

No dlatego pytam - nawet jesli kogoś uważam za debila to kultura osobista raczej nie pozwala mi czegoś takiego tutaj pisać.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 19 maja 2025, 9:58

Nie od dziś wiadomo, że KO to partia dla dużych miast i wykształconych ludzi, dla hołoty oraz wsioków są inne opcje :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 maja 2025, 10:20

Co zabawne, wyszło że Rafał miał dobrze rozkminione, jakie są nastroje społeczne. Inna kwestia, że on w roli soft konfiarza, to nigdy nie był wiarygodny, a przy okazji zraził do siebie cześć wyborców lewicowych, których sympatię teraz będzie musiał odzyskać. Same wyniki, to trochę lepa na ryj dla rządu, który dalej nie zaczaił, że Polska 2012=/=2025. Shitposting premia na twitterku + osobiste ambicje zniszczenia partii opozycyjnej, to trochę mało.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 maja 2025, 10:23

Chyba o tym pisałem w poprzednim poście :witam:

Ale ogólnie dobrze, że Rafał nie dzieli społeczeństwa :)

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 164

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 19 maja 2025, 10:23

Hołownia...hehehe

Trzaskowski wiedział, że jeśli chce wygrać,nie może być sobą i musi unikać skojarzeń z partią, której jest wiceprzewodniczącym.

To czego potrzeba, to dalszego wsparcia od mediów, celebrytów i wszelakich autorytetów. Niech hołota wie,kto ma rządzić. No i kawalerka, chcemy więcej newsów o pijaku Jerzym i zajebanej kawalerce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”