Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 248

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 kwie 2007, 10:41

Póki co nie ma co myśleć o sprzedaży Bendtnera. Talent młodego Duńczyka eksplodował w tym sezonie na dobre i wątpię aby Arsene pozbył się tak łatwo kolejnej perełki. Znając politykę Wengera Nicklas zostanie wypożyczony na kolejny sezon do Birmingham (które powinno awansować do Premiership) aby mógł się ograć na angielskich boiskach. W grę wchodzi również sprzedaż Aliadiere co pozwoliłoby Bendtnerowi objąć w klubie posadę etatowego rezerwowego. Pytanie tylko czy na takie rozwiązanie zgodziłby się sam zainteresowany...

Jeżeli chodzi o Flaminiego to pisałem już o tym jakiś czas temu i jak się okazało, moje przypuszczenia się sprawdziły- Denilson po ośmiu miesiącach gry w Anglii osiągnął zbliżony poziom do Mathieu. Diaby już w poprzednim sezonie pokazywał, że jego rodak zbyt dużych szans w walce o pierwszy zespół miał nie będzie, teraz to tylko potwierdza :]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 kwie 2007, 10:27

Straszny zastój w tym temacie, więc pozwolę sobie na post pod postem :D

Od kilku tygodniu nie milkną plotki na temat odejścia Henry'ego raz do Interu, a raz do Barcelony... Czy jest się czym przejmować? Szczerze wątpię, nie po to nasz gwiazdor w zeszłym sezonie podpisał nowy kontrakt, aby teraz odchodzić. Poza tym czy on w ogóle byłby potrzebny w którymś z tych klubów? Inter w chwili obecnej z napastnikami kłopotów nie ma, natomiast wątpię aby Blaugrana chciała wyłożyć za Thierry'ego grube miliony skoro ten nie zgodził się rok temu przejść za darmo :]

Kolejną sprawą jest kupno młodego Portugalczyka, Yago Fernandeza, reprezentującego obecnie barwy Valencii. Prawdę powiedziawszy to nie mam zielonego pojęcia jak on gra, nawet żadnego nagrania nie widziałem :? Prosiłbym więc o wypowiedź na ten temat kogoś nieco bardziej zorientowanego w tym temacie :wink:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 06 kwie 2007, 10:33

RóżA pisze:Od kilku tygodniu nie milkną plotki na temat odejścia Henry'ego raz do Interu, a raz do Barcelony... Czy jest się czym przejmować? Szczerze wątpię, nie po to nasz gwiazdor w zeszłym sezonie podpisał nowy kontrakt,
Ale to klub dał mu wolną reke poniewaz krucho u nich z kasa wiec bylo by im na reke gdyby odszedl Titi niegra tego samego co rok temu a kasy troche trzepie mysle ze to dlatego chca sie go pozbyc....... :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 kwie 2007, 10:39

Klub chce się go pozbyć? :lol: Krucho u nas z kasą? :lol: Możesz mi powiedzieć skąd wziąłeś takie informacje (głupoty)?

Aha, skoro mowa o pieniądzach, amerykański milioner Stan Kroenke wykupił 10% akcji Arsenalu. Znajduje się on w tej chwili na 153 miejscu w rankingu Forbesa (lista najbogatszych Amerykanów), czyli wyżej od właściciela Manchesteru United- Malcolma Glazera :]

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 06 kwie 2007, 10:47

skad wzialem takie ploty ? :lol: czytalem :wink: i mysle ze to jest jedyne dobre wytlumaczenie co do zaistniałej sytuacji :P no bo jakos Wenger czuje ze na sile niebedzie go trzymal...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 kwie 2007, 11:06

Oczywiste jest że Wenger nie będzie na siłę zatrzymywał Thierry'ego w klubie ale nie oznacza to że od razu chce się go pozbyć :lol: O rzekomym braku pieniędzy w klubowej kasie to sam nie wiem co powiedzieć... zwłaszcza że w opublikowanej całkiem niedawno liście najbogatszych klubów Arsenal znalazł się na trzeciej pozycji.

Jestem bardzo ciekaw z jakich źródeł Twoje informacje wypłynęły. Byłbyś tak miły i udostępnił mi je?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 kwie 2007, 14:07

Nie wiem co kombinuje (o ile coś kombinuje w ogóle) Henry, ale na Camp Nou nie zagra. Przynajmniej nie w roli gospodarza :wink:

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 06 kwie 2007, 14:16

Również wątpie, by Henry odszedł z Arsenalu. Przecież niedawno podpisał kontrakt ,który wiąże go z klubem. A plotki o przejściu do Barcelony moim zdaniem pojawiły się dlatego, że jakby odszedł Eto'o to Barcelona pewnie szukałaby napastnika na jego miejsce. Ale z pewnością to nie będzie Henry.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 kwie 2007, 16:49

kon2r pisze:Ale to klub dał mu wolną reke poniewaz krucho u nich z kasa wiec bylo by im na reke gdyby odszedl Titi niegra tego samego co rok temu a kasy troche trzepie mysle ze to dlatego chca sie go pozbyc.......
:haha:

Kurdę nie widziałem, że tak źle się u nas dzieję. :roll:

Akurat kondycja finansowa jest bardzo dobra, czego efektem jest choćby udostępnienie 20 milionów na transfery przed następnym sezonem. Jak na Arsenal to całkiem sporo, bo wiadomo, że nigdy za wiele nie wydawaliśmy. Pogłoski o odejściu Henry'ego można śmiało włożyć między bajki i nie warto się nimi przejmować. Dziennikarze muszą z czegoś żyć, czego efektem są takie właśnie wymysły. Gdyby Henryk faktycznie chciał odejść to odszedłby po zakończeniu ubiegłego sezonu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 kwie 2007, 16:51

Taaa, Barcelona wyda 20 mln. fontów na Henryego... :lol: W ogóle nie ma co komentować tego.
RóżA pisze:Kolejną sprawą jest kupno młodego Portugalczyka, Yago Fernandeza, reprezentującego obecnie barwy Valencii.

Z tego co wiem, to Arsenal wygrał wyścig o niego z Liverpoolem. W czerwcu ma podpisać 5 letni kontrakt. W sumie to będzie on nas kosztował 100 000 tys. funtów. :] Yago jest obrońcą, rosłym obrońcą. :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 kwie 2007, 17:02

Mentor pisze:Nie wiem co kombinuje (o ile coś kombinuje w ogóle) Henry, ale na Camp Nou nie zagra.
Czyli jest tak jak się spodziewałem :] I bardzo dobrze.

Ogólnemu profilowi Yago zdążyłem się przyjrzeć ale zdecydowanie wolałbym obejrzeć go w akcji... ponoć świetnie sobie póki co poczyna :)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 06 kwie 2007, 23:08

Ja jestem wogole ciekawy czy ostatecznie jaki kolwiek klub będzie chciał wykładać ogromną kase za 30-sto letniego zawodnika, który ostatni łapie kontuzje i na dodatek jest w nie najlepszej formie...

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 07 kwie 2007, 9:33

kyloloko pisze:Ja jestem wogole ciekawy czy ostatecznie jaki kolwiek klub będzie chciał wykładać ogromną kase za 30-sto letniego zawodnika, który ostatni łapie kontuzje i na dodatek jest w nie najlepszej formie...
Każdy ma jakiś czas kontuzji, a jak jest kontuzja to wiadomo, że większe prawdopodobieństwo spadku formy. Kase jakiś klub może wyłożyć, np. Shevchenko, który młodszy chyba nie był został kupiony za grubą kasę. Akurat tutaj kasa przy dużych klubach roli większej by nie grała, ale przecież to i tak są bajki.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 07 kwie 2007, 9:46

kon2r na przyszłość nie bierz na serio słów wypisywanych w największych angielskich brukowowcach, a szczególnie w tribalfootball. To tam pisano m.in. , że Gerrard już sobie wybiera numer w drużynie Chelsea, tak samo było np. z Henrym :wink: Arsenal bez Henry'go to nie to samo, wg mnie zakończy tam kariere i tyle :)

Arsenal na Emirates podejmie dzisiaj WHU zajmujące przedostatnie miejsce w lidze. Na sensacje chyba nie ma co liczyć, pomimo lepszej ostatnio formy Teveza. Lubie West Ham i nie chciałbym, aby spadł do Championship, jednak jest to chyba nieuniknione :?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 kwie 2007, 10:16

Dzisiaj ciekawy mecz na na Emirates się zapowiada, .. nie odpuszcze 8)

Dla West Ham kazdy kolejny ligowy mecz to walka o życie, Arsenal z kolei walczy o pudło z The Reds bo nic im już innego nie pozostało :)
Po ostatnim blamażu z Liverpoolem nie wydaje mi się zeby Kanonierzy przegrali drugi mecz z rzędu :roll: Remis wydaje mi się tutaj najpewniejszym wynikiem choć licze że WHU ugra 3 punkty a walka o utrzymanie bedzie ciekawsza.

Tylko mam nadzieje że nie bede miał okazji zobacztć Besti w większym wymiarze czasowym bo moge się zniechec do oglądania :P I zobaczymy ile jest wart Tevez :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”