Liverpool (zbiorczy) - Strona 248

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
gienio
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 27 sty 2011, 22:02

Daaaamian pisze:
Sergek pisze:Czy ja dobrze widziałem, Christian zagrał na prawdę dobrze?
Prawdę mówiąc ostatnio Poulsen bardzo mnie zaskakuje. W spotkaniu z Fulham i w pierwszej połowie spotkania z Wolverhampton grał naprawdę dobrze. Nie zmienia to jednak faktu, że to i tak jeden z pierwszych do odstrzału w najbliższym okienku. Duńczyk, chociaż ma przebłyski, jest piłkarzem zdecydowanie za słabym na Liverpool.

Granero? Mam nadzieję, że to plotka.
Chcac walczyc o najwyzsze cele w lidze i pucharach trzeba miec szeroka rezerwe.Popatrz kogo my na niej mamy.Wczoraj Gulacsi(bramkarz),Aurelio,Pacheco(zupelnie nie ograny),J.Cole,Shelvey i N'Gog.Jest kim straszyc,nie?

Tak jak Benitez przez 6 lat nie zbudowal w miare silnej lawki rezerwowych,tak nie moglismy walczyc na wszystkich frontach.W zeszlym sezonie przyszly kontuzje i gralismy Darbym(nieograny),Spearingiem czy Ayala.

Jakos MU nie przeszkadza trzymac w skladzie Obertana,Gibsona czy Owena albo Bebe.Nie raz moga byc przydatni,na taka czarna godzine.

Dopoki nie bedzie w miare silnej,szerokiej rezerwy dopoty nie bedziemy walczyc o trofea! :(

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2011, 22:06

Z całym szacunkiem ale u Was Gibson(mimio że go nie cenie) byłby wzmocnieniem jesli gra taki Lukas czy Dunczyk.Owen jest duzo lepszym snajperem od jakiegos Ngonga(tylko że często pomalanym) Co do Obertana się zgodze, Bebe na razie nie zasłuzył na wielką krytyke.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 27 sty 2011, 22:24

zawsze można szukać w rezerwach czy Akademii, Kelly jest tutaj dobrym przykładem. wszedł do składu i jak na razie daje radę (wygryzł chociażby Johnsona z prawej strony). a ponoć mamy piłkarzy młodych, zdolnych, aspirujących do roli gwiazd - Suso, Pacheco właśnie, Toni Silva, Coady, Bruna. nie szukać na siłę bóg wie za jakie pieniądze zawodników tylko dawać ogrywać się młodym. ten sezon i tak jest stracony, maksymalnie 5-6 miejsce, bo nie wierzę już w to, że dadzą radę odrobić 9 punktów do czwartej lokaty.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 sty 2011, 23:42

moja_stopa pisze:Suso, Pacheco właśnie, Toni Silva, Coady, Bruna.
Wymieniasz Silvę czy Bruna, a nie wspominasz o takich graczach jak Chris Mavinga, Tom Ince czy Jack Robinson? Nieładnie. :P

Swoją drogą, sprawa Pacheco coraz dziwniej wygląda. Benitez na niego nie stawiał, Hodgson na niego nie stawiał (niby Roy to żaden autorytet, ale mimo wszystko), no i Dalglish też na niego nie stawia, chociaż jak widać chce wprowadzać młodych do składu (czego najlepszym przykładem jest Kelly, który grał we wszystkich meczach od przyjścia Kenny'ego, a także Shelvey wchodzący w każdym meczu z ławki czy Wilson, który wreszcie na tej ławce siedzi). Umiejętności na pewno mu nie brakuje i zastanwiam się, w czym tkwi problem. Mam wielką nadzieję, że Kenny wreszcie da mu szansę na pokazanie umiejętności.

MGiggs, pisz poprawnie nazwiska piłkarzy Liverpoolu. :wink:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sty 2011, 10:06

Brr, wchodzę na stronę fanów Liverpool'u, jakiś duży obrazek na górze, myślałem, że transfer jakiś :P

A co się tak na prawdę okazało? Chelsea złożyła 35 mln ofertę na Nando, jednak klub ją odrzucił. I słusznie.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 28 sty 2011, 10:11

no bez żartów. Ajax chciał tyle za Suareza podobno, a to jednak różnica klas jak dla mnie. za dwa razy więcej można by się było zastanawiać... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sty 2011, 10:45

Podobno Torres ma zapisaną klauzulę w wysokości 50 mln. Hmm, raczej nie ma się co obawiać - sam Nando mówił, że nie odejdzie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 sty 2011, 10:59

Zgodnie z porannymi zapowiedziami czwartek był dniem, w którym po raz kolejny doszło do rozmów między reprezentantami Ajaksu Amsterdam oraz Liverpoolu. Jak się jednak okazało porozumienie między obiema stronami nie zostało w ostateczności osiągnięte. Według serwisu "Voetbal International" różnica między oczekiwaną, a proponowaną kwotą była nadal zbyt duża i transfer z minuty na minutę staje się coraz bardziej odległy.

Angielska delegacja, która pojawiła się w Mokum nie przekonała amsterdamskich działaczy uparcie dążących do zatrzymania Luisa w kadrze Franka de Boera. Suma 30 milionów euro wciąż pozostaje sumą nieosiągalną dla włodarzy "The Reds". Według wcześniejszych zapowiedzi sprawa przenosin Suareza na Wyspy Brytyjskie ma rozstrzygnąć się najpóźniej w sobotę.
Jakoś wątpię, żeby się dogadali. Choć kto wie czy nie zadecyduje o tym spora chęć Suareza na przenosiny do Anglii.
Jak donosi De Telegraaf, Luis Suarez jest sfrustrowany, że Ajax odrzucił ofertę Liverpoolu i nie pozwolił mu odejść do angielskiej Premier League. Włodarze klubu z Amsterdam ArenA oczekują za Urugwajczyka aż 35 milionów euro.

Kwota ta ma odstraszyć nowych właścicieli The Reds, którzy zapowiadają, że jeszcze przed końcem stycznia ponowią swoje zainteresowanie i wyślą do Holandii kolejną ofertę za Suareza. Sam napastnik dał jasno do zrozumienia, że nie widzi swojej przyszłości w Ajaxie i domaga się transferu do Premier League.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sty 2011, 11:05

Ian Herbert z The Independent podaje inne kwoty. Wg niego Liverpool oferował wczoraj 20 mln euro, podczas gdy Ajax chce 25 mln euro. Pozostają trzy dni. Ciekawe jaki będzie finał tej sagi. Trzymam kciuki za ten transfer, bo ofensywa ewidentnie u nas szwankuje.

Wiadomo także, że wypożyczenie Warnocka staje się coraz mniej prawdopodobne.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 sty 2011, 11:19

Daaaamian pisze:Liverpool oferował wczoraj 20 mln euro, podczas gdy Ajax chce 25 mln euro
Gdyby życie było takie proste to powinni się dogadać co do kwoty 22,5mln :wink:
Gdyby Ajax przewidział, że Suarez sporo pierwszej części sezonu straci przez kontuzję i zawieszenie to by nie zwlekali, tylko sprzedali go latem. Wtedy łatwiej mogli za niego wyciągnąć większą kwotę. Chociaż sam Suarez upierał się wtedy, że odejdzie tylko do jednego z największych klubów, w których mógłby wygrać Ligę Mistrzów. Chyba się teraz zorientował, że na to jeszcze za wcześnie. Uważam, że błędem będzie zatrzymanie go na siłę, bo strzeli focha jak nie jeden piłkarz, będzie się na boisku opieprzał i latem odejdzie za mniejsze pieniądze.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 28 sty 2011, 12:01

Guillem Balague pisze:Torres wants Liverpool to keep negotiating with Chelsea.There's NO buyout clause.Four days to go before a POSSIBLE exit of the striker
Gadu gadu o Suarezie a Torres może wybyć. Oczywiście mała szansa, ale jednak istnieje.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sty 2011, 13:31

Balague zna się na rzeczy, ale Torres zimą nie odejdzie, co potwierdza oficjalna strona klubu. Latem jednak wszystko może się zdarzyć. Wszystko zależy od tego, w jakim kierunku będzie szedł klub, jakie miejsce zajmie w tym sezonie, jakich dokona transferów, kto za pół roku będzie trenerem.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 28 sty 2011, 18:01

No to Suarez oficjalnie w Liverpoolu ;) Robi się ciekawie ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sty 2011, 18:03

I nawet mi humor się poprawił. Piękne. 26,5 mln.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 28 sty 2011, 18:20

funtów czy euro?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”